Fyrkantiga Takkronor (36 Bilder): Snygga LED -modeller Med Nyanser

Innehållsförteckning:

Fyrkantiga Takkronor (36 Bilder): Snygga LED -modeller Med Nyanser
Fyrkantiga Takkronor (36 Bilder): Snygga LED -modeller Med Nyanser
Anonim

Under många år i rad har de ursprungliga fyrkantiga takkronorna inte tappat sin popularitet. Sådana moderna modeller ser harmoniska ut i många interiörer. Låt oss titta närmare på dessa attraktiva och trendiga belysningsarmaturer.

Bild
Bild

Särdrag

Hängande ljuskronor med rätt kvadratisk form ser bra ut i moderna stilistiska miljöer. De utmärks av tydliga linjer, lakoniska och enkla former. Sådana belysningsenheter ser eleganta och sofistikerade ut, trots strukturens skärpa och vinkel.

Närvaron av dessa lampor gör interiören mer intressant och minnesvärd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att vara så bekväm som möjligt i rummet bör du bara välja ljuskronor av hög kvalitet med lämpliga lampor.

I ett rum kan det finnas flera lampor i form av en fyrkant. Med hjälp av sådana element kan du vackert placera accenter på de nödvändiga platserna eller dela upp rummets yta i flera funktionella zoner. Den senare tekniken är särskilt relevant om du är ägare till en studiolägenhet där det inte finns några interiörpartitioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Snygga fyrkantiga armaturer med takfästen finns i olika format. Låt oss i detalj överväga de mest populära typerna av sådana belysningsenheter:

Utomhus . Belysningsanordningar, som är en vanlig fyrkant, kan användas inte bara för inomhus, utan även utomhusbelysning. Till exempel, för att dekorera ett lusthus på gården till ett privat hus, bör du använda en ekonomisk modell med lysdioder. För rollen som utomhusbelysning rekommenderas att välja LED -produkter tillverkade av hållbara material så att de med tiden inte förlorar sitt attraktiva utseende och sina funktioner.

Bild
Bild

Inre . Fyrkantiga inomhusarmaturer anses vara de vanligaste och populäraste. Dessa alternativ är mer sofistikerade och sofistikerade än utomhus. Diodlampor som köps för inomhusbelysning bör inte bara vara så hållbara som möjligt utan också passa in i interiörets övergripande stil. Sådana alternativ är ofta utrustade med en kontrollpanel som du kan tända eller släcka lampan med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd . Om du letar efter en original och iögonfallande belysningsarmatur, bör du titta närmare på den fyrkantiga hänglampan. Modeller med fyrkantiga lampskärmar har en intressant och icke-trivial design. Sådana exemplar är gjorda av olika material, beroende på stilen i vilket detta eller det här rummet är gjort.

Bild
Bild

Sedan deras utseende på marknaden har fluorescerande ljuskronor av högkvalitativ plast i olika nyanser blivit utbredda. I moderna miljöer finns det ofta lampor av naturligt trä eller glas (frostat, transparent eller flerfärgat).

Man bör komma ihåg att en enhet av denna typ ska vara utrustad med en lampskärm som inte är för stor. Detta gäller särskilt när rummet inte är särskilt stort.

Bild
Bild

Tapphål . Dessa typer av armaturer kallas också overhead. De ser också bra ut i moderna interiörer. Sådana enheter finns i en mängd olika färger, så du kommer att kunna välja rätt alternativ för en miljö av vilken ton som helst.

Ljuskronor har olika dimensioner. Idag kan du i butiker hitta stora alternativ som måste fästas i takets centrala del. Men vanligtvis ser inredningsarkitekter till några kompakta fyrkantiga lampor.

Fluorescerande ytmonterade armaturer används oftast för att komplettera och dekorera interiören i en vanlig stadslägenhet, liksom en stor hall eller cafeteria. Ofta finns denna typ av belysning i allmänna utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fläck . Strålkastare, som är små kuber, kan användas som extra belysning i ett rum. Ofta utför sådana produkter funktionen att placera ytterligare accenter. Sådana exemplar är idealiska för att dekorera studiolägenheter, där en huvudljuskälla helt enkelt inte är tillräckligt för att belysa hela utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontorsplatser . Fläckarna fick sitt namn på grund av att de ursprungligen endast användes i industrilokaler som behövde kraftfull riktningsbelysning. Med hjälp av sådana alternativ kan du skapa ett gott lokalt ljus som skapar en accent på ett visst område i rummet eller en inredning.

Fläckar finns oftast i en modern högteknologisk stil. Dessutom kan de hittas i olika butikslokaler, eftersom du med hjälp av dessa belysningsenheter kan vackert markera utställningar med vissa varor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är värt att notera det faktum att fläckar på kvadratisk basis ser organiskt inte bara på takets yta utan också på väggarna. Detta talar om de stora designmöjligheterna att använda sådana enheter.

Plats i interiören

En fashionabel lampa i form av en fyrkant bör komplettera interiören där den ligger. Dessa belysningsenheter är inte bara lakoniska och lämpliga för högteknologiska möbler. Idag finns det ljuskronor av denna typ på marknaden som kommer att se harmoniska ut i nästan vilken ensemble som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att hålla fast vid ett koncept hela tiden och se till att den hängande armaturen ekar med andra element i rummet när det gäller färg och form. Om du till exempel vill välja en apparat för ett rum i klassisk stil, är det bättre att välja mer eleganta och sofistikerade modeller.

Bild
Bild

Om du vill uppmärksamma en fyrkantig ljuskrona i inredningen kan du köpa ett alternativ av glas eller kristall. Man bör komma ihåg att en transparent fyrkantig lampa kommer att överföra mycket ljus. Dessa föremål ser väldigt snygga och eleganta ut.

Ofta väljs transparenta delar utan mosaikdekorationer som grund för sådana takkronor. En vacker bronsram kan dekorera glaset runt omkretsen. Ljuskronor, kompletterade med smidesjärn och graciösa metalldetaljer, kan användas i klassiska miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För mer progressiva miljöer är en takkrona den idealiska lösningen, där huvudmaterialet är glas, metall eller keramik. Nyligen är platta produkter av frostat glas särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett vardagsrum eller sovrum i en avslappnad men mysig lantlig stil rekommenderas det att välja modeller av trä. Armaturer med tränyanser är ofta fästa vid basen med metallkedjor. Sådana fashionabla och originella enheter kan också dekoreras med smidda genombrutna element installerade runt omkretsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Färgen på belysningsarmaturen spelar en viktig roll. Till exempel kommer en ljus och rik eller mönstrad modell inte att passa in i en minimalistisk och stram ensemble, designad i lugnande pastellfärger. Dessutom rekommenderas det inte att placera rika färgalternativ i interiörer fyllda med ett stort antal andra färgglada detaljer. Det är bättre att mjuka upp sådana situationer genom att markera en lugn ton som inte lockar för mycket uppmärksamhet.

Bild
Bild

Många experter rekommenderar att man väljer belysningsarmaturer av sådana nyanser som är de näst vanligaste i interiören.

Till exempel, om huvudfärgen är blå och det finns ett stort antal element i en känslig blå nyans, bör du välja fyrkantiga takkronor med blå färg. Resultatet ska bli en harmonisk ensemble där alla komponenter är i fred med varandra. För sådana interiörer är också produkter av den populära och dyra wenge- eller marsala -färgen lämpliga. Sådana modeller tillhör den kalla paletten.

Det finns också fler universella instanser . Dessa inkluderar klassiska vita fyrkantiga lampor. Sådana produkter kommer att se ekologiska ut i nästan alla miljöer. Svarta och bruna lampor har liknande egenskaper. Många konsumenter är försiktiga med sådana föremål på grund av sin dystra färg, men i själva verket ser de väldigt imponerande och attraktiva ut i många ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designlösningar

Små, fyrkantiga infällda armaturer kan installeras i ett ljust badrum ovanför ett handfat av mjukt brunt trä. Häng en lång spegel på väggen. Taklampor ger utmärkt belysning för detta område.

Bild
Bild

En stor fyrkantig armatur med svart kant kan installeras i ett vitt tak i ett rum med blekgula väggar. Ytterligare runda lampor bör installeras runt omkretsen av rummet. I ett sådant rum, placera en ljus lädersoffa, ett mörkt choklad -TV -stativ och en röd fåtölj nära ett fönster med randiga romerska nyanser. Avsluta ensemblen med mörka väggmålningar och en röd golvlampa.

Bild
Bild

Fyrkantiga svarta infällda lampor kommer att se attraktiva ut mot ett vitt tak och vita väggar i ett rum med ett ljust karamellgolv. Placera möbler i svartvita färger i ett sådant rum.

Bild
Bild

En stor vit ljuskrona kommer att vara i harmoni med den ljusa dekorationen i rummet, samt en gräddsoffa, ett svart glasbord och en stor abstrakt målning nära en av väggarna.

Rekommenderad: