Trakronor (50 Bilder): Takmodeller Av Ljust Trä "antikt", Ovanliga Former Och Modern Design

Innehållsförteckning:

Video: Trakronor (50 Bilder): Takmodeller Av Ljust Trä "antikt", Ovanliga Former Och Modern Design

Video: Trakronor (50 Bilder): Takmodeller Av Ljust Trä
Video: Wooden Ceiling Lights Ideas | Wood Lights |Ceiling Lamps 2020 2024, Maj
Trakronor (50 Bilder): Takmodeller Av Ljust Trä "antikt", Ovanliga Former Och Modern Design
Trakronor (50 Bilder): Takmodeller Av Ljust Trä "antikt", Ovanliga Former Och Modern Design
Anonim

För att inredningen ska få ett vackert och komplett utseende är det nödvändigt att välja rätt belysningsarmaturer för den. Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av lampor, bland vilka träkronor är mycket efterfrågade. Dessa mönster kännetecknas av oöverträffat utseende och utmärkt kvalitet. Sådana modeller tappar inte sin relevans genom åren och kombineras harmoniskt med andra inredningsartiklar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Med hjälp av en lampa av trä kan du betona rummets unika och originalitet. En sådan möbel skapar den nödvändiga belysningsnivån, liksom komfort för vila eller arbete. Det finns ett stort sortiment av tillverkare på världsmarknaden som erbjuder snygga och originella träkronor för alla smaker. Varje modell har sina egna egenskaper, som måste beaktas vid valet.

Bild
Bild

Sedan antiken har skickliga hantverkare använt trä för att göra lampor. Valet av detta material motiveras av ett antal fördelar, som inkluderar:

  • Miljövänlighet . Materialet är av naturligt ursprung, vilket garanterar dess naturlighet och säkerhet för hälsan.
  • Efterlevnad av bearbetning . Det är lätt att bearbeta, vilket gör det möjligt för designers att förkroppsliga alla fantasier och idéer i form av vackra belysningsarmaturer.
  • Skapande av mys . Dessa ljuskronor fyller rummet med värme och en bekväm atmosfär.
  • Bra belysning . Ljuset från träkronor bidrar till både en komplett arbetsprocess och avkoppling.
  • Fint utseende . Varje produkt är tillverkad i en elegant och unik design, vilket gör den inte bara till en funktionell artikel, utan också till en original inredning.
  • Ett stort sortiment . Ett brett utbud av färger och en mängd olika former gör att du kan välja det mest lämpliga lampalternativet för en viss typ av interiör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fördelar har träkronor och några nackdelar som:

  • snabb brandfarlighet;
  • instabilitet mot fukt och insekter.

För att öka produkternas skyddande egenskaper mot fukt och insekter är de belagda med specialfärger och lacker. De görs med hänsyn till alla trädets egenskaper, vilket återspeglas positivt i produkternas struktur. Detta tekniska behandlingsstadium säkerställer ljuskronans hållbarhet samtidigt som dess ursprungliga kvaliteter bibehålls.

Efter bearbetning är träet under pålitligt skydd mot negativa påverkan, och närvaron av inredning ger de färdiga produkterna en speciell charm.

Bild
Bild

Visningar

Det finns ett stort och varierat urval av träkronor på den moderna marknaden. Bland dem finns både klassiska och ljusare designer, handskurna modeller.

Designers använder intressanta dekorativa element för att bättre matcha belysningsarmaturer med olika inredningsstilar. Material som metall, papper, plast, glas, textilier och många andra kan användas här. Var och en av dessa material väljs individuellt, med hänsyn till alla designfunktioner.

Bild
Bild

Enligt typ av infästning kan träkronor vara:

  • Upphängd . Takpendlar är fixerade på kedjor eller med en speciell upphängning monterad i taket. Detta alternativ är endast lämpligt för rum med högt i tak. Deras huvuddrag är möjligheten att justera ljuskronans höjd.
  • Tak . Modeller som monteras direkt i taket. Dessa träkronor anses vara en bra lösning för rum med lågt i tak. Bland dem är femarmsprodukter särskilt relevanta, med hjälp av vilka du kan skapa en hög belysningsnivå med fem lampor samtidigt.
  • Bärbar . Dessa inkluderar bordslampor, golvlampor med lampskärm, sänglampor och ljusstakar. Dessa instanser används som ytterligare ljuskällor. De installeras både i bostadslokaler och på offentliga platser.

Varje träkrona kan utformas för en viss typ av glödlampor, de kan vara halogen, LED eller lysrör. För brandsäkerhetsändamål rekommenderas att installera lysrör eller LED -lampor. Dessutom kan de avsevärt spara energi, vilket anses vara en stor fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Blanketter

Moderna ljuskronor finns i en mängd olika former. Bland dem finns det både vanliga och välbekanta modeller, liksom de mest ovanliga.

Formen på träkronor kan vara rund, fyrkantig, oval, triangulär, platt liksom alla andra. Alla funktioner i varje modell beror direkt på fantasin hos designers, såväl som nuvarande trender. Geometriska former är mycket populära eftersom de passar bra med olika typer av interiörer.

Träkronor kännetecknas också av olika icke-standardiserade lösningar som presenteras på världsmarknaden. i form av ett ankare, en ring, en sjöstjärna, ett blomsterarrangemang eller en annan, inte mindre snygg belysningsarmatur. Liknande alternativ används för att skapa en unik och oändlig inredning.

När allt kommer omkring skapar närvaron av en så ovanlig ljuskrona i rummet en speciell atmosfär i rummet som fyller den med estetisk skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Både formen och storleken på träkronor kan vara helt olika. Därför är det viktigt att ta hänsyn till takets höjd och rummets yta när du väljer. Varje typ av armatur har individuella parametrar och designfunktioner.

Sconces kan tillverkas i olika former med kompakta mått. Nattlampor kan vara både stora och små, men de mest populära är modeller med en höjd av högst 30 cm och en bredd på 15 cm. Det är bekvämt att lägga dem på ett sängbord, och på grund av ursprungliga designlösningar, sådana lampor kan fylla ett rum med varmt, dämpat ljus.

Golvlampan finns i olika storlekar. Det finns stora modeller som är placerade på golvet och mer kompakta, som används för ytterligare belysning av en viss del av rummet. Ljuskronornas dimensioner beror direkt på rummets yta, liksom takets typ och höjd.

Det viktigaste är att komma ihåg att storleken på strukturen ska motsvara den allmänna stilen i rumsdekorationen. Först då kommer interiören att se så vacker och harmonisk ut som möjligt.

Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av träkronor används olika träslag. Det starkaste och mest hållbara trädet är ek. Massiva ekprodukter ser väldigt vackra och ädla ut. Tallmodeller kännetecknas också av god kvalitet och elegant utseende.

Bok används ofta vid tillverkning av ljuskronor, liksom mer exotiska arter som mahogny och wenge. Lampor av gammalt trä ser mycket eleganta och ovanliga ut, liksom modeller med träelement, gjorda i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland det stora sortimentet finns också kombinerade träkronor med smide, spetsar, fransar och andra tilläggsmaterial. Många tillverkare dekorerar träbaserade ljuskronor med metallelement. Sådana modeller är mycket praktiska och funktionella, på grund av vilka de används aktivt när de ordnar interiören. Glas, textilier, brons och plast används som inredning.

Under tillverkningen av träkronor kan en mängd olika material användas, som var och en ger dem originalitet och unikhet. Utformningen av den eller den modellen är en direkt manifestation av mästarens fantasi och hans förmåga att korrekt kombinera olika material med varandra.

Bild
Bild

Färger

Färgpaletten på träkronor är ganska olika. I grund och botten är den slutliga versionen av modellen täckt med ett transparent lack, som behåller dess naturliga färg och mönster. På världsmarknaden finns också många kopior i olika färger.

En ljus träkrona eller wengefärg ser snygg och elegant ut i en modern inredning. Samtidigt finns det andra färger som designers oftast använder i sitt arbete, till exempel brun, beige, blå, svart, grå och lila. Sådana ljusa färger används främst för att skapa ornament och mönster, vilket ger produkterna originalitet och unikhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Ett brett utbud av modeller gör det möjligt att välja den mest lämpliga versionen av en träkrona, som kommer att bli en riktig höjdpunkt i interiören. Oftast är detta alternativ installerat i trähus eller rum där det är nödvändigt att skapa en mysig och bekväm miljö:

Den verkliga trenden är användningen av en vacker ljuskrona i naturligt trä. på offentliga platser , som inkluderar hotell, restauranger och kaféer. På platser där besökarna vilar måste en positiv atmosfär råda, och snygga vintage ljuskronor är bra för detta. Det kan vara både moderna kopior och halvantika modeller gjorda i retrostil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också träkronor i bostadshus och lägenheter. I barnrummet kan du med dess hjälp skapa en verkligt fantastisk atmosfär. Sovrummet, kompletterat med en sådan produkt, är märkbart förvandlat, fyllt med ljus och komfort.

Stora hallar är idealiska för att placera tredimensionella träkonstruktioner med olika dekorativa element i dem. Sådana designlösningar lockar andras beundrande blickar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kök och matsalar används träkronor relativt sällan och bara i de fall där det verkligen är omöjligt att klara sig utan dem.

För verandor och lusthus anses snygga trälampor vara det bästa alternativet. Dessa modeller används alltmer som belysningsarmaturer för bad och bastur. Utbudet av applikationer för ljuskronor är ganska stort på grund av deras funktionalitet, snygg design och överkomliga pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Originalmodeller för taket

Naturliga träkronor används aktivt i olika stilar av inredning. De kombineras särskilt vackert med designtrender i Provence, lantlig eller orientalisk stil, men med tillägg av ytterligare material kan de kombineras med många moderna stilar.

Alla träkronor av märke tillverkas med den senaste tekniken och modern utrustning. Varje steg i arbetet kontrolleras noggrant, tack vare vilket produkterna kännetecknas av oklanderlig kvalitet och elegant utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest originella modellerna är.

Trä . Det är en snygg hängsmodell där trä, metall och glas kombineras harmoniskt. Stora plattor som ser ut som gamla gatlyktor. Denna modell är perfekt för vardagsrummet och korridoren och fyller den med aristokrati och chic.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Palena . Basens utseende liknar en båge med ljusdon. Denna modell är gjord i en modern stil med en lampskärm i trä och glasskärmar i matt nyans. Detta alternativ passar bra med lantlig stil.
  • Borneo . Raffinerad lampskärm i ljus ton med förbättrat belysningssystem. Denna instans är avsedd för stora rum där mycket ljus behövs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fabriksmodeller är träarmaturer ofta handgjorda. En av de världsberömda mästarna är Mikko Pakkanen . Denna designer skapar verkliga konstverk. Träkronor i hans föreställning ger en känsla av komfort, och hans författares mönster gör varje modell unik och oändlig. Närvaron av en sådan belysningsenhet i interiören talar om ägarnas utmärkta smak, liksom deras höga status.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Belysningskonstruktioner av naturligt trä kräver inte särskilt underhåll. Torka av ljuskronan med en fuktig eller torr trasa för att ta bort damm. Sådana produkter bör inte vätas för mycket för att förhindra att deformeras. Det rekommenderas inte att använda kemiska tvättmedel eftersom de kan påverka trästrukturen negativt.

Isoleringskvaliteten bör kontrolleras årligen, liksom belysningsarmaturens allmänna skick. Genom att följa dessa enkla vårdregler kan du bevara träkronans ursprungliga utseende och dess tekniska användbarhet i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna vackra interiörer

Många moderna interiörer skulle inte se kompletta ut om det inte fanns närvaro av vackra belysningsarmaturer. Individuella modeller av träkronor finns för varje stil:

  • För klassisk design dekorationspassade lampor med släta linjer, kompletterade med lockiga sniderier och genombrutna skär. Deras färg ska matcha möblernas färgschema och dörren till rummet.
  • Till lantlig stil enkla träkronor är perfekta, som kan dekoreras med inredning i form av smidesjärnelement och kedjor.
  • Interiör i provence -stil passar bra med träbelysningsarmaturer, kompletterade med spets eller tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en träkrona är det nödvändigt att ta hänsyn till alla funktioner i en viss interiörstil. Endast rätt tillvägagångssätt för denna process gör att du kan skapa en riktigt vacker och snygg design som kommer att se ut som en enda komposition.

Rekommenderad: