Falshkamin (61 Bilder): Imitation Med Ljus, Storlekar Och Design, Nyårs Falsk Eldstad Av Polyuretan I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Falshkamin (61 Bilder): Imitation Med Ljus, Storlekar Och Design, Nyårs Falsk Eldstad Av Polyuretan I Inredningen

Video: Falshkamin (61 Bilder): Imitation Med Ljus, Storlekar Och Design, Nyårs Falsk Eldstad Av Polyuretan I Inredningen
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Kamin 2024, Maj
Falshkamin (61 Bilder): Imitation Med Ljus, Storlekar Och Design, Nyårs Falsk Eldstad Av Polyuretan I Inredningen
Falshkamin (61 Bilder): Imitation Med Ljus, Storlekar Och Design, Nyårs Falsk Eldstad Av Polyuretan I Inredningen
Anonim

Många människor förknippar fortfarande eldstaden med hemmakomfort och familjens värme. Men för att skapa en lämplig atmosfär i hemmet är det inte nödvändigt att installera en besvärlig portal med en eldstad, som måste fyllas med ved.

Det räcker med att installera en vacker falsk eldstad, som kommer att bli mitt i vardagsrummet, och det kommer att vara så trevligt för hela familjen att samlas i den på kvällarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Falshkamin kan bli en höjdpunkt i nästan vilken inredning som helst den har många fördelar jämfört med den klassiska vedeldade elden:

  • Enkelhet . Denna design är enkel att installera och underhålla. Även de som aldrig har hanterat installationen av eldstäder eller spisar kommer att klara denna uppgift. Det kan enkelt dekoreras med dina egna händer eller kompletteras med en snygg hylla. Det är inte nödvändigt att följa traditionerna och göra eldstaden skrymmande och rikligt dekorerad - du kan föredra alternativet i minimalistisk stil eller en snygg modell med ljus istället för levande eld.
  • Kompakthet . Att installera en fullvärdig eldstad är en lång process. Ja, och en sådan enhet tar mycket plats. Men det finns inga sådana problem med en konstgjord struktur, eftersom dess dimensioner inte är så stora. Falska eldstäder är kompakta och snygga. Dessutom är det inte nödvändigt att kränka väggens eller takets integritet när du installerar dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Säkerhet . Öppen eld är dåliga skämt. Därför kan en fullvärdig eldstad vara en källa till fara, och inte bara en plats att vila på. Efterlikningen av härden är i sin tur så säker som möjligt. I konstgjorda eldstäder är eld oftast oftast helt uteslutet eller ersatt med en knappt märkbar flamma av ljus.
  • Billighet . Att installera en kompakt falsk spis, vad det än kan vara, blir i alla fall billigare än att installera en fullvärdig struktur eller en elektrisk eldstad. Den kan tillverkas av nästan vilket material som helst. Spånskiva, gips eller skumbetong kommer att göra. Det faktum att självinstallation också kommer att minska kostnaderna är trevligt för dem som gillar att spara pengar.
  • Ursprungligt utseende . Överflödet av material som kan användas för att skapa en eldstad är också bra eftersom det finns en möjlighet att experimentera med utseendet. Du kan gå bort från den klassiska idén om härden och dekorera portalen med blommor, småsten eller grenar. Eftersom det inte finns någon levande eld i eldstaden hotar ingenting de dekorativa elementen och de kan glädja ögat hela tiden.

I allmänhet kan man dra slutsatsen att konstgjorda eldstäder är mycket bra och praktiska. De kan installeras säkert både i ett privat hus och i en lägenhet, där det verkar som om det absolut inte finns någon plats för sådan lyx som ett hem med en massiv portal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Falshkamin är ett koncept som kombinerar flera olika mönster som används för att dekorera ett rum.

Trovärdig

Dessa inkluderar de mest realistiska eldstäderna. De är anmärkningsvärt lika verkliga och traditionella material används för installation och dekoration. Dessa inkluderar tegel, sten och gips.

Sådana mönster efterliknar ofta gamla eldstäder, de är rikt dekorerade med stuckaturer . De gör till och med eld i dem, vilket naturligtvis inte är riktigt. För att simulera en brinnande öppen spis används biobränsle som matar brännaren. Efter det finns det inget slöseri alls. Det här är väldigt bekvämt, eftersom du inte behöver städa eldstaden och utrymmet bredvid spisen ständigt. Inget irriterande sot bildas heller på väggarna.

Men allt kan inte vara helt perfekt. Dessa eldstäder har sina nackdelar. De är ganska uppenbara, eftersom sådan skönhet helt enkelt inte kan vara billig. Därför bör de som vill skaffa sig en sådan eldstad vara redo att betala ut anständiga pengar för det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Villkorlig

Billigare, men därför inte mindre vackra är de så kallade konventionella eldstäderna. Detta ord betecknar eldstadsportaler där det inte finns någon eld. Istället sätter de ljus där eller lägger några saker för att fylla tomrummet. Det ser alltid originalt och vackert ut. Så till exempel kan en ljus spis installeras i sovrummet så att det alltid finns en mild romantisk atmosfär.

Och om du inte vill tjata med ljus kan du välja vackra kransar med starkt ljus och dekorera utrymmet i eldstaden redan med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ

Den sista typen är dekorativa eldstäder. De kan användas både i mitten av ett rum och i ett hörn på grund av sin kompakta storlek. En dekorativ öppen spis kan präglas, eller, som i sagan om Pinocchio, målas på väggen. Älskare av en levande låga kommer inte att gilla den här idén, men om det inte finns någon annan utväg, och du vill dekorera huset, kan du prova det här alternativet.

Från alla tre av dessa alternativ kan du välja det som passar både pris och storlek. Du måste se till att eldstaden inte behöver vara enorm och dyr för att behaga med sitt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Förutom traditionella material, för tillverkning av en artificiell öppen spis, kan du använda andra som vid första anblicken verkar helt olämpliga i denna typ av arbete.

Tegel

Falska eldstäder av tegel är ett dyrt nöje som inte alla har råd med. Men den här designen ser så naturlig ut som möjligt. Basen är utlagd från vanligt tegel av ljusa eller mörka nyanser. Denna process är inte komplicerad, du kan klara det själv. I det här fallet kommer ingen att bry sig om att göra allt precis som du vill.

Teglet ser lyxigt ut på egen hand och behöver inga dekorativa tillägg . En enkel trähylla räcker för att skapa mys i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretan

Det näst populäraste alternativet är polyuretan. Detta material används inte för att skapa fullvärdiga eldstäder, men "dekoration" från det är fullt möjligt att göra. Både i ett privat hus och i en lägenhet kommer ett sådant dekorativt element att se ekologiskt ut. Portalen kan vara av alla storlekar, formen görs också efter eget gottfinnande av lokalerna.

Och alla slags dekorativa element hjälper till att göra denna enkla låda mer som en riktig öppen spis. Du kan dekorera den med alla slags kolumner eller till och med halva kolumner. Dessutom görs snygga hyllor eller lister bredvid spisen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg

Ett annat material som bara kan användas för att skapa falska eldstäder, men inte fullvärdiga strukturer. Ett hem av gipsskivor och polystyren kan bara användas för att dekorera rummet och bör absolut inte komma i kontakt med levande eld på något sätt - detta är farligt.

Gips har många fläktar främst för att det är ganska billigt . Detta är ett av de mest prisvärda materialen du kan hitta just nu. Samtidigt ser det inte för billigt ut, och genom att hitta rätt tillvägagångssätt för dekoration kan du skapa en mycket vacker struktur av ett sådant material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att gips är det material som måste behandlas noggrant. Efterbehandling är en integrerad del av arbetet med det.

Förresten, fördelen med gipsskonstruktionen är att om finishen som valdes under installationen av eldstaden inte ser bra ut eller redan är trött, kan den säkert ändras utan att demontera basen.

Av de material som används för att dekorera eldstaden är det värt att notera gips, plywood och trä. Metaller eller gjutjärnsdelar används också. Till exempel ett vackert galler som kan installeras även på en enkel gipsspis, vilket gör det mer realistiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Det är designen som avgör hur vacker eldstaden ser ut i slutändan. Även en falsk modell kan se mycket snyggare ut än den riktiga om finishen är smakfull.

Antik

Ett av de mest lyxiga alternativen är en antikt inredd öppen spis. En lyxig portal i klassisk stil är det som vittnar om den goda smaken hos ägarna till en lägenhet eller hus.

Denna stil har både utrymme för fantasi och sina begränsningar . För klassikerna är det mycket viktigt att ta hänsyn till några traditionella stunder - du ska inte blanda vintage och modernitet. Alla ledningar och andra moderna detaljer måste noggrant döljas.

En öppen spis i den här stilen kan dekoreras med både originaldetaljer och enkla antika stiliserade dekorationer. Det enklaste alternativet är att dekorera portalramen. Vackra gipsinsatser, stuckaturer eller dekorativ förgyllning kommer att göra eldstaden riktigt lyxig. Du kan lägga vackra skulpturer eller ljusstakar bredvid spisen eller bara på hyllan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil

En annan stil som är mycket populär idag. Om en lägenhet eller ett hus ser modernt ut, passar just en sådan härd bäst in i inredningen.

Eldstaden i skandinavisk stil är en minimalistisk konstruktion i ljusa färger . Mycket ofta placeras en skärm eller spegel bakom den. Ett sådant designdrag kommer inte bara att dekorera eldstaden, utan kommer också att öka utrymmet i rummet visuellt.

Bredvid eller ovanför en sådan struktur kan du fästa lakoniska ljushyllor på väggen, och bredvid den kan du installera stativ av konstgjord marmor, till exempel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence och land

Eldstäder finns ofta i hus på landet och i Provence. I det här fallet ser de så enkla ut som möjligt. Dekorativa portaler av sten eller trä är det som kommer att göra interiören enklare och mer tilltalande för ögat. Det behövs ingen onödig pretentiöshet - ju enklare finish, desto bättre.

I Provence eller lantlig stil kan eldstaden dekoreras med dekorativa naturliga trähyllor, galler och andra detaljer som matchar stilen. Små saker som är kära för hjärtat kommer inte att vara överflödiga.

I interiören kommer de att kombineras med charmiga blommiga tyger, skinnsoffor och mörka trämöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyår

Ordet "öppen spis" förknippas mycket ofta med en vacker bild från amerikanska filmer: nyårsförmiddag, ett fluffigt träd i närheten och strumpor med gåvor över härden. Att inreda en öppen spis för nyår är ett bra sätt att pigga upp både dig själv och hela din familj.

Du kan dekorera en öppen spis för nyåret på olika sätt . Vid en falsk öppen spis är det dessutom mycket lättare att dekorera strukturen. När allt kommer omkring, om det inte finns någon källa till levande eld, kan du använda alla dekorativa element. Det kan vara en lätt snöboll, utsökta leksaker och vintage ljusstakar. Som dekoration kan du också använda olika kransar, både vanliga och färgade.

Det finns många idéer för att dekorera en öppen spis. Designers erbjuder fler och fler nya alternativ, så du kan välja nästan vilken metod som helst - från speglade hyllor till alla typer av kransar och ljusstakar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ordna?

En öppen spis är en komplett dekoration av ett rum. Du kan placera den där det är bekvämare för ägarna. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i rummet kan du till och med prova det kombinerade alternativet. Här är några av de mer populära och intressanta idéerna.

På köket

När det finns mycket plats i köket eller det kombineras med matsalen kan en liten öppen spis placeras där, vilket gör rummet mer bekvämt. För köket väljs dekorativa härdar som regel mer kompakta så att de tar mindre plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

Men möjligheten att placera en öppen spis i vardagsrummet är fortfarande mycket mer bekant. Strukturen kan placeras både i mitten av rummet och i hörnet. Ett annat populärt alternativ är en härd för familjen, kompletterad med en TV ovanför kaminhyllan. Så bredvid den dekorativa eldstaden kan du inte bara sitta i sällskap med dina nära och kära, utan också njuta av att titta på intressanta filmer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Om du placerar en sådan struktur i ett sovrum, kommer det att göra rummet till ett mycket romantiskt hörn. Det är sant att det här alternativet också är lämpligt endast för rymliga rum, och inte rum där det inte finns mycket plats för en säng heller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Det finns många intressanta exempel på hur eldstaden används i inredningen. Några av dem kan inspirera till att skapa och dekorera ditt hem.

I ett ljust rum, där klassiker kombineras med modernitet, kommer eldstaden att bli en riktig dekoration av interiören. Träpaneler, ljusa golv och tak och liknande möbler passar bra med en grå och vit marmorspis. Trots att eldstaden i sig är konstgjord och inte ger ljus och värme ser rummet fortfarande mysigt ut. Det kompletteras med detaljer som ljus i intressanta lampskärmar och stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

I en liten ungdomslägenhet ser en lakonisk öppen spis i marmor med kontrasterande färger bra ut. Vit och svart kontrast ser original ut och passar bra med inredningen.

Liksom basen i rummet ser spisen ganska enkel ut. Därför måste designers lösa problemet med bristen på ljusa färger i rummet. Det är ganska enkelt att göra detta - en bild med intressanta accenter och små dekorativa detaljer räcker.

Ett rum av denna typ ser återhållsamt och lakoniskt ut. Det kommer att tilltala både unga kreativa människor och gifta par som inte vill se sitt "familjenbo" som alla är vana vid att presentera det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista exemplet är ett mysigt rum i ljusa färger. Den blå färgen här kombineras med ljusa nyanser: vit, grå och ljusbrun.

En dekorativ öppen spis av olika typer av sten verkar vara riktigt mysig . Eldstaden är dekorerad med ett vackert galler och ved. Det finns dekorativa vaser på kaminhyllan. Nära härden finns också en plats för hela familjen att samlas och sitta i en mysig atmosfär. Bekväma fåtöljer och ett lågt bord gör att du kan koppla av i sällskap med en älskad och ta en kopp varmt te. Rummet är dekorerat med snygga gardiner, en målning i nautisk stil och färska blommor som kommer att pigga upp alla tjejer och kvinnor.

En dekorativ öppen spis är en detalj som, trots sin opraktikitet, spelar en mycket viktig roll i inredningen. Det kommer att göra rummet mysigt, pigga upp, dekorera rummet utan att ta plats, vilket är bekvämt både i en lägenhet och i ett privat hus.

Rekommenderad: