Inbyggd Elektrisk Eldstad (58 Bilder): Elektrisk Eldstad Inbyggd I Väggen Eller Möbler, Alternativ Med En Nisch, Storlekar Och Designexempel

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggd Elektrisk Eldstad (58 Bilder): Elektrisk Eldstad Inbyggd I Väggen Eller Möbler, Alternativ Med En Nisch, Storlekar Och Designexempel

Video: Inbyggd Elektrisk Eldstad (58 Bilder): Elektrisk Eldstad Inbyggd I Väggen Eller Möbler, Alternativ Med En Nisch, Storlekar Och Designexempel
Video: Montering av eldstaden Contura i8 COSI | Contura braskaminer 2024, Mars
Inbyggd Elektrisk Eldstad (58 Bilder): Elektrisk Eldstad Inbyggd I Väggen Eller Möbler, Alternativ Med En Nisch, Storlekar Och Designexempel
Inbyggd Elektrisk Eldstad (58 Bilder): Elektrisk Eldstad Inbyggd I Väggen Eller Möbler, Alternativ Med En Nisch, Storlekar Och Designexempel
Anonim

Stadsbor vill ha en öppen spis i sin lägenhet för att skapa en mysig, elegant atmosfär och som en extra värmekälla. Nu har en sådan möjlighet dykt upp för var och en av oss. Den perfekta lösningen i detta fall är att köpa en elektrisk eldstad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att använda, tar inte mycket plats, har ett estetiskt utseende och är säkert att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En elektrisk eldstad kommer att ersätta en öppen låga. Synen på en levande låga i en stadslägenhet är inte längre bara en dröm. Efterlikningen av eldiga tungor på det vedeldade murverket kommer att motsvara den verkliga härden. I inställningarna finns till och med en sprakande effekt av trä och ljusreglage: öka eller minska bakgrundsbelysningen.

Moderna mönster kräver en timer för att stängas av ., volym- och ljusstyrkekontroll, mekanisk och beröringskontroll, samt närvaron av en fjärrkontroll. En ånggenerator som simulerar rökeffekten kan finnas i dyra härdar. I vissa modeller är högtalare och en USB -utgång installerad, vilket gör det möjligt att ansluta ett minneskort med musikfiler och använda eldstaden som spelare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brandimitation sker på olika sätt: elektromekanisk, med hjälp av flytande kristallteknik, ångeffekt, moderna 3D-effekter. Den elektromekaniska principen för den elektriska eldstaden skapar mer buller än andra metoder för att simulera effekten av en låga. Men priset på sådana enheter är mycket lägre, så de anses vara de mest köpta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eldstäder är:

  • fristående;
  • väggmonterad;
  • hängande eller väggmonterade;
  • mini eldstäder.

Väggarna är indelade i själva härden och portalen eller inramningen. Eldstadens form kan vara rak eller kantig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hänsyn till rummets yta kan du välja önskad total storlek på eldstaden och den bekväma värmekraften.

Valet av portal beror också på rummets stil .där apparaten ska installeras. Klassisk, modern, högteknologisk, minimalism, country eller loft - den elektriska eldstaden passar in i nästan alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd eller väggmonterad

Minimalism eller högteknologi innebär installation av vägg- och hängande eldstäder. De ser ut som en enorm rektangulär skärm i en metallram och MDF -foder. Strikta former utan onödiga detaljer och prydnader passar inredningen i moderna interiörer. Enheten, upphängd på väggen, ser ut som en underbar TV -skärm. Du kan placera eldstaden i ögonhöjd eller närmare golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mini

Mini-eldstäder eller bordsskivor är bekvämt placerade på alla horisontella ytor. Detta kan vara ett soffbord eller skrivbord, en byrå eller ett sängbord. Den lilla storleken och det trevliga utseendet på härden gör att den kan användas i olika interiörer. En minikamin kommer att kunna värma endast små delar av rummet.

Men den kan bäras och placeras var som helst i huset.

Bild
Bild

Ingen inramad

Fristående härdar ser ut som elektriska ugnar med utseendet på en öppen eld. Dekorationen av sådana enheter är ganska blygsam. Eldstaden kan bäras och installeras i olika rum. Den kan placeras efter behov i mitten av rummet och nära väggarna. Utåt är enheten självförsörjande och ytterligare inramning används inte här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med portal

En öppen spis kan existera som ett separat element, för vilket du måste köpa en färdig portal eller göra den själv. Det finns en härd komplett med en portal, annars en öppen spis. Materialet för de färdiga portalerna är massivt trä, natur- och konststen, MDF med faner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Färdiga portaler tillverkas i olika stilar.

Oftast inträffar klassisk version med pilastrar, portik, gesimseri, sniderier. Den är gjord av trä eller MDF täckt med faner. Den välvda strukturens massivitet och majestät betonas av ett utsökt färgschema och patinaeffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggd öppen spis lantlig stil också allmänt tillgänglig i butiker. Den är inramad av naturlig sandsten, kalksten, skiffer eller konststen som efterliknar dessa stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenpisen är också lämplig för inredning loftstil … En ram i form av tegel eller murverk i olika färger passar bra in i den. Stenens struktur kan vara slät eller porös. Släta ytor är lättare att underhålla och mindre benägna att smutsas. Porös, å andra sidan, kan bli täppt av damm med tiden och förlora sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY inramning

En gör-det-själv-portal för en elektrisk öppen spis gjord av gips är bra eftersom eldstadsfodret efter installationen kan tillverkas med olika material efter eget gottfinnande. Dessa är keramiska plattor, gips och porslin, stengods, färg och konststen samt dekorativa detaljer i form av stuckatur eller mosaik. Vid förberedelse och beräkning är det nödvändigt att förstå att härden i sig inte gömmer sig inuti portalen, utan är installerad överlägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmningen av delar av en elektrisk produkt är en storleksordning lägre än för en levande eldstadskär.

Proceduren för att installera ramen:

  • Platsen bör väljas utifrån mängden möbler som ska placeras i ett visst rum. Eldstaden kan vara i hörnet av rummet eller nära väggen.
  • En förritad ritning med dimensioner kommer att förenkla arbetet med att göra en ram med egna händer. Dessutom är det nödvändigt att tänka om och rita en designritning, beräkna dimensionerna på alla delar, baserat på härdens dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är tänkt att använda tunga material för att avsluta portalhuset - sten, keramiska plattor, bör arbetet startas genom att förstärka piedestalen som strukturen kommer att stå på. För det framtida podiet är ett hållbart material lämpligt - till exempel en köksbänk av konststen. Podiet ska skjuta ut utanför portalen och bilda ett lågt steg. Om finishen kommer att vara gips eller måla med styrofoam stuckaturelement, är piedestalen valfri

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är lämpligt att skydda väggen bakom härden med ett värmebeständigt material.
  • En inramning är gjord av en metallprofil med självgängande skruvar. Det är viktigt att lämna öppningarna bakom den elektriska härden för ventilation och utlopp av ledningar.
  • Den resulterande metallstrukturen måste mantlas med gipsskivor, skärs till önskad storlek. Tjockleken på profilen och gipsplåten måste väljas med hänsyn till användningen av den planerade finishen. Ju tyngre material som kommer att appliceras på portalen, desto tjockare bör de strukturella detaljerna vara.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kitt sömmarna, för styrka är det bättre att förstärka hörnen med metallhörn.
  • Nivå ytan på portalen och grunda.
  • Installera den elektriska härden i en nisch, med tanke på att den ska överlagras på portalen och inte begravas i en urtagning. Avsluta sedan portalkroppen med det valda materialet. Du kan locka konstnärer eller finishers, eller så kan du visa din fantasi och göra ett mycket konstnärligt arbete med dina egna händer.
  • Ovanpå kan du sätta och fixa en slät bordsskiva av MDF eller spånskiva.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg, stilriktning, efterbehandlingsmaterial beror endast på smaken hos ägaren av rummet.

När du gör en ram för en elektrisk spis med dina egna händer kan du bo på olika material . Värmebeständighet och värmebeständighet är inte lika viktiga som vid kontakt med öppen eld. Det vanligaste materialet för en portal är gips. Han är inte nyckfull, nästan vilken struktur som helst kan göras av honom. Den stora fördelen med att använda gips är också det låga priset och enkel bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Säker användning av en sådan portal är endast möjlig efter fullständig torkning och slutlig limning av alla delar. Du måste vänta och inte slå på härden i 3-5 dagar.
  • Det är lämpligt att lägga utloppet och installera bakom eldstaden, och det är bättre att gömma ledningarna inuti portalen så att de inte stör rörelsen runt rummet.

Att göra en portal med egna händer hjälper till att spara familjens budget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Värdighet

De otvivelaktiga fördelarna med en elektrisk spis inkluderar:

  • säkerhet, särskilt om det finns barn i huset;
  • frånvaro av rök, sot och andra förbränningsprodukter;
  • on-off vid behov eller behov;
  • reglering av värmeförsörjning, upp till en fullständig avstängning av den termiska funktionen;
  • justera ljusstyrkan för bakgrundsbelysningen och ljudeffekter;
  • uppvärmningsfunktion;
  • dekorativ komponent.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller värmer inte bara rummet, utan fuktar också luften. Plusserna inkluderar det faktum att det inte är nödvändigt att installera ytterligare ventilationskällor. Eldstaden tar inte mycket plats och kräver inte noggrant underhåll. Möjligheten att flytta mobila modeller till olika delar av rummet är också ett bra incitament för att köpa en härd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa portaler kan användas som möbel . De ser ut som TV -skåp eller byråer med lådor, hyllor och gångjärnsdörrar med glas. Detta gör eldstaden mer funktionell och ergonomisk, vilket ofta efterfrågas i små rum med en minsta mängd möbler.

Att ta hand om en eldstad är enkelt och tar inte mycket tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa tillbehör

Vissa modeller av elektriska eldstäder ser så realistiska ut att det vid första anblicken är svårt att skilja dem från en riktig vedeldad spis. Butikerna säljer ytterligare dekorativa inslag som kompletterar känslan av närvaron av riktig eld. Dessa är dekorativa eldlådor med uppläggningar av stockar, uppsättningar för rengöring av en vedeldad spis: blad, borstar, tång, dekorativa gallerstänger, eldstadsskydd i form av en bärbar skärm. Sådana föremål, gjorda i olika stilar och placerade framför härden, ger den elektriska eldstaden ett helt realistiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte helt förlita dig på en elektrisk spis för uppvärmning av ett rum. Det är snarare ett extra inredningselement än en enhet för full uppvärmning av även ett inte särskilt stort rum på 15 kvm. m.

Principen för drift av en elektrisk eldstad är en termisk fläkt.

Den riktade strömmen av uppvärmd luft kan snabbt värma upp utrymmet runt härden. I det mest intensiva driftsläget är enhetens effekt, beroende på modell, cirka 1,5 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Priskategorin beror på kostnaden för själva härden och portalen . Priset på en härd kan variera från 11 000 till 120 000 rubel. Och portalens pris kan variera från 16 000 till 100 000 rubel. Skräddarsydda modeller av natursten eller trä kommer att kosta en storleksordning högre.

En elektrisk inbyggd öppen spis är tillgänglig för alla idag. Det hjälper till att göra alla rum mysiga och kommer att fungera som en extra värmekälla under kalla vintrar.

Rekommenderad: