Elektrisk Eldstad Med 3D-flameffekt: Väggmonterad Produkt Med ånga, Vit Inbyggd Elektrisk Eldstad

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Eldstad Med 3D-flameffekt: Väggmonterad Produkt Med ånga, Vit Inbyggd Elektrisk Eldstad

Video: Elektrisk Eldstad Med 3D-flameffekt: Väggmonterad Produkt Med ånga, Vit Inbyggd Elektrisk Eldstad
Video: Burgate - Elektrisk öppen spis 2024, April
Elektrisk Eldstad Med 3D-flameffekt: Väggmonterad Produkt Med ånga, Vit Inbyggd Elektrisk Eldstad
Elektrisk Eldstad Med 3D-flameffekt: Väggmonterad Produkt Med ånga, Vit Inbyggd Elektrisk Eldstad
Anonim

En eldstad i hemmet är en dröm inte bara för ägare av lanthus, utan också för stadsbor. Den värme och komfort som kommer från en sådan enhet ger dig ett gott humör även i vinterkylan.

Men inte alla rum tillåter dig att installera kaminer med skorsten - i det här fallet kan du köpa en elektrisk spis med en 3D -flameffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Elektriska eldstäder med 3D -effekt, eller som de också kallas "med effekten av levande eld", återskapar helt visionen om att bränna ved. Denna effekt uppnås med hjälp av ånggeneratorer för kall luft.

Principen är följande: ånga kommer ut ur vedhögen och börjar lysa. En viktig faktor för enhetens funktion är bakgrundsbelysningens ljusstyrka, som är ansvarig för kvaliteten på förbränningsillusionen. Det ska vara så högt som möjligt.

Bild
Bild

En sådan enhet är perfekt för både en lägenhet och ett hus.

Funktioner och Fördelar

Trots de uppenbara skillnaderna mellan elektriska eldstäder och spisar med skorsten har de ett stort antal fördelar, tack vare vilka deras popularitet växer för varje dag.

Moderna modeller har ökat säkerheten och i nödfall stängs de av automatiskt. Fullständig efterlevnad av brandsäkerhetskraven garanterar arbetsro i hemmet och utanför. Dessutom är elektriska enheter miljövänliga och avger inte giftiga ångor som är skadliga för kroppens hälsa. Och på grund av bristen på verkligt bränsle är utsläpp av kolmonoxid också uteslutet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från sina gasmotsatser behöver dessa enheter inte vattenånga, och frånvaron av avgiven rök kräver inte borttagning och installation av en skorsten. Närvaron av en termostat ger en optimal temperaturregim, och det kommer att vara möjligt att justera nivån på tillförd värme manuellt. När det gäller en elektrisk eldstad med en levande lågaeffekt i ett litet rum kan den fungera som huvudvärmekälla , om platsen är i ett rymligt rum, kan det spela rollen som en extra värmare.

En annan stor fördel är bärbarhet. Om en fristående modell används kan den enkelt flyttas från ett rum till ett annat. Det är möjligt att installera enheten var som helst där det finns ett uttag. Installation och demontering av denna enhet är ganska enkel och kräver inte ytterligare tillstånd för installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa eldstäder är mycket enkla att underhålla, vilket kommer att glädja de flesta hemmafruar. För att hålla den ren krävs varken rengöring av spolen eller några andra åtgärder som utförs med deras gasmotståndare eller ugnar med en eldstad. Det räcker med att torka det från damm med en fuktig trasa. För att visuellt stödja elden bör du bara byta ut utbrända lampor då och då.

En elektrisk eldstad med en levande lågaeffekt kommer att ge mys och originalitet till alla rum, men förutom ett stort antal fördelar har en sådan enhet också flera nackdelar. Till exempel, För att byta lampor måste du bara köpa element för denna modell som kan saknas eller vara för dyrt. En annan betydande nackdel med en sådan enhet är den ökade elförbrukningen, vilket kommer att medföra höga elräkningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

De viktigaste detaljerna i enheten i denna enhet är att simulera levande eld och uppvärmning. Dessa funktioner fungerar oberoende av varandra, vilket gör att du kan lägga till en känsla av mys även på sommaren. Moderna elektriska eldstäder kan utrustas med en ångfunktion, video- eller ljudsystem med ljudet av sprakande trä.

Det finns modeller med musikaliskt ackompanjemang av ägarens val. Om så önskas kan förbränningseffekten också ökas - detta sker med hjälp av speglar inbyggda i eldstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje elektrisk eldstad består av följande delar: en dummy av ett förbränningselement, en enhet som simulerar en 3D -flammeffekt, konstgjorda galler, kol och ved, samt en fjärrkontroll för att styra enheten.

Tidigare uppnåddes den visuella effekten av förbränning i flera steg. I början användes bilder med eldmönster, efter ett tag började det produceras apparater, där lågan visuellt skapades med hjälp av tygbitar som rör sig från en fläktvärmare. Moderna modeller är utrustade med lampor, vars ljus skimrar i vattendroppar från en ånggenerator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Elektriska eldstäder efter designparametrar är indelade i följande typer:

  • Golvstående … Denna vy liknar utåt en vanlig vedeldad spis. Den installeras i en speciell nisch eller bara längs väggen på golvet. Normalt installeras väggmonterade eldstäder i vardagsrummet för att ge det mer komfort.
  • Bärbar … Dessa eldstäder är små i storlek och har hjul för enklare transport. De kan enkelt flyttas från ett rum till ett annat, vilket är mycket bekvämt.
  • väggmonterad … Dessa eldstäder har ytterligare två namn: upphängda och monterade. Sådana modeller är mer som dekorativa ramar som hängs på väggarna. Enhetens tunna kropp passar perfekt även i ett litet rum och ger originalitet till interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inbäddad … Denna typ av elektriska eldstäder med en levande brandeffekt är inbyggd i en vägg eller installerad på en portal. De är små och sparar utrymme.
  • Korg … De ser ut som en eldstad i metallformad eldstad. Sådana spisar kommer att vara ett utmärkt alternativ för rum inredda i modern stil, eftersom de har en original form och kommer att ge sin "smak" till en sådan interiör.
  • Hörn … Denna typ av elektrisk eldstad anses vara optimal för små rum, eftersom det inte bara sparar utrymme, men också visuellt expanderar det på grund av utjämning av hörnen. Elspisen kan beställas i både symmetriska och asymmetriska former.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa typer har sina egna specifika egenskaper. Till exempel har inbyggda modeller stora dimensioner och ökad strömförbrukning.

En gångjärn elektrisk eldstad används som regel för dekorativa ändamål, eftersom det inte värmer rummet till önskad nivå , så när du köper en sådan enhet bör du definitivt ta hänsyn till den här funktionen. Vit väggmonterad öppen spis kommer att vara ett bra komplement till alla interiörer.

Varje typ av elektrisk eldstad med 3D -flammeffekt har olika simuleringar av eld och förbränning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Moderna butiker erbjuder ett brett utbud av eldstäder av olika design, dimensioner och inbyggda funktioner. Det första du ska göra innan du köper en eldstad är att utveckla ett projekt som hjälper till att bestämma dess parametrar och egenskaper. När du väljer en viss modell måste du ta hänsyn till lämplig storlek, som harmoniskt passar in i rummet och inte belastar den, eller omvänt ser för liten ut.

Sedan väljs designen. Det är värt att notera att en enhet dekorerad med sniderier och klassiska mönster på inget sätt kommer att passa in i en modern stil, precis som en glasenhet med metallinsatser inte kommer att kunna harmonisera med en klassisk inredning.

Bild
Bild

Värmarens effekt är också mycket viktig, eftersom mängden energi som förbrukas beror på den. Du bör försiktigt demontera ledningarna för att säkerställa att uttaget kan hantera enhetens ström. Ju billigare eldstaden desto lägre är dess effekt .… Strömparametern anges alltid i enhetens pass.

Hur man installerar?

Att installera en elektrisk eldstad med en levande lågaeffekt är vanligtvis inte svårt, särskilt om apparaten är fristående. Det räcker med att sätta en sådan öppen spis bredvid uttaget och slå på den.

Installationen av denna enhet kan också ske i speciellt dekorerade nischer eller portaler av trä, plast, keramiska plattor eller konststen. Det händer att dessa enheter är inbyggda i nischer och från gips , dekorerad med olika efterbehandlingsmaterial. Det finns modeller som låter dig integrera dig själv i möbler.

Bild
Bild

Vid installation av en monterad elektrisk eldstad måste du först och främst förstärka väggen, om den inte är en bärande sådan, och först efter dessa steg kommer det att vara möjligt att fixa enheten i fyra hörn. Du bör ta hand om ledningarna och uttaget för en sådan elektrisk spis i förtid - de ska ligga bakom för att inte förstöra interiörets övergripande utseende.

Populära modeller

Bild
Bild

Elektriska eldstäder med ånga

Sådana eldstäder är det bästa alternativet för kalla vinterkvällar, för förutom komfort kommer de att ge värme och skönhet in i huset.

  • Royal Flame Pierre Luxe … Mått - 77x62x25 cm. De främsta fördelarna med enheten är den minskade strömförbrukningen, förmågan att reglera temperaturregimen, ugnens breda format, den elektroniska displayen, ljudet av sprakande ved och regleringen av uppvärmning.
  • Dimplex Danville Black Opti-Myst … Mått - 52x62x22 cm. Fördelarna med denna elektriska eldstad är förmågan att kontrollera intensiteten hos ångan som produceras, låg energiförbrukning, samt separat drift av värmeelementet och effekten av eld.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda eldstäder

Sådana modeller är små i storlek och utför mer en dekorativ funktion än en uppvärmning, även om de flesta är utrustade med ett värmeelement. Inbyggda eldstäder med 3D-effekt passar perfekt in i en klassisk inredning.

  • Inter Flame Spectrus 28 LED … Mått - 60x75x29 cm. Fördelarna med Inter Flame är närvaron av en LCD -display och möjligheten att justera parametrar med dess hjälp, ett system för långsam släckning av ljus, flera ljusstyrkor, inbyggt sprakande ljud samt internt skydd mot överhettning.
  • Alex Bauman 3D Fog 24 -kassett … Mått-51x60x25 cm. De främsta fördelarna är gradvis visuell uppblossning och blekning av lågan, ljudet av sprakande ved, en inbyggd luftfuktare, samt en lång drifttid utan ytterligare tankning av tanken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterade eldstäder

Denna typ av enheter är mycket tunnare än sina motsvarigheter på grund av att effekten av att bränna en låga inuti skapas med ett speciellt program, och ibland video. Som regel hängs sådana enheter på väggen som dekorationer.

  • Electrolux EFP / W - 1100 ULS … Mått - 52x66x9 centimeter. Trots sin mycket smala kropp har enheten två strömlägen och kan snabbt värma upp ett rum. Ekonomisk energiförbrukning är ett stort plus.
  • Royal flame space … Mått - 61x95x14 cm. Högkvalitativa material säkerställer utmärkt drift av enheten, bakgrundsbelysningen har tre varianter, möjligheten att justera ljusstyrkan på bränningen, låg strömförbrukning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eldstäder med levande eldseffekt är ett utmärkt alternativ till sina metall- eller tegelstenar, eftersom de är mycket bekvämare och har ett stort antal fördelar. En sådan enhet kommer att vara ett bra komplement till alla rum.

För information om hur du väljer en elektrisk eldstad, se nästa video.

Rekommenderad: