Biobränsle Spis (70 Bilder): Hörn Bio Eldstad I Det Inre, Gör-det-själv Inbyggda Bio Eldstäder

Innehållsförteckning:

Video: Biobränsle Spis (70 Bilder): Hörn Bio Eldstad I Det Inre, Gör-det-själv Inbyggda Bio Eldstäder

Video: Biobränsle Spis (70 Bilder): Hörn Bio Eldstad I Det Inre, Gör-det-själv Inbyggda Bio Eldstäder
Video: DIY ELECTRIC FIREPLACE MAKEOVER *under $900* (Stone, Mantel, & Built In Shelves) 2024, April
Biobränsle Spis (70 Bilder): Hörn Bio Eldstad I Det Inre, Gör-det-själv Inbyggda Bio Eldstäder
Biobränsle Spis (70 Bilder): Hörn Bio Eldstad I Det Inre, Gör-det-själv Inbyggda Bio Eldstäder
Anonim

För närvarande utvecklas världen snabbt och det är allt svårare att överraska en modern person med något. Många hushållsartiklar, exotiska för tidigare generationer, är nu fast inbäddade i vardagen. För att skapa mys i vardagsrummet eller sovrummet har bioeldstäder funnit utbredd användning - en imitation av de vanliga vedeldade eldstäderna, som kan skryta med ett brett utbud av modeller, användbarhet och användarvänlighet. Detta hemhörn av komfort kommer att uppskattas särskilt av människor som älskar att spendera tid i en romantisk atmosfär och beundra de dansande lågorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bioeldstaden kallas också en alkoholspis baserad på principen om bränsleförbrukning. De uppfanns 1977 i Italien. Uppfinningen blev populär på grund av avsaknaden av en skorsten i den.

Särdrag

Jämfört med traditionellt biopeis har följande fördelar:

  • Säkerhet - bränsleblockets konstruktion gör det möjligt att styra det öppna eldområdet. Värmeisolering av kroppen gör att du kan använda eldstaden i slutna rum.
  • Lätt att installera - eldstaden behöver ingen skorsten. I förhållande till enheten används ofta "eco" -prefixet, så det är ingen idé att lägga ventilationsrör och samordna arbete av detta slag om det finns en önskan att installera det i en lägenhet. Enligt driftsprincipen liknar en biospis ett vanligt ljus, men elden ger inte sot. Den här enheten körs på biobränsle och använder bioetanol som bränsle - en vätska baserad på etanol, det vill säga etylalkohol, som sönderdelas till koldioxid och vatten vid bränning, så det finns ingen orange nyans i lågan. För närvarande finns det blandningar som innehåller komponenter för att ge elden en naturlig färg. Vissa bioeldade ägare tycker om att använda gelat tändvätska som innehåller havssalt, vilket simulerar det sprakande ljudet av stockar som brinner.
  • Det kommer inte att vara svårt att tända en sådan eldstad.
  • Eldstaden är säker för människor, skadar inte husdjur och miljön.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lätt att använda och lätt att rengöra. Lågan kan släckas när som helst. Eftersom bioetanol inte producerar fasta nedbrytningsprodukter behöver du inte skrubba aska eller sot. För att ta hand om värmetanken, tvätta den helt enkelt under rinnande vatten. Eldstaden kan helt enkelt tändas utan att oroa sig för förberedelse av kol eller stockar.
  • Ett stort utbud av modeller gör det möjligt att välja det perfekta alternativet för alla interiörer.
  • Lätt vikt - även de tyngsta modellerna väger inte mer än 100 kg, vilket är lämpligt även för en vanlig stadslägenhet.
  • Relativ brandsäkerhet - det är ganska svårt att välta eldstaden på grund av dess svårighetsgrad, själva lågan ser ut som en hushållsspritlampa. Under alla omständigheter är det nödvändigt att iaktta brandsäkerhetsåtgärder, nämligen inte tillsätt bränsle direkt under bioeldens användning, fyll inte brännaren med biobränsle med mer än en tredjedel, använd ett automatiskt tändsystem eller använd en specialiserad tändare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bioeldstäder är dekorerade med alla typer av material - från sten och marmor till ädla träslag, och en kombination av alla typer av finish används också.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en miljöspis är det rimligt att ta hänsyn till nackdelarna med denna typ av interiörelement:

  • Eldstaden har en uteslutande dekorativ funktion - sådan utrustning är inte lämplig för uppvärmning av ens ett litet rum.
  • Trots bränslets miljövänlighet och på grund av avsaknad av skorsten måste det finnas god ventilation i rummet där ekopisen är installerad. Annars blir luften alltför fuktig och som ett resultat olämplig för andning.
  • Bränsle finns inte överallt, och dessutom har det ett ganska högt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Miljökrav för installation av öppen spis:

  • bra ventilation i rummet;
  • brist på utkast;
  • tillräcklig yta i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de vanligaste frågorna är om det är möjligt att sätta en ekopi bredvid TV: n. Svaret är ja, men försök att hålla dem minst en meter från varandra.

Typer och utföranden

Bio eldstäder skiljer sig inte bara i utseende, utan också i storlek och installationsmetoder, så att välja rätt variant för alla rum är inte svårt. Eco -spis kan placeras på golvet eller hängas på väggen.

Separation enligt principen om antändning och släckning:

  • mekanisk;
  • halvautomatisk;
  • automatisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av konstruktion är bioeldstäder indelade i följande kategorier:

  • Mobil . Lätt att flytta inomhus, har specialhjul. När den inte används kan den enkelt tas bort. Den kan tas ut på gatan, bara en plan yta krävs för att installera den.
  • Frontal . Placerad på golvet, i mitten av rummet eller mot en vägg.
  • Inbyggd . Det är en ram gjord av brandsäkra material, inuti vilket det finns ett bränsleblock. För installation används nischer i väggen med ett djup av minst 15 cm. Den installerade strukturen är fixerad med bultar. Oftast används inbyggda eldstäder i restauranghallar eller i rum med ett stort område.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga dem mer detaljerat:

  • Portalugn ser ut som en stationär enhet, mest realistisk och förmedlar atmosfären i en traditionell vedeldad spis. Denna typ av öppen spis installeras direkt på golvet. För olika inredningsstilar kan du välja lämpliga stillösningar - till exempel kommer en marmorspis att gå bra med en Empire -design, en minimalistisk kombination av glas och metall passar ett högteknologiskt utrymme. Dessutom kan spisutrustning dekoreras med trä- eller stenpaneler. För mer äkthet kan du lägga värmebeständiga keramiska stockar i den.
  • Väggmonterade ekoplatser det finns inbyggda och gångjärn. Utåt liknar de en plasmapanel och vid en kortfattad undersökning är det lätt att blanda ihop dem med en TV. De passar perfekt in i ett litet rum som ett loft eller högteknologi.
  • Bord biopeis är liten och mycket kompakt, kan den vara i form av en cylinder eller en kub. Ofta används eldstäder av denna typ som en imitation av brinnande ljus - sådana modeller monteras enkelt inuti bord. Det är värt att notera att bordsskivans modell är utrustad med en brandspärr om enheten välter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vinkel . Av namnet är det tydligt att denna typ av öppen spis är monterad i hörnet av rummet, vilket gör att den kan expandera visuellt.
  • " Brandlinje " - den mest trendiga trenden för närvarande. Flera bränsleblock installeras i rad och bildar en enda ledning som kan vara upp till en och en halv meter lång. Ett sådant designdrag kommer framgångsrikt att betona podiet eller nischen i väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hängande öppen spis håller i ett tak eller väggfäste som simulerar en skorsten.
  • Eldstad fackla oftast placerad i en värmebeständig glaskolv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Det är lätt att göra en biopeis till den centrala delen av det inre av rummet, dess höjdpunkt. Ur denna synvinkel är det klassiska alternativet en öppen spis mot väggen, mittemot vilken det finns fåtöljer eller en soffa. Det är bättre att ta bort all stor utrustning så att den inte distraherar uppmärksamheten från själva spisen

Du kan också lägga familjefoton eller presenter på kaminens bricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miljöspisen är underbar eftersom den lätt passar in i vilken inredning som helst - både i Medelhavsstil och i jugendstil beror det bara på kundens preferenser

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers avviker lätt från de vanliga klassiska alternativen, "lek" med enhetens form och dekoration - från bio till steampunk

Bild
Bild
Bild
Bild
  • En triangulär eller rund eldstad passar lätt in i den högteknologiska interiören.
  • För ett vardagsrum i minimalistisk stil, där enkla former råder och som regel små möbler väljs, kan eldstaden placeras i hörnet. Om rummet är litet kan ekopisen ställas på ett bord eller på en hylla.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Provence -stil förlorar inte sin popularitet. En biopeis i ett sådant rum kommer att betona komforten, så det kan på något sätt likna en spis. Tegel, sten eller annat naturmaterial är perfekt för inredning. Om du artificiellt åldrar interiörerna får ett sådant vardagsrum en unik charm.
  • Till skillnad från klassikern ser den moderna stilen i interiören okomplicerad ut och till och med lite enkel. Funktionaliteten hos varje föremål är huvuddragen i modern jugendstil, därför bör en ekokamin, trots dess främsta dekorativa tillbehör, likna en traditionell vedeldad eller koleldad spis så mycket som möjligt i utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man drunkna med?

Europeiska länder som Italien, Frankrike och Tyskland kan skryta med massproduktion av ekofuel, Sydafrika producerar biobränslen i Afrika och Brasilien har en ledande position i världen. Kina och Indien producerar cirka 5% av den totala mängden bioetanol.

På före detta Sovjetunionens territorium är produktionen av detta ämne för närvarande nästan inte etablerad. För etanolproduktion betraktas grödor som potatis, rödbetor och jordärtskocka som alternativa källor.

Bild
Bild

Bränsle är indelat i flera typer, bland de mest populära är följande:

  • Biogas . Detta är ett förbehandlat industriavfall, vilket är analogt med naturgas.
  • Biodiesel vanligast i europeiska länder. Källan är naturliga oljor och fetter av biologiskt ursprung, både animaliska och mikrobiella eller vegetabiliska. Olika restprodukter från livsmedelsindustrin eller oljor används som råvaror.
  • Bioetanol ersätter bensin.
Bild
Bild

För att tända eldstäder används biobränslen - ett färglöst flytande bränsle baserat på bioetanol, som är praktiskt taget luktfritt, avger inga fasta sönderdelningsprodukter och är därför säkert för inomhusbruk. Effektiviteten hos en sådan vätska är cirka 95%.

Detta bränsle är baserat på etanol, som är av vegetabiliskt ursprung. Metoden att erhålla är jäsning av sockerarter som finns i de flesta jordbruksgrödor (betor, sockerrör, bananer, vete och andra). Denna typ av bränsle säljs inte i ren form, eftersom tillverkaren är skyldig att fördenaturera alkoholen för att skydda bränslet för miljön i allmänhet och för människor i synnerhet.

Bränsleblock är gjorda av metall, rostfritt stål används ofta för detta ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jag vill notera följande egenskaper hos biobränslen:

  • enkel användning;
  • lång bränning;
  • brist på utsläpp av skadliga gaser;
  • ekonomisk förbrukning: biopeisen förbrukar cirka 0,5 liter vätska per timme, vilket är jämförbart i effekt med driften av en elektrisk värmare, medan värmaren torkar luften i rummet, och eldstaden tvärtom fuktar;
  • kräver inget speciellt lagringsutrymme
Bild
Bild

Var noga med att uppmärksamma de nackdelar som denna typ av bränsle fortfarande har:

  • förvara inte behållare med bränsle i omedelbar närhet av öppen låga.
  • det är strängt förbjudet att tillsätta bränsle medan eldstaden är i drift - det är nödvändigt att släcka det och låta det svalna;
  • Använd en speciell tändare eller elektrisk tändare för att producera en gnista.
Bild
Bild

För att komplettera stämningen med en sofistikerad doft kan du lägga till eterisk olja till eldstadens dekorativa element.

Kom ihåg att 95% av bränslet består av bioetanol, vilket är ett brandfarligt ämne, därför det är nödvändigt att vidta säkerhetsåtgärder:

  • förvara det utom räckhåll för barn;
  • använd inte papper, halm och andra brandfarliga material för antändning av biokammaren;
  • Förvara inte i närheten av öppna lågor.
Bild
Bild

Om vätska rinner ut på golvet, torka av det med en pappershandduk eller en mjuk trasa.

När du väljer biobränslen, var uppmärksam på följande punkter:

  • tid för fullständig utbrändhet
  • hög värmeeffekt;
  • tillgänglighet av certifikat som bekräftar kvalitet;
  • hållbarhetstid;
  • äkta förpackningar;
  • det ska inte vara några skarpa eller obehagliga lukter.
Bild
Bild

Eco-fuel kan också presenteras i form av en gel, som också är mycket lätt att använda. Locket öppnas, behållaren är gömd bland de värmebeständiga dekorelementen och eldas upp, gelen brinner i cirka tre timmar.

Om du vill ha en mer voluminös låga kan du tända flera behållare med gel samtidigt. För att släcka elden, stäng locken och blockera därigenom åtkomst av syre till lågan.

Bild
Bild

Översikt över tillverkare och märken

Kratki, Polen

Finns i literbehållare. De kan innehålla en smakämne, till exempel med en skogs- eller kaffedoft, dessutom kan de innehålla tillsatser som ändrar eldens färg. Den är gjord av etanol av hög kvalitet, brinntiden för en behållare är 2-5 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

InterFlame, Ryssland

Att bränna en liter bränsle tar från 2, 5 till 5 timmar. Produkten har testats för säkerhet och certifierats.

Bild
Bild

Vegeflame

Säljs i ekonomiska behållare om 5 och 20 liter. I genomsnitt är förbrukningen ungefär en tredjedel av en liter i timmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Biologiskt bränsle kan köpas på speciella försäljningsställen, men om du vill kan du göra det själv. Det viktigaste är att noggrant observera doseringen av komponenterna som utgör dess sammansättning, annars kan den resulterande vätskan brinna ojämnt och blinka då och då.

För att skapa bränsle till en biospis behöver du:

  • etanol, som du kan köpa på ett apotek;
  • bensin för att få elden att se naturlig ut.
Bild
Bild

Bensin bör vara av högsta kvalitet, ha en hög reningsgrad, uppmärksamma dess transparens och frånvaron av skarp lukt. Det perfekta alternativet är bensin för tankning av tändare.

Apotekets etanol har en hög koncentration - cirka 96%, och är lämplig för användning som en vätskekomponent för att starta en biopeis.

Bild
Bild

Nedan följer en steg-för-steg-guide för att skapa en blandning:

  • Blanda en liter etylalkohol och 50 g bensin strax före tändning. Det är nödvändigt att blanda dem noggrant och använda omedelbart, eftersom på grund av komponenternas olika densitet över tiden kommer vätskan att sluta vara homogen och delas upp i lager.
  • Häll den resulterande kompositionen i bränsletanken och antänd. Under de första minuterna av bränning kan en svag lukt av alkoholhaltiga drycker dyka upp, men den försvinner snart.
Bild
Bild

Tips

Vedeldade eldstäder hör till det förflutna, medan ekopisar blir mer och mer populära. När du väljer en eldstad, läs kundrecensioner, överväg olika alternativ för antändningsvätskor - bestäm vilket biobränsle du gillar bäst. Vem som helst kan välja ett lämpligt miljövänligt alternativ för sitt hem - det kan vara både en imponerande enhet för ett lanthus och ett ekonomiskt alternativ för en stadslägenhet, eftersom bioeldar inte behöver ytterligare ventilationsrör.

Det finns konstgjorda stockar på marknaden tillverkade av miljövänliga värmebeständiga material som i utseende imiterar olika träslag. Du kan välja det alternativ du gillar - från björkbalkar till grontassar med kottar. Sådana element spricker eller brinner inte. Det räcker med att bara tända veken - och rummet blir varmt och mysigt.

Bild
Bild

Som en inredning bredvid veken kan du också lägga keramiska stenar eller småsten - de kan vara antingen matta eller blanka, beroende på önskat resultat. Sådana stenar är inte rädda för temperaturförändringar och kommer att hålla länge. Ibland används imiterade lönnlöv som dekoration. Jagged marmorbitar och Himalaya salt ser spektakulära ut - du kan köpa dem i vilken specialaffär som helst.

Piezo -tändare är elektriska tändare, som ofta används för tändning, de är mycket säkrare än vanliga tändstickor för att starta en eld i en bio spis. Ett metalllock hjälper till att snabbt släcka lågan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Designlösningar kommer att tillfredsställa alla, även den mest krävande smaken.

Överflödet av former och dekorationsalternativ gör att du kan välja en öppen spis för alla hem.

Bild
Bild
  • I enlighet med ryska traditioner kan eldstaden kaklas med kakel, som tillval kan du använda porslinsdekorativa element eller förgyllda fragment.
  • För att ge ekopisen en nationell stil kan du använda glasmålningar, ojämna linjer, en mängd olika mosaiker.
  • Med hjälp av element från den medeltida stilen kan du lägga till brutalitet i spisen med hjälp av tegel eller keramikbeklädnad. Sådana element kommer att ge ett antikt utseende och lägga till adel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I den klassiska stilen borde det tvärtom inte finnas krusiduller och pretentiösa inslag, bara återhållsamhet och adel. Finisher av trä eller natursten ser bra ut; speglar, målningar eller andra stora föremål kan hängas över eldstaden.
  • Om vi talar om högklassiker är det meningsfullt, tvärtom, att betona lyx. Venetiansk gips, sniderier och halva kolumner skulle vara lämpligt.
  • Bioeldstaden passar perfekt in i lantlig stil - det är bättre att ordna det medvetet massivt, trimma det med smide, vapen, använda referenser till jakttroféer. Obehandlat trä eller obehandlad sten fungerar bra för beklädnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den bioniska stilen tar en person tillbaka till naturen. Om bioeldstaden ligger i ett sådant rum, låt den färdigställas i en naturlig färg med hjälp av subtila element och naturmaterial. Överdriven geometri, rät vinkel, statisk bör undvikas.
  • Små miljöspisar kan användas som ovanliga väggdekorationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas kan en liten inomhus eldstad byggas självständigt , men kom ihåg, säkerheten kommer först!

För att göra detta, ta en djup skål eller jordgryta, en burk med lämplig höjd, småsten och antändningsblandning.

Lägg en burk i mitten av grytan, strö småsten runt, sand eller små stenar är också lämpliga. Säkra burken noggrant för att undvika att välta och fatta eld. Häll bränsle och tänd det - en liten öppen spis är klar. Men var extremt försiktig - öppen eld är farligt!

Bild
Bild

Idag erbjuder marknaden många olika alternativ för eldstäder i ekologisk stil med bioetanol. Ett stort antal tillverkare, modeller, finish och ett brett utbud av modeller gör att köparen kan välja exakt vad han behöver. En miljöspis kan återuppliva alla rum - oavsett om det är ett hem eller en restauranghall.

Rekommenderad: