Poolstrålar: Funktioner I Bubbelpoolen Och Bottenstrålarna. Urvals- Och Installationsregler

Innehållsförteckning:

Video: Poolstrålar: Funktioner I Bubbelpoolen Och Bottenstrålarna. Urvals- Och Installationsregler

Video: Poolstrålar: Funktioner I Bubbelpoolen Och Bottenstrålarna. Urvals- Och Installationsregler
Video: Badar i våran bubbelpool 2024, Maj
Poolstrålar: Funktioner I Bubbelpoolen Och Bottenstrålarna. Urvals- Och Installationsregler
Poolstrålar: Funktioner I Bubbelpoolen Och Bottenstrålarna. Urvals- Och Installationsregler
Anonim

Poolen är inte den enklaste designen, som innehåller många olika delar som är nödvändiga för att den ska fungera fullt ut. De nödvändiga komponenterna inkluderar injektorer. Denna detalj spelar en viktig roll för poolens funktion, därför kan den inte behandlas mediokra. I den här artikeln kommer vi att ta reda på vad munstycken är och vad de används till.

Vad är injektorer?

Innan vi i detalj överväger vad som är den huvudsakliga funktionella belastningen för dessa delar, är det viktigt att svara på huvudfrågan: vad är injektorer?

Denna komponent är ett speciellt inbäddat element som spelar en av huvudrollerna för att säkerställa hög kvalitet och full cirkulation av vattenmassan i poolen . På grund av munstyckenas funktion återförs vatten tillbaka till själva tanken (skålen) efter att alla steg i dess desinfektion och uppvärmning är slutförda. För närvarande finns många olika munstycken av alla möjliga modifieringar på rea.

Det viktigaste är att välja denna viktiga detalj korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

Själva vattencirkulationen, som utförs i poolen på grund av att munstycken fungerar, kan utföras på två sätt: baserat på förskjutning och blandning. Så, principen om förskjutning består i att förskjuta den smutsiga vattenmassan till ett speciellt överflödestråg med ett rent vattenflöde. Med denna metod är det nödvändigt att säkerställa ett optimalt och enhetligt flöde av renat vatten från botten av tanken.

Ett sådant flöde är mycket svårare att säkerställa om munstyckena som tillför vattnet är placerade i poolens väggar.

Den huvudsakliga funktionella belastningen på poolmunstycken beror direkt på deras typ. Så element av en hydromassagetyp är utformade för att lösa följande uppgifter:

  • luftmassage - funktion för att bilda luftbubblor;
  • hydromassage - släpp ut vattenstrålar under ett visst tryck;
  • kombinerad - tjäna till bildning av luft-vattenflöden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller munstycken som är utformade speciellt för dammsugare är deras huvudsakliga funktion att hjälpa till med rengöring av dammar, både för hand och av robotdammsugare som måste anslutas till ett filtersystem. Vanligtvis är dessa delar utrustade med speciella pluggar som behövs för både estetik och säkerhet.

Olika sorter

Som nämnts ovan är jetstrålar speciellt producerade för simbassänger indelade i olika typer. Var och en av dem har sina egna funktioner och funktioner. Platserna för installation av olika delar i själva pooltanken skiljer sig också. Låt oss titta närmare på hur olika typer av munstycken skiljer sig åt.

Hydromassage . Oftast köps 2-3 stycken. De måste installeras på ett sådant sätt att den nedre delen är på samma nivå som nedre delen av ryggen, och den övre delen faller på axelbladens zon. Genom att installera dessa strålar i poolen kommer användarna att kunna kombinera simning med massage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motflöde . Munstycken av denna typ skapar effekten av artificiellt vattenflöde. Dessa komponenter är nödvändiga för personer som är professionellt engagerade i simning. På grund av det kraftfulla vattenflödet kommer det att vara möjligt att simma utan att röra sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentillgång . De används för att leverera ren vattenmassa som tas från poolen och sedan filtreras. Lämplig för kaklade, komposit- och filmtankar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en dammsugare . Funktionaliteten hos dessa sorter beskrivs ovan. De är speciella element för vattenrening av en konstgjord reservoar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg . Det är uppdelat i delar för vattenförsörjning och sugaggregat, som är utformade för att suga in vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Botten . Delar som ofta installeras i mycket djupa pooler och konstgjorda överflödesbehållare.

Bild
Bild

Poolmunstycken skiljer sig inte bara i de huvudsakliga uppgifterna för vilka de släpptes, utan också i tillverkningsmaterialet. Följande alternativ säljs idag.

  • Polypropylen . Mycket populär och mycket använd. Polypropylen är i sig en typ av plast. Det är mindre hållbart och slits ut på kort tid och blir oanvändbart. Polypropylenmunstycken är emellertid efterfrågade eftersom de är billiga.
  • Stål . Till försäljning finns också exemplar av rostfritt stål. De är dyrare än polypropen, men de håller många gånger längre och förlorar inte sitt attraktiva utseende.
  • Brons . Dessa alternativ finns inte i alla butiker och anses vara sällsynta. De är dyra, men de håller länge och ser imponerande ut.
  • Kombinerad . Sådana varianter av delar till poolen säljs också, där huvuddelen är gjord av plast och dynorna är gjorda av rostfritt stål. Du kan också hitta alternativ dekorerade med en spegel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Poolmunstycken måste väljas mycket noggrant för att inte göra ett misstag med köpet. Låt oss ta en titt på några tips för att hitta den bästa modellen.

  • Bestäm i förväg vilket poolmunstycke du behöver. Beroende på de önskade funktionerna, kommer typen av själva den valda delen att hittas.
  • Leta efter munstycken gjorda av pålitliga och hållbara material. Naturligtvis kommer de att kosta mer. Du kan köpa en billig del, men dess livslängd kommer knappast att överraska dig positivt.
  • Det är lämpligt att välja det bästa objektet ur sortimentet av märkesvaror. Normalt är märkesmunstycken av bättre kvalitet, mer tillförlitliga och estetiskt tilltalande.
  • Gå till en specialaffär för att köpa en liknande del. Det rekommenderas inte att välja munstycken av produkter som erbjuds på marknaden eller i en namnlös gatubutik.
  • Du kan beställa en lämplig del i motsvarande webbutik om det inte finns någon butik i din stad som säljer exakt den produkt som du behöver för att utrusta poolen.

När du letar efter rätt munstycke för din pool, rekommenderas att du tar hjälp av en säljassistent, särskilt om du är förlorad för att göra rätt val. På så sätt kommer du att spara tid och inte gå fel när du köper det du vill ha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Munstyckena måste installeras under konstruktionsfasen av poolen. Du kan montera dem själv, men det vore mer ändamålsenligt att ringa proffs. Om vi talar om en betongpool, placeras munstycket här i en nisch (det görs när betong hälls). Installation av bäddar kan hänvisas till när betongen redan har gjutits och utjämningsskiktet har lagts. Efter att ha installerat munstyckena måste hålrummen i nischen fyllas med en speciell tätande icke-krympande förening.

Rätt placering av munstyckena är också viktigt när du installerar dem:

  • munstyckena som tillför vattenmassan från filtreringssystemet måste vara jämnt fördelade;
  • i scrimpoolen placeras munstycken i väggarna längs skålens omkrets;
  • en inteckning måste placeras mittemot scrummarna, så att den är ansvarig för riktningen av vattenflödet med avfall till själva granskaren;
  • när det gäller speciella överflödshydrauliska konstruktioner, måste installationsarbetet utföras inte bara på botten, utan också längs sidoväggarnas nedre omkrets.

Rekommenderad: