En Pool Av Pallar (14 Bilder): Hur Man Gör Det Själv - Steg För Steg Instruktioner. Hur Bygger Man En Pallplats?

Innehållsförteckning:

Video: En Pool Av Pallar (14 Bilder): Hur Man Gör Det Själv - Steg För Steg Instruktioner. Hur Bygger Man En Pallplats?

Video: En Pool Av Pallar (14 Bilder): Hur Man Gör Det Själv - Steg För Steg Instruktioner. Hur Bygger Man En Pallplats?
Video: Aqvis poolmontage instruktioner - friforms pool 2024, Maj
En Pool Av Pallar (14 Bilder): Hur Man Gör Det Själv - Steg För Steg Instruktioner. Hur Bygger Man En Pallplats?
En Pool Av Pallar (14 Bilder): Hur Man Gör Det Själv - Steg För Steg Instruktioner. Hur Bygger Man En Pallplats?
Anonim

En pallpool är lika attraktiv som mer traditionella lösningar. Du måste dock känna till dess funktioner och grundläggande material. Endast genom att studera sådana nyanser och steg-för-steg-instruktioner kan du lyckas och snart njuta av att bada.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Först måste du ta reda på varför det är värt (eller inte värt) att bygga en pool från pallar alls. Den uppenbara fördelen är att det blir möjligt att använda de kvarvarande pallarna efter konstruktion eller översyn . En skål som är gjord på deras bas kommer att vara relativt lätt, men samtidigt kommer den att vara mycket hållbar. Gör-det-själv-poolmontering från pallar är möjlig på 2-3 dagar. För att påskynda arbetet bör du förbereda allt material i förväg och sedan hitta hjälpare. Med allt klart och hjälpare tar arbetet inte mer än några timmar.

Bild
Bild

I fall om du måste köpa pallar är de väldigt billiga … Du kan ofta hitta dem gratis. Vanligtvis köper de bara presenning eller stark konstruktionsfilm för att täcka insidan av skålen. Efter att ha utformat poolen vackert kan du göra den till en riktig dekoration av trädgården eller husutrymmet. Om det behövs kommer demontering av strukturen (med överföring till en ny plats eller med fullständig demontering) inte att ta mycket tid. I det här fallet tar det för det mesta att tömma vattnet.

Bild
Bild

Demonteringen i sig är tillräckligt enkel för alla utbildade personer . Man måste dock komma ihåg att det är omöjligt att spara en pool från pallar för vintern. Det måste demonteras helt och sedan monteras om nästa säsong. Dessutom är gamla pallar opålitliga eftersom de inte är hållbara, så de bör inte användas. Och även med noggrant urval och mycket noggrant arbete är de kortlivade.

Bild
Bild

Nödvändiga material

Även om pallkonstruktionen är ganska enkel är det absolut nödvändigt att ett projekt utarbetas. Ett antal manualer hävdar dock att du kan klara dig utan det. Men det övergripande resultatet är sämre. När det finns en skiss är det lättare att beräkna nödvändiga material, och monteringen blir lättare . Med tanke på blockenas form är en rektangel eller en kvadrat att föredra.

Polygonala, ovala och runda strukturer kan också monteras för hand, men utöver dem måste du använda kraftfullare fästelement. Utan dem faller strukturen ofta sönder eller håller inte länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

En medelstor pool kräver minst 10 pallar. De rektangulära skålens vertikala väggar är gjorda av 4 pallar , och 3 pallar placeras vertikalt på kortsidorna. Därför är de typiska dimensionerna av strukturen 3, 2x2, 4 m. Det är en ganska rymlig sommarbadtunna för en familj.

4 sidor av en rektangulär skål är gjorda av 14 pallar . Ytterligare 6-8 pallar krävs för att lägga botten. Förutom de viktigaste strukturella blocken måste du skaffa en film. Rätt val av typ av vattentätning spelar en viktig roll. Växthusfilmer tål inte betydande belastningar. Därför kommer en speciell poolfilm av gummi att vara mer pålitlig.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Det är möjligt att bygga en pool av pallar med egna händer steg för steg bara i ett väl förberett område. Eventuella oegentligheter och stenar är oacceptabla här. Vi måste riva upp all växtlighet. Det är lämpligt att ordna substratet från skumplattor. Ett lager presenning ska läggas ovanpå skummet eller bara jämna ut marken.

Nästa steg är bildandet av brädorna. Genom att sätta pallarna i serie, går de omedelbart samman med fästelement. Till en början sys pallarna med plankor. För större hållfasthet används klämmor eller monteringsvinklar. Så snart sidorna är monterade täcks skålen inifrån för isolering:

  • mattor;
  • onödiga filtar;
  • känt.
Bild
Bild

Ovanpå dessa lager läggs en film i ett enhetligt lager. Det måste tas ut från sidan längs hela omkretsen (med en överlappning på 20-25 cm). Vid kanterna fixeras filmen med tejp. Råd: du bör köpa antingen svart eller blå film . I detta fall kommer vattnet i poolen att få ett mer estetiskt utseende.

För att förhindra att skålen förstörs under vattentryck, hjälps det genom att dra åt den med en kabel eller monteringsremmar som en ring på ett fat. Dessutom är den yttre ytan mantlad med spånskiva och en elegant kant gjord av kantad polerad skiva är stoppad på sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna kant kan ersätta bänkar. Skivorna är impregnerade med en skyddande förening och lackerade. Det sista steget är att testa poolen med vattenfyllning. När allt är klart kan du sätta stegen och belysningsarmaturerna. Podiet är vanligtvis byggt av däck, monterat på en ram.

För fixering av brädorna används rostfria självgängande skruvar . Avstånden mellan brädorna är 10 mm. Däckkompositskivor kan placeras sida vid sida. Pallen måste vara konstruerad för en belastning på minst 400 kg per 1 kvm. m. Betong eller sten används som bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur underhålls och används?

Att täcka skålen med en presenning hjälper till att minska vattenföroreningar från olika skräp. Det ska vara mörkt i färgen. Detta kommer att undvika blommande vatten och påskynda uppvärmningen. Om några föroreningar kommer in i poolen, fångas de med ett nät . Vid dålig lukt används desinfektionsmedel. Det är bäst att inte rengöra den lilla skålen, utan att regelbundet pumpa ut vattnet och byta det helt till färskt.

Rekommenderad: