Takpooler (39 Bilder): Hur är Takpoolen I Ett Privat Hus Ordnat? Projekt

Innehållsförteckning:

Video: Takpooler (39 Bilder): Hur är Takpoolen I Ett Privat Hus Ordnat? Projekt

Video: Takpooler (39 Bilder): Hur är Takpoolen I Ett Privat Hus Ordnat? Projekt
Video: Rooftop pool 2024, Maj
Takpooler (39 Bilder): Hur är Takpoolen I Ett Privat Hus Ordnat? Projekt
Takpooler (39 Bilder): Hur är Takpoolen I Ett Privat Hus Ordnat? Projekt
Anonim

Den mest populära semestern anses vara nära vattendrag, för där kan du inte bara njuta av svalheten på varma sommardagar utan också simma i klart vatten. För att göra detta tilldelar många ägare av privata hus en plats på sin personliga tomt för att ordna en liten pool. Om sommarstugans kvadratmeter inte tillåter detta, skulle en alternativ lösning vara att bygga en pool på husets tak.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Poolen på taket av ett privat hus anses vara en intressant designidé som låter dig ge den arkitektoniska strukturen ett modernt utseende och få en extra relaxavdelning. De främsta fördelarna med sådana pooler inkluderar:

  • spara markområde, vilket är särskilt viktigt för ägare av små sommarstugor;
  • minska kostnaden för att använda elektrisk energi (på sommaren värms vattnet på taket snabbt upp från solen);
  • ett unikt tillfälle att regelbundet ta vattenprocedurer, medan du kopplar av i landet, utan att avbryta resor till stadens pool eller till stranden;
  • original vila inte bara för alla familjemedlemmar, utan också för gäster och vänner;
  • möjligheten att öka värdet på fastigheter vid försäljning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns de också. Projektet med en pool på taket av ett privat hus kräver noggranna studier, eftersom det är viktigt att ta hänsyn till alla tekniska och sanitära standarder. Dessutom är det nödvändigt att korrekt beräkna belastningen på byggnadens bärande struktur, samt tänka på installationen av ett system för tillförsel av vatten, dess filtrering och desinfektion.

Hur är de ordnade?

Projekt med pooler på husens tak har nyligen varit mycket populära, eftersom de öppnar stora möjligheter att njuta av en strandsemester utan att lämna byggnaden. Det enda är att innan du inkluderar poolen i byggprojektet är det nödvändigt att noggrant göra alla beräkningar, med hänsyn till särdragen i dess struktur. Trots att poolernas former och storlekar kan vara olika, de arbetar alla enligt samma princip, det vill säga att använda ett vattenförsörjnings- och filtreringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Normalt består standarddesigner av följande komponenter:

  • behållare (skål) för fyllning med vatten;
  • värmeväxlare;
  • pumpar (filtrering och vattenförsörjning);
  • vattenfilter;
  • vatten rör.
Bild
Bild

Huvuduppgiften för detta system är den konstanta cirkulationen av vatten, som från behållaren går in i speciella filter, sedan värms det upp, renas och returneras. Många takpooler har ingen uppvärmningsfunktion, eftersom sommaren vattnet direkt värms upp av solen.

Olika sorter

För att bygga en pool på taket på ett lanthus kan du välja vilken typ av konstruktion som helst, det är bara viktigt att ta hänsyn till belastningsfaktorn på byggnadens bas och hela stödsystemet . Säsongens utomhuspooler, som enbart kan användas under den varma årstiden, har blivit utbredda. Om du planerar att spendera tid i poolen året runt, då det är bäst att välja slutna strukturer utrustade med ett glastak . Dessutom kan konstruktionerna skilja sig åt i typ av installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppblåsbar

Denna typ av pool är utmärkt för barn, eftersom den är tillverkad av flexibel polyeten, hållbar och har mjuka väggar. Vuxna, å andra sidan, bör välja uppblåsbara pooler med en skål över 3 m i diameter och ett djup av 50 till 120 cm. Den största fördelen med sådana strukturer är att de lätt placeras på taket och snabbt tas bort . Nackdelen är att under uppblåsning kan sådana pooler töjas, deformeras och genomgå punkteringar (skålar); skålen fylls manuellt från en slang. Förutom, uppblåsbara konstruktioner måste installeras på en plan, mjuk yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådram

Denna typ av pool består av en elastisk skål (reservoar), en stark ram och olika hjälpelement (stegar, fixturer). Sådana strukturer kännetecknas av hög praktiska egenskaper, de kräver inte frekventa reparationer. Plus rampooler - enkel installation (de monteras snabbt och demonteras), mångsidighet (kan placeras på taket och på den personliga tomten), varaktighet (livslängden är vanligtvis upp till 10 år), lönsamhet (kräver inte extra kostnader för arrangemanget). Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Denna typ av pool väljs sällan för takinstallation. Stationära strukturer är både yta och inbyggda . Den första typen placeras på taket efter att ha höjt strukturen till en viss höjd. Den andra skiljer sig i skålens djup, så inbyggda pooler kräver mycket ledigt utrymme för installation. De är byggda av tegel, skumblock eller monolitisk betong, med hjälp av högkvalitativ isolering och speciellt vattentätningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära strukturer kännetecknas av hållbarhet (de byggs bara en gång), driftsäkerhet, praktiska egenskaper (krävande vid underhåll). Nackdel - innan du installerar stationära pooler (stängd typ) måste du noga överväga ventilationssystemet. Dessutom är konstruktionen av dessa strukturer dyr.

Arrangemang

En takpool kräver ett visst arrangemang som börjar med att lägga rör för tillförsel och utsläpp av vatten. Stor uppmärksamhet bör ägnas åt kvaliteten på tätningen av alla skarvar, detta hjälper till att undvika problem med översvämningar i framtiden. För pooler av stationär typ rekommenderas det förbered en separat avloppsgrop och vattenförsörjningssystem i förväg . Om en pool med en stor skål är installerad, då byggandet av en trappa bör tillhandahållas … Detta kommer att underlätta processen att sjösätta och lämna vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingen av strukturen måste göras med ett praktiskt material, oftast väljs porslinskakel, mosaik eller keramik. Dessa material är fuktbeständiga och hållbara. Efterbehandling måste göras efter installation av värmeisolering, med hjälp av en speciell film och plåttakmaterial. För VVS rekommenderas att köpa plaströr med en diameter på 8 till 10 cm (för avlopp) och 5 till 6 cm (för tillförsel).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Idag finns det många projekt med hus med en takpool, var och en med en annan design och pris. Tanken på att installera en pool med ett transparent tak har blivit utbredd, eftersom en täckt struktur är mer praktisk . Den kan användas året runt och vattnet skyddas från klimatfällning och skräp. Förstärkt korrugerat glas i känsliga nyanser är väl lämpad för takfinish. Designen kommer att kompletteras med vackra trädgårdsmöbler dekorerade med tygkuddar och en häck av inomhusväxter.

Bild
Bild

Det kommer att se bra ut på taket och en öppen pool under en liten baldakin . Det enda är att när du installerar det är det viktigt att korrekt utforma rörens placering och utföra deras isolering och tätning. Om du ansluter ett värmesystem kan du simma i en sådan pool året om. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att dessutom ordna glidskärmar runt hela strukturen och inuti det resulterande rekreationsområdet för att avsluta med tallbrädor och natursten. Pricken över i: et blir en gungstol, den ska placeras i förgrunden bredvid prydnadsbuskar.

Rekommenderad: