Brazier Från En Gascylinder (78 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Ritningar Och Grillning Av En Propancylinder

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Från En Gascylinder (78 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Ritningar Och Grillning Av En Propancylinder

Video: Brazier Från En Gascylinder (78 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Ritningar Och Grillning Av En Propancylinder
Video: Grilla fläskfilé på vanlig kolgrill - så får man den riktigt saftig och god 2024, Maj
Brazier Från En Gascylinder (78 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Ritningar Och Grillning Av En Propancylinder
Brazier Från En Gascylinder (78 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Ritningar Och Grillning Av En Propancylinder
Anonim

Resor till naturen åtföljs nästan alltid av matlagning av kebab eller grönsaker på elden. För att förbereda dessa rätter bör du ta hand om en lämplig plats. Av denna anledning är det många som undrar hur man gör en grillpanna från en gasflaska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Brazier från gamla gasflaskor är uppdelad i flera typer, som du enkelt kan göra själv.

Det finns följande sorter:

  • en enkel brazier utan lock;
  • B-B-Q;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • rökeri;
  • rökare.
Bild
Bild
Bild
Bild

De tre senaste hemlagade mönstren skiljer sig väsentligt från det första alternativet, därför bör du bekanta dig med deras funktioner mer detaljerat:

B-B-Q är en enkel design som du enkelt kan skapa med dina egna händer. För att skapa en sådan grill måste du klippa av en del av behållaren, som senare kommer att vara gångjärn och fungera som en dörr. Inuti strukturen finns en zon för kol och ett rutnät på vilket produkterna kommer att placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rökeri skiljer sig från traditionella grillar genom att det finns en eldstad i den. Själva strukturen måste vara lufttät för att klara de tilldelade uppgifterna. För att skapa den tas hälften av botten bort. Eldstaden är gjord av järnplåt. Vissa människor använder en annan cylinder för detta ändamål. Delen är svetsad och utrustad med en speciell skorsten genom vilken röken kommer att tas bort.

Bild
Bild

Rökare kallas även "ånglok". Det är en komplex struktur som kännetecknas av multifunktionalitet. En sådan produkt innehåller alla alternativ som finns tillgängliga för liknande strukturer: grillpanna, grill, rökhus, grill.

För att göra en sådan struktur själv måste du fylla på med flera cylindrar, som var och en kommer att ha sin egen roll. I slutändan kommer rökaren att likna ett ånglok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Braziers är tillverkade av propan- och syreflaskor. Cylindrar fungerar som en utmärkt bas för många mönster. De har metall av hög kvalitet, nästan färdig form och standardmått. Dessa funktioner gör det möjligt att skapa en brazier med dina egna händer på kort tid med minimala investeringar.

På grund av de tjocka väggarna tål cylindrarna höga temperaturförhållanden, så sådana produkter är bäst lämpade för att skapa olika rökhus, grillar och grillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med en grill från en cylinder:

  • Denna design kommer inte att brinna ut även efter långvarig kontakt med öppen låga.
  • Tack vare den optimala konfigurationen och tjocka väggar kommer brännaren inte att deformeras från påverkan av hög temperatur.
  • I en sådan grill kan du laga inte bara kebab, utan också baka grönsaker, samt röka och steka.
  • Efter tillagning behöver du inte släcka kolen med vatten. För dessa ändamål kommer det att räcka bara för att stänga grillen med ett lock. Det låter dig också förvara grillen utomhus. På grund av den stora storleken kan du förbereda portioner för hela företaget.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Även om du behöver köpa en cylinder kommer en sådan struktur att kosta dig mindre än att köpa metallplåt från en butik.
  • Enkel installation. Även en nybörjare kan göra en brazier av en cylinder.
  • Det kommer att ta flera timmar att komma till jobbet.
  • Designen från ballongen är lämplig för implementering av alla kreativa idéer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Braziers skapade av cylindrar har praktiskt taget inga nackdelar. Vissa användare hävdar att konstruktionsnackdelarna ligger i konstruktionens stora dimensioner. Du kan dock köpa mer kompakta produkter. En annan kategori av människor rapporterar att den halvcirkelformade botten är obekväm när man tänder ved. Om du tittar på situationen från andra sidan, säkerställer denna konfiguration att kolen är placerade vid kanterna. Detta främjar bra bakning av kött, vilket kan förbli fuktigt när det tillagas i traditionella braziers.

Enligt proffs är grillväggarnas sfäriska struktur inte särskilt lämplig för grillning av kebab, eftersom en sådan konfiguration begränsar processerna som bidrar till "avslöjandet" av aromen av bakat kött.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse av material och verktyg

Innan du använder svetsmaskinen måste du välja önskad gascylinder och förbereda den för ytterligare aktiviteter. Du bör också ta hand om att skapa skisser av den framtida designen och fylla på med de verktyg och material som är nödvändiga för arbetet.

För att skapa en brazier kan du använda alla cylindrar som har formen av en cylinder. Den vanligaste behållaren är 50 liter propan.

Om du vill få en mer mobil brazier, vars dimensioner gör att den passar in i bagageutrymmet på en bil, använd en traditionell 27 liters cylinder. Samtidigt bör man komma ihåg att arbetsytans bredd kan vara otillräcklig på grund av den sfäriska formen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För grillens utrustning kan också en dieselkanon användas, som har en yttre likhet med gasflaskor.

Gasflaskor är gjorda av stållegeringar av hög legering och lågkolhalt 30XMA, 45, 34CrMo4, 30XGSA. På grund av det höga innehållet i ligaturen, liksom dess sänkning, blir metallen mer hållbar och motståndskraftig mot korrosionsprocessen.

Det bästa alternativet för att skapa en grill anses vara användningen av en gascylinder för bilar med en volym på 50-80 liter. Den har en ökad diameter, vilket ökar komforten under tändning. En sådan produkt har också tillräcklig kapacitet. På grund av sin stora storlek kan du använda bredden i hela längden på standardspett, så att du kan förbereda en portion produkter för hela företaget. Nyanserna inkluderar det faktum att onödiga bilcylindrar är sällsynta, till skillnad från propan, och att köpa en ny anses vara opraktisk.

Bild
Bild

Förutom mottagaren behöver du följande komponenter:

  • en bit stålrör och hörn;
  • metallhandtag som kommer att fästas på locket;
  • gångjärn - du kan använda element avsedda för dörrar eller möbler;
  • rör med en diameter på 100 mm och dess armbåge ska vara 90 grader. Röret krävs om en skorsten finns;
  • grill för att organisera en grill;
  • fästelement: bultar, muttrar, nitar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbered dekorativa element som du kan ge strukturen ett ädelt utseende. Du behöver också primer, färg och lösningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om listan över verktyg behöver du följande objekt:

  • svetsmaskin;
  • elektrisk kvarn;
  • elektrisk borr;
  • borrar avsedda för metallarbeten;
  • klämmor som du kan fixa metallkomponenter med;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • linjal av metall;
  • elektroder med en diameter på 3-4 mm;
  • skär- och rengöringsskivor för kvarnen;
  • ritsnål;
  • kärna;
  • justerbara och gasnycklar;
  • uppsättning skiftnycklar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att måla strukturen i framtiden, förbered en borstfäste för en borr eller slipmaskin. Du behöver också en pensel eller sprayflaska.

Efter att ha förberett alla nödvändiga positioner för material och verktyg kan du gå vidare till ytterligare åtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och diagram

Grill från gasflaskor anses vara enkla strukturer, så du behöver inte skapa ett detaljerat projekt. I det inledande skedet bör emellertid en liten ritning ritas, som anger dimensionerna för varje komponent. Var noga med att ange var fläkten ska placeras.

Genom att skapa ett diagram kan du bestämma hur mycket material som krävs för arbete, samt intelligent planera anslutningen av enskilda komponenter.

Försumma inte detta skede för att utesluta övervakningar i vidare arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

När du arbetar med en brazier från en cylinder bör du tänka på hur du skyddar dig från en explosion. Även om du skruvar loss ventilen helt och det inte finns någon gas inuti, skynda inte på att skära metallen. Trots att trycket i cylindern är identiskt med atmosfärstrycket finns det fortfarande farliga ämnen inuti: kondensat, propan.

För att ta bort kondens måste du vända produkten. För att eliminera explosiva ämnen, fyll kärlet med vatten och låt stå i flera timmar. Först efter att ha genomfört dessa åtgärder kan du börja klippa och svetsa.

Bild
Bild

Tillverkningsteknik: steg för steg instruktioner

Varje person kan göra en brazier av en gasflaska. Glöm inte säkerhetsåtgärder på jobbet, eftersom du måste skära av produkten där gasen tidigare fanns. Gnistor och gasrester får inte antändas.

Hur man gör en brazier med egna händer:

  • Först och främst måste du skruva loss ventilen så att resterande gas kommer ut ur cylindern.
  • Då måste du vända på produkten och vänta på att den kvarvarande kondensen ska rinna ut. Du kan styra utgångsprocessen med tvål. När bubblorna slutar visas kan du fortsätta med ytterligare åtgärder.
  • Nu ska du fylla kärlet med vatten, som beskrivits tidigare, och tömma vätskan efter några timmar.
  • Lägg behållaren på sidan, skär av ventilen. Glöm inte att vattna sågen med vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa åtgärder måste göras i början. När du har utfört dessa aktiviteter kan du gå vidare till ytterligare steg, klippa och svetsa de nödvändiga elementen. Med hjälp av dessa åtgärder får du en högkvalitativ grill som du kan grilla en kebab på.

Bild
Bild

Pålägg

I de flesta fall är en grillmaskin gjord av en 50 liters propancylinder. På en sådan behållare kan du laga 6 portioner grill. Dessa cylindrar tillhör kategorin standardprodukter, så märkningarna anses vara enhetliga. Om du inte behöver en så stor brännare kan du göra den från en liten cylinder.

Behållarens ytterdiameter är 96 cm. Detta värde bör delas in i fyra delar. När du utför dessa åtgärder får du ett värde på 24 cm. Märkningen ska göras längs den längsgående sömmen. Det rekommenderas att mäta alla avstånd från denna linje. Denna regel ger en rak linje utan snedvridningar.

Du måste mäta 24 cm från sömmen på båda sidor och rita linjer. Då måste du placera produkten horisontellt. Se till att sömmen är nedtill. Gör en markering för spettens placering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hitta de runda sömmarna och mäta 3 cm från dem. Stegen ska utföras på båda sidor. Ytterligare märken placeras var 8 cm. I slutändan bör du få 6 poäng. Hål med en diameter på 1 cm bör skapas i dem.

Från raden för markeringarna mäter du 10 cm uppåt. För att förenkla uppgiften kan du mäta 34 cm från mittsömmen. Vid denna punkt kommer locket att sluta.

Nu ska du markera själva locket. Var uppmärksam på den första markerade raden och den sista. Du måste dra linjer mellan dem. De ska vara 3 cm från den cirkulära sömmen. Grilllocket är klart. Det ska vara mindre än halva diametern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sågning

Såg ballongen i två. Denna händelse utförs längs svetsen. Försök att arbeta verktygen så nära sömmen som möjligt. Det är bättre att inte röra vid sidoväggarna. De kommer att fungera som ett bra brandspjäll och hjälpa till att hålla temperaturen.

Vid skärning, se till att sidoringarna inte skadas eftersom de fungerar som stöd för locket.

Bild
Bild
Bild
Bild

hopsättning

När du använder grillen kan du stöta på deformation av produkten. För att eliminera detta fenomen rekommenderas att svetsa hörn i basens inre längsgående kanter. Hörnet bildar en avsats på vilken ett galler eller spett kan placeras. De höga benen kommer också att behöva ytterligare stöd, vilket tillhandahålls av ett svetsat hörn. Den ska placeras på den yttre omkretsen.

Gör hål i botten av produkten. De kommer att behövas för bekvämlighet när man häller kol eller tömmer vatten efter regn. Dessa hål ger också dragkraft, vilket påverkar bränningen av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

På den plats där ventilen fanns, bör ett rör installeras med hjälp av vilken röken kommer att tas bort. Svets på detta element. Vissa människor installerar inte en skorsten i sin grill. Du kan också hoppa över denna komponent om du planerar att grilla kebab med locket öppet.

Om du inte har svetsat ett hörn för spett inuti cylindern kan du sätta in det i grillens sidor. För att göra detta måste du göra slots med hjälp av en kvarn. Spettets ändar kommer att placeras i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbeta med ben

Du bör bestämma hur hög den framtida grillen kommer att ha. Efter det kan du börja skruva benen. Produkten måste stå stadigt på marken så att locket kan svetsas mer bekvämt.

Benens höjd beror bara på dina önskemål. Vissa människor använder symaskinben eller rörtrimning för dessa ändamål.

För att fästa röret, borra 4 hål i produktens botten. I framtiden är det nödvändigt att sätta in bultar i dem så att deras gängor ligger utanför. Du kan helt enkelt dra åt elementen eller använda svetsning. Muttrar svetsas till toppen av rören och skruvas fast på brännaren. Bultmuttrar kan fästas på ovansidan av benen genom att skruva fast dem vid basen av den framtida grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av handtag och lock

För att säkra locket måste du göra hål för gångjärnen och fixa dem med nitar. Sedan måste du svetsa komponenterna. Om du väljer att ignorera denna åtgärd kommer locket att lossna efter att ha utsatts för den förhöjda temperaturen. Det är möjligt att installera ett avtagbart lock som inte har gångjärn. I det här fallet måste du fästa metallremsor på behållarens tvärkant. De förhindrar att locket faller igenom.

För att fästa handtaget för locket behöver du vanliga bultar. Borra hål för bultarna och fixera. Det är bäst att välja enkla handtag som är resistenta mot höga temperaturer. Du kan också skapa handtag själv av metallstavar. De måste svetsas till basen. Montera proppen på locket. Det är skapat från hörn eller delar av rör. Själva locket kan fästas med kedjor. Kedjorna kommer att påverka graden av svängning tillbaka.

Det rekommenderas att ansluta elementen med hjälp av klämmor som pressar alla delar hårt, exklusive luckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningen av ett grillrökhus skiljer sig något från denna teknik. Den största skillnaden mellan denna typ av grill är dess täthet. Rökhuset är gjort på samma sätt som en vanlig grill, bara med tillägg av en eldstad. För att göra detta måste du klippa av hälften av botten för eldstaden. Elementet i sig är skapat av plåtar av järn eller andra material med liknande egenskaper.

Vissa hantverkare gör eldboxar av mindre cylindrar. Den färdiga komponenten svetsas till brännaren genom svetsning. Glöm inte skorstenens utrustning, vilket är ett måste . Du kan köpa en färdig skorsten eller göra en själv.

Om du inte är rädd för svårigheter kan du lägga till en motor i strukturen, som kommer att ansvara för att rotera spetsen.

Bild
Bild

Du kan röka mat efter att du har tänt den färdiga grillen med trä. Om lukten av gas har genomsyrat väggarna i behållaren måste du värma produkten flera gånger tills den obehagliga lukten har försvunnit helt.

Ånglokomotivet har flera alternativ på en gång: grillning, rökning, grillning, brazier. En struktur består av flera rör eller cylindrar, som alla har sin egen funktion.

Brazier-ångloket med sitt utseende liknar verkligen ett ånglok. Vissa hantverkare fokuserar på konstruktionen av strukturen för att få den så nära sitt namn som möjligt. Du kan lägga till hjul tillverkade av cylinderdelar eller använda konstnärligt smide.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också lägga till utdragbara bord, ett galler och andra element i strukturen som inte bara kommer att ha funktionalitet, utan också en estetisk komponent. Med hjälp av ett ånglok kan du samtidigt laga grill, grillade grönsaker och röka.

Denna brazier har hög prestanda. Denna indikator påverkas av det stängda locket och materialet. Även om det finns lite kol kvar inuti, kommer den uppvärmda kroppen att avge den värmeenergi som krävs för matlagning under lång tid.

Om du planerar att bygga ett ånglok, väga dina förmågor och färdigheter. Inte alla amatörer kan göra en sådan design, eftersom den är ganska komplex.

Bild
Bild

Hur man målar?

Grillytan, som är gjord av en gammal cylinder, kan täckas med flera material. För dessa ändamål gäller följande:

  • Organosilikon emalj med bra värmebeständighet. Denna beläggning tål temperaturer upp till 600 grader.
  • Pulver termisk färg … Detta alternativ är inte tillåtet för hemmabruk, eftersom det kräver eldning i ugn vid höga temperaturer.
  • Du kan också använda oxidation … Det är ett bra alternativ för korrosionsbehandling av grillen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en populär metod som skyddar grillen från rost under lång tid. Först och främst bör behållarens kropp behandlas med en 5% lösning av svavelsyra. Koka det sedan i en höghållfast tvätttvättlösning. Koka sedan produkten i natriumhydroxid i 30 minuter.

Grillbehandling anses vara ett måste, eftersom järn kan oxidera och rosta. Dessa åtgärder bidrar till att förlänga konstruktionens livslängd. När du målar din byggnad, se till att materialet som används uppfyller ovanstående kvaliteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Även om du har behandlat din grill med en korrosionsskyddande beläggning rekommenderas det inte att lämna produkten i regn eller snö. Den optimala platsen för installation är en baldakin. När den kalla årstiden kommer ska strukturen skickas till ett garage, skjul eller annat tvättstuga.

Se några riktlinjer för korrekt användning av grillen:

  • När en eld tänds bör strukturens inre område delas upp i två delar. I en där det är mycket värme ska kött tillagas. Baka fisk eller grönsaker i ett område med lägre temperatur.
  • Det rekommenderas inte att vända spetten ofta. För en god stek behöver du bara vända köttet två gånger.
  • Kolen ska vara röda med en grå nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Se till att köttet inte är förkolnat. Svart plack på produkten är en direkt väg till olika cancerformer. Ät inte heller lättkokt kött. Sådana livsmedel kan orsaka helminthangrepp.
  • Genom att använda några grenar från fruktträd kan du ge smak åt köttet.
  • Om du lagar mat i regnet ska du inte flytta din grill inomhus. Dåliga dragnivåer ökar kolmonoxidhalten.
  • För att förhindra brand, placera strukturen bort från brandfarliga föremål. Det bör inte finnas gräs, brädor eller grenar nära benen. Ask får inte kastas omedelbart, eftersom det kan ulma i ett dygn, vilket också kan orsaka brand.

Dessa rekommendationer hjälper dig att förbereda en utsökt grill för dina gäster, samt förlänga grillens livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga designexempel

Det finns många originella exempel för att skapa grillar från en gasflaska. Denna händelse begränsas endast av din fantasi och färdigheter. För vissa räcker det med en enkel konstruktion från en gascylinder, där det kommer att finnas ett stativ för spett, och en annan kategori hantverkare vill göra ett riktigt konstverk.

Brännaren i form av en gris kommer att locka uppmärksamhet. För att skapa en sådan struktur behöver du bara en cylinder. Placera produkten i ett horisontellt plan, utrusta locket. Locket ska vara gångjärn. Benen kan tillverkas av ett metallrör. För att de ska fixa strukturen säkert bör en grill installeras i mitten av deras höjd.

"Piglet penny" är skapad av en bit metallrör. "Mun" är också gjord av detta material. Öron kan skapas av metallbitar som är svetsade på grishuvudet. För att få figuren att se imponerande ut rekommenderar mästarna att använda element av konstnärligt smide.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att bli intressant att titta på brännaren i form av en ubåt. En sådan struktur är svår för en nybörjare att skapa, men om du har lämpliga färdigheter kan du överraska alla dina gäster. En liknande struktur skapas också av en gammal cylinder och järnplåt.

Ballonggrillar i form av en stock anses vara en riktig konst. Det kommer att ta lång tid att arbeta, men resultatet är värt det. För att förbättra effekten kan du installera en såg eller en yxa i mitten av strukturen. Detta tillägg kompletterar figuren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brazier ånglok anses vara det vanligaste designalternativet. En sådan multifunktionell skapelse kan ha ett annat utseende, beroende på din fantasi. Med hjälp av tweaks kan du skapa ett riktigt konstverk av en enkel gasflaska. En sådan grill kommer att dekorera rekreationsområdet och visa din talang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan hitta andra originalformer för din grill från gamla cylindrar och ytterligare metallkomponenter. Ta en närmare titt på produkten och tänk på vad den påminner dig om. Vissa användare skapar originalfigurer från en enkel design i form av vildsvin, hundar, hus och andra figurer som överraskar gäster och vanliga förbipasserande.

Rekommenderad: