Tvåvåningshus (30 Bilder): En Konstruktion För Ett Sommarresidens Med Grill, Interiören I Byggnadens Andra Våning, Ett Lustrum Med 2 Våningar

Innehållsförteckning:

Video: Tvåvåningshus (30 Bilder): En Konstruktion För Ett Sommarresidens Med Grill, Interiören I Byggnadens Andra Våning, Ett Lustrum Med 2 Våningar

Video: Tvåvåningshus (30 Bilder): En Konstruktion För Ett Sommarresidens Med Grill, Interiören I Byggnadens Andra Våning, Ett Lustrum Med 2 Våningar
Video: World's Richest Country & Unknown World under Moscow | Mystery Places | Free Documentary 2024, Maj
Tvåvåningshus (30 Bilder): En Konstruktion För Ett Sommarresidens Med Grill, Interiören I Byggnadens Andra Våning, Ett Lustrum Med 2 Våningar
Tvåvåningshus (30 Bilder): En Konstruktion För Ett Sommarresidens Med Grill, Interiören I Byggnadens Andra Våning, Ett Lustrum Med 2 Våningar
Anonim

Ett tvåvåningshus för ett sommarboende är en design som inte alla väljer, men i vissa fall visar sig en sådan struktur vara ett idealiskt alternativ. Vanligtvis är syftet med andra våningen i sådana fall en terrass, som är mycket lämplig för avkoppling i avskildhet och lugn. Det är också värt att notera att en sådan struktur kan användas när som helst på året: inomhusgolvet är idealiskt i kallt väder, utomhus kan du spendera tid på sommaren.

Ett lusthus i 2 våningar väljs när du behöver spara plats på webbplatsen. Denna artikel diskuterar fördelarna med olika projekt och funktionerna i konstruktionen av sådana strukturer.

Bild
Bild

Särdrag

Det finns en mängd olika projekt för tvåvåningshus. Det finns mönster som skiljer sig åt i mycket ovanliga former. Det är omöjligt att klara konstruktionen av sådana strukturer på egen hand, du måste vända dig till specialister.

Situationen är helt annorlunda med strukturer som utmärks av enkelheten i deras former (rektangulära, fyrkantiga och så vidare). Det är fullt möjligt att bygga ett sådant lusthus med egna händer, bara du behöver förstå grunderna i byggbranschen och ta hänsyn till vissa rekommendationer.

För att skapa en ritning måste du kontakta proffs eller rita den själv. Du kan använda envåningsstrukturen som en guide. Det är bara nödvändigt att öka det genom att lägga till en andra våning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte inredningen: lusthuset ska vara så bekvämt som möjligt, för du kommer att spendera mycket tid där med familjemedlemmar och vänner.

En brännare kan installeras i lusthuset. I vissa fall är en liten förlängning byggd för den. Det kan dock vara svårt att röka i huvudrummet, så många föredrar att placera brännaren inte inuti strukturen, utan bredvid den. Anordningen för stekning av kött kan skyddas från trä med hjälp av wellpappark.

Bild
Bild

Material (redigera)

För byggandet av ett 2-vånings lusthus kan du använda block, tegel, trä, metall. En öppen terrass på den extra våningen är det enklaste alternativet. I det här fallet behöver du inte oroa dig för att installera taket, det är bara nödvändigt att göra golvet så motståndskraftigt mot vätska som möjligt … Trappan i ett 2-vånings lusthus är ett element som är ganska svårt när det gäller skapande, men denna uppgift kan underlättas av genom att installera en trappa utanför, inte inomhus … Det visar sig att du kan gå in i trappan direkt från gatan.

Användningen av en bar är det enklaste och mest ekonomiskt ekonomiska alternativet. Detta är inte en tegelsten för vilken du behöver förbereda en tung grund, och inte metall, som i princip är ganska svårt att arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra byggnadsarbete måste du förbereda en mängd olika material:

  • Stiftelser … Om situationen på territoriet är ganska acceptabel när det gäller geologi kan du välja en pelarbas. Olika alternativ är tillåtna: du kan använda monolitiska pelare, betongblock (ganska lätta), lert tegel.
  • Bandning och installation av vertikala element … Limmat laminerat virke är ett mycket bra alternativ för installation av bärande ställ. Relativt billigt hyvlat trä kan väljas för mellanrumsgolvet och fästa den nedre delen. Till toppen kan du använda en 10x15 cm balk.
  • Bjälklag … En stång med en sektion på 10x15 cm är också lämplig för dem.
  • Olika delar av taket … Plankor 5x15 cm är lämpliga (om du vill använda vanliga takbjälkar). Tjockare lutande spärrar kan också användas (om du ska bygga ett höfttak). Ondulin eller metallplattor är idealiska för takläggning.
  • Fäktning … Du måste stänga in minst strukturens andra våning. Du kan dekorera lusthuset med dekorativa galler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger?

fundament

Du kan bygga en lätt struktur med ett golv på en plan yta och inte fästa den på basen, men för ett tvåvånings lusthus måste du bygga en grund … Vid installation av ramstrukturen bör vertikala stolpar installeras. Det ideala alternativet för en sådan struktur skulle vara att använda en spetsfundament .… Kostnaden för sådant arbete är relativt lågt, dessutom måste du lägga en minimal tid på dem.

Det optimala tvärsnittet av fundamentstödet är 0,4x0,4 m (eller så). Det rekommenderas att välja massiva block eller tegel för att skapa basen ..

Bild
Bild
Bild
Bild

Monolitiska pelare

Grundstöd kan också vara monolitiska. Designen kommer att ha ökad styrka, men det här alternativet är dyrare. Du kan hälla grunden direkt i marken (om hålets väggar är strikt vertikala och den själv har rätt geometri). Pelarna förs upp till ytan vid 0,2 m, inte mer … Men för större tillförlitlighet föredrar många att använda formning.

  • Gräv ett hål ca 0,3 m djupt. Formlådan måste installeras runt snittets omkrets. Ta sedan polyeten och täck hålet och formen med den. Det förhindrar inträngning av markfukt och kommer inte att tillåta vätska att fly från betongen.
  • Förstärkningsburen måste sänkas ner i stolpen. Formning bör göras omedelbart för varje stöd. Betongen kommer att behöva härda till en viss grad. Det är nödvändigt att vänta på stelning, och detta är en av nackdelarna med denna metod.
  • Vanligtvis tas formen bort en vecka efter hällning. Installationen kan fortsätta på cirka två veckor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En 2-våningsstruktur kan välta från en stark vind, så du bör allvarligt fundera på hur du bäst fixerar ramen på fundamentet.

Fastsättning

Om fundamentet är monolitiskt, kan speciella noder tillhandahållas för att säkra pelarna av trä. Om du har lagt in en stav i fundamentet gör du ett hål i den vertikala stången och skjuter den på stödet. Efter det behöver du bara ta hand om den extra infästningen.

Dessutom kan ramen fästas med stift av trä, stag, fästen eller stålhörn … När du installerar vertikala element måste du hela tiden kontrollera om de är jämnt placerade.

För strukturer med ett golv räcker vanligtvis en pelare, men för tvåvåningskonstruktioner rekommenderas att installera 2-3 ställ i hörnen … Detta kommer att göra lusthuset så stabilt som möjligt. Avståndet mellan de vertikala elementen beror på vilka dimensioner lusthuset har, liksom på typ av konstruktion.

Bild
Bild

Höjden på de vertikala stolparna varierar. Du kan installera ett vertikalt element längs hela höjden av strukturen: det blir en solid kolumn. Detta är ett ganska svårt alternativ för att utföra byggnadsarbete med egna händer. Du kan välja ett annat sätt: som om bygga upp de vertikala elementen på 2: a våningen till ställningarna på 1: a.

Efter att ha installerat och säkrat pelarna på första våningen, börja montera golvbjälkarna, som ska placeras mellan golven. De hålls på plats av en tvärgående sele. Du måste också ta hand om ytterligare fästelement. Hantverkare använder en mängd olika metoder som gör att du på ett tillförlitligt sätt kan ansluta olika element. Detta, till exempel, användningen av dolda spikar som hindrar balkarna från att röra sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att arbeta med trä så bekvämt som möjligt kan du använda en handrouter. Så du kan inte bara göra olika spår utan också dekorera elementen i sikte och skapa en vacker lättnad på deras ytor.

Design exempel

Ett mycket bekvämt alternativ när trappan som leder till strukturens andra våning ligger på gatan.

Bild
Bild

Timmerhuset ser väldigt vackert ut, en sådan struktur kommer att bli en unik höjdpunkt på din webbplats.

Bild
Bild

Vissa människor föredrar rymlighet: ett sådant lusthus är lämpligt om du inte försöker spara utrymme på territoriet.

Bild
Bild

Ett mycket attraktivt alternativ för många ägare av sommarstugor är en tvåvåningskonstruktion med ett ugnskomplex.

Bild
Bild

Vi ska inte glömma designen. I utseende ser denna struktur ganska enkel ut, men en trevlig färg ger den individualitet och gör den mer intressant.

Bild
Bild

Sådana mönster är lämpliga för människor som strävar efter originalitet och inte tänker på att spara plats på webbplatsen.

Rekommenderad: