Arbors From A Bar (85 Bilder): Projekt Från Limmade Och Profilerade Minibarer I Storlek 100x100 Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Arbors From A Bar (85 Bilder): Projekt Från Limmade Och Profilerade Minibarer I Storlek 100x100 Gör Det Själv

Video: Arbors From A Bar (85 Bilder): Projekt Från Limmade Och Profilerade Minibarer I Storlek 100x100 Gör Det Själv
Video: No Concrete Fence Post Install! 2024, Maj
Arbors From A Bar (85 Bilder): Projekt Från Limmade Och Profilerade Minibarer I Storlek 100x100 Gör Det Själv
Arbors From A Bar (85 Bilder): Projekt Från Limmade Och Profilerade Minibarer I Storlek 100x100 Gör Det Själv
Anonim

Det finns inget bättre material för att göra ett lusthus än naturligt trä. Det ser inte bara gediget och naturligt ut utan är också miljövänligt. Sådana mönster kan köpas eller göras oberoende. Idag ska vi titta närmare på vad för- och nackdelar är kännetecknande för bar lusthus.

Särdrag

Lusthus är mysiga strukturer som inte bara fungerar som ett avskilt hörn för avkoppling och vänliga sammankomster, men också dekorerar platsen och landskapsdesign. Träprodukter är de vanligaste - de väljs av majoriteten av konsumenterna.

Bild
Bild

Numera finns vackra arbors från en bar ganska ofta . Detta miljövänliga material har vanligtvis samma längd och form. Tack vare denna funktion är det enkelt och bekvämt att bygga alla strukturer från en bar. Det bör också noteras att välgjorda lusthus från en bar kommer att glädja sina ägare med en lång livslängd.

Bild
Bild

Från en bar kan du bygga ett lusthus i absolut vilken form som helst. Det kan inte bara vara en vanlig fyrkantig eller rund design, utan också en sexkantig eller åttkantig modell. De senaste alternativen är erkända som ett av de mest populära idag, eftersom de har ett originellt utseende och inte tar upp så mycket plats som det kan tyckas vid första anblicken.

Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma det faktum att virket i sig är erkänt som ett universellt material . Det kommer att adla nästan alla territorier. Det är inte så svårt att arbeta med denna råvara, därför kan nästan varje användare göra ett vackert och högkvalitativt lusthus.

Bild
Bild

Som regel är stängerna gjorda av barrträ. Det kan vara ganska mjuk tall, gran, lärk eller gran (i sällsynta fall). Oftast används vanlig tall vid tillverkning av virke. Detta beror på att den har en plan yta, på vilken det nästan inte finns några knutar.

Bild
Bild

En annan egenskap hos timmer arbors är deras låga kostnad, särskilt jämfört med strukturer gjorda av andra liknande råvaror.

Bild
Bild

Material (redigera)

Träbockar är gjorda av olika träslag. Låt oss överväga mer detaljerat vilka egenskaper, fördelar och nackdelar sådana byggmaterial har.

Profilerad

Profilerat virke är med rätta erkänt som ett av de mest populära materialen. Det används väldigt ofta vid tillverkning av lusthus för ett sommarboende eller en tomt med ett privat hus.

Bild
Bild

Detta byggmaterial har många positiva egenskaper:

  • Konstruktionen av ett lusthus med en profilerad bar är enklare och mindre energikrävande.
  • Efter avslutat byggnadsarbete kommer trästrukturen inte att ha märkbara luckor och fula luckor, eftersom det profilerade virket är dockat mycket exakt.
  • Profilerat virke är ett miljövänligt material. Det avger inte farliga och skadliga ämnen, även om det är under höga temperaturförhållanden.
Bild
Bild
  • Gazebos gjorda av en sådan bar behåller sin geometri i många år. Detta beror på det faktum att ett sådant material produceras med hjälp av en komplex och flerstegsteknik. Vid varje steg kontrolleras produkternas kvalitet noggrant - defekta delar tas bort från produktionen. Under produktionen utsätts dessutom det profilerade virket för kammartorkning. Under dessa förhållanden når materialet sin optimala fuktnivå.
  • På grund av bearbetningen genom kammartorkning multipliceras inte olika bakterier, mikroorganismer och svampar på ytan av de profilerade elementen. Om du använder ett material som har torkat naturligt i byggandet av ett lusthus, måste du behandla det med antiseptiska blandningar för ytterligare skydd.
  • Detta material är lätt. På grund av detta kommer lusthuset inte att ge allvarliga belastningar till grunden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Torrprofilerat virke är ett mycket hållbart byggmaterial. Han är inte rädd för ogynnsamma yttre faktorer, inklusive temperaturfall, hög luftfuktighet och stark vind. Profilen skärs på ett speciellt sätt så att fukt inte rinner in i den.
  • Det profilerade virket har en lös trästruktur. Som regel innehåller den mikroporer. Tack vare dessa egenskaper är virket ett material som andas.
  • Det bör noteras det vackra utseendet på lusthusen av profilerat virke.
  • Installation av strukturen tar inte mycket tid och ansträngning och kräver inte heller stora utgifter.
  • Krympning av ett lusthus av sådant material kommer att vara minimal.
Bild
Bild

Det profilerade virket har också sina nackdelar. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Högre kvalitet och mer tillförlitliga material är de som har klarat kammartorkningen. De är dock dyrare än konventionella föremål

Bild
Bild

Om du köper en enkel bar som inte har torkats i en speciell kammare måste du ta hand om den regelbundet. För att göra detta måste du fylla på i förväg med speciella impregneringar, utan vilka materialet kan bli oanvändbart

Bild
Bild

Detta material är brandfarligt. Naturligtvis kan en träram behandlas med speciella impregneringar, men även detta kommer inte att göra virket helt obrännbart

Bild
Bild

Det profilerade virket kan mörkna med tiden. Förlusten av sitt ursprungliga utseende sker som regel under påverkan av solljus och atmosfärisk nederbörd

Bild
Bild

Sådant byggmaterial är mottagligt för gnagare

Bild
Bild

Som du ser har det profilerade virket fortfarande fler positiva egenskaper än negativa. Hur allvarliga de listade nackdelarna är bestämmer dock varje konsument själv.

Limmad

För konstruktion av ett lusthus kan du använda inte bara profilerade utan även limmade balkar, bestående av limmade lamellskivor. Många konsumenter väljer just detta material eftersom det har ett särskilt attraktivt utseende. Ett lusthus av en sådan bar kan förvandla platsen och göra den mer estetisk.

Bild
Bild

Naturligtvis har laminerat fanervirke andra positiva egenskaper:

  • Limmade laminerade träkonstruktioner är lätta, vilket sparar pengar på att förbereda grunden.
  • Liksom andra typer av barer är det miljövänligt och hälsosäkert.
  • Ett lusthus av laminerat fanervirke kan byggas på kortast möjliga tid.
Bild
Bild
  • Även efter många år kommer det limmade lusthuset inte att ändra form och förlora inte sina parametrar. Om några ändringar sker i designen blir de minimala.
  • Trots sin lätthet kan produkter tillverkade av laminerat faner virke skryta med goda hållfasthetsegenskaper. Med hjälp av sådana material kan du bygga inte bara små öppna, utan också mycket stora lusthus.
  • Limmade laminerade träkonstruktioner ger minimal krympning och utmärks av en lång livslängd.
Bild
Bild

Det finns inte så många nackdelar med limmat laminerat virke, men du bör ändå bekanta dig med dem

Fula sprickor kan förekomma på materialets ändytor. Naturligtvis är sådana defekter extremt sällsynta och har ingen skadlig effekt på materialets prestanda, men förstör dess utseende

Bild
Bild

I det hårda ryska klimatet kommer ett lusthus av limade stockar inte att vara länge. Naturligtvis beror mycket på de specifika klimatförhållandena i ett visst område

Bild
Bild

Virket i sig är miljövänligt, men det finns många frågor om limet som finns i dess sammansättning. De flesta experter tvivlar starkt på att det är lika säkert och miljövänligt

Bild
Bild

En av sorterna av laminerat fanervirke är böjda balkar . Sådant material används inte bara för att organisera personliga tomter, utan också för arrangemang av allmänna utrymmen (nöjescenter, utställningshallar och andra liknande utrymmen).

Bild
Bild

Från böjda limmade balkar kan du få ett verkligt unikt och fantastiskt lusthus med en spektakulär design. En sådan design kan enkelt ges en rundad och graciös form med släta och vågiga funktioner. Om du kompletterar ett sådant lusthus med lämpliga dekorativa element, blir produkten helt enkelt fantastisk.

Bild
Bild

Avrundad

Lusthus gjorda av rundade stockar är mycket populära och utbredda.

Bild
Bild

Detta material har ett antal positiva egenskaper, för vilka det så ofta väljs för tillverkning av uthus och landskapselement:

  • liksom andra typer av trämaterial är det miljövänligt;
  • är ganska lätt att använda;
  • lätt att bearbeta;
  • skiljer sig åt i ökat luftutbyte;
  • har låg värmeledningsförmåga.
Bild
Bild

Det är sant att strukturer gjorda av rundat trä i regel har en imponerande vikt, därför bör en högkvalitativ grund förberedas i förväg för installationen. Dessutom måste du vara uppmärksam på luckorna mellan enskilda element - sådana defekter uppstår ofta i sådana produkter över tiden.

Bild
Bild

Minibar

Hamnar är ofta byggda från en minibar. Enligt experter är detta material en vanlig kantad bräda med en standardtjocklek på 45 cm och en bredd på 145 mm. Som regel monteras de med det populära fjäderlåssystemet.

Bild
Bild

Fördelarna med detta byggmaterial inkluderar:

  • enkel montering av strukturer;
  • hållbarhet och bevarande av ett attraktivt utseende i många år (med hänsyn till det kompetent utförda förarbetet);
  • hög tillförlitlighet för låssystem;
Bild
Bild
  • när du gör ett lusthus behöver du inte justera storleken på resterna;
  • ett lusthus monterat av ett sådant byggmaterial kräver inte obligatorisk yttre eller invändig efterbehandling på grund av minibarens naturliga utseende;
  • minibaren har goda värmeisoleringsegenskaper;
  • estetiskt och snyggt utseende.
Bild
Bild

För lusthus gjorda av mini-timmer är det också nödvändigt att hälla grunden och lägga stöden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Många konsumenter undrar var de ska börja utarbeta ett lusthusprojekt. Till att börja med rekommenderar experter att fastställa dess plats. I sommarstugor är det bäst att installera dem bredvid naturliga eller konstgjorda behållare. Tack vare det här grannskapet kommer det alltid att vara fräscht inuti lusthuset.

Bild
Bild

Konstruktionens fönster bör riktas mot det vackraste landskapet. Minst ena sidan av lusthuset måste vara tillräckligt upplyst av solens strålar, annars blir det mörkt och kallt i det.

För kompakta strukturer är det alltid mycket lättare att välja ett ledigt utrymme på webbplatsen ., och det är kanske inte det mest rymliga. Men stora alternativ (till exempel 6x4) måste placeras uteslutande på ett stort område, annars kommer de att röra upp ett litet område, men de kan passa mycket fler ytterligare element som en spis eller en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att bygga ett funktionellt lusthus med grill, bör du välja en plats för det särskilt noggrant. Var uppmärksam på vindens riktning. Oftast placeras sådana tillägg som en brazier på starkare och mer tillförlitliga fundament (till exempel kaklade). För själva paviljongen är det helt acceptabelt att använda en enkel remsa eller pelargrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid utarbetandet av ett projekt är det nödvändigt att tänka på platsen för alla element i lusthuset . Sådana strukturer kan ha olika dimensioner, baserat på vilka det är nödvändigt att göra

Tänk i förväg var brännaren, spis, öppen spis, bord, stolar, bänkar eller fåtöljer kommer att finnas. Det rekommenderas inte att placera stora element i byggnadens centrala del. Till exempel, för en stor öppen spis, är det bästa stället ett av lusthörnets hörn (om enheten har rätt form). Mittemot den kan du sätta bänkar och ett bord. Designa ritningar.

Bild
Bild

Lusthus finns i olika storlekar. De vanligaste är konstruktioner med dimensioner 3 x 3 m, 3 x 4 m, 4 x 4 m, 5 x 5 m, 6 x 4 m. Konstruktionens utformning och placeringen av ytterligare delar i den beror till stor del på detta indikator.

Bild
Bild

Under förhållandena i ett rymligt lusthus är det fullt möjligt att dessutom utrusta utrymmet för hushållsbehov. Formen på själva strukturen kan vara nästan vilken som helst.

Bild
Bild

Vid utformningen av projektet är det nödvändigt att besluta om vilken typ av lusthus som ska vara - inglasad eller inte glasad. Du bör också bestämma vilken form strukturen kommer att ha.

Lusthuset kan vara:

rektangulär

Bild
Bild

fyrkant

Bild
Bild

avrundad

Bild
Bild

hex

Bild
Bild

oktaedriska

Bild
Bild

Många konsumenter tror att bara ett enkelt fyrkantigt eller avrundat lusthus är lämpligt för ett litet område, och en sexkantig eller åttkantig modell kommer helt enkelt inte att hitta en plats för sig själv. Detta är faktiskt inte fallet. En sådan struktur kan placeras i ett litet område, det viktigaste är att hålla sig till lämplig längd och höjd av materialet.

Bild
Bild

Vid utformningen av lusthusets projekt är det också nödvändigt att utse taket.

Följande takalternativ kan installeras på sådana produkter:

  • tält;
  • kuvertet;
  • hippade;
  • bruten;
  • sexsidig;
  • enkel lutning;
  • gavel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda en vanlig baldakin istället för ett tak.

Typen av dess konstruktion spelar också en viktig roll vid utformningen av lusthusets projekt:

  • öppen;
  • halvöppen;
  • stängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på en detaljerad design av ett attraktivt lusthus med exemplet på en stor sexsidig modell med dimensioner på 6x6 m.

Standardparametrarna för denna design är:

  • 290 cm diagonal (avstånd från ett hörn till ett annat);
  • bredd - 250 cm (avstånd från hörnet på ena sidan till hörnet på den andra);
  • höjd - 220 cm (denna parameter måste mätas från golvet till den övre selen);
  • golvyta - 6 kvm m;
  • ena sidan av lusthuset - 145 cm.
Bild
Bild

Stora sexkantiga alternativ tillhör den klassiska typen av lusthus. Som regel rymmer de bekvämt upp till 10 personer. Modellen med de angivna parametrarna är mycket ekonomisk, okomplicerad i utförandet och ganska funktionell.

Bild
Bild

En sådan struktur består av följande delar:

  • sexkantig bas;
  • stödställningar (6 st);
  • från sex fragment av ett triangulärt tak;
  • sektionsstängsel.
Bild
Bild

Design

Pergolor av trä kännetecknas av en attraktiv design, särskilt om du dekorerar dem med detaljer som matchar stilen. Det kan vara:

  • snygga trägaller (de används ofta istället för glas);
  • snidade element;
  • detaljer med imitation av en åldrad yta;
  • lätta vävda tyger som täcker öppna ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gazebos ser särskilt mysiga ut, där det finns en taklampa i den centrala delen av strukturen (som regel ovanför bordet med bänkar). Även i dessa sommarhus installeras ofta vägg- och taklampor. Armaturer med imitation av åldrat trä eller metall ser bäst ut under sådana förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du ska inte överbelasta lusthuset med för pompösa och stora detaljer . Det kan inte bara vara lampor, utan också olika dekorativa element. Sådana detaljer kommer att ta mycket plats och överbelasta viloplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthuset kan utrustas med en grill eller en hel separat grillplats. För träkonstruktioner är det inte alls nödvändigt att välja ultramoderna enheter med förkromade och blanka ytor. Dessa kan vara enkla alternativ i svarta eller tegelfodrade strukturer. I en ensemble med träbord / bänkar / stolar ser sådana föremål särskilt harmoniska och naturliga ut.

Bild
Bild

När du designar en attraktiv lusthusdesign, försök att inte överbelasta utrymmet. För att undvika sådana problem bör du korrekt utarbeta ett projekt, markera alla områden och detaljer och strikt följa det.

Subtiliteter i installationen

Du kan göra ett lusthus från en bar med dina egna händer. För detta rekommenderas att ta hänsyn till några av de finesser som finns i installationen.

Låt oss betrakta dem med exemplet på en 4x4 m konstruktion med kaklat fundament:

  • När du har gjort ett projekt och planerat för ett lusthus i trä måste du förbereda en plats för dess konstruktion. Platsen måste rensas för skräp och gräs och sedan jämnas ut.
  • Därefter kan du fortsätta med installationen av fundamentet. Kakelplattan kan vara gjord av betongblock. De bör läggas ut runt omkretsen av den framtida byggnaden. Fyra block behövs för hörnstöd och tre till för mellanliggande.
  • Efter att ha installerat alla stöd, kontrollera att den resulterande strukturen är korrekt genom att göra alla mätningar igen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nu bör vi fortsätta med att förbereda lusthusets bas. Fäst basbalkarna på de förberedda stöden. Det är lämpligt att använda mer tillförlitliga delar med dimensioner på 100x100 mm. För fästelement, använd enkla skruvar och metallhörn.
  • Sedan bör du fortsätta med beredningen av takstöd. Stolparna krävs för att markera strukturens hörn och takets bas. I hörnen av byggnaden ska 4 stänger installeras. Alla delar måste ha samma storlek.
  • Nu kan du bygga väggar. Virket ska läggas endast horisontellt och parallellt med basen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter väggarna måste du bygga ett tak. Till att börja med bör all överlappning "bindas" med ett fast bälte (massivt virke).
  • Efter att ha installerat guiderna runt omkretsen kan du lägga taket.
  • Det sista steget är att dekorera golvet i lusthuset. För att göra detta, lägg en tjock bräda eller plywood på de färdiga basstockarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

När du bygger ett lusthus bör du lita på följande rekommendationer från proffs:

  • När du ritar ramen, använd alltid en nivå för att kontrollera strukturens jämnhet;
  • Använd alltid en kraftfullare stång 150x150 mm för att spänna lusthuset;
  • för tillverkning av lusthusstöd är stänger med dimensioner på 100 x 100 mm idealiska;
  • om det finns en öppen spis eller grill i lusthuset, måste du ta hand om en separat högkvalitativ och pålitlig grund. I det här fallet är tejpalternativet idealiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutat byggnadsarbete rekommenderar experter att smörja lusthuset med antiseptiska medel. De kommer att spela rollen som att skydda den resulterande trästrukturen från negativa yttre faktorer.

Bild
Bild

Vackra exempel

Stängda lusthus med glasrutor och en glasdörr ser väldigt vackra ut. Om sådana träkonstruktioner kompletteras med ett lämpligt triangulärt tak med ett högkvalitativt tak, kommer produkten utåt att likna ett litet sommarhus.

Bild
Bild

Öppna lusthus från en bar kan göras mycket mer bekväm och original om de kompletteras med lämpliga textilier. För att dekorera en träkonstruktion är ljusridåer som hänger runt hela omkretsen lämpliga. I kombination med en bar ser dukar av lugna och naturliga nyanser organiskt ut.

Bild
Bild

Galler gjorda av liknande material ser harmoniska ut i utformningen av träbockar. De kan inte bara vara kompakta skär som täcker öppna områden. Ofta sträcker sig gallren från själva golvet till taket på lusthuset. Sådana mönster ser väldigt snygga och originella ut.

Rekommenderad: