Förstärkarkabinett: Hemlagat Trä. Hur Och Från Vad Man Ska Göra Egna Händer? Tillverkningsregler

Innehållsförteckning:

Video: Förstärkarkabinett: Hemlagat Trä. Hur Och Från Vad Man Ska Göra Egna Händer? Tillverkningsregler

Video: Förstärkarkabinett: Hemlagat Trä. Hur Och Från Vad Man Ska Göra Egna Händer? Tillverkningsregler
Video: How Orange Speaker Cabinets Are Built 2024, Maj
Förstärkarkabinett: Hemlagat Trä. Hur Och Från Vad Man Ska Göra Egna Händer? Tillverkningsregler
Förstärkarkabinett: Hemlagat Trä. Hur Och Från Vad Man Ska Göra Egna Händer? Tillverkningsregler
Anonim

Det är fullt möjligt att göra ett högkvalitativt och attraktivt fodral för en förstärkare med egna händer. Alla procedurer tar inte mycket tid och arbetskostnaderna blir minimala. I denna artikel kommer vi att ta reda på vilka stadier sådant arbete består av och vad som behövs för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kroppsdelen på vilken enhet som helst spelar en av de viktigaste rollerna. Det är fallet som skyddar och täcker hela den inre strukturen för en viss enhet . Denna komponent utförs vanligtvis inte bara som pålitlig och hållbar, men också attraktiv. Detta beror på att det är kroppen som alltid är i sikte och lockar all uppmärksamhet.

Många DIYare åtar sig att skapa ett eget fodral för olika enheter, till exempel för en förstärkare. För att utföra sådant arbete krävs särskild omsorg och noggrannhet. Om du inte följer dessa enkla och begripliga villkor kan resultatet uppröra användaren.

Vid utformning av ett hemgjord förstärkarkabinett du bör alltid ta hänsyn till inte bara konstruktiva, utan också alla dess designfunktioner … Produkten ska visa sig vara bekväm och snygg, så befälhavaren bör, innan allt arbete påbörjas, tänka på vad utrustningens kropp kommer att bli till slut.

Det är lämpligt att skissa alla idéer i detalj i form av diagram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

För att bygga ett högkvalitativt och pålitligt förstärkarkabinett, du måste fylla på med allt nödvändigt material . De måste vara i perfekt skick om du vill få en bra produkt som ett resultat av allt arbete. Många användare gör sina höljen av trä, men hemlagade strukturer kan också konstrueras av material som aluminium. Om kroppsdelen är gjord av den bör den inte innehålla några trä- eller stålelement (med undantag av fästelement). Vi får inte glömma att förstärkarens skåpdesign både är ett kylfläns och en skärm samtidigt.

Att bygga ämnen för den framtida produkten, det är tillåtet att använda ihåliga aluminiumbalkar, som vanligtvis används i 12- och 14-våningsbyggnader i P46- och P55-serien för att skydda fönsterkonstruktioner i hörngångar . Du kommer också att behöva lagra duraluminplattor, vars tjocklek är minst 3 mm. Från dem kommer det att visa sig att bygga botten och locket på förstärkarhuset. Efter att ha hittat alla nödvändiga material, det rekommenderas att omedelbart sprida ut dem på monteringsstället för den framtida skrovkonstruktionen.

Det är bättre att göra detta för att inte leta efter en del i hela huset vid rätt tid och slösa tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Innan allt arbete påbörjas rekommenderas det starkt att upprätta en detaljerad plan för den framtida designen. Skissera detaljerade diagram över fodralet som anger alla storlekar och funktioner hos vissa delar. Försök att vara så exakt som möjligt så att du inte stöter på oväntade problem och felaktigheter under montering.

Efter att ha förberett alla nödvändiga material, verktyg och kretsar kan du gå vidare till förstärkarkroppens direktmontering. Låt oss ta en titt på hur detta kan göras korrekt.

  • Först måste du göra rätt ämnen för framtida design . Det är här de ihåliga aluminiumbalkarna som nämnts tidigare är till nytta.
  • Du kommer att behöva såga aluminiumstrålen längs dess längd … Som ett resultat får du en U-formad profil. Den kan användas för konstruktion av pålitliga sidodelar av den framtida strukturen, liksom skiljeväggar i den inre delen.
  • Du kan använda ett 15 mm aluminiumhörn (mer möjligt) genom att dela den i separata segment av den längd du behöver.
  • Nu måste du förbereda duraluminplattor . Från dem kan du bygga bra väggar och botten av strukturen för förstärkaren. Istället för dessa element är det tillåtet att använda en speciell dekorativ typprofil, som ofta används för att dekorera och bekläda olika byggnader.
  • Om du planerar att kombinera en förstärkare och en exciterare , då är en av väggarna i skrovkonstruktionen önskvärd att tillverkas av ett enda stycke av balken. Placera frekvenskontrollkretsarna och generatorkortet i den formade behållaren.
  • För alla kaskader måste du bygga din egen separata "ficka " … Som ett undantag kan endast två första kaskader, som skiljer sig från indikatorer för låg effekt, fungera. De kan placeras på den allmänna avdelningen. Utloppsfilterstycket måste placeras i ett separat fack.
  • Var noga med att mäta brädans och fackens mått . I det här fallet, om det behövs, blir det lättare att demontera den angivna delen utan att demontera produktens väggar.
  • Gör speciella skärningar i strukturens skiljeväggar . Du behöver dem för att få igång kablarna.
  • Både kablar och brädor behöver inte fästas på chassits sidor . De måste fixas i botten av produkten. Det beskrivna tillvägagångssättet kommer att avsevärt förenkla användaren att justera förstärkaren senare.
  • Närmare uppmärksamhet måste ägnas åt frågan om anpassning av de nödvändiga panelerna till storlek … Det ska inte finnas de minsta luckorna och sprickorna mellan alla komponenter i skrovstrukturen. Om du ger upp denna nyans med din hand kan du i slutändan inte få det bästa kvalitetsfodralet, vilket definitivt inte kommer att glädja dig.
  • Mellan skiljeväggarna i produktens inre hålighet, mycket små luckor är tillåtna från 0, 3 till 0,5 mm och inte mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du bestämmer dig för att göra ett förstärkarfodral av hög kvalitet hemma, du bör kolla in några användbara riktlinjer.

  • Istället för att köpa nya material för att bygga en kvalitetsstruktur du kan använda gamla teknikhöljen . Sådana saker kan köpas både handhållna och beställas på många sajter. Resultatet är en bra och professionell design, men designen är enkel, saknar personlighet. Det är på grund av detta som många användare överger denna idé.
  • Innan du påbörjar allt arbete, rita upp ett diagram över den framtida designen, ägna särskild uppmärksamhet åt de dimensionella parametrarna för alla delar … Om du gör ett misstag i vissa beräkningar kan detta resultera i allvarliga problem under monteringen av produkten.
  • Om du vill "tänka på" och förbereda ett korpus taget från en "donator", du bör se till att det har ventilationshål … Det är bäst att placera förstärkaren i ett ventilerat hölje.
  • Gör en kropp med dina egna händer, det är mycket viktigt att vara mycket försiktig med alla viktiga delar av själva förstärkaren . Var särskilt försiktig med alla kretskort och ledningar. Om du av misstag skadar en viktig del av enheten kommer det att medföra många onödiga problem och bekymmer.
  • Använd endast högkvalitativa verktyg för montering i gott skick. Trasiga och krokiga armaturer kan ta lång tid.
  • Försök att montera fodralet, med tanke på att du i framtiden kan behöva komma till en viss del av förstärkaren … Designen måste vara sådan att du har möjlighet att reparera och reparera tekniska enheter i dess inre hålighet. Annars måste du kränka fallets integritet, vilket kommer att påverka både dess utseende och tillståndet som helhet negativt.
  • Ta dig tid att montera förstärkarkåpan … Bråttom riskerar du att glömma att installera några viktiga enheter och delar. På grund av detta måste du gå tillbaka ett par steg och åtgärda felet.
  • Efter att ha avslutat allt tekniskt arbete och installerat förstärkaren i ett nytt hus, var noga med att kolla hur det fungerar .

Om du märker att du har gjort några misstag under tillverkningen, korrigera dem omedelbart och upprepa testet av tekniken.

Rekommenderad: