Hur Ansluter Man En Mus Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Mus?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Man En Mus Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Mus?

Video: Hur Ansluter Man En Mus Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Mus?
Video: How to use wireless mouse with smart tv 2024, Maj
Hur Ansluter Man En Mus Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Mus?
Hur Ansluter Man En Mus Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Mus?
Anonim

Moderna tv -mottagare skiljer sig markant från tidigare modeller med ett brett spektrum av funktioner, liksom förbättrad bild- och ljudkvalitet. Nya TV -apparater är mer som datorer, särskilt efter anslutning till World Wide Web. Och innovativ utrustning används också för att läsa data från externa medier, synkronisera med mobila enheter och andra uppgifter. För att göra det bekvämt för användarna att hantera multitasking -utrustning är det möjligt att ansluta ytterligare enheter, till exempel en datormus, för enkel och intuitiv användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För bekväm kontroll över funktionerna hos moderna TV -apparater rekommenderar tillverkare att använda en vanlig datormus. Det kommer att vara särskilt användbart när du använder Internet via Smart TV . Tillverkare har tillhandahållit flera alternativ för att ansluta externa prylar, beroende på musmodell. Både trådbundna och trådlösa enheter kan anslutas till smart -TV: n.

Inmatningsenheter används ofta av användare som har använt datorer länge och är vana vid att använda tangentbord och mus . Som regel är anslutningsprocessen mycket enkel och okomplicerad första gången.

Oavsett om det är en vanlig budgetmus eller en dyr spelmodell, kommer enheten att fungera smidigt och utan avbrott när den är korrekt ihopkopplad.

Bild
Bild

I de flesta fall är en datormus ansluten till en modern TV för att fungera i en webbläsare (program för åtkomst till World Wide Web). Det gör det mycket mer bekvämt att utforska webbplatser, ladda ner applikationer och utföra andra åtgärder.

Till skillnad från en fjärrkontroll kan en mus flytta snabbt runt sidan . En ytterligare inmatningsenhet kan användas inte bara när du surfar på Internet, utan också för att styra andra funktioner i smart -TV: n, till exempel när du visar en lista med tillgängliga TV -kanaler.

Det ska noteras att kontrollprocessen och gränssnittet i Smart TV -webbläsaren är samma som på en dator, så erfarna datoranvändare kan snabbt navigera … När du tittar på en kanal kan du använda musen för att öppna TV -menyn eller utföra någon annan åtgärd.

Bild
Bild

Förbindelse

Användaren har flera sätt att ansluta en datormus till TV: n. Innan du påbörjar arbetet måste du bekanta dig med grunderna i detta förfarande. I annat fall kan det uppstå problem under drift.

Först måste du noggrant undersöka TV: n och hitta USB -kontakten som krävs för att ansluta datormusen . Som regel ligger den på baksidan. Sätt i kontakten på enheten som ska anslutas i porten. Vid anslutning bör en automatisk anslutning ske.

TV -mottagaren meddelar användaren med en särskild signal om att en extern gadget är ansluten. Efter det anses musen redo att användas.

Bild
Bild

I vissa fall kan det vara nödvändigt att justera en ny enhet. För att göra detta, öppna "Meny" på TV: n, besök sedan "System" -fliken och välj "Enhetshanteraren". I listan som öppnas anger användaren de parametrar som krävs.

Enhetshanteraren på en smart -TV har inte mycket funktionalitet. Den har en standard uppsättning inbyggda inställningar för snabb justering av anslutna prylar.

Vanligtvis, systemet erbjuder följande alternativ:

ändra storlek på markören (pilpekaren på skärmen)

ställ in pilens rörelsehastighet

ändra huvudmuseknappen genom att fästa höger eller vänster knapp på den

Bild
Bild
Bild
Bild

Det tar några minuter att installera ny hårdvara. Glöm inte att spara de inställda parametrarna efter att du har gjort ändringar.

Trådbundna möss

När du använder en trådbunden datormus behöver du bara ansluta den till den nödvändiga USB -kontakten, vänta på anslutningssignalen och du kan använda utrustningen.

Smart TV installerar självständigt den nödvändiga programvaran för att gadgeten ska fungera . Om ingenting händer och efter att TV -mottagaren inte har anslutit musen är tekniken inkompatibel. I det här fallet måste du köpa en enhet från en annan tillverkare och synkronisera igen.

Bild
Bild

Trådlös mus

Många användare som värdesätter det praktiska föredrar trådlösa enheter som fungerar på distans utan att använda kablar. Anslutningen görs med hjälp av Bluetooth -protokollet. Signalen från datormusen fångas upp av den inbyggda TV-modulen.

Processen att ansluta sådan utrustning är inte heller särskilt svår . Först måste du sätta in en speciell adapter (som följer med musen) i USB -porten. Sedan måste du slå på inmatningsenheten genom att flytta spaken till läge ON. Parning sker automatiskt. Om den inte gör det, kontrollera om Bluetooth -modulen är påslagen på TV: n.

Kom ihåg att trådlösa enheter körs på batterier som måste bytas ut regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftmus

Sådana prylar anses vara en nyhet på enhetsmarknaden, medan många köpare uppskattar deras praktiska och bekvämlighet. Deras främsta drag är att pekaren flyttas med handen. Den inbyggda gyrosensorn läser av användarens gester och flyttar markören.

Med hjälp av en luftmus kan du styra utrustningen i valfri position - liggande eller sittande . En sådan modell är utmärkt för att styra funktionerna hos "smart" tv, men för en dator är den helt olämplig.

Anslutningen är densamma som när du använder en trådlös enhet, via en USB -mottagare. Sedan installerar systemet automatiskt den programvara som krävs för arbete.

Bild
Bild

Möjliga problem

I vissa fall kanske TV -mottagaren inte ser den nya enheten. I detta fall rekommenderas att noggrant studera TV: ns instruktioner. Det bör ange inställningar och funktioner för driften av en viss modell. Vissa TV -apparater är endast kompatibla med enheter från specifika tillverkare . I det här fallet kan du lösa kompatibilitetsproblemet med en ny inmatningsenhet.

En annan anledning till att TV -mottagaren kanske inte ser musen är användningen av en föråldrad modell av enheten. TV: n laddar inte in gammal programvara, varför den inte kan upptäcka den externa gadgeten.

Du kan försöka uppdatera den inbyggda programvaran med ett extra externt media (USB -minne eller hårddisk med programvara) eller via World Wide Web. För att få jobbet gjort måste du gå till Smart TV -menyn, sedan besöka avsnittet "Support" och sedan välja "Programuppdatering ". Klicka på knappen "Uppdatera nu" i fönstret som öppnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om TV: n är ansluten till Internet, kommer den oberoende att hitta och ladda ner nödvändig programvara. Användaren behöver bara bekräfta åtgärden.

När du ansluter en ny mus, testa den för att se till att den fungerar med en dator eller annan utrustning . Om gadgeten förblir oupptäckt på en annan teknik måste du byta enhet eller returnera den under garantin tillbaka till butiken.

Rekommenderad: