Videoendoskop För En Smartphone: Applikationer För En Android -surfplatta Och För En IPhone. Hur Ansluter Jag Ett Videoendoskop Till En Telefon?

Innehållsförteckning:

Video: Videoendoskop För En Smartphone: Applikationer För En Android -surfplatta Och För En IPhone. Hur Ansluter Jag Ett Videoendoskop Till En Telefon?

Video: Videoendoskop För En Smartphone: Applikationer För En Android -surfplatta Och För En IPhone. Hur Ansluter Jag Ett Videoendoskop Till En Telefon?
Video: WiFi Endoscope Inspection Camera - Depstech WF010 2024, Maj
Videoendoskop För En Smartphone: Applikationer För En Android -surfplatta Och För En IPhone. Hur Ansluter Jag Ett Videoendoskop Till En Telefon?
Videoendoskop För En Smartphone: Applikationer För En Android -surfplatta Och För En IPhone. Hur Ansluter Jag Ett Videoendoskop Till En Telefon?
Anonim

Numera har den tekniska utvecklingen gått så långt att vi nu har tillgång till användning av prylar som en gång bara sågs i science fiction -filmer om specialagenter. En sådan ovanlig enhet är ett endoskop.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är ett endoskop?

Denna gadget är i sig - en liten kamera, vars kropp inte överstiger 4-6 cm i en genomsnittlig konfiguration , men om du vill kan du hitta praktiskt taget mikrokameror upp till 2 cm i storlek och USB -kablar med en medellängd på cirka 15 cm. Själva ledningen kan vara flexibel och stel, varje typ är lämplig för olika uppgifter.

Ett endoskop behövs för att tränga in på svåråtkomliga platser, såsom rör, sprickor, smala öppningar, om du inte vill kränka integriteten hos vissa föremål . På marknaden sprids dessa små kameror varje dag, varför det inte kommer att vara svårt att hitta ett endoskop, och ett stort utbud passar alla plånböcker.

Endoskop kan delas in i två grupper: professionella och amatörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella mikrokameror kostar från 15 000 rubel (2019), men deras konfigurationer är mer avancerade. Detta kan inkludera mikrofoner för inspelning av ljud, kameror som spelar in i Full HD -upplösning, ytterligare bildskärmar, bilagor och så vidare. Professionella endoskop används inom olika livssfärer - från kommunala behov till de mest komplexa operationerna.

Amatörer används uteslutande för hushållsändamål. Fånga enheter ger en bild på 240-360 pixlar och med en upplösning på 640x480, och den maximala bildkvaliteten i amatörendoskop når 720 pixlar med en upplösning på 1280x720. Modeller har också nyligen börjat dyka upp med möjlighet att ansluta via WI-FI och Bluetooth som inte kräver en kabelanslutning till HOST -enheten.

Bild
Bild

Hur fungerar ett videoendoskop för en smartphone?

För det mesta överför videoendoskop för smartphones all information de har spelat in till telefonen via flexibla ledningar och en USB -kontakt, där själva enheten är ansluten. Bilden tas emot via kabeln i en dedikerad applikation för Android eller för iPhone . En sådan applikation kan hittas i butikerna på en viss telefon och installeras gratis, men för att aktivera den behöver du en speciell kod som följer med videoendoskopet.

När det gäller själva kameran kan ett antal LED -diodlampor placeras på dess övre del. Ljusmättnad, ljusstyrka och till och med dess färg kan justeras genom ett tidigare installerat program på en smartphone. De flesta kameror har också ett antal ytterligare funktioner. Det är liveinspelning och visning i AVI -format. Det finns också fotografering och full zoomfunktioner som hjälper dig att se alla de minsta detaljerna.

Tack vare denna omfattande funktionalitet används endoskop av många människor hemma och på jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande uppsättning videoendoskop

Möjligheten att installera ytterligare tillbehör i form av WI-FI-sändare, vattentäta lock och olika tillbehör beror på vilken modell du köpte, men standardutrustningen är densamma för alla enheter.

  1. Semiflexibla kammare , som har huvudfunktionen att spela in och fotografera.
  2. Universal adapter för persondatorer och bärbara datorer för en mer detaljerad undersökning av det filmade materialet.
  3. Liten spegelfäste , som kan anslutas till kameran i olika vinklar för att öka visningen.
  4. Mini Explorer -drivrutin … Det behövs för att känna igen endoskopet av en dator när det är anslutet via USB -kontakter.
  5. Magnet eller krok . De är monterade på kamerans framsida i speciellt försedda spår och behövs för att snabbt ta bort små fasta delar: bultar, leksaker, örhängen, etc.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluter ett videoendoskop till Android, till iPhone

Videoendoskopet kan anslutas till vilken enhet som helst: PC, surfplatta, smartphone. Du kan ansluta till en dator med hjälp av USB-kontakten på konduktordrivrutinen. Datorn kommer direkt att känna igen enheten, och du kan se alla filmer sömlöst. För surfplatta och smartphone måste du installera en specifik applikation som stöds av din endoskoptillverkare. Men ibland kan kabeln komma med ett äktenskap, och då är det bästa alternativet att ansluta via WI-FI-nätverket.

  1. Kontrollera först att WI-FI-adaptern är fulladdad och fungerar korrekt.
  2. Anslut sedan videoendoskopet till adaptern.
  3. För att aktivera systemet, tryck på knappen på adapterhuset en gång utan att hålla det. Håll knappen intryckt så tänds den inbyggda ficklampan och dubbel snabbt tryck stänger av enheten.
  4. Efter det går du till programmet som stöder din Android eller iPhone med videoendoskopet.
  5. Efter att ha angett det, i inställningarna och verktygslayout, hitta avancerade alternativ / funktioner, där välj fliken "anslut via trådlösa nätverk".
  6. I popup-fönstret, hitta din WI-FI-signal och anslut till den.

Sedan kan du styra endoskopet från din smartphone utan onödiga ledningar.

Rekommenderad: