Aluminiumglas På Balkonger (32 Bilder): Installation Av Profilen För Skjutbara Aluminiumfönster Med Egna Händer, Recensioner Av Den Varma Ramen

Innehållsförteckning:

Video: Aluminiumglas På Balkonger (32 Bilder): Installation Av Profilen För Skjutbara Aluminiumfönster Med Egna Händer, Recensioner Av Den Varma Ramen

Video: Aluminiumglas På Balkonger (32 Bilder): Installation Av Profilen För Skjutbara Aluminiumfönster Med Egna Händer, Recensioner Av Den Varma Ramen
Video: DÖRRAR OCH FÖNSTER 3 TIPS OCH TRICKS 2 INSYNSSKYDD 2024, April
Aluminiumglas På Balkonger (32 Bilder): Installation Av Profilen För Skjutbara Aluminiumfönster Med Egna Händer, Recensioner Av Den Varma Ramen
Aluminiumglas På Balkonger (32 Bilder): Installation Av Profilen För Skjutbara Aluminiumfönster Med Egna Händer, Recensioner Av Den Varma Ramen
Anonim

Aluminiumprofiler är mycket pålitliga, starka och hållbara. Sådana strukturer har inte för stor vikt, så de är perfekta för alla balkonger och loggior.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

  • Den största fördelen med aluminiumglas är dess låga vikt. Den kan installeras på vilken balkong som helst utan att först behöva förstärkas.
  • Denna typ av inglasning är lämplig för lägenhetsägare i gamla hus. Sådan inglasning skadar inte betonggolv och leder inte till att gamla strukturer kollapsar.
  • Många monterar aluminiumkonstruktioner själva. Det är inte svårt alls och tar inte mycket tid.
  • Aluminiumglas är mycket hållbart. Med tiden förlorar den inte sin attraktivitet och styrka.
  • Moderna tillverkare producerar inte bara omålade utan också flerfärgade profiler. Varje kund kommer att kunna välja en version av sin favorit nyans. Sådana mönster ser original och intressanta ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men den här typen av inglasningar har också sina nackdelar

  • De håller absolut inte värmen på balkongen eller loggian. Under vintersäsongen kommer temperaturen i dessa rum att skilja sig från yttertemperaturen med bara ett par grader.
  • Ofta, under förhållanden med mycket låga temperaturer, fryser glidmekanismer och tillbehör och täcks av en isskorpa. Detta kan göra det svårt att öppna och stänga flikarna.
  • Aluminiumstrukturer har inte bra lufttäthet. Gatoljud passerar genom dem utan svårigheter. Om det blåser blåsigt utanför balkongen, kan utkast gå i rummet.
  • Sådant glas bör användas om huvuddörren till balkongen har bra ljudisolering. Denna del kommer att kompensera för aluminiumkonstruktionens svaga täthet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumglas på många sätt skiljer sig från det populära plastalternativet . Det är nödvändigt att förstå egenskaperna hos dessa strukturer för att förstå vad som är skillnaden mellan dem.

  • Plastglas kan vara varmt. Denna typ av dekoration gör att du kan göra ett balkongrum till ett riktigt vardagsrum som kan användas året runt.
  • Det är omöjligt att inte nämna den stora vikten av sådana strukturer. De har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper. Plastfönster är inte lämpliga för gamla balkonger och balkongtak.
  • Aluminiumkonstruktioner är lämpliga för typiska lägenheter och balkonger. Sådana glasrutor är ofta kalla, men skyddar helst rummet mot negativa miljöfaktorer. Aluminiumprofiler skiljer sig från plastprofiler också genom att de har mindre vikt och är lämpliga även för gamla hus.
  • I plastkonstruktioner är skärmarna gångjärniga och i aluminium - glidande.
  • Varje ägare väljer själv vilken typ av inglasning som är rätt för honom.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Aluminiumglas kan ha olika funktionella egenskaper. Tänk på flera alternativ som är efterfrågade på marknaden för fönsterdesign.

Den kalla aluminiumprofilen är den vanligaste . Den har inga isolerande egenskaper. En balkong eller loggia med sådan inglasning sparas inte ens genom högkvalitativ isolering av väggar, golv och tak. På vintern kommer det fortfarande att vara kallt och obekvämt inomhus.

Denna design syftar främst till att skydda balkongblocket från regn, snöfall, vindar och andra negativa faktorer.

Oftast används kallglaserade aluminiumprofiler för efterbehandling av industrilokaler och hangarer, där en behaglig temperatur inte är så viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varm profil är mindre vanligt … Sådana strukturer är utrustade med isolerande skär. De kombineras med tjocka dubbelglasfönster. Sådant glas har goda värmeisoleringsegenskaper.

Sådana aluminiumprofiler kan ha tre eller fem luftkammare. Fönstrenas kvalitet beror på mängden av dessa detaljer. Även i konstruktionerna finns det gummitätningar och packningar som ökar tätningsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumramdesign

Moderna tillverkare erbjuder konsumenterna ett stort utbud av aluminiumramar. De kan ha olika yttre design, med hjälp av vilka du kan skapa en fashionabel inredning i din favoritstil.

Många företag erbjuder en skräddarsydd aluminiumglasruta. Du kan välja en ramstruktur i valfri färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasögon är också olika. Många lägenhetsägare vänder sig idag till tonade alternativ.

Monteringsprocessen för sådana system är enkel och prisvärd, så aluminiumstrukturer kan inte bara ha olika färger utan också former och storlekar. I denna mening överträffar de plastglas, eftersom det är mycket svårare och dyrare att genomföra sådana metamorfoser med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Om du planerar att installera aluminiumglas med egna händer måste du fylla på med följande verktyg:

  • Först måste du köpa ett prefabricerat fönsterblock. Den innehåller detaljer som ram, ebbe, fönsterbrädan, visir och skärm.
  • Lager på några plåtar av galvaniserat stål.
  • Du behöver fästelement: självgängande skruvar, ankare, pluggar, bultar och nitar.
  • Polyuretanskum och silikonlim kommer till nytta under installationsprocessen.
  • Dessutom måste du köpa rullar, aluminiumprofiler, spärrar och klämmor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel levereras alla listade delar komplett med huvudfönsterstrukturen vid beställning av glas. Det finns tillfällen då det saknas något, då kan du köpa det i vilken järnaffär som helst.

Gör-det-själv-profilinstallation

Om du har köpt alla nödvändiga reservdelar och fyllt på med verktyg kan du fortsätta förberedelserna

  • Tidigare bör du ta bort föregående fönster, om sådana finns. Taket kan bytas ut om det inte är en armerad betongbottenplatta för den övre balkongen.
  • Ofta kräver staket på balkongen också byte. Samtidigt är det nödvändigt att installera en extra och pålitlig ram som aluminiumprofilen ska fästas på.
  • Innan du fortsätter med installationen av glas, bör du besluta om staketets yttre finish. Det är bättre att utföra dessa arbeten före direktglasering, annars blir beklädnadsprocessen mer komplicerad och mödosam. Ofta under sådant arbete utsätts aluminiumprofilen för olika mekaniska skador.
  • Efter det förberedande arbetet kan du fortsätta med installationen av strukturen.
Bild
Bild

Först måste du göra noggranna mätningar och välja lämplig glaskonfiguration. Hela installationsprocessen kan delas in i tre huvudsteg:

  1. Stöd design och installation av fönsterbrädan;
  2. Montering av alla komponenter i aluminiumstrukturen;
  3. Installation och justering av beslag.
Bild
Bild
  • Installationsprocessen beror direkt på typen av balkongstaket. Om det är metall bör fönsterkarmarna installeras på en speciell ram. Spalten mellan staketet och fönstret täcks med ett förzinkat förzinkat stålplåt.
  • Om staketet är betong kan ramarna installeras på det eller på träblock som är fästa på betong.
  • Det rekommenderas att fixa sådana glasrutor med ankarfästen. Denna metod är den mest pålitliga och hållbara.
  • I de övre och nedre delarna av ramen är de fixerade med ankarbultar och på sidorna - med ankarplattor. Du kan lägga till strukturer för fixeringstäthet med polyuretanskum.
  • När du har fixat profilen på ett säkert sätt kan du börja installera ebbe- och fönsterbågarna. Detta arbete är mycket viktigt och kräver hög precision.
  • Alla dörrar måste installeras uteslutande på nivån, annars kan du stöta på problemet med godtycklig öppning och stängning av svängmekanismer.
  • Glöm inte visiret. En sådan detalj kan skydda balkongblocket från olika nederbörd. Visirets längd bör vara lämplig för balkongen i storlek. Förekomsten av en sluttning är obligatorisk, eftersom det är detta element som ger den naturliga lutningen för regnvatten och snö.
  • Under installationen av visiret måste alla leder och sprickor tätas.

Som ett resultat bör du ha en pålitlig och hållbar design. Köp endast material och verktyg av hög kvalitet. Det rekommenderas att kontakta kända fönsterföretag i din stad som har ett gott rykte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådant installationsarbete är ganska enkelt. Om du inte är säker på dina förmågor och är rädd för att göra något fel, är det bättre att vända sig till specialister som enkelt och snabbt installerar aluminiumglas på din balkong.

Tips

  • Om det finns skum kvar vid installationen av glaset, måste det repareras. Om detta inte görs kan det torka ut och smula under påverkan av solljus.
  • Oftast är sömmarna täckta med alla lösningar och först då är de mantlade med de material som de gillar (foder, sidospår, wellpapp, etc.).
  • Under installationen av aluminiumkonstruktioner bör ramarnas nivå ständigt övervakas. Det är särskilt viktigt att följa denna regel när de återvänder till sina platser av glasenheter och funktionella delar.
  • Glöm inte att nivån ofta skiftar under påverkan av vikt, så då och då måste ramen korrigeras. Efter bearbetning med polyuretanskum fungerar detta inte längre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Folk lämnar alla typer av recensioner om aluminiumglas. Detta alternativ för att avsluta balkongrummet har sina egna fördelar och nackdelar, därför var åsikterna om det både positiva och negativa.

Människor som bestämde sig för att installera sådana strukturer på egen hand noterar enkelheten och enkel installation. Arbetet tog inte mycket tid, pengar och ansträngning.

Om du väljer kallglasering måste du vara beredd på att det inte blir mycket varmare på balkongen än på gatan vid lämplig tid på året. Många lägenhetsägare försökte isolera rummet på andra möjliga sätt: värmare, fläktvärmare samt vägg- och golvisolering. Men dessa försök var förgäves. Balkongen var fortfarande kall.

Konsumenterna gillade mer varmt aluminiumglas . Den har utmärkta ljud- och värmeisoleringsegenskaper. Den enda nackdelen med denna finish är dess höga kostnad.

Bild
Bild

Konsumenter noterar också det utmärkta utseendet på sådana fönsterkonstruktioner. De kan målas i en mängd olika färger. Även efter många år förlorar sådan inglasning inte sitt attraktiva utseende.

Många föredrog aluminiumkonstruktioner för sin opretentiöshet. De kräver inte speciell och komplex vård. Sådana ytor är mycket enkla att rengöra från smuts och damm.

Sådana fönster är en verklig räddning för ägarna av "Chrusjtjov" hus och lägenheter i gamla byggnader. Aluminiumglas är lätt, så det kan installeras i gamla balkongblock. Plaststrukturer kan inte skryta med en sådan egendom.

Rekommenderad: