Kök-vardagsrum I Stil Med "minimalism" (27 Bilder): Små Rum Och Deras Design

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum I Stil Med "minimalism" (27 Bilder): Små Rum Och Deras Design

Video: Kök-vardagsrum I Stil Med
Video: Беспорядочная жизнь: изобилие среднего класса 2024, Maj
Kök-vardagsrum I Stil Med "minimalism" (27 Bilder): Små Rum Och Deras Design
Kök-vardagsrum I Stil Med "minimalism" (27 Bilder): Små Rum Och Deras Design
Anonim

Idag finns det många stilar av lägenhetsinredning. Vissa har dykt upp ganska nyligen, medan andra - för decennier sedan. Minimalism, som designstil, är på toppen av sin popularitet. Även om det visade sig relativt nyligen - i mitten av 60 -talet kom det till smak för extraordinära människor som älskar ordning och de som vill visuellt förstora sitt bostadsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Paradoxalt nog är det möjligt att inreda ett vardagsrum vackert i minimalistisk stil bara i stora lägenheter. Själva idén med en sådan design innebär ett stort område där endast praktiska och funktionella möbler är placerade. Om lägenheten är liten kommer den att behöva ombyggas. Vardagsrummet kombineras med köket och separeras av dekorativa element - en pelare eller en liten skiljevägg. För en sådan ombyggnad måste du göra en undersökning och få en ny plan. Om en icke bärande vägg demonteras kommer det inte att vara så svårt att göra.

Besiktningskommissionen tillåter inte demontering av den bärande väggen-det är livshotande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt ombyggnad och design i stil med "minimalism" förvandlas lägenheten kraftigt:

  • Även i små lägenheter visar det sig att avsevärt öka bostadsytan.
  • Vardagsrummet och köket är fyllt av solsken, vilket väcker en känsla av komfort och lugn.
  • All modern teknik passar harmoniskt in i denna design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

I köket måste du välja material som kompletterar den övergripande kompositionen. Du kan naturligtvis använda tallrikar av porslinstengods, men om färgen och ytstrukturen är felaktigt valda kommer det att kontrastera starkt med vardagsrummet. Detta kommer visuellt att dela kökets vardagsrums övergripande stil och kommer att se löjligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Väggdekoration med minimalism tar huvudplatsen i inredningen. I en sådan inredning är de de första som fångar ögat. Rummets design i minimalismens stil förutsätter initialt att högst 2-3 nyanser kommer att användas. Oftast är det vitt, svart och ljusgrått. De gör interiören visuellt större och betonar dess enkelhet och praktiska. I detta fall kan rummets väggar avslutas med präglat gips. Det viktigaste är att dess ton kombineras med rummets huvudfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

I alla fall är taket färdigt med vita material. Dessutom måste den ha en perfekt plan yta. För utjämning av taket används material som inte innehåller sand. Dessutom kommer takets vita färg att kombineras med alla grundläggande nyanser i rummet.

På det vita taket kan du fixa lampor av valfri nyans och form - i alla fall passar de perfekt in i den övergripande designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

För golvet är det bäst att använda naturligt trä eller material som imiterar dess struktur. Sådana material är dyra och priserna kan nå 100 000 rubel för ett område på 20-25 kvadratmeter. För att spara pengar kan du täcka golvet med linoleum som upprepar träets mönster, men det måste vara massivt eller utan synliga skarvlinjer. Men att använda naturmaterial som trä eller kork kommer att vara att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i valet av möbler

Utan tvekan är en viktig touch vid färdigställandet av inredningen av rummet de rätt valda möblerna. Det bör inte bara ha en strikt design, utan också uppfylla dess huvudfunktioner.

Det är bäst att välja skåp inbyggda i väggen . De kommer att spara bostadsyta medan de förblir rymliga. Istället för ett soffbord i vardagsrummet är det bättre att placera en soffa med breda armstöd. Så du kan kombinera två typer av möbler till en - det kommer att vara både en plats för mottagande av gäster och ett rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora speglar på väggarna passar perfekt in i den övergripande stillösningen - de ger rummet ännu mer visuellt utrymme. Det kommer att räcka med att installera en stor diagonal TV, och det inre av receptionen kan anses vara komplett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksmöbler måste också väljas inbyggda. Detta kommer inte bara att frigöra användbart utrymme, utan kommer också att bli en logisk fortsättning på vardagsrummets design. Handtag och beslag matchas bäst med huvudfärgen för att undvika skarp kontrast. För den visuella separationen av vardagsrummet och köket, förutom dekorativa element, kan ytterligare möbler användas. Till exempel skulle en bardisk vara en bra lösning.

Oavsett var möblerna ska installeras - i vardagsrummet eller i köket är det värt att följa en regel: den måste vara funktionell och med enkla geometriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vem är designen för?

Naturligtvis är stilpreferenser personliga. Men minimalism är först och främst praktiskt, och det kommer inte att passa alla kategorier av människor. Minimalism "tolererar" inte onödiga detaljer och saker. Det betyder att det inte fungerar för barnfamiljer. Spridna leksaker, "walkers" och lekhagar kommer oåterkalleligt att förstöra den övergripande dekorationsstilen. Ett minimalistiskt rum är perfekt för ensamstående personer. Att städa ett sådant rum tar mindre tid, och dess lugna atmosfär låter dig koppla av efter en hård dag.

Rekommenderad: