Krokar För Kläder I Korridoren: Designelement, Typer Och Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Krokar För Kläder I Korridoren: Designelement, Typer Och Egenskaper

Video: Krokar För Kläder I Korridoren: Designelement, Typer Och Egenskaper
Video: Berätta något - inleda och bygga samtal - LIVE 2024, April
Krokar För Kläder I Korridoren: Designelement, Typer Och Egenskaper
Krokar För Kläder I Korridoren: Designelement, Typer Och Egenskaper
Anonim

Entrén är det utrymme som förenar entréområdet och alla bostäder i huset. Det är av stor vikt att utrusta korridoren så att den är så praktisk och funktionell som möjligt. Hallens huvudfunktion är att förvara saker.

Bild
Bild

Det är lätt att organisera allt korrekt när utrymmet är tillräckligt stort; Det är dock en helt annan sak om området är för litet för att rymma ett stort skåp. En av lösningarna i det här fallet är klädkrokar, som inte bara kommer att medföra betydande fördelar utan också blir en underbar väggdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och funktioner

Med hjälp av en hängare med krokar kan du enkelt spara plats i en hall med ett litet område. En klädhängare är en bar med krokar som ligger på den i en viss mängd. Designförslag blir mer och mer originella för varje dag som erbjuder konsumenterna uppdaterade och intressanta mönster. Nu fyller platsen för förvaring av kläder också en estetisk uppgift.

Bild
Bild

Följande element kan ingå i olika modeller:

  • Bekväm bar med ett speciellt spår för alla tillbehör.
  • Rymliga klädfack.
  • Hyllor för hattar, halsdukar och handskar.
  • Fällbara strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några av hängarna, som är kända för sin speciella icke-standard, har också rörliga element. Former kan vara olika - rektangulära, böjda eller lockiga. Funktionaliteten och rymligheten med allt detta är så hög att behovet av att köpa ett stort skåp helt enkelt inte kommer att uppstå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer utformningen av ditt hem är det viktigt att vara särskilt uppmärksam på krokarnas design för att lyfta fram din goda smak. De kan fästas på baren eller fästas på väggen, och sedan väljer deras ägare själv ett arrangemang som är bekvämt för daglig användning. Det andra alternativet kommer att se bäst ut i en mycket liten hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av dessa artiklar ska inte tas lätt. De måste vara i harmoni med den övergripande inredningen, annars finns det ett hot om att få en absurd bild av korridoren. Moderna tillverkare har gjort allt som är möjligt för att köpare ska undvika ett så allvarligt misstag, att de inte har möjlighet att ändra sin egen smak och preferenser. Krokar finns i en mängd olika färger - trä, metall eller plast, och tack vare sin rika färgpalett kommer alla säkert att välja rätt nyans.

Snygga krokar förbättrar visuellt utseendet på korridoren, vilket gör den mycket mer original. Deras plats måste tas med fullt ansvar, efter att ha funderat över detta ögonblick redan innan köpet. De ska vara stora eller medelstora för att förhindra att saker faller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringstyper

Hur krokarna fästs bestämmer graden av deras tillförlitlighet och uthållighet. Typen av infästning beror på plaggets mängd och vikt, som kan stödjas av både en hel hängare och en enda krok.

Den mest praktiska metoden, som är ganska utbredd, är skruvfäste.

Kardborrekrokar är det mest lämpliga alternativet för keramiska plattor och används oftast i badrummet eller köket. Det finns också ett magnetfäste, men den här typen används inte särskilt ofta, eftersom den kräver en speciell del - en metallyta.

Följaktligen finns det flera fästelement:

  • Skruvar.
  • Lim.
  • Sugkoppar.
  • Magnet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja rätt typ blir inte svårt om du bestämmer exakt vad den funktionella belastningen kommer att vara. Ytterkläder är ganska tunga, därför behövs maximal tillförlitlighet här, som bara kan tillhandahållas av starka skruvar som tål tung belastning. Krokar fixerade med kardborre eller lim är också lämpliga för tillbehör och andra garderobsprodukter som inte har någon betydande vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil funktioner

Varje detalj är skyldig att bibehålla den övergripande stämningen i korridorens inre, men vissa stilar tillåter användning av kontrasterande element:

  • Till exempel kompletteras lakonismen i skandinavisk stil med någon annan modell som uppfyller två regler - en liten storlek och en minimal mängd inredning eller dess fullständiga frånvaro.
  • En klassisk inredning skapas med hjälp av element som har en återhållsam, stram design.
  • Art Deco kan framhävas med krom-, brons- eller träkrokar. I detta fall kan pärlemor, stenar eller läder läggas till dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den moderna stilen gör det möjligt att låta din fantasi flyga fritt, experimentera med olika alternativ för modeller, skapa av dem kompositioner som dekorerar väggen och förvånar fantasin med sin originalitet. Pretentiöshet, abstraktitet, koncishet - allt detta kommer att göra. Snygg metall, mångfärgad plast och olika figurer hjälper till att förkroppsliga de mest vågade idéerna.
  • En utmärkt lösning för högteknologiska är konstruktiva metallföremål.
  • Krokar i form av ett vattenrör, en spik eller en justerbar skiftnyckel är helt enkelt gjorda för loft och industriell stil.

Rekommenderad: