Garderober (98 Bilder): Inbyggda Fack Och Metall För Kläder I Korridoren Och För Barn, Hyllplanering

Innehållsförteckning:

Video: Garderober (98 Bilder): Inbyggda Fack Och Metall För Kläder I Korridoren Och För Barn, Hyllplanering

Video: Garderober (98 Bilder): Inbyggda Fack Och Metall För Kläder I Korridoren Och För Barn, Hyllplanering
Video: Simple wardrobe design for bedroom in Hindi I बेडरूम के लिए Modular Wardrobe Design IAsk Iosis Hindi 2024, April
Garderober (98 Bilder): Inbyggda Fack Och Metall För Kläder I Korridoren Och För Barn, Hyllplanering
Garderober (98 Bilder): Inbyggda Fack Och Metall För Kläder I Korridoren Och För Barn, Hyllplanering
Anonim

Garderober är riktiga fynd för kompetent och organiserad förvaring av kläder, skor och olika tillbehör . En sådan möbel kan ersätta flera konventionella skåpmodeller samtidigt. Det finns många ändringar av sådana produkter, så du kan välja det perfekta alternativet för absolut alla hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Idag behandlas sådana element i inredningen allt oftare. Populariteten av garderober beror på deras mångsidighet och praktiska. De har olika design som gör att de kan installeras inte bara i ett stort och rymligt, utan också i ett litet rum.

Dessa skåpsmodeller är mobila. De kan enkelt flyttas till en annan plats. En sådan möjlighet gör att du enkelt och snabbt kan modellera ett bostadsutrymme i enlighet med dess huvudstil.

Moderna tillverkare producerar ett stort utbud av olika garderobskåp. De har inte bara olika design, utan skiljer sig också från varandra i extern design. Konsumenter kan köpa inte bara en klassisk modell i traditionell design, utan också en originalversion i Provence- eller barockstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa garderobsmodeller kan anpassas. Till exempel i en multifunktionell och vacker garderob kan den inre fyllningen enkelt ändras. Du kommer att kunna modellera utrymmet som du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan avgörande fördel med rymliga garderober är möjligheten att rymma hushållsapparater. Många hemmafruar förvarar strykbräda, strykjärn, dammsugare och andra liknande föremål i dem.

Nyligen är mini-garderober mycket populära. Sådana alternativ kan köpas även för ett mycket litet rum. De har genomtänkta mönster som gör att du kvalitetsmässigt kan zonera det tillgängliga utrymmet.

Det är värt att notera att sådana möbler låter dig skapa en komplett och vacker inredning utan att överbelasta utrymmet med ett stort antal olika föremål. Till exempel kan du i ett mysigt sovrum sätta en dubbelsäng, en stor garderob och ett par sängbord för bordslampor. Detta kommer att räcka för att skapa en vacker och fashionabel ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av rymliga garderober. Varje kopia har sina egna fördelar och särdrag.

Lön

Garderober har varit populära i årtionden. De är fortfarande relevanta idag. Sådana möbler är skåp. Som regel är de stora i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana instanser består av flera funktionella delar. Dessa inkluderar en bar, hyllor och lådor. En spegel är ett obligatoriskt element i sådana skåp.

Idag kan du i möbelbutiker hitta produkter kompletterade med små slipshållare, bälteshängare och praktiska moduler för flera par skor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av garderober:

  • Toalettväska är en bekväm modell som är lämplig för ett litet sovrum. Inuti sådana skåp finns ett minsta antal hyllor och ett litet fack för att hänga kläder. Vanligtvis används en resväska för vardagsutrustning.
  • Kombinerade modeller av skåp, där det finns från 3 till 5 dörrar, utmärks av utmärkt rymlighet. Antalet sektioner i sådana produkter beror på deras storlek. Djupet på sådana exemplar är 60 cm och sektionernas bredd är 50 cm.
  • Utdragbara hängare är utrustade med garderobsprodukter med ändstänger. Djupet på sådana alternativ är oftast 40 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garderober

En av de vanligaste och populäraste idag är garderober. De byter gradvis ut garderobsmodeller från marknaden. Det huvudsakliga kännetecknet för sådana strukturer är närvaron av skjutdörrar som öppnas och stängs genom rörliga delar längs de övre och nedre styrningarna. Sådana moderna mönster låter dig utrusta skåpet med dörrar med imponerande dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av garderober: inbyggt och skåp

Bild
Bild
Bild
Bild

Det första alternativet är oftast valt för placering i ett litet rum eller en smal korridor. Inbyggda modeller är inbyggda i väggen med hjälp av nischer och olika fästelement. När det gäller deras funktionalitet liknar de mycket kompakta mini-garderober.

Case -modellerna på kupén har en robust och pålitlig design. Som regel är de stora och lämpar sig inte alltid för små rum. Oftast placeras de i sovande eller rymliga vardagsrum.

Fallmodeller är mobila. De kan ordnas om från en plats till en annan, eftersom de inte fäster vid väggen, utan helt enkelt placeras längs den. Sådana möbler kan demonteras och sättas ihop när som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modifieringar av kupémodeller är desamma som för traditionella garderobsalternativ: rektangulära, kantiga, trapetsformade eller L-formade . För inte så länge sedan dök radiemodeller av skjutbara garderober ut på marknaden. De har vackra och intressanta vågformade fasader. Trots sin korta existens lyckades sådana möbelalternativ få avundsvärd popularitet bland konsumenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är garderober med rätta erkända som ett av de mest framgångsrika alternativen för förvaring av kläder, linne, skor och accessoarer. De innehåller lådor, hyllor, strömavtagare, mezzaniner och korgar (statiska och utdragbara).

Bild
Bild

Idag vänder sig människor ofta till praktiska minigarderober. För att installera sådana strukturer bör du välja en nisch, förråd eller staket av en del av vardagsrummet. Ofta upptar sådana omklädningsrum helt en av de befintliga väggarna i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men hur skiljer sig sådana alternativ från fullvärdiga omklädningsrum? De är mer kompakta och har inga omklädningsytor och inget toalettbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minigarderober är skåp, hyllor, inbyggda hörn och modulära. I de flesta fall kan interiören i sådana strukturer justeras efter eget tycke. Hyllorna och lådorna i dem kan vara antingen öppna eller isolerade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En speglad garderob är inte lämplig för en arbetsmiljö. Det idealiska alternativet i detta fall är en kontorsgarderob. De vanligaste är bitar i två sektioner, där det finns ett vertikalt fack för ytterkläder och parallella hyllor för förvaring av lätta saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är modifieringarna av kontorsgarderober olika. I vissa fall finns det bara vertikala fack och mezzaniner eller bara fack med hyllor.

Bild
Bild

Höjd, djup, storlek

Som regel har garderober ett djup på minst 60 cm. Konsumenterna noterar den utmärkta rymligheten hos modeller, vars djup når 70 cm. Stora och multifunktionella garderober eller garderobsalternativ kan skryta med en sådan inredning.

De har inredning där ett stort antal saker kan organiseras och snyggt placeras.

Enligt europeiska standarder bör garderobens djup vara 65 cm.

Smala skåp har en liten kapacitet, vars djup är 40-45 cm. Ofta installeras sådana exemplar i smala korridorer, där det helt enkelt inte finns plats för ett stort skåp. I omklädningsrummen är sådana modeller inte de mest praktiska, eftersom det inte kommer att vara möjligt att placera alla kläder och skor i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den maximala höjden på garderoben begränsas endast av taket. Några av de mest populära är golv till tak-modeller. Som regel är deras längd 278 - 300 cm. De är stora och mycket rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana skåp kan vara både skåp och inbyggda. Det andra alternativet bör tas upp om rummet i rummet inte tillåter leverans av ett funktionellt skåp med skåpstruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bredden på garderoberna begränsas endast av längden på skenorna längs vilka skjutdörrarna rör sig. I genomsnitt är det 4-5 m. Dessa indikatorer beror direkt på tillverkaren som du kontaktade.

Det finns också modeller med en bredd som överstiger 5 m. De är uppdelade i två delar med hjälp av en extra partition. En sådan detalj är nödvändig för att installera ytterligare guider och installera dörrar.

Valet av det perfekta alternativet beror inte bara på dina preferenser utan också på rummets område. Gå inte till stora skåp om de tar mycket ledigt utrymme. Du kan klara dig med ett inte för brett eller inbyggt alternativ med ett grunt djup.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Garderober är gjorda av en mängd olika material. Låt oss överväga de mest populära alternativen:

  • En av de vanligaste är spånskåp . De är billiga och kräver inget särskilt underhåll. I sammansättningen av sådana modeller finns pressade träplåtar av olika storlekar. Men nackdelen med detta material är att farliga formaldehydhartser används för att hålla ihop bitarna. Sådana komponenter är farliga för människors hälsa. Produktionstekniken förändras ständigt, men spånskåp är fortfarande inte helt säkra. Vid höga temperaturförhållanden kan små men skadliga ångor avges från dem.
  • I butiker finns det åtminstone fiberboard garderober .… Sådant material består av träavfall med tillsats av paraffin, hartser och speciella förstärkande tillsatser.
  • Material som MDF är säkrare .… Den innehåller träfibrer som är anslutna med syntetiska ämnen. Sådana råvaror skadar inte människors hälsa, men de kostar också mer.
  • Vissa garderober är gjorda av metall … Sådana möbler kommer att se harmoniskt ut i en progressiv högteknologisk stil. Ytorna på metallskåp är belagda med hållbara polymerfärger i olika färger.
  • De dyraste är produkter tillverkade av naturligt massivt trä .… De har ett oöverträffat utseende och hållbarhet. Prestanda för dessa skåp beror på träslag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och inredning

De vanligaste är garderober i bruna nyanser .… De passar bra med andra färger i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svartvita modeller är inte mindre populära . Men de ser tråkiga ut utan ytterligare skär och dekorativa detaljer. Oftast finns det möbler i denna färg, kompletterade med glasinsatser med matta ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp målade i ovanliga färger ser väldigt originella och attraktiva ut .… Det kan till exempel vara lapis lazuli, mörklila, grön, blå, rosa, gul och andra färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kompletteras dessa modeller med olika dekorativa element .… Ett stort antal vinylklistermärken finns för garderober. De kan vara små eller ta upp hela dörrområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana element appliceras inte bara på spegelytor. De kan vara i kontrasterande, ljusa, pastellfärgade eller neutrala färger. De mest populära är matta dekaler med mönstrade vävar i vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllplaner

Placeringen av hyllorna i garderoben beror på dess övergripande design och variation.

Bild
Bild

I de flesta fall kan interiören i sådana möbler delas in i tre huvudområden

  • På den övre sektionen kan hyllor av medellängd placeras och bilda rektangulära lådor. På sådana platser bör hattar och sällan använda föremål förvaras.
  • I mitten finns förvaringsfack för klädhängare och lådor. Tillverkare placerar ofta små eller smala hyllor mellan dessa delar för förvaring av tillbehör eller lätta kläder.
  • Ibland finns det inget stort förvaringsfack tillgängligt. Istället finns det breda hyllor, mellan vilka det finns mycket ledigt utrymme. Där kan du lagra inte bara kläder, utan också olika lådor eller tygöverdrag (till exempel med skor).
  • Lådor och korgar finns ofta i det nedre området. Hyllorna i detta område är för förvaring av skor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan platsen för dessa delar skilja sig från den som visas - allt beror på tillverkaren av garderoben.

Hur väljer man?

Det rekommenderas att installera inbyggda modeller av garderober med ett grunt djup i korridoren .särskilt om utrymmet är smalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om kvadratmeter tillåter, kan du installera ett skåp med mer imponerande dimensioner. För korridoren kan du välja en modell med spegelinsatser.

Bild
Bild

En stor och rymlig garderob är lämplig för vardagsrummet och sovrummet .… Den kan vara vinklad, inbyggd eller trapetsformad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan sätta ett spegelskåp i vardagsrummet , men du bör välja sådana produkter som passar stilen i den omgivande inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En elegant garderob eller en rymlig garderob är lämplig för ett sovrum .… Men det rekommenderas inte att välja speglade alternativ om du tänker lägga dem framför sängen. Många människor känner sig obekväma med att sova framför sin egen reflektion.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ljus färgad garderob bör installeras i barnrummet .… Den kan dekoreras med vackra vinyldekaler. Om interiören är gjord i ljusa och rika färger, kan garderoben väljas mer mättad och original.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

En elegant vit garderob med speglar kommer att se spektakulär ut längs väggen till vänster om den ljusa dubbelsängen. Du kan späda ut de snövita tonerna med beige gardiner på fönstret, brunt laminat och choklad nattduksbord.

Bild
Bild

En hög ljus sexdörrars garderob med två spegeldörrar passar perfekt in i vardagsrummets moderna inredning. Mittemot denna design hittar en liten sittgrupp sin plats: fåtöljer, stolar eller en soffa med ett soffbord.

Bild
Bild

I hallen kan du installera en trapetsformad garderob med spegeldörrar och ett öppet fack för ytterkläder på sidan. Den bruna modellen med inbyggda lampor kommer att smälta in med de ljusgula väggarna och krämlaminatet. Ytterdörren ska väljas i en färg som liknar garderoben.

Rekommenderad: