Gjutna Marmorbad (83 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Marmormodeller, Recensioner Av Gjutna Konstgjorda Marmorbad

Innehållsförteckning:

Video: Gjutna Marmorbad (83 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Marmormodeller, Recensioner Av Gjutna Konstgjorda Marmorbad

Video: Gjutna Marmorbad (83 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Marmormodeller, Recensioner Av Gjutna Konstgjorda Marmorbad
Video: Правильный стык, между ВАННОЙ и ПЛИТКОЙ 2024, Maj
Gjutna Marmorbad (83 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Marmormodeller, Recensioner Av Gjutna Konstgjorda Marmorbad
Gjutna Marmorbad (83 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Marmormodeller, Recensioner Av Gjutna Konstgjorda Marmorbad
Anonim

Sanitetsartiklar av sten har dykt upp på marknaden relativt nyligen, men är redan efterfrågade av konsumenterna. Detta beror inte bara på det lyxiga utsökta utseendet på produkterna, utan också på deras ökade styrka, hållbarhet och utmärkta prestandaegenskaper.

Det bör noteras att ett badkar av natursten inte är ett billigt nöje, kostnaden för sådana produkter börjar vid 100 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emellertid är artificiella analoger inte på något sätt sämre än naturliga. Moderna strukturer gjorda av gjuten marmor är så nära natursten som möjligt (textur och färg) och överträffar till och med den i vissa tekniska egenskaper. Det är också viktigt att skålar av konststen är billigare, de är lättare att installera och använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialfunktioner

Produktens grund är marmorflis som erhålls genom slipning av marmorplattor. Som regel används plattor med defekter eller rester från tillverkning av andra produkter för detta. Den resulterande smulan är ganska mjöl.

För att hålla sammansättningen ihop används hartser, mjukgörare och, om det behövs, pigment för att ge badet den önskade nyansen . Den resulterande kompositionen har en flytande konsistens; den stelnar i speciella former. Resultatet är ett material som liknar en natursten i utseende. Samtidigt är styrkan hos konststen 2 gånger högre än naturmarmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa ytans jämnhet används en speciell komposition, ett slags "foder" av badet erhålls. En skyddande komposition appliceras på formens väggar för själva skålen, vilket säkerställer beläggningens tillförlitlighet.

Kvartsand kan användas istället för marmorflis . Det är billigare och därför är kostnaden för produkten lägre än priset på ett badkar i gjuten marmor. När det gäller styrka och hållbarhet är kvartssandprodukter dock betydligt sämre än marmorprodukter.

Naturliga nyanser av en gjuten produkt gjord av marmorflis är grå, svart, grönaktig, beige. Men när du tillsätter färgkomponenter till blandningen kan du ge skålen någon nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Produktionen av konstgjorda stenbad utförs i flera steg:

Formförberedelse (formning) . Dimensionernas noggrannhet, oklanderlighet i form och enhetlighet i tjockleken på väggarna i den färdiga produkten beror på dess kvalitet. Tillverkning eller inköp av högkvalitativ formning är ganska kostsamt, vilket är en av anledningarna till de höga kostnaderna för gjutna marmorbad. Badformar kan vara standard eller skräddarsydda. Vid beredningsstadiet appliceras en polymer gelcoatblandning på formens väggar. Det är utformat för att skydda badkarets yta, vilket gör det slätt och glänsande.

Det är tack vare denna komposition som materialets porer stängs, vilket innebär att produktens antibakteriella egenskaper tillhandahålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framställning av en gjutblandning av marmor (eller andra) chips och specialhartser . Om det behövs, för att ge badet en viss nyans, ingriper pigment i blandningen. Det är viktigt att färgämnena tillsätts i blandningsstadiet. Då blir nyansen på den färdiga produkten enhetlig, utan ränder, och kommer att färga hela badets tjocklek. Även om en spricka uppstår på den färdiga produkten, kommer defekten inte att skilja sig i färg från huvudskärmen. Vissa tillverkare försöker spara pengar och målar den färdiga produkten, vilket orsakar ojämn färgning, färgbräcklighet. När marker visas kommer de att sticka ut starkt mot bakgrunden av den färgade beläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Marmorblandningen hälls i den förberedda formen . Detta görs vid vissa indikatorer på luftfuktighet och en temperatur på 18-23 ° C. Om detta krav inte uppfylls finns det en hög risk för deformation av formen. Formen installeras på speciella vibrerande bord. Det förinställda vibrationsområdet bidrar till bättre krympning av bulkmaterialet, dess stelning utan bildning av luftbubblor och hålrum.
  • Nästa steg kan kallas kristallisations- eller stelningsstadiet av materialet . Det kräver också att vissa klimatparametrar upprätthålls och låga vibrationer.
  • När produkten stelnar tas formen bort från den, sedan slipas den och poleras . Det färdiga badet måste stå en tid för att få de nödvändiga styrkaindikatorerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du köper är det viktigt att lära dig om fördelarna och nackdelarna med produkten, läs kundrecensioner.

Badkar i gjuten marmor har många obestridliga fördelar:

  • Höghållfasta indikatorer. Om produktionstekniken observeras kännetecknas stenbadet av ökad styrka och motståndskraft mot mekaniska skador.
  • Utmärkt nötningsförmåga tack vare produktens mineralpolymerbas.
  • Lång livslängd (upp till 45-50 år).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Möjligheten att dämpa vibrationer, vilket gör stenbadet idealiskt för installation av hydromassageutrustning i det. Till skillnad från akrylbad, vars väggar vibrerar från effekterna av hydromassage, förblir stenmotorer orörliga, vilket gör att du kan få maximal njutning av proceduren.
  • Bra ljudisoleringsprestanda. Till skillnad från samma akrylbadkar, dränker stenar ut ljudet av hällande vatten, inklusive faller från en stor höjd. Detta gör att du kan få maximal komfort genom att till exempel använda ett regnduschsystem.
  • Höga värmeisoleringsegenskaper.

Som kompositmaterial behåller gjuten marmor värmen länge, vilket gör att vattnet i badkaret inte svalnar längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Låg värmeledningsförmåga, vilket gör att badkarets yta är varm och behaglig att ta på.
  • Antibakteriella egenskaper. På grund av frånvaron av porer absorberar badets yta inte smuts, mögel, svamp och andra patogena bakterier bildas inte på den. Samtidigt är badkaret i sig inte halt alls, det är säkert att använda.
  • Olika former och storlekar. Det kan antingen vara ett litet kompakt badkar eller en rymlig skål, till exempel för två. Förutom vanliga rektangulära och fyrkantiga tankar finns också ovala, runda och asymmetriska skålar. Slutligen finns det möjlighet till skräddarsydda produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Strålningssäkerhet. Till skillnad från ett badkar i natursten, som har strålningsbakgrund, är en konstgjord analog helt säker.
  • Ett brett utbud av färger, inklusive de mest otroliga färgerna.
  • Utsökt utseende. Ett sådant bad, även i det enklaste rummet, kommer att ge en atmosfär av lyx och sofistikering. Det ser respektabelt ut och betonar ägarens status och goda smak.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hållbarhet. Om små marker dyker upp kan de elimineras med egna händer med hjälp av ett speciellt reparationssats. För mer allvarliga deformationer krävs hjälp av en specialist. I vilket fall som helst utförs reparationen utan att demontera strukturen.
  • Lätt att installera. Installationen av ett sådant bad skiljer sig inte mycket från installationen av liknande utrustning. Om det till exempel är nödvändigt att öka avloppshålets diameter kan detta enkelt göras med en borr. Det finns ingen anledning att vara rädd för att ytan kommer att spricka eller bli täckt av ett nätverk av sprickor.
  • Lätt att underhålla. Materialet kräver inget särskilt underhåll. Det är bara viktigt att skölja badkaret efter varje användning och inte använda produkter med slipande komponenter för rengöring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med materialet är dess tunga vikt och höga pris. Men om vi jämför produkter av natursten, är de mycket tyngre och 3-4 gånger dyrare än analoger av gjuten marmor. Samtidigt kan de senare inte skiljas från naturstenbad, de efterliknar färgen och strukturen hos ett naturligt mineral så exakt som möjligt.

Bland nackdelarna med produkter är möjligheten att de färgas när färgämnen kommer upp på ytan . Det är därför det är så viktigt att skölja ditt badkar efter varje användning och helst torka det. Dessutom kan rostfläckar bildas vid långvarig stagnation av vatten i skålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen kan snövitprodukter förvärva en gulaktig eller gråaktig nyans med tiden.

Former och design

Produktens form kan bero på sättet att installera badet.

I detta avseende kan skålarna vara:

  • väggmonterad (mer ergonomiskt alternativ);
  • fristående.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fristående badkar blir inredningens huvudfokus. Som regel är de installerade i mitten av rummet, och därför bör den senare ha en stor yta. Som regel har produkten ben eller är installerad på en speciell piedestal, vilket gör interiören ännu lyxigare. Installationen av en sådan enhet är förknippad med behovet av en svår installation av kommunikation och ett dräneringssystem, vilket bör gå obemärkt förbi. Dessutom kräver ett sådant bad mer underhåll av dess inre och yttre väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på formen på skålen är de rätlinjiga (fyrkantiga, rektangulära), samt har rundade hörn (ovala, fyrkantiga). För små rum väljs vanligtvis hörnmodeller, som kan se ut som en kvarts cirkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi bör också markera asymmetriska modeller, som oftast görs på beställning . Utan tvekan ser en sådan produkt snygg och original ut, den tillåter installation med hänsyn till särdragen i rummets layout.

Bild
Bild

Förutom marmorflis kan andra stenpartiklar läggas till gjutkompositionen, vilket säkerställer det unika i produktdesignen. Skålar som innehåller halvädelstenar som malakit och jaspis är populära.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Ett märke från Lettland kan skryta med högkvalitativa produkter och användning av uteslutande marmorflis. SPN … Dessutom produceras ett stort antal färgmodeller, produkter för natursten. Nackdelen är användning av plast vid tillverkning av änd- och sidopaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska företag är inte på något sätt sämre i kvaliteten på sina produkter än lettiska och till och med europeiska motsvarigheter , men deras produkter är betydligt billigare. Den enda nackdelen med ett badkar tillverkat i Ryssland är att de ännu inte kan konkurrera i sofistikering och designmångfald i jämförelse med produkter från ledande importtillverkare.

Bild
Bild

Bedömningen av inhemska märken leds av företaget " Estet "vars produkter (inklusive sidopaneler och ändpaneler) är gjorda av sten. Hög hållfasthet, hållbarhet hos produkter noteras av kunder. Nackdelen är en liten rad. De mest populära skålformerna finns dock i tillverkarens samlingar. Samlingar är i den största konsumenternas efterfrågan " Estet Astra" (oval) och "Estet Grace " (asymmetrisk skål som mäter 170x94 cm).

Ett kännetecken för Estet Lyon -kollektionen är närvaron av ett smidd badställ, som tycks läggas på en skål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarna noterar också den höga kvaliteten och bekvämligheten med badformar från den ryska tillverkaren. Aqua sten … Produktens livslängd är 45 år, tillverkarens garanti är 5 år. De mest efterfrågade modellerna är 170x70 och 180x80 cm i ljusa nyanser. Kännare av originallösningar bör uppmärksamma märkets kollektioner: Bali, Malta, Florida, Scarlet … Badkar av denna linje är ett verkligt konstverk. De kännetecknas av ovanliga former, snygga färger, ursprungliga finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter ett badkar som imiterar en sten, men till ett lägre pris kan du titta på produkter baserade på kvartssand. Värdiga tillverkare av sådana produkter är Marmite (Polen), "Astra-Form" (Ryssland).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Kom ihåg att det inte kan vara billigt när du väljer ett bad av konstgjord sten. Utvärdera dess yta - den ska vara slät, utan porer och sprickor. Var uppmärksam på sammansättningen: bad har tillräcklig styrka, innehållet i marmorflis i vilket inte är mindre än 80%, 20% är hartser. En liten avvikelse från normen är tillåten, högst 2%.

Knacka på badkarets yta, ljudet ska dämpas, samma överallt . Ytan ska inte ha "grader", sömmar. Ett badkar av hög kvalitet, både av naturlig och gjuten marmor, har tjocka väggar. I en gjuten produkt är väggtjockleken 10-12 mm och tjockleken på det skyddande skiktet är minst 1 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer badets storlek, tänk på höjden på den högsta medlemmen i familjen. Helst ska en person passa helt i skålen, vila baksidan av huvudet på ena sidan, benen ska räta ut. Ett badkar med en längd på 170 cm anses vara standard. Badets djup är vanligtvis 50-60 cm. De djupare är lämpliga för en jacuzzi (särskilt fyrkantiga och asymmetriska skålar). Om det finns äldre släktingar eller personer med funktionsnedsättning i huset, rekommenderas det att välja en skål som är mindre än 50 cm hög.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum köps vanligtvis hörnstrukturer. Medelstorleken för dem är 150x150 cm. Produkterna är ganska rymliga, men samtidigt tar de inte bort det användbara området i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du köper färgade skålar, ta reda på hur de är färgade . Företräde bör ges till produkter där pigmentet har stört gjutkompositionen. Det är inte svårt att identifiera dem - ta en titt på snittet vid urladdningspunkten.

Skärningens tjocklek är skuggan densamma.

Om badkaret har sidopaneler som täcker badkaret, bör du inte köpa produkter med plastpaneler. Men marmorerat porslin stengods är ett värdigt alternativ.

Bild
Bild

Kostnaden för ett bad beror på många faktorer . Först och främst dess sammansättning, väggtjocklek, form. Standard rektangulära mönster är billigare än asymmetriska mönster. Produkterna från inhemska tillverkare är billigare än priserna på importerade analoger. Det är viktigt att majoriteten av de ryska märkena inte är sämre än dem i kvalitet. Den enda skillnaden är en mindre rik serie och en dålig färgpalett.

Moderna modeller är utrustade med armstöd, speciella utsprång för nacke och ryggrad. Kostnaden är högre, men användningen är också bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Trots materialets styrka spricker ett badkar i gjuten marmor när tunga föremål faller på dess yta från en höjd.

I allmänhet är vården av henne ganska enkel och föreskriver att följande rekommendationer följs:

  • Använd inte slipande produkter eller hårda borstar för rengöring. Detta leder till sprickor på ytan. Det är bättre att rengöra ett stenbad med en specialprodukt. Det är dyrare än konventionella rengöringsmedel, men mycket effektivare för denna typ av yta.
  • Efter att ha tagit ett bad, skölj det med rent vatten och torka det torrt.
  • Det är tillräckligt att tvätta badkaret med rengöringsmedel 2-3 gånger i veckan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är viktigt att inget vatten samlas på skålens yta, eftersom det kan orsaka fläckar. I fara finns ljusa badkar, vita marmorprodukter.
  • Av samma anledning bör VVS -tillståndet övervakas, och vid det minsta läckaget av kranen eller duschen, omedelbart eliminera dem.
  • Om en liten rostfläck uppstår kan du försöka ta bort den med väteperoxid. Om en färgad fläck visas, använd en tunnare. Det bör appliceras kort på ytan och tvättas med vatten. Det är förbjudet att lämna lösningsmedlet under lång tid och gnugga fläcken aggressivt, eftersom detta kommer att leda till bildning av grumliga ränder och skada på det skyddande lagret.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid grovhet eller utbrändhet på badkarets yta krävs polering med professionella föreningar

Som regel uppstår detta problem med pressade materialbad, eftersom det är mer poröst.

  • När du installerar en hydromassage -enhet måste alla elektriska ledningar vara jordade, detta är det enda sättet att garantera konstruktionens säkerhet.
  • Om ett litet chip uppstår ska det förseglas så snart som möjligt med hjälp av ett reparationssats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Ett badkar i gjutsten passar harmoniskt in i en strikt klassisk interiör eller en frodig lyxig barockstil. Det idealiska alternativet är ett fristående badkar med klofot. Det senare kan utföras i form av växtprydnader eller tassar. Materialet ska exakt imitera natursten, de föredragna färgerna är gråaktiga, vita, gula.

Bild
Bild

Om inredningen lockar dig med enkelhet och lätthet, och kombinationen av marmor och trä tilltalar ögat, dekorera rummet i Provence -stil. I det här fallet kan du också välja ett fristående bad, men utan ljus inredning. Hörn- eller ovala modeller, liksom produkter inbyggda i en piedestal, kommer också att vara lämpliga. Färgschemat för sådana skålar är blekt syren, olivolja, ljusblått, beige.

För dekoration, använd träytor som takbjälkar, keramiska plattor. Provence -stil är hemkomfort och blommig prydnad, så använd fluffiga handdukar, kannor och till och med kvistar torkade blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För marockanska eller indiska färger är mosaik och marmor den bästa kombinationen. Vid dekoration av väggar och golv är det bättre att använda ljusa kakel eller mosaik och lägga ut karakteristiska orientaliska mönster från dem. Samtidigt är skålen belägen i mitten eller, om rummet i rummet inte tillåter, rör det sig helt enkelt bort från väggarna. Formen är oval, rund eller asymmetrisk. Efterbehandling i guld eller silver är tillåtet.

Bild
Bild

För moderna interiörer rekommenderas lakoniska, enkla i form, fristående eller rektangulära väggmodeller. När det gäller färgen är dessa antingen ljusa nyanser eller lugna gråtoner (med en övergång till stål), svarta, vita nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer färgmodeller är det viktigt att de är i harmoni med den övergripande interiörpaletten. Designers uppmanar att inte använda mer än 1-2 primära färger när de inreder ett rum. Resten av nyanserna ska bara komplettera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett svart badkar i en svart och vit inredning ser snygg och lakonisk ut. Om det är obehagligt att ta vattenprocedurer i en mörk skål kan du lämna dess inre yta vit, bara ytterväggarna kan vara svarta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om möjligt är det nödvändigt att välja en toalettskål eller handfat som matchar gjutbadets stil.

Rekommenderad: