DeWalt Geringssågar: Beskrivning Av Modellen Med En Broach, Val Av Ett Arbetsbord För En Sladdlös Såg För Trä

Innehållsförteckning:

Video: DeWalt Geringssågar: Beskrivning Av Modellen Med En Broach, Val Av Ett Arbetsbord För En Sladdlös Såg För Trä

Video: DeWalt Geringssågar: Beskrivning Av Modellen Med En Broach, Val Av Ett Arbetsbord För En Sladdlös Såg För Trä
Video: Table Saw vs Miter Saw vs Circular Saw Basics | How to Choose a Type of Saw | This or That DIY 2024, Maj
DeWalt Geringssågar: Beskrivning Av Modellen Med En Broach, Val Av Ett Arbetsbord För En Sladdlös Såg För Trä
DeWalt Geringssågar: Beskrivning Av Modellen Med En Broach, Val Av Ett Arbetsbord För En Sladdlös Såg För Trä
Anonim

Geringssågning är ett skrämmande uppdrag, även för erfarna proffs. Det förenklas av geringssågar. Med hjälp av detta verktyg, fönster och dörrblock, möbler tillverkas, golvet läggs och andra operationer utförs.

En anordning för ett mycket svårt men nödvändigt arbete måste väljas mycket noggrant. DeWalt geringssågar uppfyller de högsta kvalitetskraven.

Bild
Bild

Generella egenskaper

DeWalt geringssågar kan kombinera och luta sågning av trä, aluminium, plast i förinställda vinklar. Ett sådant verktyg kan enkelt placeras både på skrivbordet och på ett specialdesignat stativ. Enhetens uppsättning innehåller ett hjälpstopp, genom vilket stora element skärs.

DeWalt-enheter kännetecknas av funktionen av dubbelsidig lutning och felfri inställning av dess grad . En kraftfull motor, högprecisionsmarkeringsutrustning (lasermarkör) och justering av antalet varv höjer produkternas kvalitet till en ny nivå.

Fästdon i rostfritt stål, gummerat handtag och mycket effektiva dammuppsamlare gör arbetet bekvämt och säkert.

Bild
Bild
Bild
Bild

DeWalt -företaget tillverkar också geringssågar med en broach - deras sågblad är monterat på 2 stänger installerade i en riktning och kan utföra fri rörlighet.

Valet av en specifik typ av DeWalt geringssåg beror på de uppgifter du tänker utföra med den . För relativt okomplicerade funktioner kommer de relativt förenklade modifieringarna att göra. När du utför komplexa aktiviteter kommer de mest kraftfulla och effektiva proverna att vara användbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter utrustade med det ursprungliga XPS -skivpositioneringssystemet: till exempel DeWalt DWS774 kommer att vara en bra present för specialisten. Med det här alternativet visas en skugga från skivan, vilket är en extra belysning. Detta säkerställer maximal skärprecision.

Alla modifieringar av sågarna av ovanstående typ, gjorda av ett välkänt företag från Amerika, har fått många entusiastiska recensioner både från specialister och från fans som arbetar med trä, plast och aluminium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar, funktioner och val

Cirkulären på skrivbordet innehåller i sin struktur ett sågblad, en motor med växellåda, ett handtag med kontrollkomponenter och en bas. DeWalt geringssågar är konstruerade för fasning, kombination och hörnsågning av plast, aluminium och virke . Arbetsdelen (munstycke) är utrustad med ett sågblad med en storlek på minst 190 millimeter. Fräsar är indelade i professionella och hushåll. Skillnaderna är följande: i inhemska modifieringar svänger sängen endast i en riktning, i specialiserade versioner - i 2. En motor med en växellåda på ett bälte eller växellåda genom en startventil tvingar sågbladet att rotera med hög hastighet, som utför arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna:

  • 2-sidig lutning för ökad produktivitet;
  • fästanordning av rostfritt stål.
  • lutningsjustering med hög precision;
  • handtag som motsvarar ergonomikraven och anpassad för det mest bekväma och säkra arbetet;
  • stor skivstorlek för de djupaste snitt (spår);
  • närvaron av högprecisionsmarkeringsutrustning och inställning av antal varv för exakt arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Geringssågar monteras på ett bord, golv eller på ett specialiserat stativ . För att utöka arbetsutrymmet vid användning av stora arbetsstycken innehåller leveranssetet ett extra stopp, som är fixerat vid sängens kanter.

I vissa modifieringar är det möjligt att luta munstycket relativt bordets arbetsplan. Rotationsvinkeln är 45-55 grader. Det finns dock modifieringar där munstycket kan vridas 15 °, 22,5 ° och 30 °.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det maximala spårdjupet beror på skivans diameter (varierar från 40 till 66 millimeter). Spårbredden (från 95 till 310 millimeter) beror på bordets struktur och sågbladets modifiering.

DeWalt geringssågar är mycket efterfrågade vid utförande av konstruktion och installation, reparation och beklädnadsarbete, till exempel när man lägger laminat och parkettbrädor, installerar golvlister.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en enhet är det lämpligt att vara uppmärksam på vissa egenskaper

  • Kraft är av största vikt. Ansvarig för arbetsflödets stabilitet och förmågan att klippa hårdare material.
  • Skivans storlek är ansvarig för omfattningen av det arbete som ska utföras.
  • Antalet fulla varv. Denna parameter är ansvarig för snittets hastighet och noggrannhet.
  • Dimensioner är en lika viktig produktivitetsparameter. Ju tyngre verktyget desto större omfattning av framtida arbete (vikten varierar från 10 till 30 kilo).
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Låt oss titta närmare på några exempel.

Kombinsåg DeWalt D27107

Det avancerade kombinationspaketet DeWalt D27107 kombinerar precisionen hos en modern geringssåg med den omfattande kapaciteten hos cirkelsågutrustning. Designad för komplext arbete med skärning av laminat, aluminium, plast, trä på byggarbetsplatser och i verkstäder. Modellen är utrustad med en massiv asynkron motor, som har låg ljudnivå och lång driftstid utan extra underhåll.

Arbetsstyckena skärs med skivor på 305 millimeter i storlek, som trots den yttre belastningen roterar stabilt med samma hastighet och vridmoment på grund av funktionen för konstant hastighet (konstant elektronik). I stationärt läge skär cirkelsågen DeWalt D27107 till 81 millimeter djup, i tvärsnittsläget skär den element med ett tvärsnitt på 50x150 och 205x63 millimeter.

Bild
Bild

Enheten har två autonoma anslutningssystem:

  • motorn startas av en avtryckare;
  • kontrollen utförs med 2 knappar: grön (start) och röd (stopp).

Båda startsystemen är låsta för att förhindra oavsiktlig aktivering. Samtidigt är motorn skyddad mot överbelastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga fördelar:

  • det konstanta motorvarvtalets stödsystem ger överbelastningsskydd och bibehåller en konstant skärhastighet;
  • snabbkopplingsben för enkel användning;
  • 305 mm skiva ger ökat skärdjup - 155 mm;
  • det nyaste systemet för justering av lutningsgrad och vändning säkerställer större noggrannhet i det utförda arbetet;
  • hjälpvalsar gör det möjligt att fritt transportera enheten på arbetsområdet;
  • enhetens robusta design är utrustad med ett förvaringsfack för tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild

DeWalt DWS 780

Enheten kan tillfredsställa specialisten som föredrar styrka, omfattande funktionalitet och bekväm användning. Motoreffekten är ganska stor - 1,7 kW med funktionen att ställa in varvtalet. Bra byggkvalitet kombineras med gedigen konstruktion. Bältesöverföringen av dragkraft gynnar relativt tyst drift.

Tekniska parametrar:

  • effekt - 1, 675 kW;
  • rotationshastighet - 3800 rpm;
  • mått i utrustad form - 47x39, 6x77 centimeter;
  • skivdiameter - 30,5 centimeter;
  • skivans tjocklek - 34,5 centimeter;
  • vikt - 24, 8 kilo.
Bild
Bild

Sladdlös geringssåg

Detta är den mest avancerade enheten i 120-volts Flexvolt-serien. Den nya geringssågen har bättre prestanda än alla andra liknande verktyg som för närvarande finns tillgängliga från andra tillverkare. Enheten är konstruerad för den senaste 120-voltsbasen och fungerar på 2 60-voltsbatterier.

Tillsammans med det här verktyget kom också en adapter till försäljning, genom vilken du direkt kan driva enheten från ett elnät med en spänning på 120 volt. Således förvandlas sågen till en universalsåg.

Bild
Bild

Skrivbord

DeWalt DE7023 arbetsbord är kompatibelt med alla DeWalt geringssågar. Designad för sågning av långa arbetsstycken. Lätt och kompakt aluminiumkonstruktion.

Rekommenderad: