Overheadprojektorer (17 Foton): Funktioner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Användning Och Val

Innehållsförteckning:

Video: Overheadprojektorer (17 Foton): Funktioner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Användning Och Val

Video: Overheadprojektorer (17 Foton): Funktioner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Användning Och Val
Video: Overhead projector 2024, Maj
Overheadprojektorer (17 Foton): Funktioner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Användning Och Val
Overheadprojektorer (17 Foton): Funktioner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Användning Och Val
Anonim

Sociala och vetenskapliga och tekniska framsteg utgör uppgiften att ständigt förbättra utbildningssystemet, inte bara använda nya metoder utan också medel för detta. Idag har det blivit mycket enklare att studera en enorm informationsström tack vare datorer och multimediautrustning. Denna teknik representeras av olika videoprojektionsutrustning, medan på utbildningsinstitutioner har en overheadprojektor blivit utbredd - den används av lärare för att överföra information och kontrollera elevernas kunskapsnivå.

Bild
Bild

Vad det är?

Overheadprojektor (overheadprojektor) är en optisk apparat som projicerar en bild från en källa till en installerad skärm med hjälp av en lutande projektionsspegel . Skärmen på vilken bilden återges har en transparent film som mäter 297x210 cm, den är gjord med fotoutskrift på en skrivare.

Bild
Bild

Bilden placerad på enhetens arbetsyta är genomskinlig och projicerar sedan genom Fresnel -linsen på skärmen . Bildkvaliteten beror direkt på ljusflödesindexet, som i olika modeller av overheadprojektorn kan skilja sig från 2000 till 10000 lm. Overheadprojektorn kan ha från en till tre linser. Modeller utrustade med 3-objektiv, i motsats till enheter med 1-objektiv, undviker bildfel vid kanterna.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med denna enhet inkluderar:

  • hållbarhet och enkel applicering;
  • hög bildkvalitet;
  • låg ljudnivå;
  • minsta förbrukning av elektrisk energi.

Som för nackdelar , då är det en - budgetmodeller har inte ytterligare funktioner och skydd mot överhettning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Beroende på projektionslampans placering är overheadprojektorn strukturellt uppdelad i 2 typer: genomskinlig och reflekterande … Genomskinliga luftomfång har en kraftfull en lampa med kylsystem (detta gör att de kan användas som en bildkälla både på OH -film och på LCD -paneler), som för reflekterande projektorer , då är de små och levereras med en lampa med låg effekt.

Bild
Bild

Efter vikt är alla modeller av luftomfattningar uppdelade i tre grupper

  • Stationär … Vik inte och väga över 7 kg. Denna typ av enhet använder ett överfört ljusschema, det vill säga hela det optiska systemet och själva lampan är placerade under glas, på vilken en transparent film med en projicerad bild placeras.
  • Halvportabel … Till skillnad från stationära kan stången som stödjer linsen vikas. Vikten av sådana anordningar sträcker sig från 6 till 8 kg.
  • Bärbar … De anses vara de mest efterfrågade, eftersom de lätt "förvandlas" till en platt kompakt design, väger mindre än 7 kg och transporteras bekvämt. I denna typ av enhet används ett optiskt schema för att reflektera en ljuskälla: ett optiskt system som består av en spegel, en kondensor, en lins och en lampa är placerad ovanför filmens yta. Arbetsplatsen där filmen sätts in har en spegelyta, den reflekterar ljusflödet och leder den in i linsen. Bärbara luftomfattningar kan utformas med upp till 3 linser, medan modeller med 3 linser anses vara de bästa och är mycket dyrare än enheter med 1 linser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Overheadprojektor anses vara den vanligaste optiska enheten som används ofta för bildspel och presentationer i små rum som inte behöver vara speciellt förberedda för detta. Dess snabba installation och enkla användning gör den här enheten idealisk för föreläsningar i klassrum. Med hjälp av overheadprojektorn kan föreläsaren genomföra en demonstration utan att avbryta historien eller vända sig bort från studenterna . Dessutom kan originalen för visning vara att göra med hjälp av en fotografisk metod och med en tusch, vilket är mycket bekvämt.

Bild
Bild

Denna enhet har en hög upplösning - detta låter dig återge på en stor skärm inte bara grafik, utan också textmaterial, bilder.

Hur väljer man?

För att overheadprojektorn ska fungera pålitligt under lång tid och säkerställa högkvalitativ bildåtergivning, måste du göra rätt val till en eller annan modell när du köper den.

Skall bestämma var det är planerat att ansöka om det kommer att bli nödvändigt i framtiden att transportera , eftersom enheten kan ha olika dimensioner, vikt, icke-vikning eller vikning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer typ av overheadprojektor är det första du bör tänka på var och hur ofta den kommer att användas.

Så för konstanta föreläsningar i samma lilla rum med en yta på 30 till 40 m2 är perfekt stationär modell , som har ett ljusflöde på minst 2000 lm. Det är också viktigt att ta hänsyn till att överliggande omfattningar finns i olika utföranden och kan variera i uppsättningen ytterligare funktioner.

Bild
Bild

För off-site konferenser och bildspel är bäst lämpade bärbara alternativ . Samtidigt är de förra mycket dyrare, de ger högkvalitativ reproduktion (utmärkt ljusstyrka och maximala bildstorlekar), har hög effekt och är inte på något sätt sämre i tekniska egenskaper än professionella enheter.

Bild
Bild

När du väljer denna enhet är det viktigt att förtydliga och tillgång till ytterligare funktioner . För det mest effektiva arbetet rekommenderar experter att köpa takomfattningar med följande konfiguration:

  • olika kontakter och ingångar för anslutning av externa enheter (USB, VGA, HDMI);
  • hål med utgång för dataöverföring till andra enheter;
  • närvaron av linser med variabel brännvidd;
  • möjligheten att överföra data och kontrollera arbete med hjälp av trådlös kommunikation;
  • 3D-stöd, fjärrkontroll, inbyggd högtalare och laserpekare.
Bild
Bild

Dessutom behöver du utforska och recensera om en viss modell och tillverkare. Idag representeras marknaden av ett stort urval av enheter från olika märken, men endast väl beprövade företag ska lita på.

Rekommenderad: