USB -mikrofoner: Topp Av De Bästa Modellerna Med En USB -kontakt, Anpassning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Minimikrofoner Med Tråd

Innehållsförteckning:

Video: USB -mikrofoner: Topp Av De Bästa Modellerna Med En USB -kontakt, Anpassning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Minimikrofoner Med Tråd

Video: USB -mikrofoner: Topp Av De Bästa Modellerna Med En USB -kontakt, Anpassning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Minimikrofoner Med Tråd
Video: Top 5 Best USB Microphone 2020 2024, April
USB -mikrofoner: Topp Av De Bästa Modellerna Med En USB -kontakt, Anpassning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Minimikrofoner Med Tråd
USB -mikrofoner: Topp Av De Bästa Modellerna Med En USB -kontakt, Anpassning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Minimikrofoner Med Tråd
Anonim

Att spela in högkvalitativt och rent ljud är en ganska känslig process som kräver inte bara kunskap och färdigheter, utan också tillgång till professionell och högkvalitativ utrustning. Ett av de viktigaste inspelningsverktygen är en bra mikrofon. I dagens artikel kommer vi att titta på USB -mikrofoner, samt ta reda på vad de är och vilka enheter de kan arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En USB -mikrofon är en slags kombination av 2 enheter anslutna till 1, nämligen ett ljudgränssnitt och själva mikrofonen (oftast en kondensor) . Ljudgränssnittet är utformat för att konvertera en analog signal från en mikrofon till en digital, varefter den skickas till en persondator eller bärbar dator för vidare behandling. Beskrivad enhet låter dig spela in vilken ljudsignal som helst (röst, musikinstrument, bakgrundsljud) till en persondator utan onödig förlust av tid och med bra ljudkvalitet.

Du kan klara dig utan mycket professionell utrustning. Den beskrivna enheten kommer att vara enkel och lätt att använda. Det bör noteras att denna enhet inte helt kan ersätta professionell utrustning. Enheten kommer att vara ett bra tillägg och en bra hjälpare för en sångare eller rappare.

Enheterna används framgångsrikt för onlinekonferenser, möten, Skype -förhandlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Även om den här enheten är mycket bekväm, men när du arbetar med den behöver du veta om några funktioner:

  • beroende på inspelningsenhetens modell kan ljudfördröjningen vara upp till 1 sekund;
  • det kommer inte att vara möjligt att ansluta denna mikrofon via en USB -kontroller, eftersom den behöver en direkt ledig port för drift;
  • kabelns längd för anslutning bör inte vara för lång - 3-5 m, detta är det maximala, anslutande förlängningssladdar är också oacceptabelt;
  • majoriteten av ljudinspelningsanordningarna är inte utrustade med en inspelningsnivåkontroll direkt på enheten;
  • de flesta modeller har inte ett hörlursuttag, men vissa typer av mikrofoner har fortfarande möjlighet att ansluta dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa bästa modellerna

Nyligen introducerade på marknaden har USB -kondensatormikrofoner blivit populära runt om i världen. Tack vare möjligheten att spela in högkvalitativt ljud hemma har den beskrivna enheten blivit utbredd bland musiker och presentatörer. Tänk på en mini-rating av de bästa enheterna för 2019 i flera "villkorade" kategorier.

Bäst i förhållande till pris och kvalitet

De bästa är följande populära modeller:

  • BEHRINGER C -1 - denna mikrofon är en studiomikrofon och är av god kvalitet för sitt pris;
  • ARG P420 - en sådan enhet är väl lämpad för musikinstrument eller sång, har en uppsättning ytterligare funktioner;
  • SE Electronics X1A för din budget (upp till $ 100) är kondensatormikrofonen av högsta kvalitet;
  • Audio-Technica AT2053 Anses som en av de bästa mikrofonerna under $ 200.

Vi kan säga om dessa modeller att de är billiga och fullt ut uppfyller alla krav för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För karaoke

Tänk på trådlösa USB -karaokemikrofoner:

  • Ritmix RWM-101 - Denna budgetmikrofon för karaoke, den mest prisvärda och enkla;
  • SHURE SM58 - Denna mikrofon kan kallas den mest populära dynamiska enheten bland alla andra, den är designad för sång eller karaoke.
Bild
Bild
Bild
Bild

För dator

Nästa blir mikrofoner för en persondator. De kan vara lämpliga för alla typer av aktiviteter med datorteknik, vare sig det är spel, streaming, prata eller spela in tal:

  • Audio-Technica AT2020 USB Plus - en vanlig studiomikrofon som fungerar via USB;
  • Blå yeti pro - Denna mikrofon är designad i en vacker stil och är väl lämpad för streaming;
  • Samson C01U PRO - en universell ljudinspelningsanordning som kan göra en bra inspelning av musikinstrument eller röster;
  • Shure SM7B - bra mikrofon för radiosändning, sång, glansinspelning eller röstverkande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Studio

Tänk på mikrofoner som kan användas i bra amatörinspelningsstudior. Enheterna matar ut högkvalitativt ljud. Dessa mikrofoner inkluderar:

  • Rode NT1A - bland billiga inspelningsenheter för sång kan detta alternativ anses vara det bästa;
  • Sennheiser MD 421-II - en sådan enhet har en bra inspelningskvalitet för musikinstrument;
  • Rode NTK -rörkondensatormikrofon - denna modell har ett högt pris, vilket motiveras av den utmärkta kvaliteten på produkten, som har en bra ljudinspelning av både instrument och röst;
  • AKG Pro Audio C214 - det här är en enhet för dem som gillar mjukt ljud;
  • Audio -Technica AT4040 - inspelningsenheten har det mest exakta och naturliga ljudet vid utgången, avsett för sång och musikinstrument.

Det är önskvärt att själva USB -enheten har en kopplingsknapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt inspelningsenhet för dig måste du förstå exakt vad som kommer att registreras på det och under vilka förhållanden . Det finns ingen universell enhet som passar alla tillfällen i livet. Också dyrt betyder inte bra. Efter att ha köpt den dyraste och lyxigaste mikrofonen för att spela in en röst i en lägenhet kan du höra ett stort antal främmande ljud i bakgrunden av inspelningen - vilket inte är bra. Varje enhet är anpassad för specifika ändamål och villkor.

Du måste bestämma vilken typ av kvalitetsmikrofon som är bäst för dig. - kondensator eller dynamisk … För röstinspelningsarbete är det bäst att använda kondensatormodeller eftersom de är mer ljudintensiva och känsligare. Sådana enheter är väl lämpade för liveframträdanden. Ett viktigt kriterium när du väljer utrustning är dess fokus. Ljudinspelning kan göras framför mikrofonen, fram och bak, runt mikrofonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det mesta av ljudet fångas framifrån och en liten del från enhetens baksida kallas dessa superkardioidmikrofoner . Detta alternativ är lämpligt för arbete i ett oförberett rum, där det finns ekon och andra främmande ljud som inte är önskvärda vid inspelningen. Denna enhet kommer inte att kunna registrera dessa "defekter". När du väljer måste du ta hänsyn till en sådan indikation som signal / brus. Ju större detta förhållande, desto mindre blir ljudförvrängningen. Ett bra värde skulle vara 66 dB. En avläsning på 72 dB och högre anses vara utmärkt.

Nästa viktiga parameter när du väljer är frekvenssvarskurvkurva . Detta är frekvensområdet från låg till hög, inom vilken enheten kan spela in ljud. Enligt grafen kan du se att kurvan någon gång börjar sjunka, och det kan innebära att just denna frekvens blir svagare under uppspelning. Att höja kurvan innebär mer uttrycksfullt ljud.

Denna graf hjälper dig att förstå vilka frekvenser som går upp och vilka som ständigt går ner så att de, med sibilanta ljud i en viss persons tal, inte betonar dem med den övervägda mikrofonmodellen . Samma avläsningar kan användas för att jämna ut vissa talproblem. Så, om högtalaren har en nackdel att tala i näsan, hjälper en korrekt vald USB -mikrofon med förfall i området för näsljud att eliminera och framgångsrikt dölja detta problem på inspelningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa indikator när du väljer kan vara enhetens känslighet . Med andra ord, hur tyst ljudet kan spelas in av en viss enhet. Ju lägre denna parameter, desto högre mikrofonkänslighet. Enhetens höga känslighet är viktig om du har en egen inspelningsstudio, som ger ljudisolering. I alla andra fall kan ett värde på 40 dB anses vara ganska tillräckligt känsligt.

Dessutom kan mikrofonen kompletteras med sådana element som en spindel (en enhet för montering av en mikrofon som eliminerar onödiga vibrationer) och ett popfilter - det här är en enhet som ser ut som en rund skyddsskärm framför inspelningsenheten (utformad för att dämpa perkussiva ljud "b" "p"). Mikrofonkabeln måste vara av god kvalitet. Det är önskvärt att den är skärmad. En billig kabel kan orsaka oönskat brus i din inspelning.

Det är lämpligt att endast köpa dessa enheter i specialaffärer med ett långsiktigt gott rykte. I sådana anläggningar är det liten sannolikhet att köpa en produkt av låg kvalitet eller en falsk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

När du har köpt en mikrofon måste du ansluta den. Detta kan göras med ett externt USB -gränssnitt . Ljudkort innehåller enheter som förstärker signaler som tas emot från mikrofoner till önskad volym och omvandlare av analoga signaler till digitala. Du kan också ansluta en mikrofon via en mixerbord. Denna anslutningsmetod liknar mycket den tidigare metoden, med undantag för behovet av att ansluta själva fjärrkontrollen till datorn.

För att ansluta en mikrofon till en telefon via en kabel behöver du en speciell adapter (pinout är individuellt för varje mikrofonmodell). För varje telefonmodell kan du välja din egen adapter eller adapter med en 3,5 mm ingång, som mikrofonen ska anslutas till . Alla moderna telefonmodeller har en Bluetooth -funktion, tack vare att det är enkelt att skapa en trådlös anslutning med en mikrofon som stöder denna kommunikationskanal.

Rekommenderad: