Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Anslutning På Android OS Och Till IPhone. Hur är Den Trådlösa Externa Mikrofonen Ansluten?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Anslutning På Android OS Och Till IPhone. Hur är Den Trådlösa Externa Mikrofonen Ansluten?

Video: Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Anslutning På Android OS Och Till IPhone. Hur är Den Trådlösa Externa Mikrofonen Ansluten?
Video: OUKITEL C21 PRO - DETALJERAD ÖVERSIKT AV EN Vacker SMARTPHONE 2024, April
Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Anslutning På Android OS Och Till IPhone. Hur är Den Trådlösa Externa Mikrofonen Ansluten?
Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Telefon? Anslutning På Android OS Och Till IPhone. Hur är Den Trådlösa Externa Mikrofonen Ansluten?
Anonim

En mobiltelefon är en enhet som nästan alla har idag. Utan det kan vi inte längre föreställa oss vårt liv, för tack vare det kan vi kommunicera med vår familj, vänner och bekanta. Det gör att vi kan ta emot information av olika slag, från nyheter till vädret för den kommande veckan. Ljudbehandling är en av de stora funktionerna i denna gadget.

Men tänk om du vill göra en ljudinspelning av riktigt hög kvalitet. Du kan ansluta en så kallad extern mikrofon till din smartphone. Låt oss försöka ta reda på hur man gör detta.

Bild
Bild

Funktioner för anslutning av mikrofoner

Det ska sägas att anslutning av en mikrofon till en telefon eller smartphone inte är så lätt som det verkar vid första anblicken. Det finns ett antal saker att tänka på som måste beaktas om du vill säkerställa bra mikrofonprestanda . Låt oss försöka förstå funktionerna i att ansluta trådbundna och trådlösa modeller.

Bild
Bild

Om vi pratar om funktionerna i att ansluta trådbundna mikrofoner, då bör du nämna ett antal kriterier som du definitivt bör uppmärksamma innan du ansluter.

  • Ledningens längd kommer att vara mycket viktig för lavaliermikrofoner . En och en halv meter räcker. Om denna indikator är högre kan det störa enhetens normala funktion.
  • Enhetens mått . Det ska sägas att ju större den är, desto bättre blir inspelningskvaliteten.
  • Utrustning … Förutom själva mikrofonen måste en vindruta och ett klipp för att fästas på kläder finnas.
  • Kompatibel med olika smartphones . Vissa modeller kan bara anslutas till iPhone. Om du behöver ansluta en mikrofon till en enhet som körs på Android OS måste du genast informera säljaren om det.
  • Frekvensomfång … Det finns många modeller på marknaden, i vars egenskaper det är skrivet att de kan skriva i intervallet 20 tusen hertz. Men problemet är att om du köper en enhet för att genomföra en intervju eller spela in en blogg, kommer detta alternativ inte att vara en fördel, eftersom främmande brus också kommer att spelas in. Det skulle vara bättre att använda en modell med en operation i intervallet upp till 15 tusen hertz.
  • Justerbar kardioid låter dig bli av med onödigt brus som kan skapas bakom mikrofonen, vilket gör att du kan göra inspelningen så ren som möjligt utan onödigt brus.
  • Maximal ljudtrycksnivå … Denna indikator karakteriserar tröskeln vid vilken enheten börjar snedvrida. Det vanligaste värdet är 120 decibel. Och 130 decibel är bara en underbar indikator.
  • Förförstärkare . Tricket är att signalen som går till mikrofonen via smarttelefonen vanligtvis är extremt svag. Av denna anledning är praktiskt taget varje mikrofon utrustad med en särskild förförstärkare eller förförstärkare. Det är tack vare honom som du kan justera förstärkningens styrka. Det elementets tillräckliga effekt är någonstans runt 40–45 decibel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Dessa kriterier är också viktiga för trådlösa mikrofoner.

Trådbundet

De allra flesta mikrofonmodellerna på marknaden idag är trådbundna modeller. Och frågan här är inte ens att trådlösa analoger är dyrare, utan att mikrofonen måste få energi för att fungera. Och det enklaste sättet att göra detta är genom en tråd. Det finns följande typer av sådana enheter:

  • knapphål;
  • vapen;
  • stereomodeller.

Det enklaste är knapphål, och de andra två kategorierna blir kraftfullare och dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första med att ansluta en mikrofon är det du kan inte bara ansluta den till en smartphone . För att ansluta den måste du använda en speciell förgreningsadapter. Denna adapter kallas också en splitter. Tricket i det här fallet är att smarttelefonen, oavsett vilket företag den tillverkades av, har en 4-polig kontakt som kan ta emot upp till 2 ljudkanaler per ingång. Samtidigt är kontakterna på mikrofonen ordnade annorlunda. Av denna anledning, när den är ansluten direkt, fungerar inte enheten.

Bild
Bild

Viktig! Du kan också ansluta en mikrofon som redan är utrustad med en inbyggd adapter.

Om vi pratar om specifika enheter kan vi ringa GORA Lavalier eller Rhode Smartlav +.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta en lavaliermikrofon till telefonen måste du använda en adapterkabel, som nämnts ovan . Det låter dig förgrena miniJack -ingången till flera kanaler, varav en ansluter ett headset, och den andra - hörlurar. Denna typ av teknik gör det möjligt att eliminera problemet med olika kontakter i portar med ett liknande format. När en mikrofon är ansluten till smarttelefonen ska en motsvarande skylt visas på displayen, vilket gör det möjligt att förstå att enheten har upptäckts och fungerar. När ikonen visas kan mikrofonen användas i arbetet.

Bild
Bild

Här bör det läggas till att om allt är korrekt anslutet, men smarttelefonen av någon anledning inte upptäcker enheten, måste du kontrollera anslutningens och adapterens hälsa.

Det är möjligt att någonstans integriteten hos kontakterna har kränkts, har någon enhet blivit felaktig. För att identifiera problemet kan du byta ut en av enheterna och byta adapter och sedan kontrollera deras funktion separat.

Bild
Bild

Om du behöver ansluta en kondensatormikrofon ändras inte algoritmen . Även här måste du använda en adapter så att telefonen kan upptäcka den anslutna mikrofonen. Förresten, kvaliteten på inspelningen på den kommer att vara betydligt högre på grund av närvaron av sin egen filtreringskrets, som kan undertrycka brus i bandbredden.

Bild
Bild

En annan funktion för att ansluta trådbundna mikrofoner kommer att vara möjligheten att ansluta via en USB -port … Även här måste du använda en speciell adapter, som gör det möjligt att byta utrustning och en telefon via USB. Om anslutningen lyckas visas samma enhetsikon på skärmen. För att testa mikrofonens prestanda, öppna Dictaphone -appen på smarttelefonen och försök spela in musik eller en röst. Om dess kvalitet passar användaren vid uppspelning av en inspelning, fungerar allt som det ska.

Bild
Bild

Trådlös

Om vi pratar om särdragen i att ansluta en annan typ av mikrofoner till en smartphone - trådlös, görs den med Bluetooth -teknik. I det här fallet, för att upprätta en anslutning mellan två enheter, är det nödvändigt att aktivera denna teknik på dem. För att aktivera anslutningen på mikrofonen måste du trycka på motsvarande knapp, varefter lysdioden ser till att enheten är klar för anslutning.

Bild
Bild

På varje modell kommer anslutningsinställningen att vara speciell, varför det är bättre att först läsa bruksanvisningen för enheterna och sedan koppla dem mellan dem.

För att aktivera i telefonen, gå till inställningarna, där du måste hitta "Bluetooth" -objektet och aktivera det. Efter att enheten har sökt efter enheter i några sekunder bör intressant mikrofon visas i listan över tillgängliga. Nu krävs parning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer ofta att parkopplingen inte slutförs förrän användaren anger PIN -koden på enhetens display. Vanligtvis talar vi om fyra nollor. Även om denna kod kan vara annorlunda för olika tillverkare. Här blir det bättre att bekanta sig med instruktionerna för varje specifik enhet . Efter att ovanstående steg har utförts är enheterna klara för drift. Detta bekräftas av motsvarande indikation på mikrofonen och en speciell ikon som kan ses på smarttelefonens display.

Bild
Bild

Hur ansluter man beroende på telefonmodell?

Det ska sägas att det kommer att finnas små skillnader i anslutning om du har att göra med en Android -smartphone och om du vill ansluta en mikrofon till en iPhone som körs på iOS -operativsystemet. Så om du har att göra med en smartphone på Android OS är det bättre att använda antingen en adapter eller en Bluetooth -anslutning.

Adaptern måste sättas in i minijacken eller USB -kontakten och adaptern måste sättas i själva mikrofonen. Men det finns mikrofonmodeller som kan fungera utan extra utrustning . Om du vill upprätta en Bluetooth -anslutning aktiverar du den här funktionen och utför parning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver ansluta en mikrofon till samma iPhone, kommer algoritmen för åtgärder inte att skilja sig mycket . Det enda du ska vara medveten om när det gäller en trådbunden anslutning är att mikrofonen måste vara utrustad med en kontakt som heter Lightning. De senaste iPhonesna är utrustade med just en sådan plats. Men när det gäller dess funktioner kommer det inte att skilja sig mycket från 3,5 mm minijack, som förresten inte finns i iPhone alls.

Bild
Bild

Dessutom kan du, om så önskas och nödvändigt, ansluta en trådlös mikrofon till en sådan telefon. Men oftast använder iPhone -användare det senare alternativet.

Viktig! Det rekommenderas inte att använda adaptrar vid anslutning - vare sig det är en Android- eller iOS -smartphone. De kan försämra inspelningskvaliteten avsevärt på grund av upprepad signaltransformation.

Bild
Bild

Rekommendationer

Om vi pratar om rekommendationer för att ansluta en mikrofon till en telefon, är det värt att notera några

Välj en mikrofon som passar dina behov så mycket som möjligt .… Om den används för intervjuer kommer vissa krav att ställas på den, och om för ljudinspelning, då helt andra krav. Och ju tydligare du förstår varför du behöver en mikrofon, desto bättre kan du välja alternativet.

Bild
Bild

En annan rekommendation gäller valet av rätt mikrofonadapter . Och det är absolut nödvändigt att kontrollera dess prestanda när du köper, för att inte köpa en artikel av låg kvalitet och hitta den i det mest olämpliga ögonblicket.

Bild
Bild

Du bör använda specialprogramvara för mikrofonkontroll av högsta kvalitet … Dess användning kommer att göra det möjligt att avsevärt förenkla användningen och spara mycket tid. Dessutom gör denna programvara det ofta möjligt att justera mikrofonen enligt en eller annan användares önskemål. Här ska tilläggas att det är mycket sällsynt att telefonen automatiskt justerar mikrofonen så att den fungerar för användaren.

Bild
Bild

Det är bättre att föredra produkter från beprövade märken . Deras enheter är tillverkade av högkvalitativa material, tack vare vilka de fungerar smidigt och gör det möjligt på hårdvarunivå att säkerställa bra och tydlig ljudinspelning under nästan alla förhållanden.

Rekommenderad: