LG Dammsugarslang: Hur Demonteras Den? Hur Väljer Man Slang Och Spärr För Kompressor Och Andra? Hur Rengör Jag Universalslangen?

Innehållsförteckning:

Video: LG Dammsugarslang: Hur Demonteras Den? Hur Väljer Man Slang Och Spärr För Kompressor Och Andra? Hur Rengör Jag Universalslangen?

Video: LG Dammsugarslang: Hur Demonteras Den? Hur Väljer Man Slang Och Spärr För Kompressor Och Andra? Hur Rengör Jag Universalslangen?
Video: Cykloteket Mektips - Avsnitt 2 - Däck och Slang 2024, April
LG Dammsugarslang: Hur Demonteras Den? Hur Väljer Man Slang Och Spärr För Kompressor Och Andra? Hur Rengör Jag Universalslangen?
LG Dammsugarslang: Hur Demonteras Den? Hur Väljer Man Slang Och Spärr För Kompressor Och Andra? Hur Rengör Jag Universalslangen?
Anonim

Dammsugare är olika - hushåll och industri, olika i kraft, design, vikt och andra egenskaper. Men i alla fall är de utrustade med sugslangar. Valet av ett lämpligt alternativ bör göras så noggrant som möjligt.

Hur man hanterar dem

Det är vettigt att börja med hur man demonterar luftledningen för en LG -dammsugare. Strikt taget kan denna del av dammsugaren inte demonteras. Vid ett haveri återstår det bara att slänga det och köpa en ny istället. Faktum är att slangar i fabriker utsätts för hårdlödning. För att demontera och montera produkten, som förväntat, behöver du en lika perfekt teknisk linje.

Men det är lika viktigt att veta hur man rengör dammsugarslangen. Det enklaste sättet att göra detta är att ansluta det på ett vanligt sätt och trycka på startknappen. Det händer dock så att detta inte hjälper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lösa problemet genom att använda en lång slät stav - till exempel en stor rundad pinne. Den ska endast användas efter att ha försökt blåsa genom slangen som är ansluten till uttaget.

En tråd kan fungera som en ersättningspinne. Men vi måste agera försiktigt. Rengöring av slangen är möjlig genom att spola med varmt vatten. Det viktigaste är att dess temperatur inte är för hög. Mycket ofta måste tilltäppta slangar bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompressormodell och mer

Valet av en slang för en LG -dammsugare innebär att man tar hänsyn till egenskaperna hos en viss modell. Så, ändring A9MULTI2X skapar intensiva miniatyrvirvlar. De hjälper till att mer effektivt separera dammpartiklar från luften, men denna teknik ökar också kraven för lufttillförselledningen. Dessutom går strömmen ganska snabbt. Ett bra alternativ kan vara trådlös modell A9DDCARPET2.

Denna enhet använder aktivt samma vakuumteknik, som skapar virvlar med ökad effekt. Endast slangar som är kompatibla med Power Drive Nozzle kan användas.

Dammsugare med ett automatiskt dammkomprimeringssystem som kallas Kompressor drivs av ett speciellt motoriserat blad. Uppenbarligen är slangen för sådana produkter endast lämplig för höga flödeshastigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Det är redan klart att du knappt kan välja en universalslang för LG dammsugare. Bara på en ytlig blick är de alla exakt desamma. Samtidigt är egenskaperna hos dammsugningsledningen inte mindre viktiga än indikatorerna för motoreffekten, enhetens ljudnivå, behållarens kapacitet och dammsugarens massa som helhet.

Gemensamt för vakuumslangar är att alla måste korrugeras . (annars blir det väldigt svårt att komprimera och sträcka dem). Men diametern varierar mycket, även inom "härskare" hos enskilda tillverkare. Som praktiken visar ökar effektiviteten av dammsugning genom att minska tvärsnittet.

Och även längden på luftbanan måste beaktas. Det handlar till exempel inte bara om subjektiv bekvämlighet för att göra det lättare att flytta dammsugaren bakom dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket korta slangar är helt enkelt obekväma. Men rädslan för förlust av sugkraft på ett stort avstånd är meningslös. Alla moderna elmotorer är tillräckligt kraftfulla för att kompensera och till och med kompensera denna effekt. Den speciella utformningen av slangen är typisk för tvätttypen dammsugare. I detta fall används ett speciellt rör genom vilket vatten kommer in.

En speciell trigger är av stor vikt . Det låter dig justera intensiteten av hydrering. Viktigt: de senaste slangmodellerna kompletteras med en fjärrkontroll. De är ibland mer praktiska än de handtagsbetjänade versionerna. Det är trots allt inte nödvändigt att regelbundet vidröra slangens oundvikligen igensatta yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppmärksamhet bör också ägnas åt materialet. Den billigaste är lågkvalitativ polypropen. Det är mjukt, vilket gör att du hela tiden måste övervaka så att slangen inte kläms.

Om han fastnar blir konsekvenserna allvarliga. Men anta inte att den hårda sorten av polypropen alltid är bättre. Ja, det är mer pålitligt i sig. Överdriven "oflexibilitet" hotar dock att välta dammsugaren vid svängning. Dessutom går det lätt att böja fasta slangar.

Och en annan svaghet hos dem är svårigheten att välja en ersättare . Det är bäst att välja en produkt som är mjuk på utsidan och förstärkt med trådfläta på insidan. Viktigt: dammsugarens slang ska förvaras i originalförpackningen - det är den här lådan som passar perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall används slangar med en yttre sektion på 32 eller 35 mm . Strukturerna för LG dammsugare måste tillverkas av samma företag. Först då garanteras kompatibilitet. Det är lämpligt att ge företräde åt versioner som låter dig justera sugkraften utan att manipulera dammsugaren. Ibland finns det slangar med spärrar på ringarna. Det är dessa alternativ som anses vara universella, lämpliga för de flesta märken av dammsugare.

Rekommenderad: