Skiljeväggar Mellan Kök Och Vardagsrum: Zonindelning Med Skjutbara Glasprodukter, Vacker Gipsskivans Skiljedesign

Innehållsförteckning:

Video: Skiljeväggar Mellan Kök Och Vardagsrum: Zonindelning Med Skjutbara Glasprodukter, Vacker Gipsskivans Skiljedesign

Video: Skiljeväggar Mellan Kök Och Vardagsrum: Zonindelning Med Skjutbara Glasprodukter, Vacker Gipsskivans Skiljedesign
Video: Spackla gipsvägg - steg för steg 2024, April
Skiljeväggar Mellan Kök Och Vardagsrum: Zonindelning Med Skjutbara Glasprodukter, Vacker Gipsskivans Skiljedesign
Skiljeväggar Mellan Kök Och Vardagsrum: Zonindelning Med Skjutbara Glasprodukter, Vacker Gipsskivans Skiljedesign
Anonim

Köket är själva rummet där varje familjemedlem tillbringar lejonparten av sin tid. Olika rätter tillagas här, familjesammankomster hålls, gäster välkomnas. Värdinnans huvudkrav är ett rymligt och bekvämt kök, utrustat med moderna inslag av teknisk utveckling. Men i moderna byggnader presenteras lägenheter med ett sovrum i form av studior, i tvårumslägenheter och mer, vardagsrummet är anslutet till köket. Här är det bara att jobba hårt för att göra lite åtskillnad mellan rummen, så att köket och vardagsrummet blir fristående rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Funktioner

Innan du försöker göra justeringar av den färdiga designen av lägenheten, bör du förstå och förstå om installationen av en skiljevägg mellan köket och vardagsrummet verkligen krävs. Det är nödvändigt att väga för och nackdelar. Och efter det, börja välja en design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av zonindelning används i flera fall

  • Ombyggnad - skiljeväggar installeras på önskad plats, på grund av vilket köksutrymmet och vardagsrummet förvärvar ett oberoende torg. Storleken på rummets yta beror helt på det valda partitionsalternativet.
  • Ytterligare möbler - det händer ofta att det inte finns tillräckligt med hyllor och lådor för köksutrymmet. Genom att installera en partition i form av ett öppet skåp försvinner detta problem på nolltid.
  • Dekorativt syfte - i detta fall övervägs alternativet att ändra lägenhetens design. Kompletterar rummet med en ny möbel eller inredning, förändras interiörets utseende dramatiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudfunktionen för skiljeväggen mellan köket och vardagsrummet är att dela hela utrymmet i separata rum. Samtidigt kvarstår en tät förbindelse mellan dem. Till exempel, om du separerar vardagsrummet med ett öppet skåp, kommer köksutrymmet att synas genom de öppna hyllorna. Å andra sidan kan en sådan design vara mycket bekväm för stora semester. En mängd färdiga måltider kan överföras till festbordet med hjälp av det öppna utrymmet på skiljeväggshyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att den installerade skiljeväggen passar in i husets inre. Därför är det nödvändigt att på förhand bestämma vilka egenskaper som separationsstrukturen ska ha. Utformningen av själva partitionen bör ta hänsyn till alla subtiliteter och nyanser av bostadsstilen.

Det räcker inte med att separera köket. Varje sida av partitionen ska se harmoniskt ut med den omgivande inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Krav

Det är viktigt att komma ihåg att installera partitionsstrukturen ett antal krav måste uppfyllas, särskilt i fall där rivning av väggarna är oundvikligt.

  • Enligt huskonstruktörernas arkitektoniska utformning är det strängt förbjudet att demontera de bärande väggarna. Du kan inte bygga om dem och göra stora öppningar i dem. Bärande väggar är byggnadens ram. Kränker deras integritet kränks byggnadens struktur, vilket kan leda till obehagliga konsekvenser.
  • I moderna hem antas det att köket har elektriska spisar som inte skadar människokroppen och anses vara mer tillförlitliga när det gäller säkerhet. Interiören i sådana hus har mestadels ett kombinerat kök och vardagsrum. Deras zonindelning kan göras med en bardisk, en liten bordsskiva eller ett vanligt skåp. I hem med gasspis är det bäst att föredra täta och fasta skiljeväggar. Det kan vara en monolitisk struktur med en gunga eller skjutdörr.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter att ha fattat ett beslut om behovet av zonindelning av ett rum är det viktigt att komma ihåg att det enligt rummets tekniska plan är strängt förbjudet att ordna om arbetsytan i köket, särskilt hällen. Vid utvecklingen och installationen av skiljestrukturen är det viktigt att bygga på den befintliga standarden för köksrummets layout.
  • Installation av en partition kräver inte tillstånd från en tillsynsmyndighet.
  • När du väljer en design måste du komma ihåg att partitionens yta lätt ska tvättas från hushållsavfall, särskilt från kökssidan. Bara en maträtt kan skapa en massa fet stänk och fläckar som inte alltid kan tas bort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av säkerhetsskäl måste partitionens struktur vara stark och pålitlig, särskilt om den är placerad mitt i gången.

Så att lukten av kokta produkter och bullret från köksapparater inte stör husets invånare, är det nödvändigt att installera en monolitisk skiljevägg, dekorativa alternativ i detta fall hjälper inte på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Varje skiljevägg som ett element i inredningen måste motsvara husets stil och design. Valet måste göras svårt, eftersom varje överlappningsalternativ har separata funktioner.

Bild
Bild

Falsk vägg

Denna typ av partition används mycket oftare än andra. Dess konstruktion är gjord av slitstarka gipsskivor. Detta material gör det möjligt att göra falska väggar i olika former och storlekar. En viktig fördel med gipsskivor är enkel installation. Denna typ av partition är miljövänlig för barn och vuxna. Det är idealiskt kombinerat med andra typer av material och kan absorbera buller från köksapparater. Det överkomliga byggpriset kommer att hålla familjens budget intakt. Den enda nackdelen med gipsskivans skiljevägg är bristen på en fuktbeständig funktion. Därför måste ytan täckas med flera lager färg.

Det är viktigt att komma ihåg att gips har en sämre hållfasthet än betongplattor och tegel. Därför kan du inte stapla upp den installerade strukturen med tunga föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bardisk

I moderna hus ser denna version av partitionen väldigt harmonisk ut och är en multifunktionell struktur. Ganska ofta installeras ett bardränering i lägenheter med en minsta kvadrat. Enligt sin princip kan bardisken fungera som ett matbord och en extra arbetsyta. Övre ställ gör att du kan spara utrymme i ditt kök.

En viktig fördel med en sådan partition är frånvaron av mörkare och närvaron av ytterligare möjligheter för arbetsutrymmet.

Den enda nackdelen med denna design är dess lilla storlek. En stor familj kommer inte längre att kunna äta lunch eller middag tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kuggstång

En sådan skiljevägg kommer att kunna passa in i alla interiörer i huset. Det spelar ingen roll om rummet är klassiskt eller ultramodern. Det viktigaste är att inte misstas i design, konstruktion och färger. Du kan använda en sådan partition på olika sätt, till exempel komponera böcker där, dekorera hyllorna med olika dekorativa figurer, placera fat och mycket mer.

En viktig kvalitet på hyllorna är möjligheten att separera kök och vardagsrum .samtidigt bibehålla det estetiska utseendet på varje rum. Vardagsrummet kommer att kännas varmt och mysigt hemma, och köket blir centrum för kulinarisk skapelse.

Men trots skönheten och praktiken har rackets design några nackdelar. Buller och lukt kommer ständigt att tränga in från köket in i vardagsrummet. Och de extra ytorna på hyllorna kräver regelbunden våtrengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande partition

Denna typ av design är mer lämplig för stora kök. Dörröppningen kan göras enligt principen för ett vikande dragspel, en standard dörröppning eller en glidkonstruktion, som används ganska ofta. För att öka det visuella utrymmet är det tillräckligt att öppna dörrarna till skiljeväggarna och stänga dem tätt tvärtom under tillagningen. Således kommer lukten av matlagningsprodukter inte att komma in i vardagsrummet, och bullret från elektriska apparater kommer inte att störa familjesemestrar.

En viktig fördel med glidande skiljeväggar är ett brett materialval och en mängd olika färger. Nackdelarna är slitage på glidstrukturen och partitionens skörhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasblock

Ett modernt alternativ för att dela arbetsområdet i köket och vardagsrummet. Korrekt installation resulterar i en extraordinär design för varje rum. De infallande ljusstrålarna passerar en tipppunkt på glaset, vilket skapar extraordinär belysning. Om du inte följer fysikens lagar under installationen försvinner ljuseffekten och rummen får en avskyvärd sval atmosfär.

Fördelen med glasblockpartitioner är materialets densitet, vilket förhindrar inträngning av aromer och buller. Nackdelen är strukturen bräcklighet och den ganska höga kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glaspartition

Det används huvudsakligen i stora hus för att stilistiskt separera kök och vardagsrum. Glasdörren kan göras i en klassisk öppning, eller en glidmekanism används. Vid tillverkningen används hållbart glas, ovanpå vilket ett dekorativt mönster appliceras.

Fördelen med en glaspartition är det miljövänliga materialet som används. Och nackdelarna inkluderar förekomsten av bräcklighet i strukturen, särskilt om det finns små barn i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ skiljevägg

Gör att du kan använda valfritt material för att separera kök och vardagsrum. Detta kan vara gardiner, en skärm och till och med ett akvarium. Det viktigaste är att den dekorativa strukturen är idealiskt kombinerad med husets inre.

En viktig fördel ligger i olika materialval och konstruktioner som används. När det gäller bristerna betraktas allt individuellt. Till exempel behöver ett akvarium varje vecka glasrengöring, dagligt fiskfoder och konstant övervakning av vattenvärldens tillväxt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Användning av skåp, byråer och andra typer av möbler är tillåten som en skiljevägg. Den största fördelen ligger i interiörens rörlighet. När som helst kan du göra en omorganisation och ändra möbelns avgränsande element till en annan.

Den enda nackdelen är avsaknaden av en tydlig definition av köket och vardagsrummet, och själva möbelpartitionen tar ganska mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Till att börja med är det viktigt att analysera ett specifikt rum. Det är nödvändigt att uppmärksamma belysningen i båda rummen, liksom på kvadraten, för att förstå i vilken riktning det är bäst att öka utrymmet. Därefter måste du förstå vad partitionen exakt ska vara, till exempel en rymlig hylla eller en glasstruktur.

Efter att ha löst huvudfrågorna måste du fördjupa dig i detaljerna, nämligen: bestämma vilket material som är bäst för att göra en struktur. I vilka funktioner kommer att uttryckas, och vad kommer att vara nackdelarna.

Rätt valt material kommer att betona interiörets övergripande stil och hjälpa till att skapa extra utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta används plast, gips, glasblock, trä och spånskivor för tillverkning av skiljeväggar. Men det mest praktiska och lättskötta är gips. Utöver den låga priskategorin kan utseendet på gipsskivans skiljeväggar ständigt ändras. Ytan kan målas med valfri färg. På grundvalet är tapeter idealiskt limmade, filmen är orakel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med sina egenskaper kombineras trä perfekt med vilken inredning som helst. Det betonar skickligt familjens komfort och skapar en varm atmosfär. Dessutom hör trä till miljövänliga materialtyper, vilket anses vara en av de viktigaste egenskaperna.

Med tanke på alternativ till ett träd kan du vara uppmärksam på spånskiva. Till pris blir det mycket mer ekonomiskt, men detta påverkar inte materialets kvalitet på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasblock och enkla glaspartitioner har en viktig egenskap, de bevarar belysningen av rum och kan till och med diversifiera den på grund av brytning av direktstrålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast används främst för tillverkning av dekorativa skiljeväggar. Sådana strukturer har inte ytterligare funktioner, de separerar bara köket och hallen för att ta emot gäster. Skivan av plastmaterial är mycket lätt, så det kommer inte att vara svårt att flytta den till en annan plats.

Bild
Bild

Design exempel

För att göra skillnaden mellan köket och vardagsrummet är det tillräckligt att ansluta fantasi eller uppmärksamma färdiga alternativ, där du kan betona intressanta lösningar för dig själv.

I det här fallet övervägs ett falskt väggalternativ. Ganska ovanligt designmönster för möjligheten att öka köksutrymmet. Stilen upprätthålls i interiörens svårighetsgrad.

Bild
Bild

Den klassiska inredningen är i perfekt harmoni med den glidande skiljeväggens träbas. Originalglasinsatser hjälper till att bibehålla ljusmättnad när som helst på dygnet.

Bild
Bild

Ganska intressant lösning för att göra avgränsning av rum, utan att förlora integriteten i rummet. Interiörets ljusa färger betonar närvaron av skiljeväggen, men samtidigt är den nästan osynlig i helhetsbilden. Djupa och rymliga hyllor låter dig ordna vackra inredningsartiklar som markerar närvaron av hyllorna.

Rekommenderad: