ESAB-tråd: Flux-cored Och Andra Ledningar, Urvalsregler Och Tillämpning

Innehållsförteckning:

Video: ESAB-tråd: Flux-cored Och Andra Ledningar, Urvalsregler Och Tillämpning

Video: ESAB-tråd: Flux-cored Och Andra Ledningar, Urvalsregler Och Tillämpning
Video: Dual Shield X-Series Wire 2024, April
ESAB-tråd: Flux-cored Och Andra Ledningar, Urvalsregler Och Tillämpning
ESAB-tråd: Flux-cored Och Andra Ledningar, Urvalsregler Och Tillämpning
Anonim

Ledande inom tillverkning av svetsmaskiner, teknik och komponenter för denna process är ESAB - Elektriska Svetsnings -Aktiebolaget. 1904 uppfanns och utvecklades en elektrod - huvudkomponenten för svetsning, varefter historien om utvecklingen av ett världsberömt företag började.

Bild
Bild

Särdrag

Låt oss prata om en av de viktigaste komponenterna i produktionen - tråd. Tänk på typerna och funktionerna hos ESAB -svetstråd.

Dess viktiga egenskap är kvalitetsprodukter som passar alla jobb … Företaget använder NT -teknik för att få en ren och högkvalitativ tråd för svetsning.

Detta är nödvändigt för att säkerställa enkel drift utan höga kostnader för svetsning och eliminering av mikropartiklar, på grund av vilka du måste byta ut delar av svetsmaskinen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

ESAB -tråd är av olika typer, vi kommer att överväga den mest populära

Spoolarc - minimerar stänk under svetsning. Beläggningen lyser inte och garanterar hög kvalitet när det gäller svetsegenskaper. Om beläggningen är blank betyder det att den innehåller koppar, vilket minskar livslängden för de producerade delarna. Spoolarc -trådar har en positiv effekt på spetsens livslängd på svetsmaskinen. Särskilt när en stark ström appliceras och trådmatningshastigheten ökas, vilket leder till besparingar i reservdelar till svetsmaskiner och en minskning av arbetskostnaderna.

Bild
Bild

Stoody flux -kärntråd har egenskapen hardfacing . Den används vid behov för att korrigera efter slitage på delen, för att göra ytterligare beläggning eller byta ut den. Stoody wire finns i flera utföranden som skiljer sig åt i sina egenskaper. Driftstemperatur upp till 482 grader. Stoody flux-cored wire sorter är markerade med ytterligare nummer, markeringar. De skiljer sig åt i ytbeläggning, på vilket av stålen som kan användas: mangan, kol eller låglegering.

Bild
Bild

Stoodite (underart Stoody) … Grunden för tråden är en koboltlegering. Har ökat motståndskraft mot kemikalier och ett brett temperaturintervall. Den tillhör kategorin - gasskärmad (pulver), tillverkad av rostfritt stål. Innehåller 22% kisel och 12% nickel och används för den horisontella svetsprocessen vid svetsning av mjukt och kolstål.

Bild
Bild

Ok Tubrod . Universaltråd, typ - rutil (flödeskärnig). Används vid svetsning av delar i argonblandning. Rekommenderas för svetsning och beklädnad av huvudledningsstrukturer. Tillverkad i diametrarna 1, 2 och 1, 6 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shield-Bright . Efter typ - rutil. Svetsning av olika positioner är möjlig. Har en minskad kolhalt. Det har ett dubbelt syfte: matlagning i koldioxid och argonblandning (krom-nickel). Temperaturen för att använda delar är upp till 1000 C, även om bräcklighet kan uppstå efter uppvärmning upp till 650 grader.

Bild
Bild

Nikore … Tråden för gjutjärn är metallkärnig. Utformad för att korrigera produktfel och sammanfoga gjutjärn med stål. Argongas används för svetsning.

Bild
Bild

Ansökningar

Användning av tråd är möjlig under privata förhållanden, biltjänster.

Svetstråd kan vara - aluminium, koppar, rostfritt, stål, stål belagd med koppar och flödeskärn

Trådens huvudmått för halvautomatisk svetsning är 0,8 mm och 0,6 mm. Från 1 till 2 mm - designad för mer komplex industriell svetsning. Gul tråd betyder inte att det är koppar, det är helt enkelt täckt med denna metall ovanpå. Kopparplätering skyddar stålet från att rosta medan det inte används. Beroende på trådens tjocklek måste pipen från svetsmaskinen ha ett motsvarande hål inuti för att sätta in denna tråd och måste också vara täckt med koppar. Om spänningen i svetsmaskinen är lägre än standarden - inte 220, 230 volt, utan 180 volt, är det bekvämt att använda 0,6 mm tråd så att svetsmaskinen klarar uppgiften och svetsen är jämn.

Bild
Bild

Flux -kärnkabel - i sig är mycket dyrare än stål, för svetsning med en sådan tråd behövs inte syra.

Enligt erfarna svetsare används pulvermaterial sällan i vardagen, för små bitar av delar. Enligt deras uppfattning försämras svetsmaskinen på grund av att pipen inte hinner svalna från uppvärmning och lödning sker. Silikonspray kan användas för att skydda maskinen och förhindra att skalor fastnar och att pipen täpps igen.

Det kan sprutas i munstycket efter att enheten har svalnat, och silikon är också mycket bekvämt för smörjning av delar, de fryser inte eller rostar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du går till affären bör du överväga några av nyanserna

  • När du väljer måste du vara uppmärksam på förpackningen . Det finns en beteckning - för vilken metall detta eller det varumärket är avsett.
  • Uppmärksamhet bör ägnas efter diameter , denna siffra beror på tjockleken på de delar som ska svetsas.
  • En lika viktig faktor kan vara mängden tråd i förpackningen . Vanligtvis är det spolar på 1 kg eller 5 kg för hushållsbehov, för industriella ändamål är dessa 15 kg och 18 kg.
  • Utseende bör väcka förtroende … Ingen rost eller bucklor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningen av ESAB flödeskärntråd presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: