Vagn För En Tjej (42 Bilder): Modell Med Vagnskopplare, Spjälsäng För En Prinsessa

Innehållsförteckning:

Video: Vagn För En Tjej (42 Bilder): Modell Med Vagnskopplare, Spjälsäng För En Prinsessa

Video: Vagn För En Tjej (42 Bilder): Modell Med Vagnskopplare, Spjälsäng För En Prinsessa
Video: Så inreder du barnrummet - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Vagn För En Tjej (42 Bilder): Modell Med Vagnskopplare, Spjälsäng För En Prinsessa
Vagn För En Tjej (42 Bilder): Modell Med Vagnskopplare, Spjälsäng För En Prinsessa
Anonim

När en dotter dyker upp i en familj är hon en liten prinsessa för sina föräldrar. Och prinsessan behöver alla attribut för en sådan "högt uppsatt" person: kronor, diadem, vackra klänningar och naturligtvis en vagn. Detta livsform av transport kan vara svårt att förvärva av både ekonomiska och många andra skäl. Men pappor med de inledande snickerierna är ganska kapabla att bädda en säng i form av en vagn för sin prinsessa. Dessutom erbjuder moderna tillverkare ett ganska stort urval av liknande föremål för barnmöbler i olika prisklasser.

Bild
Bild

Vad ser det ut som?

Det är viktigt för föräldrar att barnet är bekvämt och bekvämt i spjälsängen, och för barnet själv är det mycket viktigare att hans sovplats är vacker, ljus och så att han gillar det. Naturligtvis är säkerhetsfrågan viktig - för en liten tjej är det bättre att möblerna är utrustade med höga sidor, så det kommer inte att falla ur det, även om det snurrar mycket. Vagnen ser exakt ut som den låter. Ett magiskt fordon där en tjej kan sova och leka, läsa och bara svänga och hitta på olika underbara historier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en tjej älskar sagor om Disney -prinsessor, kommer hon naturligtvis att gilla en vagn ., att klättra in i vilken hon kommer att vara på små steg. Faktum är att det finns många alternativ för en sådan kaj: en rund pumpavagn med en veranda och fönster, en tvådimensionell fordonsram, som om den är skuren ur tjock kartong, en spjälsäng med en sänggavel i form av en vagn slips (annars kallas det”capitonné”), en metallram med en baldakin som gör sängen till en vagn och en mängd andra alternativ.

Bild
Bild

Fördelar

Det är svårt att tala om bristerna i en sådan underbar (särskilt i ett barns ögon) som en vagn för att sova. Självklart är färdiga spjälsängar inte billiga jämfört med vanliga spjälsängar. Men om det finns en möjlighet att göra en sådan mirakel på egen hand, kommer barnet att älska henne inte bara för hennes skönhet och bekvämlighet, utan också för att vagnen skapades speciellt för henne. Det är bara viktigt att tänka på säkerhetsfrågor och använda kvalitetsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna är obestridliga:

  • det är inte bara en plats att sova, det är också en plats för spel;
  • du kan utrusta lådor för leksaker eller sängkläder under "vagnen";
  • en utmärkt ortopedisk madrass kan läggas i en sådan säng;
  • färdiga modeller är ofta utrustade med bakgrundsbelysning, vilket gör att du kan läsa utan att försämra din syn;
  • utbudet av modeller är tillräckligt stort så att du kan välja den du behöver i storlek, färg, konfiguration och pris;
  • flickan kommer gärna att sova ensam, så sådana modeller bidrar till att lära barnet att sova självständigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompatibilitet

Naturligtvis är det bättre om din prinsessa inte bara får en vagn, utan också ett rum där alla "kungliga" attribut kommer att passa harmoniskt. Det vill säga det är lämpligt att dekorera rummet där tjejen bor i samma stil: i nyanser av rosa, med österrikiska eller franska gardiner, rosetter och slipsar, möbler i harmoni med den allmänna atmosfären i "slottet". Sängen kan utrustas med en baldakin eller baldakin - allt beror på modellen på "fordonet", och viktigast av allt - på taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Föräldrar som inte är begränsade i medel kan kontakta specialiserade designbyråer, och då kommer ett helt slott att skapas för tjejen i ett rum. Så du kan ta hänsyn till alla önskemål samtidigt, samtidigt som du undviker långa shoppingresor och utrustning i lokalerna.

Bild
Bild

För närvarande kan du antingen köpa färdiga möbler och ordna dem i en ensemble, eller göra allt på beställning, med hänsyn till rummets storlek och kundens behov.

Kapitonteknik

Det är svårt att kalla en sänggavel gjord med denna teknik för en autentisk tränare, men det är dessa quiltade rombar gjorda av mjukt tyg, formade på grund av midjan med knappar, som perfekt imiterar det inre klädseln i detta fordon. Därför, om din lilla prinsessa inte är så liten och inte kommer att passa in i en färdig spjälsäng på grund av ålder och höjd, kan du använda denna teknik och skapa ett drömrum för henne.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressant nog kan capitonné -tekniken inte bara användas för att stoppa möbler , kan du använda den för att dekorera väggar, tillbehör (kuddar, överkast). Naturligtvis, som med alla andra typer av inredning, är det viktigaste att inte överdriva det, överflödet av detaljer i "vagnskopplaren" kan göra ett rum till en imitation av insidan av en resväska eller kista. För att arbeta i capitonne -tekniken är det bättre att använda tyger av hög kvalitet - du kan ta läder (naturligt eller konstgjort), mocka, velour, flock, sammet. Oavsett vilket material som väljs måste det ständigt omhändertas. För att göra slipsen själv behöver du antingen tätt passande knappar eller speciella möbelspikar dekorerade med strass.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning av parametrar

När du väljer en säng från en katalog eller i en vanlig butik, du måste uppmärksamma ett antal parametrar.

  • Ålder. Före ett och ett halvt år är det osäkert att placera en tjej i sådana spjälsängar, i allmänhet antar alla modeller att barnet har uppnått denna ålder.
  • Längden kan vara i en gaffel från 120 till 195 cm, vilket tyder på att en liknande modell kan köpas för en tonåring, men om hon vill sova i en sådan säng är en fråga för föräldrar.
  • Spjälsängsmodeller har ofta bredden på en fullvärdig enkelsäng - från 90 till 120 cm kommer barnet att trivas i det, även om han sover oroligt och vänder sig.
  • Säkerhet - miljövänligheten i de material som sängen är gjord av, sidornas höjd, förekomsten av vassa hörn och utskjutande delar som barnet kan slå eller skära. Om det finns några tvivel är det bättre att avstå från att köpa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Bland materialen finns det flera av de vanligaste.

  • Fototryckt eller målat spånskiva . Det är viktigt att materialet är av hög kvalitet, säkert och inte innehåller skadliga föroreningar.
  • Medium Density Fiberboard (MDF) - säkert material av hög kvalitet, perfekt för att göra barnmöbler.
  • PVC -plast - bekvämt genom att den kan böjas och ges önskad form. Det är också säkert, icke brandfarligt och ganska hållbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillägg

För att lägga till personlighet i flickans sovrum kan du tillhandahålla ett antal ytterligare alternativ.

  • Tak - det kommer att skapa känslan av ett riktigt palats, samt lägga till säkerhet.
  • Motljus . Det finns många alternativ: om tjejen är rädd för att sova i fullständigt mörker kan du göra svaga "nattljus" runt sängens omkrets; om han gillar att läsa innan han går och lägger sig, kan du ordna flera ljuslägen: för läsning och för att somna - till exempel ett gradvis döende ljus. Lysande stjärnor på taket på spjälsängen, som barnet kommer att titta på när han somnar, är också lämpliga som nattlampa.
  • Låda för sängkläder eller leksaker, hyllor på sidorna för böcker . Om rummet är litet eliminerar lådorna behovet av att lägga en byrå, och sidohyllor är idealiska för dem som gillar att läsa före sänggåendet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att köpa en vagnsäng till din dotter behöver du inte tappa hjärnan över en sådan uppgift. Dessa produkter finns i ett stort sortiment och med bra rabatter i moderna möbelbutiker eller på Internet.

Rekommenderad: