Skifferfärg: Magnetiska Beläggningar Inuti, Färgkompositioner Tikkurila Och Sibirien, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Skifferfärg: Magnetiska Beläggningar Inuti, Färgkompositioner Tikkurila Och Sibirien, Recensioner

Video: Skifferfärg: Magnetiska Beläggningar Inuti, Färgkompositioner Tikkurila Och Sibirien, Recensioner
Video: Building a Mini Longship: part 4 keel riser 2024, Maj
Skifferfärg: Magnetiska Beläggningar Inuti, Färgkompositioner Tikkurila Och Sibirien, Recensioner
Skifferfärg: Magnetiska Beläggningar Inuti, Färgkompositioner Tikkurila Och Sibirien, Recensioner
Anonim

Det är lätt att göra interiören intressant, funktionell och användbar för utveckling av kreativa idéer för barn och vuxna med skifferfärg. Hon är bekant för alla från skoltiden i form av en tavla. Med hjälp av tavla och magnetfärger kan du ändra bilden på inredningen varje dag, beroende på ditt humör. Skiffermålning används i den allmänna dekorationen av väggar, dess delar, samt i dekorationen av enskilda föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I byggmaterialvärlden är denna typ utbredd. Blackboard och magnetfärger är rika på sina positiva egenskaper. En vacker matt yta passar in i alla rums design och ger den funktionalitet.

Bild
Bild
  • Det kommer att ersätta tapeter för barn, kommer att fungera som en duk för att rita och uttrycka barns idéer.
  • Magnetfärg gör att du kan fästa påminnelser, foton och ritningar på väggen.
  • Kompositionen utstrålar inte obehaglig lukt, den är säker för människor.
  • Kraftig vidhäftning till alla underlag.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hög brandmotstånd, vattenbeständighet.
  • Eliminerar strålning från arbetet med olika typer av utrustning.
  • Slitstark matt finish.
  • Maskerar små oegentligheter och ytdefekter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots de många positiva egenskaperna har kompositionen en negativ punkt. Blackboardfärg uppfattar inte låga temperaturer bra, så det är bättre att arbeta med det inomhus. Genom att täcka ytor med ett sådant färg- och lackmaterial skapar du en plats för att uttrycka ditt humör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Värdinnan i köket kommer att kunna skriva ner recept och många matlagningstips.
  • Det blir intressant för eleven att lösa problem och rita geometriska former på väggen.
  • Små barn kommer inte att förstöra ytan på väggarna med sina ritningar, utan kommer bara att uppdatera dem. Med hjälp av tapeter kan denna effekt inte uppnås.
  • Om du dekorerar väggen eller en del av den i korridoren på detta sätt kommer gästerna gärna att lämna en recension om kvällen.
  • Denna typ av interiör används ofta på kaféer, belysande menyer eller dagens rätter. I butiker firas kampanjer och rabatter på grafitbrädor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se är tillämpningsområdet för skiffermaterialet omfattande.

Bild
Bild

Förening

Skifferkompositionens struktur är vattenlöslig. Färgen kan tunnas eller tvättas av medan den fortfarande är flytande. Latexbaserad färg produceras. Om du vill använda väggen som en magnet, måste en magnetisk primer appliceras under tavlan. Hemligheten med denna komposition är i närvaro av järnpartiklar, som hjälper små magneter att fästa. Det är lätt att göra din egen skifferfärg.

Bild
Bild

För att göra detta behöver du:

  • cement (du kan ta en cementblandning);
  • akrylfärg;
  • Färg;
  • vatten;
  • gips;
  • vattenbaserad färg.
Bild
Bild

Det är nödvändigt att blanda ett glas akrylfärg, färgschema och 2 matskedar cement eller cementblandning. Det finns ett annat alternativ: färg, gips och vatten kombineras i förhållandet 3: 2: 1. För att göra ytmagnetiska egenskaper, lägg till en torr magnetisk primer till kompositionen.

Egenproduktion har sina fördelar:

  • Lönsamhet.
  • Att göra en mängd skifferfärg tillräcklig för att arbetsområdet ska utföras.
  • Möjlighet att göra färg i olika färger.
Bild
Bild

Fabriksfärg blir mer hållbar eftersom marmorflis blandas i den. Kostnaden för en burk med en volym på 750-1000 ml i genomsnitt i Ryssland är 1000 rubel.

Det finns flera typer av skifferfärger:

  • Sprayfärg är lämplig för små ytor.
  • Magnetisk skiffer tillåter inte bara att rita, utan också att fästa magneter.
  • Färgad skifferfärg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Huvudfärgerna på blackboardfärg är svart, mörkgrå, mörkgrön, men efter att de blivit populära har tillverkare från olika länder väsentligt utökat paletten. För närvarande kan du välja färg, vit, blå och andra färger för att dekorera enskilda föremål och inredningsdetaljer eller måla hela väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du väljer en skifferfärg bör du vara uppmärksam på kommentarerna. Många användare av denna produkt talar väl om det inhemska företaget. Sibirien , som antog den europeiska erfarenheten. Hon erbjuder ett bra utbud av färger (grå, vinröd, svart, grön, brun). Ett separat plus är innehållet av ett antiseptiskt medel i kompositionen, vilket förhindrar uppkomsten av svamp. Konsumenter berömmer detta märke för sitt överkomliga pris, jämnheten i den färdiga beläggningen och frånvaron av fläckar. Det är nödvändigt att applicera två lager av färgkompositionen. Använd mjuk krita för teckning och en vanlig disksvamp för sköljning. Måla frimärken Sibirien PRO finns i svart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare en analog tavelfärg erbjuds av ett finskt företag Tikkurila … Färgen har visat sig bra på färg- och lackmarknaden under en 150-årig period. Tikkurila Liitu säljs som bas A och C med möjlighet till nyans i valfri annan färg: paletten innehåller cirka 20 000 färger, inklusive den klassiska svarta. Enligt kundrecensioner appliceras det första lagret med stora svårigheter, och med tanke på målningsprocessen är det nödvändigt att applicera tre lager, inte mindre. Det är absolut nödvändigt att spackla djupa oegentligheter, eftersom färgen inte döljer dem. Trots alla svårigheter med att måla, kommer resultatet att glädjas. Tillverkarna lovar att färgen tål minst 5000 friktioner.

Bild
Bild

Holländskt företag MagPaint Sedan 2000 har den specialiserat sig på tillverkning av endast magnetiskt bläck, men nu har skiffer- och markörkompositioner lagts till linjen. Användare noterar den utmärkta magnetiska effekten. Färgen torkar snabbt och uppfyller sedan sina funktioner till fullo. Enligt kundrecensioner är de vanligaste användningsplatserna i barnkammaren och i sovrummet. Tillverkare rekommenderar att applicera färg av alla märken i flera lager för att säkerställa maximala funktionella egenskaper hos det använda materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner av skifferfärger och lacker är mestadels positiva. Ytan på vilken denna komposition kommer att vara bör vara helt plan, annars blir det extremt obekvämt att måla och tvätta bort. Krita kommer att smula sönder på oegentligheter, ständigt bilda smuts på golvet, och när du tvättar bort "mästerverk" på sådana platser måste du visa tålamod och uthållighet.

Bild
Bild

Hur man använder?

När man dekorerar enskilda delar av inredningen eller hela väggarean är det värt att överväga den snabba stelningen av kompositionen. Blackboard -färg säljs i sprayer och i vanliga burkar. Aerosol är mer bekvämt och ekonomiskt, men om vi pratar om ett litet användningsområde, använd sedan en pensel för att måla över svåråtkomliga områden.

För målning behöver du:

Förbered planet. För detta tas alla gamla beläggningar bort: tapeter, gips, färg och så vidare, och sprickor och fördjupningar förseglas med kitt. De återstående defekterna jämnas ut med en järnborste eller sandpapper

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Området som ska appliceras måste tvättas noggrant och grundas.
  • När primern är torr kan du öppna färgburk. Det är nödvändigt att förbereda materialet, och efter öppning, rör om blandningen så att kompositionen blir homogen.
  • Rör om allt noggrant innan du målar, applicera sedan det första lagret. Färgen torkar i cirka 2 timmar, först då kan du applicera igen.
  • Efter 72 timmar är ytan klar att användas. Använd inte kemiska rengöringslösningar under den första månaden, använd bara en mjuk svamp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Efter att ha bekantat dig med de främsta fördelarna, särdragen, typerna och tillverkarna av skifferfärg kan du gå vidare till valet av kompositionen. När det gäller att dekorera enskilda delar och föremål med skifferfärg, ge företräde åt vanlig skifferfärg. Mycket färg krävs inte för enskilda dekorativa element, så detta är också ett ekonomiskt alternativ. Titta på tapeter, möbler och matcha sedan färgen med den övergripande interiören. Kontakta din återförsäljare för mer information om reglerna för användning, sammansättning och hållbarhet för färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du dekorerar ett barnrum, oavsett om det är helt en vägg eller en del av en yta, är det värt att uppmärksamma den magnetiska skifferkompositionen. Innan du målar måste du applicera en magnetisk primer för att skapa en magnetiserad yta eller köpa en färdig magnetfärg från affären. Hon kommer att roa barn med teckningar och roliga magneter som hjälper dem att utveckla kreativitet och intelligens. Detta färg- och lackmaterial har många fördelar. Det blir stor popularitet, det används redan inte bara i skolinstitutioner, utan också i den moderna inredningen av kaféer, butiker, salonger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

En positiv egenskap med att använda skifferfärg i köket är dess hållbarhet och fuktbeständighet. Materialet har en hög funktionalitet i detta rum. Det är bättre att använda skifferfärg på små dekorativa element, till exempel: dekorera en del av väggen nära kylskåpet för att lämna listor över produkter, skriva önskemål om mat till värdinnan. En markerad rektangel vid matbordet kommer att se bra ut. Hushållen kommer att kunna utforma menyn och hälsningar, och gästerna kommer att kunna uttrycka sin tacksamhet till värdinnan. Använd inte denna komposition nära spisen - färgen kan missfärgas av hett fett.

Bild
Bild
Bild
Bild

För korridoren kan du använda både små rutor och en del av väggen från tak till golv . Gästerna kommer att skriva positiva recensioner om sammankomster, barn - att rita och värdar - för att beundra mästerverken på morgonen. När du lämnar eller återvänder kan du lämna påminnelser för alla familjemedlemmar.

Om du räknar varje minut och ofta arbetar hemifrån är en grafitfärgad målarkalender en bra idé för ditt hemmakontor. Med en mörkgrå kalenderorganisatör kan du ta anteckningar när du vill. Du kan ordna det på väggen framför skrivbordet för bekvämlighet och tydlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren kommer tjejer att uppskatta den lila skifferfärgen. Genom att välja flerfärgade kritor kommer flickor att utveckla sin fantasi genom att måla i en trevlig ljus färg. Samtidigt uppnår du en god effekt genom att markera hela väggen för målning, och därigenom separera utrymmet för spel och avkoppling med hjälp av zonmetoden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fans av brädspel bör överväga alternativet att dekorera vardagsrummet med skifferfärg. Det kommer att vara bekvämt att spela in spelets poäng på väggen framför bordet, för att sammanfatta resultaten utan att bli distraherad från en intressant lektion.

Oanvända skifferfärgerester kan användas för att dekorera små föremål:

  • Ge kopparna ett "andra liv" och ny intressant inredning.
  • Designa etiketter för burkar med konservering eller behållare med bulkprodukter.
  • Gör inskriptioner på lådor för små föremål och material för handarbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gör mini -etiketter för kryddbehållare.
  • Dekorera utsidan av lådorna i köket.
Bild
Bild

Ett annat alternativ för att använda skiffereffektkompositionen är att måla flera separata element. Det kan vara brädor, gamla brickor, alla saker som du vill ge en "andra vind". Efter att färgen har torkat kan de placeras eller hängas var som helst i lägenheten eller sättas ihop för att skapa en helhetsbild.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ditt hem är en plats där det ska vara mysigt och varmt, där bara goda, positiva känslor råder. Skifferkompositionen kommer att lägga till goda känslor. Barn kommer att utveckla tänkande och kreativitet. Det kommer att bli intressant för studenten att studera, nit kommer att dyka upp. Gästerna är glada att lämna feedback på de senaste semestrarna. Om du är en kreativ person som älskar icke-standardiserade tillvägagångssätt, är blackboardfärg definitivt ditt alternativ. Experimentera gärna.

Rekommenderad: