Legrand Förlängningssladdar Och överspänningsskydd: "Comfort" Och Andra Modeller, Råd Om Deras Val

Innehållsförteckning:

Video: Legrand Förlängningssladdar Och överspänningsskydd: "Comfort" Och Andra Modeller, Råd Om Deras Val

Video: Legrand Förlängningssladdar Och överspänningsskydd:
Video: Volvo Trucks - How to stay in power 2024, Maj
Legrand Förlängningssladdar Och överspänningsskydd: "Comfort" Och Andra Modeller, Råd Om Deras Val
Legrand Förlängningssladdar Och överspänningsskydd: "Comfort" Och Andra Modeller, Råd Om Deras Val
Anonim

Förlängningssladdar för uttag är en oerhört användbar sak i vardagen. Detta gäller särskilt för gamla gemensamma lägenheter, där ett rum har högst 1-2 uttag. Naturligtvis tror man att detta bara är en tillfällig lösning, eftersom det är omöjligt att hålla utrustningen ansluten på detta sätt hela tiden. Förlängningssladdar är dock olika. Idag ska vi till exempel titta på modeller från Legrand -företaget.

Fördelar och nackdelar

Det första steget är att hantera villkoren. Ett överspänningsskydd är samma förlängningssladd, men mer pålitligt . De är inbäddade brytare , som skyddar den anslutna utrustningen från överspänningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan köpa både ett överspänningsskydd och en förlängningssladd från Legrand. Detta är dock inte deras huvudfokus. Legrand bedriver främst produktion och försäljning av olika ledningsprodukter. Alla deras produkter är mycket uppskattade av elektriker för sin höga kvalitet - lyckligtvis är förlängningssladdar inget undantag.

Alla modeller som presenteras i företagets katalog kan skryta med mycket hög prestanda . Vi pratar om enheternas hållbarhet och nivån på den högsta tillåtna belastningen. Dessutom är deras modellutbud mycket varierat - alla köpare kan hitta en lämplig lösning för deras situation.

Bild
Bild

Den viktigaste och förmodligen den enda nackdelen med deras produkter är priset. Det är ganska högt för vår marknad: den genomsnittliga prislappen är cirka 1000 rubel.

Det finns naturligtvis ett par budgetmodeller, men samtidigt finns det alternativ för 2500 rubel.

Men ibland är det bättre att betala för mycket för kvalitet . Speciellt när det gäller el, för om något händer måste du betala mycket mer för utbränd utrustning.

Bild
Bild

Sortimentöversikt

Eftersom vi pratar om valet av modeller, låt oss stanna på detta lite mer detaljerat. Generellt sett har Legrand redan släppt en hel del modeller, men det kommer att ta för lång tid att demontera dem alla. Därför kommer vi bara att överväga de mest populära alternativen som är efterfrågade bland den ryska konsumenten.

" Standard ". Den enklaste av de populära modellerna. Platt förlängning för 3-6 extra uttag; kabellängd från 1, 5 till 5 meter; den maximala effekten för de anslutna enheterna är 3500 W. Dess platta form gör att den kan placeras även under möbler, och hålen i bakpanelen gör det möjligt att hänga den på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Bekvämlighet " … Modellen är utrustad med en avstängningsknapp och speciella ben som gör det möjligt att inte bara fästa förlängningssladden på valfri yta utan också att rotera den i olika vinklar. Den är också konstruerad för 3-6 uttag, och dess kabellängd är från 1,5 till 5 meter. Maxeffekten är något högre - 3680 watt.

Bild
Bild

" Komfort och säkerhet " … Denna variant är mycket lik den tidigare modellen - den är också utrustad med knapp och fötter. Samtidigt gjordes ett antal ändringar. Tillverkaren har ökat avståndet mellan uttagen för ökad bekvämlighet, ökat maximal livslängd och lagt till en USB -port för laddning av prylar utan strömförsörjning. Den maximala kabelstorleken är 3 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Säkerhet och skydd av utrustning " … Det är för närvarande den mest avancerade modellen från Legrand. Alla fördelar med den tidigare modellen och ett antal förbättringar: en extra USB -port, ett speciellt stativ för vertikal installation och en strömindikator. Dessutom är det redan ett överspänningsskydd; och det skyddar inte bara enheter från spänningsstötar, utan visar även status för interna säkringar. Tyvärr är den maximala kabellängden bara 2 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa modeller finns i Legrand -katalogen.

I butiken presenteras de oftast under digitala namn som anger enhetens modell och parametrar, men på tillverkarens officiella webbplats anges de på det sättet.

Bild
Bild

Urvalsregler

Låt oss nu diskutera de grundläggande reglerna för att välja förlängningssladdar och hur vad man ska titta efter när man köper.

  1. Det första steget är att bestämma vill du ha ett överspänningsskydd eller en vanlig förlängningssladd . Överspänningsskydd skyddar dina elektriska apparater mer pålitligt, men de kostar en storleksordning mer. Det är bäst att ta dem för en "frosserig" teknik, eller om du vet att ditt hem är pressat.
  2. Sedan tittar vi på högsta tillåtna effekt . Om det inte räcker kan förlängningssladden brinna ut tillsammans med all ansluten utrustning.
  3. Nästa sak att se upp för är avståndet mellan uttagen . Vissa typer av utrustning och enheter kan inte anslutas om avståndet mellan uttagen är för litet.
  4. Nästa i vikt är sladdlängd . Fundera över hur du ska använda förlängningssladden. Välj den så att tråden är tillräckligt lång för dina behov.
  5. Glöm inte om antalet bon själva . Ju fler, desto bättre, men en ökning av antalet bo innebär en ökad storlek.
  6. Fortfarande värt att kolla tillgång till ytterligare uttag, till exempel USB .
  7. Tja, det sista du behöver utvärdera enhetens utseende: färg, form, design och mer .
Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är alla huvudparametrar för olika modeller som du kan vara uppmärksam på när du köper. Och vi pratar här inte bara om Legrand -produkter, utan också om andra tillverkare.

Rekommenderad: