Överspänningsskydd Och Förlängare Power Cube: Egenskaper Hos SPG-B, SPG (5 + 1) -16B Och SPG-B-BLACK, PG-B-6 Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Överspänningsskydd Och Förlängare Power Cube: Egenskaper Hos SPG-B, SPG (5 + 1) -16B Och SPG-B-BLACK, PG-B-6 Och Andra Modeller

Video: Överspänningsskydd Och Förlängare Power Cube: Egenskaper Hos SPG-B, SPG (5 + 1) -16B Och SPG-B-BLACK, PG-B-6 Och Andra Modeller
Video: Сабвуфер Wharfedale Power Cube 10A 2024, Maj
Överspänningsskydd Och Förlängare Power Cube: Egenskaper Hos SPG-B, SPG (5 + 1) -16B Och SPG-B-BLACK, PG-B-6 Och Andra Modeller
Överspänningsskydd Och Förlängare Power Cube: Egenskaper Hos SPG-B, SPG (5 + 1) -16B Och SPG-B-BLACK, PG-B-6 Och Andra Modeller
Anonim

Ett dåligt kvalitets- eller felaktigt utvalt överspänningsskydd kan inte bara misslyckas i det mest olämpliga ögonblicket för detta, utan också leda till en datorstörning eller dyra hushållsapparater. I sällsynta fall kan detta tillbehör till och med orsaka brand. Därför är det värt att överväga funktioner och utbud Power Cube överspänningsskydd och förlängningssladdar , samt bekanta dig med tips för att göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Rättigheterna till varumärket Power Cube tillhör det ryska företaget "Electric Manufacture ", som skapades i staden Podolsk 1999. Det var överspänningsskydden som blev de första produkterna som tillverkades av företaget. Sedan dess har sortimentet expanderat betydligt och innehåller nu en mängd olika nät- och signalkablar. Efter hand optimerade företaget produktionsprocessen genom att självständigt börja tillverka alla nödvändiga komponenter.

Det är överspänningsskydden och förlängningssladdarna för Power Cube som fortfarande ger företaget en betydande del av intäkterna.

Bild
Bild

Låt oss lista de viktigaste skillnaderna mellan Power Cube överspänningsskydd och deras motsvarigheter

  1. Höga kvalitetsstandarder och fokus på den ryska marknaden . All elektrisk utrustning som tillverkas av företaget uppfyller kraven i GOST 51322.1-2011 och är anpassad för plötsliga spänningsfall.
  2. Korrespondens av passegenskaper till riktiga . Tack vare användningen av sina egna komponenter (inklusive koppartrådar) garanterar företaget att all dess utrustning tål exakt de ström- och spänningsvärden som visas i databladet utan att skada eller avbryta driften.
  3. Prisvärt pris … Rysk utrustning är märkbart billigare än sina motsvarigheter från USA och europeiska länder, och inte mycket dyrare än produkter från kinesiska företag. På grund av deras ryska ursprung och hela produktionscykeln beror samtidigt priser på filter och förlängningssladdar inte på valutafluktuationer, vilket är särskilt viktigt i samband med nästa globala finanskris mot bakgrund av COVID-19 pandemisk.
  4. Lång garanti . Garantiperioden för reparation och utbyte av nätverksutrustningen i fråga är från 4 till 5 år, beroende på den specifika modellen.
  5. Förekomsten av uttag i det "gamla formatet ". Till skillnad från de flesta europeisk, amerikansk och kinesisk utrustning har företagets produkter från Podolsk inte bara uttag i Euro-format, utan också kontakter för ryska standardkontakter.
  6. Prisvärd renovering . Enheternas ryska ursprung gör det enkelt och snabbt att hitta alla nödvändiga reservdelar för egen reparation. Företaget har också ett omfattande nätverk av certifierade SC, som finns i nästan alla större städer i Ryssland.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med Power Cube -tekniken, de flesta ägare kallar sitt låga motstånd mot mekaniska skador som orsakas av användning av föråldrade plastkvaliteter i fodralen.

Modellöversikt

Företagets sortiment kan delas in i två kategorier: filter och förlängningssladdar . Låt oss titta närmare på var och en av produktgrupperna.

Nätverksfilter

Företaget erbjuder för närvarande flera linjer av överspänningsskydd

PG-B - en budgetversion med en klassisk design (a la den berömda "piloten"), 5 jordade euro-uttag, en strömbrytare med inbyggd indikator-LED och vit karossfärg. Huvudsakliga elektriska egenskaper: effekt - upp till 2, 2 kW, ström - upp till 10 A, maximal störningsström - 2, 5 kA. Utrustad med skydd mot kortslutning och överström, samt en pulsbrusfiltreringsmodul. Finns i 1,8 m (PG-B-6), 3 m (PG-B-3M) och 5 m (PG-B-5M) sladdlängder.

Bild
Bild

SPG-B - en uppgraderad version av den föregående serien med inbyggd automatisk säkring och grått hus. Skiljer sig i ett sortiment av sladdlängder (alternativ finns med en kabel på 0, 5, 1, 9, 3 och 5 meter) och tillgängligheten av modeller med en kontakt för införande i UPS (SPG-B-0, 5MExt och SPG-B-6Ext).

Bild
Bild

SPG-B-VIT - en variant av den föregående serien, kännetecknad av fodralets vita färg och frånvaron i modellerna med en kontakt för UPS.

Bild
Bild

SPG-B-SVART - skiljer sig från den tidigare versionen i kroppens och sladdens svarta färg.

Bild
Bild

SPG (5 + 1) -B - skiljer sig från SPG-B-serien genom att det finns ett extra ojordat uttag. Finns i kabellängder på 1, 9 m, 3 m och 5 m. Det finns inga modeller i serien som är avsedda för anslutning till en avbrottsfri strömförsörjning.

Bild
Bild

SPG (5 + 1) -16B - denna linje innehåller semi-professionella filter för anslutning av högeffektiv utrustning. Den maximala totala effekten för de enheter som kan anslutas till sådana filter är 3,5 kW, och den maximala belastningsströmmen, som inte leder till strömavbrott med autosäkring, är 16 A. Utrustad med en tvåpolig strömbrytare med LED, 5 jordade EU -uttag och en ojordad kontakt … Färgen på kroppen och sladden för alla modeller av denna linje är vit. Finns i sladdlängder på 0,5 m, 1,9 m, 3 m och 5 m.

Bild
Bild

SPG-MXTR -denna serie innehåller varianter av modellen SPG-B-10 med en sladdlängd på 3 m, som skiljer sig åt i sladdens och kroppens färg. Finns i beige, gröna och röda färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Proffs " - en serie professionella enheter för anslutning av kraftfull utrustning (med en total effekt på upp till 3,5 kW vid en driftström på upp till 16 A) i ett instabilt elnät. Utrustad med moduler för filtrering av impulsbrus (dämpar en puls med en toppspänning på upp till 4 kV i nanosekundområdet med 50 gånger, och i mikrosekundområdet - med 10 gånger) och för att minska RF -störningar (reduktionsfaktorn för störning av en frekvens på 0,1 MHz är 6 dB, för 1 MHz - 12 dB och för 10 MHz - 17 dB). Impulsstörningsströmmen, som inte stänger av enheten, är 6,5 kA. Utrustad med 6 jordade europeiska standardkontakter med skyddande fönsterluckor. Tillverkad i vitt färgschema. Finns i 1, 9 m, 3 m och 5 m sladdlängder.

Bild
Bild

" Garanti " -Professionella filter för skydd av medeleffektutrustning (upp till 2,5 kW vid en ström på upp till 10 A), som ger skydd mot impulsljud (liknande "Pro" -serien) och högfrekventa störningar (reduktionsfaktorn för interferens med en frekvens på 0,1 MHz är 7 dB, för en frekvens på 1 MHz - 12,5 dB och för en frekvens på 10 MHz - 20,5 dB). Antalet och typen av uttag liknar dem i "Pro" -serien, medan en av dem flyttas bort från huvudkontakterna, vilket gör att du kan ansluta adaptrar med stora dimensioner till den. Designfärg - svart, sladdlängden är 3 m.

Bild
Bild

Hushålls förlängningssladdar

Det nuvarande sortimentet av det ryska företaget innehåller också en serie standardförlängningssladdar

3+2 – grå förlängningssladdar med tvåvägs ojordade uttag (3 på ena sidan och 2 på den andra) utan strömbrytare. Sortimentet inkluderar modeller med en maximal effekt på 1,3 kW och 2,2 kW, samt med en sladdlängd på 1,5 m, 3 m, 5 m och 7 m.

Bild
Bild

3 + 2 Combi - modernisering av den tidigare linjen med jordade uttag och ökad effekt till 2, 2 kW eller 3,5 kW.

Bild
Bild

4 + 3 Combi - skiljer sig från den föregående serien genom att det finns ytterligare ett uttag på varje sida, vilket ökar deras totala antal till 7.

Bild
Bild

PC-Y - en serie förlängningssladdar för 3 jordade uttag med strömbrytare. Märkeffekt - 3, 5 kW, maximal ström - 16 A. Alternativ finns med sladdlängder 1, 5 m, 3 m och 5 m, samt med svart eller vit färg på sladden och plastdelar.

Bild
Bild

PCM - en serie förlängningssladdar med en originaldesign med en maximal effekt på 0,5 kW vid en ström på upp till 2,5 kA. Sladdens längd är 1,5 m, antalet uttag är 2 eller 3, färgen på designen är svart eller vit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en lämplig filtermodell eller förlängningssladd måste dess egenskaper beaktas.

  • Sladdlängd - det är värt att i förväg uppskatta avståndet från konsumenter som kommer att anslutas till enheten till närmaste gratisuttag.
  • Antal och typ av uttag - det är värt att räkna antalet planerade konsumenter och bedöma vilken typ av deras gafflar som tillhör. Det kommer inte heller att vara överflödigt att lämna ett eller två uttag ledigt, så att förvärv av ny utrustning eller önskan att ladda gadgeten inte blir en anledning till att köpa ett nytt filter.
  • Deklarerad makt - för att bedöma denna parameter måste du summera maximal effekt för all utrustning som du planerar att inkludera i enheten och multiplicera den resulterande siffran med säkerhetsfaktorn, som måste vara minst 1, 2–1, 5.
  • Filtreringseffektivitet och överspänningsskydd - det är värt att välja egenskaper hos filtret baserat på sannolikheten för överspänningar och andra strömproblem i ditt elnät.
  • Ytterligare alternativ - det är värt att omedelbart bedöma om du behöver ytterligare filterfunktioner som en USB -kontakt eller separata switchar för varje uttag / uttag.

Rekommenderad: