Vinkelborr: Välj En Elektrisk Eller Sladdlös Borr

Innehållsförteckning:

Vinkelborr: Välj En Elektrisk Eller Sladdlös Borr
Vinkelborr: Välj En Elektrisk Eller Sladdlös Borr
Anonim

Vinkelborrmaskinen är en typ av hammarborr. Verktyget används aktivt vid reparations- och konstruktionsarbete som utförs i trånga utrymmen och föremål med komplex konfiguration. Användarvänlighet, låg kostnad och bred konsumenttillgänglighet för hörnenheten gör den till ett ganska populärt och efterfrågat professionellt elverktyg.

Bild
Bild

Specifikationer

När det gäller deras funktionella syfte skiljer sig vinkelborrar inte mycket från traditionella modeller, men de är strukturellt arrangerade lite annorlunda. Huvudskillnaden mellan de två verktygsmodifieringarna är vridmomentets överföringsvinkel, som i vinkelmodeller motsvarar 90 grader i förhållande till platsen för huvudnoderna och kroppen.

På grund av designfunktionerna är dessutom slagkraften hos sådana enheter frånvarande.

Vinkelborrar kan fungera både från ett 220 V -nätverk och från batterier. Enheter som drivs av elektricitet kallas "volymetriska" och används ofta i reparationer och konstruktion. Batteriprover är oersättliga vid installation Till exempel vid montering av möbler, konsumentelektronik och andra produkter, vars installation kräver borrning av hål och åtdragning av skruvar och bultar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den huvudsakliga tekniska indikatorn för vinkelborrar är deras kraft, samt axelrotationshastighet och vikt. Effekten hos sådana modeller är i genomsnitt 350-810 W och beror på typ av strömförsörjning och enhetens märke.

Rotationshastigheten är något sämre än den för traditionella borrar och varierar inom 1100-2300 rpm. / min., medan det för ett slagverksinstrument kan vara 2800 eller mer. / min.

Enheternas vikt jämfört med klassiska borrar är ungefär densamma och i genomsnitt 1,5 kg.

Det finns dock också mycket lätta modeller, vars massa knappt når 1, 2 kg. Dessa inkluderar trådlösa enheter, som på grund av sin låga vikt i hög grad underlättar arbetet.

Bild
Bild

En annan viktig teknisk parameter för vinkelborrar är deras form. Bland ett stort antal modeller av olika märken finns både platta och ganska stora enheter . Och om de förra används oftare i möbelproduktion, då har de senare en högre effekt, drivs från elnätet och kan arbeta med komplexa material under svåra yttre förhållanden.

Till exempel är en typisk representant för "seriösa" vinkelanordningar borrmaskinen Makita DA 6301, som väger 4, 3 kg och har en effekt på 810 watt.

På grund av sin höga effekt kan denna modell inte bara användas för att skruva skruvar eller borra hål, utan också för att blanda tjocka murbruk och bygga blandningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla vinkelmodeller är utrustade med en omvänd funktion, som låter dig ändra borrens rotationsriktning och utföra alla tekniska uppgifter av vilken komplexitet som helst.

Chuck med vinkelborrar är konstruerad för verktyg med skaft från 1 till 13 mm, vilket gör att du kan utföra ett ganska brett arbetsområde med ett sådant verktyg.

Justering av borrens rotationshastighet utförs med hjälp av en bekväm knapp eller ett hjul på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller av vinkelverktyg är utrustade med en spindellåsfunktion som automatiskt låser motoraxeln när borren behöver bytas ut.

Funktioner för användning

Att arbeta med en vinkelborr är ganska enkelt på grund av dess låga vikt, bekväma grepp och platta form av verktyget. Enheten passar enkelt i trånga utrymmen och kan användas i områden där en konventionell borr helt enkelt inte får plats.

Trots enkelheten och enkelheten i manipulationer måste dock vissa regler för användning av ett elverktyg iakttas

  • Innan du använder en vinkelborr, se till att det inte finns några trådar och metalldelar inuti arbetsytan - detta hjälper till att undvika skador och förlänga verktygets livslängd.
  • Tryck inte för mycket på enheten. Om du måste borra betong eller metall, bör du för dessa ändamål välja ett lämpligt kraftverktyg - de flesta vinkelborrar är olämpliga för sådant arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Arbeta med det eller det materialet bör utföras med den patron som är avsedd för detta. Till exempel kräver borrning av trä- och plastytor användning av plastnyckellösa chuckar, medan metall eller betong kräver metallnyckelfria och tandade nyckelmodeller.
  • Om enheten måste användas mycket ofta, bör man komma ihåg att borrar bestående av plastdrev och belagda med molybdenfett inte kan hålla länge under tung belastning. Enheter med en "fyllning" av metall kan köras säkert länge utan att oroa sig för deras snabba misslyckande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Den moderna elverktygsmarknaden erbjuder ett stort utbud av vinkelborrar. Bland det stora antalet produkter finns både framstående varumärken och lite kända billiga alternativ. På grund av den höga konkurrensen har de flesta modellerna god byggkvalitet och hög prestanda, men några av dem bör markeras separat.

Bild
Bild

Hitachi japanska hörnborrar välkänd över hela världen. Tillverkaren producerar modeller med elektronisk kontroll och låg huvudhöjd. Detta gör att tekniker kan arbeta i betydligt smalare områden som är svåra att komma åt - där någon annan borr inte passar. Enheterna är utrustade med ett backsystem och kan användas som skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska märket Makita också välkänt för professionella hantverkare. Företaget är den äldsta leverantören av byggverktyg och tillverkar produkter av högsta kvalitet. Makita vinkel elektriska borrar har många alternativ, till exempel spotlights, möjligheten att installera ett annat handtag och en vändmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyska företaget Bosch anses också vara en av världens bästa elverktygstillverkare och producerar högteknologiska och mycket högkvalitativa vinkelborrar. Enheterna har många alternativ och kan fungera under aggressiva miljöförhållanden - detta gör att du kan använda enheterna vid ganska låga temperaturer, vilket är särskilt viktigt i vårt land.

Bild
Bild

Bland inhemska modeller har "Zubr" och "Fiolent" bra egenskaper ., men i många driftsparametrar är de något sämre än utländska motsvarigheter. Kostnaden för dessa modeller är dock mycket lägre än för kända märken, så de är ganska lämpliga för icke-professionellt bruk, liksom för montering och reparation av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du börjar köpa en vinkelborr bör du vara uppmärksam på följande punkter:

  • när du väljer modell måste du veta att elektriska apparater alltid väger mer än batterier;
  • vid val av modellstorlek bör följande punkt beaktas: ju mindre dess dimensioner, desto större är sannolikheten för penetration till svåråtkomliga platser;
  • det är meningslöst att köpa särskilt kraftfulla modeller för hemmabruk - en rotationshastighet på 1200 varv / minut är tillräckligt;
  • när du väljer en chuck måste du veta att spännhylsornas nyckelhållare är mycket mer pålitliga och starkare än snabbspänningsmodeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkelborrar är bra hjälpare i komplexa tekniska uppgifter, men trots deras effektivitet är de definitivt inte oersättliga elverktyg.

Om du planerar att borra hål på ytan en gång eller utföra mindre reparationer, räcker det att köpa en adapter för en konventionell borr, som kan användas som en flexibel axel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inom den yrkesmässiga verksamheten inom byggnadsområdet bidrar vinkelborrmaskinen till ett snabbt och högkvalitativt utförande av de mest komplexa tekniska uppgifterna.

Rekommenderad: