Fotoluminescerande Film (15 Bilder): Självlysande Ljusackumulerande Film För Evakueringsplaner, Självhäftande Film Som Lyser I Mörkret

Innehållsförteckning:

Video: Fotoluminescerande Film (15 Bilder): Självlysande Ljusackumulerande Film För Evakueringsplaner, Självhäftande Film Som Lyser I Mörkret

Video: Fotoluminescerande Film (15 Bilder): Självlysande Ljusackumulerande Film För Evakueringsplaner, Självhäftande Film Som Lyser I Mörkret
Video: Photoluminescent Plastic Long Time Glow In The Dark Vinyl Luminous Film Self Adhesive 2024, Maj
Fotoluminescerande Film (15 Bilder): Självlysande Ljusackumulerande Film För Evakueringsplaner, Självhäftande Film Som Lyser I Mörkret
Fotoluminescerande Film (15 Bilder): Självlysande Ljusackumulerande Film För Evakueringsplaner, Självhäftande Film Som Lyser I Mörkret
Anonim

Att veta allt om fotoluminescerande film är mycket viktigt för säkerheten i stora byggnader och för andra ändamål. Det är nödvändigt att ta reda på varför en självlysande ljusackumulerande film behövs för evakueringsplaner, vad som är anmärkningsvärt med den självhäftande filmen som lyser i mörkret och andra typer av detta material. Bland annat förtjänar tillämpningsområdet för sådana produkter en separat diskussion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Redan med namnet kan du förstå att detta är en typ av film som avger ett starkt ljus även i fullständigt mörker. Luminescens tillhandahålls av en speciell substans som kallas fotoluminofor, som absorberar energi från synligt ljus; då kommer den att lysa länge i avsaknad av yttre belysning. Fosforns volym i det använda materialet är direkt relaterat till glödens intensitet och varaktighet. Experter noterar att en speciell beläggning också uppfattar ultravioletta strålar och använder dem för att ge näring … Filmens glöd (eller snarare efterglödningen) kan pågå från 6 till 30 timmar; denna indikator påverkas av både fosforns volym och varaktigheten av den tidigare "laddningen".

Under de första 10 minuterna är glödet så intensivt som möjligt . Då minskar ljusstyrkan gradvis. Vanligtvis tillhandahåller utvecklare en viss intensitet för "tröskeln". I enlighet med det kommer materialet att lysa jämnt tills "laddningen" är slut.

Skyddet av det lysande skiktet tillhandahålls också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturellt består dessa produkter av:

  • från ett polymerskikt (släckning av aggressiva ämnen och mekanisk påfrestning);
  • fosforkomponenter;
  • huvuddelen (PVC);
  • lim;
  • bottenunderlag.

I motsats till vad många påstår innehåller fotoluminescerande filmer inte fosfor. Det finns inga radioaktiva komponenter i den heller. Därför är denna typ av beteckning helt säker för människors och djurs hälsa. Materialets transparens gör att du tydligt kan se alla bilder och symboler. Utmärkt belysning garanteras även i ett rökigt rum.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Till förmån för den fotoluminescerande filmen framgår av:

  • utmärkt mekanisk hållfasthet;
  • absolut säkerhet;
  • oöverträffade miljöegenskaper;
  • motståndskraft mot många mekaniska påverkan;
  • ogenomtränglighet för vatten;
  • lönsamhet;
  • enkel användning.

Färgen ändras inte ens vid långvarig användning . På något sätt krävs det inte att speciellt förbereda ytan för applicering av materialet. Och när den appliceras behöver du inte vänta med att torka eller göra något annat. Den använda fotoluminescerande filmen kan tas bort utan att riva.

Användbarheten säkerställs även i avsaknad av strömförsörjning; fotoluminescerande film har inga märkbara nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Fotoluminescerande film kan utformas för utskrift … Denna typ är mycket populär när man skaffar evakueringssystem. Screentryck används tillsammans med digitalt bläck. Det finns också en självlysande lamineringsfilm. Denna lösning möjliggör snabbare ljusackumulering jämfört med vanliga PVC -produkter. Efterglödet i mörkret kommer att hålla längre och kommer också att öka drifttiden.

Modern ljusackumulerande (aka ljusackumulerande) film har använts sedan mitten av 1980-talet. En exceptionellt transparent typ av beläggning används för laminering. Även små detaljer i bilden kan lätt ses genom den. Direkt screentryck och lösningsmedelsutskrift innebär vanligtvis användning av vit ogenomskinlig lysande film.

Det bör noteras att ljusenergins intensitet kan variera mycket beroende på den specifika uppgiften och fosforet som används.

Bild
Bild
Bild
Bild

En utbredd lösning är FES 24 . Sådana filmer är helt ogenomskinliga. De är avsedda för direktutskrift med specialfärger. Senare appliceras beläggningen på valfri fast bas. FES 24P har helt olika egenskaper - det är ett helt transparent och bekvämt material; det är möjligt att laminera med ett sådant verktyg redan från början färdiga bilder och beteckningar.

Standardbeläggningstjockleken är 210 mikron. Vid användning av ett självhäftande underlag ökar tjockleken till 410 mikron. När det gäller effektivitet är filmerna inte sämre än en så beprövad lösning som fosforsyra. Dessutom är de mycket mer attraktiva när det gäller säkerhet. PVC-baserade produkter innehåller relativt lite fosfor och kan inte vara längre än 7 år; i utomhusmiljön används modifieringar avsedda för laminering oftare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Utbudet av fotoluminescerande filmer är ganska stort. Därför kan den tillämpas på en mängd olika områden:

  • för utrymningsplaner i bostäder och offentliga byggnader;
  • för evakueringsskyltar på tåg, flygplan, fartyg, bussar och så vidare;
  • vid utfärdande av skyltar;
  • i ljusa dekorationer;
  • i signalmarkeringen;
  • i särskilda säkerhetssymboler;
  • vid inredning av lokaler;
  • som belysning av inre element.
Bild
Bild

Lamineringsfilmen kan också användas på motorvägar. E Det tillämpas ofta på lastbilar för att förbättra trafiksäkerheten. En särskild beläggning används också för vägskyltar för att säkerställa deras synlighet. Säkerhetsskyltar med glödeffekt kan appliceras på fasader, i olika delar av korridorer, på informationsställ, på kontor, på väggar i trappor och i produktionshallar.

Säkerhetssymboler kan vara av en varningskaraktär. De används där sprängning pågår, där tung utrustning, giftiga ämnen eller höga spänningar används. Med hjälp av fotoluminescerande film är det också bekvämt att demonstrera förbudet mot en viss åtgärd, ange riktningen för nödutgången. Ljusackumulerande produkter är lämpliga för att skapa skyltar och souvenirer. Med deras hjälp trimmas ibland bilar som används av taxitjänster och andra organisationer.

Rekommenderad: