Film För Aquaprint: Krom, Nedsänkning Och Andra Typer För Aquatryck, Applikation Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Film För Aquaprint: Krom, Nedsänkning Och Andra Typer För Aquatryck, Applikation Och Tips För Att Välja

Video: Film För Aquaprint: Krom, Nedsänkning Och Andra Typer För Aquatryck, Applikation Och Tips För Att Välja
Video: Aquaprint :) 2024, Maj
Film För Aquaprint: Krom, Nedsänkning Och Andra Typer För Aquatryck, Applikation Och Tips För Att Välja
Film För Aquaprint: Krom, Nedsänkning Och Andra Typer För Aquatryck, Applikation Och Tips För Att Välja
Anonim

Många gillar vackra saker, men en intressant design av hög kvalitet kan avsevärt höja priset på den färdiga produkten. Med teknikutvecklingen får alla möjlighet att bli designer för sina favorit saker och förändra sitt utseende utan att lägga ner mycket ansträngning och pengar. Detta var sättet att dekorera med en film för aquaprint. Du bör lära dig vad det är och hur du använder det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Aquaprint är en av de senaste teknikerna som gör att du kan applicera en speciell beläggning med ett mönster på en fast volymetrisk yta. Ritningen kan vara vad som helst, imitera strukturen i olika material. Till exempel kan färgning vara som sten, metall, trä, djur eller reptilhud. Tekniken har också andra namn: vattentryck, nedsänkningstryck, hydrotryck. Aquaprint är inte bara ett sätt att dekorera, utan också ett skydd för produkter från olika påverkan. Materialet har många fördelar:

  • den kan appliceras på nästan vilken yta som helst, för ett objekt av vilken form som helst;
  • även om aquaprint -filmen har ett visst färgmönster, kan den slutliga versionen varieras genom att ändra basens ton och använda olika typer av lack för efterbehandling;
  • beläggningen utsätts inte för sprickor och skalning;
  • tål extrema temperaturer, produkter kan användas i svåra frost (upp till –40 ° С) och vid extrem värme (upp till + 100 ° С);
  • bleknar inte i ljus sol - UV -strålning påverkar det inte;
  • har ett högt motståndskraft mot ogynnsamma miljöfaktorer och väderförhållanden, produkten kan tjäna utomhus i upp till 15 år;
  • skyddar delar från mekaniska skador, eftersom materialet är motståndskraftigt mot nötning;
  • tolererar vibrationer bra, vilket är särskilt viktigt för bilister;
  • kräver inte särskild vård;
  • produkten presenteras i ett brett sortiment till ett överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om materialet för aquatryck har utseende på en film är det inte helt lämpligt att säga att filmen kommer att appliceras på ytan. Hemligheten ligger i funktionerna i applikationen . Produkten placeras noggrant i en behållare med vatten uppvärmt till 25-30 grader. Det upplösande skiktet ska vara i botten. Under påverkan av vatten blir det till en gelémassa. I det här fallet är det nödvändigt att se till att vatten inte faller på filmens yta, annars skadas ritningen.

När det övre lagret mjuknar (efter ca 2 minuter) behandlas filmens yta med en speciell vätska - lösningsmedel . Det löser upp det översta gelatinösa skiktet och lämnar ett tunt lager flytande färg på vattnet. Delen sänks försiktigt ner i behållaren utan hastighet i en vinkel på 35-40 grader. Det applicerade mönstret får fixa i luften i flera minuter, sedan tvättas delen från resterna av gelémassan. Den torkade delen lackeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Delen måste förberedas innan målning. Det slipas och avfettas, eftersom det inte ska vara halt. Därefter appliceras primern. Bättre om det är akrylbaserat. Färgen på primern beror på den personliga preferensen för delens ägare.

Nackdelen med denna metod kan anses vara ett behov av att noggrant följa processtekniken . Det är absolut nödvändigt att följa de nödvändiga värdena för vattentemperaturen och filmens exponeringstid på vattnet.

Det är oacceptabelt att vidröra färglagret med våta händer, och filmen måste läggas på vattnet så att det inte bildas luftbubblor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Nedsänkningsfilmstillverkningstekniken skiljer sig inte signifikant från olika tillverkare. Det finns inga skillnader i hur produkterna används. Därför kan endast produktens tjocklek och bredd variera. Tjockleken påverkar filmens uppehållstid i vatten. Filmen finns i rullar med en bredd på 50 och 100 cm . Det finns många fler typer av film när det gäller textur som den kan simulera. I en verkstad, butik eller webbutik kommer du att erbjudas en katalog där ritningstyperna systematiseras efter sektion. Exempelvis kan sektionerna kallas "Marmor", "Djur", "Kamouflage", "Kol". Och de erbjuder i sin tur olika texturer och färger.

Filmen kan skildra ormskinn, sköldpadda, leopardhud . "Metall" -delen kommer att erbjuda beläggning för krom, stål, aluminium och andra typer av material. Dessutom är filmen ogenomskinlig, genomskinlig, transparent. Därför kan du i många fall välja den textur du gillar och med dess hjälp ge delens ursprungliga utseende utan att ändra dess färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Tekniken låter dig göra en beläggning på alla typer av material och överföra olika texturer, därför hittar den ett brett spektrum av applikationer. Mycket ofta används det för att dekorera möbler och inredningsartiklar, eftersom beläggningen kan appliceras på trä, plast, fiberboard, plywood, glas . Metoden används ofta av tillverkare av souvenirprodukter. Denna ursprungliga metod är lämplig för dekoration av sportutrustning, musikinstrument, vapendelar, prylfodral.

Aquaprint är särskilt efterfrågat bland bilister . Detta är inte bara ett bra sätt att ge din bil ett snyggt utseende, utan också ett sätt att dölja repor. För stora volymetriska delar behövs naturligtvis speciell utrustning, till exempel ett badkar. En professionell verkstad kommer att ge service av hög kvalitet, men det kommer inte att vara billigt. Men aquatryck kan användas inte bara inom yrkesområdet. Små detaljer kan enkelt dekoreras i garaget och även hemma. Du bör vara medveten om att det i samma komposition inte kommer att vara möjligt att måla 2 delar.

Innan varje nästa procedur måste du rengöra badet noggrant från resterna av föregående film.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är mycket viktigt att göra rätt val av film för vattentryck, eftersom resultatet beror på det. Köpet bör göras hos en återförsäljare med ett gott rykte. Det är bättre om ursprungslandet är Japan, där tekniken för hydrotryck först uppträdde i slutet av förra seklet . Du bör fokusera främst på önskad textur och färg. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till en sådan parameter som filmens bredd. Glöm inte att filmens storlek ska vara 4-5 cm större än produktens storlek.

Och du bör också vara medveten om att mönstrets komplexitet och filmens bredd kan påverka kostnaden. Priset för 1 m är vanligtvis i intervallet 160-290 rubel.

Rekommenderad: