Låda Med Vykort: Hur Man Gör En Låda Med Egna Händer? Steg-för-steg-scheman Och De Bästa Mästarklasserna

Innehållsförteckning:

Video: Låda Med Vykort: Hur Man Gör En Låda Med Egna Händer? Steg-för-steg-scheman Och De Bästa Mästarklasserna

Video: Låda Med Vykort: Hur Man Gör En Låda Med Egna Händer? Steg-för-steg-scheman Och De Bästa Mästarklasserna
Video: Frisyr stege kaskad på medium tjockt hår! Mästarklass! Haircut steg för steg från och till! 2024, Maj
Låda Med Vykort: Hur Man Gör En Låda Med Egna Händer? Steg-för-steg-scheman Och De Bästa Mästarklasserna
Låda Med Vykort: Hur Man Gör En Låda Med Egna Händer? Steg-för-steg-scheman Och De Bästa Mästarklasserna
Anonim

En låda med vykort med egna händer är ingen ny hobby. Våra mödrar och mormödrar sysslade också med handarbete och skapade alla slags lådor av färgade kort, som var noga förvarade på hyllorna på skänkarna. Tidigare kunde vykort hittas i varje hem, men vissa har bevarat dem även nu . För närvarande är de inte så relevanta (elektronisk post har ersatt vanlig post), men ändå kan du hitta ett stort antal ljusa och vackra kopior i trycksaker. Det finns många system, tack vare vilka du nu kan skapa en ovanlig låda och ge andra liv åt föråldrade vykort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det är intressant att ordet "kista" har polska rötter och på herrens språk betyder "bröst". Sådana förvaringsmöjligheter för små föremål dök först upp under det tredje årtusendet före Kristus. I alla fall hittades de första omnämnandena av lådorna av arkeologer på Egyptens territorium.

Skåp gjorda av vykort har samma syfte - förvaring av små föremål. Vykort låter dig skapa kistor av olika typer, som beror på utförandetekniken när du skapar dem:

  • rektangulär eller fyrkantig;
  • oval;
  • volymetrisk.

Det kommer att vara lättast för nybörjarnålar att klara det klassiska utseendet på en kartong. Och allteftersom erfarenhet uppnås kommer det att bli möjligt att ta itu med mer komplexa typer, till exempel king-boxen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material för arbete

För att göra hantverk kommer att krävas:

  • vykort;
  • starka trådar;
  • sax;
  • syl eller tjock nål;
  • linjal;
  • penna;
  • Virknål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lådans typ beror på vilket material som används. Ju kortare kortet är, desto bättre hålls lådans bas . Det är inte nödvändigt att använda samma vykort för lådan. Det räcker att plocka upp dem i samma färgschema.

Erfarna needlewomen föredrar oftast att använda tandtråd som en tråd. Färgen på detta material bleknar inte, det har en homogen struktur - det exfolierar inte eller är luddigt.

Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Det finns många alternativ för att göra kistor och mästarklasser om hur man gör en vacker vykortlåda själv. Tänk på de mest populära scheman som beskriver stegen steg för steg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låda

Detta är den enklaste versionen av vykortlådan. Du behöver följande verktyg och tillbehör:

  • 12 vykort (viktigt: 11 kort måste ha samma storlek, ett annat större vykort);
  • sax;
  • lim;
  • tråd;
  • syl;
  • nål.

Det är nödvändigt att förbereda sidodelarna i den framtida lådan och dess botten. För att göra detta måste du limma två vykort tillsammans med bilderna utåt. Därefter borras försiktigt små hål med en syl på samma avstånd från varandra. För att göra detta drar vi oss tillbaka från kanten av korten med 0,5 mm. Du måste genomborra från sidan som kommer att vara den främre delen av den framtida kistan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter trimmas kanterna med trådar. En överlocksöm används.

Du borde få tre rektanglar. Resterande sida två sidor måste göras fyrkantiga . Handlingsalgoritmen är exakt densamma.

För omslaget klippte vi ett stort vykort i längd till en standardstorlek, men lämnar dess bredd med ett så kallat tillägg - några cm mer. Vi kopplar ihop ämnena.

Du måste samla den framtida lådan från sidorna: sy försiktigt ihop delarna med en mulen söm genom de befintliga hålen. Lådans botten går på samma sätt. Det återstår bara att fästa locket.

För att bearbeta lådans hörn är det nödvändigt att ta bort tre stygn från ett hål och ordna dem enligt följande schema - en bör falla ut i vinkel, två avvika i motsatta riktningar.

Bild
Bild

Oval

Ett annat attraktivt alternativ för ett hemlagat bröst. Det är lite mer komplicerat i utförandet, men det ser mer elegant ut.

Bild
Bild

Lådan kräver följande material och verktyg:

  • 8 vykort;
  • trådar;
  • nål;
  • syl;
  • sax.

Först måste du göra en mall. För att göra detta, klipp ut ett ovalt ämne från ett vykort. På den gör vi ytterligare tre av samma detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi ansluter ovala vykort med den främre delen utåt. Vi genomborrar hålen med en syl, kliver tillbaka från kanten med 0,5 mm och på ett jämnt avstånd mellan varandra. Vi syr alla sidor med en söm med en nål.

Nu måste du förbereda sidorna . För detta skärs remsor med en bredd på 2 till 5 cm. Det viktigaste är att den totala längden är lika med dubbelt omkretsen av ovalen. Det är lämpligt att följa ett krav - längden på alla remsor måste vara densamma. Efter det är det nödvändigt att sy ihop de dubbelvikta delarna tillsammans och längs kanterna. Som ett resultat bör du få ett ringformat ämne.

Bild
Bild

Ben kommer att bli en annan del av den framtida boxen. De är gjorda i följande storlekar: längd - 3,5 cm, höjd -2 cm. För detta skärs fyra delar ut, som sedan viks i par. Vykort, liksom i andra ämnen, ska vara en bild utåt. De resulterande benen är mantlade runt alla kanter runt omkretsen.

När alla detaljer är klara kan du börja montera lådan . Sidorna sys fast i basen - detta är en av de ovala delarna. Sedan var det dags för benen. Vi fäster dem med en öglesöm till den smala kanten av den resulterande ovala lådan. Det är viktigt att benen är placerade symmetriskt i förhållande till varandra.

Därefter sys ett lock till den resulterande strukturen. För att göra detta är det tillräckligt att göra några stygn från kanten på ena sidan av lådan.

Bild
Bild

Skrin

Den svåraste tillverkningen av en kartong av vykort. Men alla ansträngningar motiveras av den ovanliga typen av konstgjorda lådor. Endast erfarna nålkvinnor kan göra sådana lådor.

Lådan måste förvaras i samma färgschema, därför väljs identiska kort enligt bilden eller färgtypen . Inuti är det önskvärt att göra kistan monokromatisk. Du kan använda färgat papper eller en tapetbit.

Skålen måste vara stark. Erfarna needlewomen rekommenderar att du använder en distans mellan vykorten. Det kan vara vilket tjockt papper eller kartong som helst som rekommenderas att rita mallar för den framtida lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En uppsättning förbrukningsmaterial och verktyg:

  • vykort;
  • trådar;
  • nål;
  • syl;
  • sax;
  • PVA -lim;
  • kompass.

Det exakta antalet vykort är svårt att förutsäga - bättre med marginal, eftersom du måste göra många mallar.

Bild
Bild

En viktig del i förarbetena är tillverkning av mönster. Rita en cirkel på tjockt papper med hjälp av en kompass. Det måste delas upp i 6 lika delar, och för detta sätter vi prickar.

Från mitten av cirkeln, genom inställningspunkterna, rita raka linjer 8 cm långa vardera. Vi förbinder varje segment med en linjal med raka linjer för att skapa en sexkant.

Vi skär ut den resulterande mallen och använder den för att göra två exakt samma delar. Totalt behöver du tre sådana delar.

Efter det tar vi sexkanten. Vi arbetar med raka linjer - vi drar oss tillbaka från kanten med 1, 5 cm och sätter en punkt på varje segment. Vi kopplar ihop de resulterande punkterna igen. I allmänhet bör du få en annan sexkant, som ligger inuti den huvudsakliga. Det är nödvändigt att skära ut mitten - efter det får du insidan av den framtida lådan.

Vi förbereder sidodelen av ellipsoidformen . Dess dimensioner är: höjd - 9,5 cm, bredden på basen och den övre delen - 8 cm, den bredaste delen faller på den mindre axeln - 10 cm. 6 sådana delar krävs.

För omslaget måste du förbereda 6 delar. Först gör vi en mall - en konkav kon med en basbredd på 8 cm, en höjd av 12 cm.

Bild
Bild

Viktigt: alla delar måste vara gjorda av tjockt papper, eftersom de kommer att användas som dämpande material.

Efter det kan du börja arbeta med vykort. Vid skärning är det nödvändigt att välja ett mönster så att kassettens övergripande utseende ser lätt och komplett ut.

En del skärs ut enligt mallar - du måste göra två bitar av varje typ. Efter limning ska varje komponentdel i den framtida lådan bestå av tre delar:

  • utomhus, från ett vykort;
  • medeltjockt papper;
  • inre.

Efter torkning blir PVA -lim osynligt, vilket definitivt är bra om plötsligt någon del färgades.

Använd vid behov sax för att rätta till oegentligheter. Huvudvillkoret är att alla detaljer måste vara desamma.

Bild
Bild

Den svåraste delen är över. Det återstår att samla kistan i en komposition. Vi syr kanterna - för detta drar vi oss tillbaka med 0,5 mm. Med hjälp av en syl görs hål på lika avstånd från varandra . Vi genomborrar från framsidan.

Vi syr varje detalj med starka trådar. En knapphålssöm används.

Monteringen av lådan börjar med sidodelarna . Var uppmärksam på att den främre delen är ett vykort.

Sedan sys botten av lådan. En ihålig sexkant är fixerad ovanpå.

Bild
Bild

Montering av locket börjar med att sy en pyramid, till vilken en hexagon sys. Den resulterande delen fästs på en av sidorna av kistan.

Lådans insida kan dekoreras med sammetpapper . Vissa människor föredrar att dela lådan i fack för att lagra olika små saker i varje.

Detta är bara en liten del av alternativen för lådor gjorda av vykort. Det finns faktiskt flera dussin av dem. Och med tanke på olika vykort kommer varje hemlagad låda att se original ut.

Rekommenderad: