Kakelvalsar: Val Av Diamantskivor, Knivar För Manuella Skärare Och Med Lager, Avskurna Hjul För Porslin Och Kakel

Innehållsförteckning:

Video: Kakelvalsar: Val Av Diamantskivor, Knivar För Manuella Skärare Och Med Lager, Avskurna Hjul För Porslin Och Kakel

Video: Kakelvalsar: Val Av Diamantskivor, Knivar För Manuella Skärare Och Med Lager, Avskurna Hjul För Porslin Och Kakel
Video: FixarTV | Bygga Badrum (del 8) | Skära i Kakel och Klinker 2024, April
Kakelvalsar: Val Av Diamantskivor, Knivar För Manuella Skärare Och Med Lager, Avskurna Hjul För Porslin Och Kakel
Kakelvalsar: Val Av Diamantskivor, Knivar För Manuella Skärare Och Med Lager, Avskurna Hjul För Porslin Och Kakel
Anonim

Vid reparation och efterbehandling är det ofta nödvändigt att självständigt kakla horisontella och vertikala ytor med kakel. Det är då frågan uppstår att använda ett specialiserat verktyg som kan klippa plattan jämnt och snabbt - kakelskäraren är bäst lämpad för detta ändamål. Men för att det ska fungera tillförlitligt och exakt är det viktigt att bibehålla prestandan hos valsen, kniven och andra komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Kakelvalsar används vid bearbetning av kakel, keramiska plattor, porslin, stengods samt glas. Det är ett utbytbart element för alla verktyg. De är enkla att installera och har en lång livslängd.

För att förstå principen för dess funktion bör man stanna kvar vid funktionerna hos enheten i själva kakelskäraren. Var och en av dem innehåller flera detaljer:

  • plattformen på vilken plattan själv ligger;
  • en rulle som ansvarar för att utföra en kakelskärning;
  • vagnen är som regel belägen ovanför valsen;
  • handtag - ger pressning av brickan till basen;
  • styrskenor längs vilka valsen rör sig;
  • stöd för guider;
  • fötter för att krossa kakel.

När det gäller driftsmekanismen liknar kakelskäraren av manuell typ glasskärarens princip. Rullen skär glasyren när den rör sig över kakelytan. Foten ovanför den bryter brickan vid snittet. Utmatningen är en exakt, jämn skärning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa byggnadsarbeten kräver användning av okonventionella kakelelement. Till exempel avrundad. I detta fall används en kakelskärare med en "ballerina", rullen i dem representeras av en radiell skärare.

Alla typer av rullar är tillverkade av hårdmetalllegeringar . Detta säkerställer en lång livslängd och avskärningskanter av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Många företag är engagerade i produktion av videor. De mest populära tillverkarna kan särskiljas bland dem.

Matrix är världens ledande leverantör av handverktyg . Trots att företaget uppträdde på marknaden relativt nyligen har det redan lyckats vinna mästares förtroende inom olika områden. Kakelskärare och förbrukningsmaterial för dem, inklusive rullar, tillverkas i Taiwan och Kina. Hela produktionsprocessen är föremål för stränga standarder och strikta kvalitetskontroller. Sådana rullar har en lång livslängd, ger en pålitlig skärning och en demokratisk kostnad kommer att vara en trevlig bonus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zubr är en ung rysk tillverkare av kraftutrustning och verktyg . Idag är det i positionen ledare inom sitt segment. Detta är inte förvånande, eftersom ingenjörer med stor erfarenhet arbetar med utvecklingen inom designbyrån. Och alla nya föremål testas i vårt eget laboratorium. Tillverkaren ger en garanti för alla dess verktyg upp till 5 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

FIT är ett populärt kanadensiskt märke , mer än 10 år som arbetar på marknaden för hand- och elverktyg för hemreparation och professionell konstruktion. Vid tillverkning av rullar för kakelskärare fokuserar företaget uteslutande på de standarder som antagits inom Europeiska unionen och USA - detta är det bästa beviset på tillförlitligheten, hög kvalitet och ergonomi hos de producerade produkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

MONTOLIT är en av världens ledande tillverkare av kakel- och skärverktyg . Företaget började sitt arbete i mitten av förra seklet i Italien. Hittills har företaget många unika utvecklingar och över 300 patent, varav några har tilldelats europeiska och världspris. Våtskurna rullar av detta märke säljs i 120 länder i världen. Produktgarantin är 2 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diam är ett annat ryskt företag , som bedriver produktion av rullverktyg och kakelskär med lager, samt diamantverktyg och förbrukningsvaror. Tillverkningen ligger i Kina. Produkterna skapas dock med hänsyn till särdragen i driften i vårt land. Rullar är brett representerade i alla byggvaruhus, servicecenter fungerar i olika städer i Ryssland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna hantverkare föredrar ryska eller europeiska modeller, även om kinesiska videor är flera gånger billigare.

Detta beror på det faktum att asiatiska tillverkare tillverkar sina förbrukningsvaror av "råstål". Först klippte de bra, men de tråkigt mycket snabbt.

Urvalstips

Den moderna marknaden erbjuder många modeller av kakelvalsar. De kan ha olika storlekar. Produkter med en längd på 180 och 200 mm är mest efterfrågade med parametrarna 22x10, 22x6x2 mm.

De flesta fabrikerna tillverkar rullar med en diameter på 6 till 22 mm . Förutom diametern skiljer de sig åt i skärpningsvinkeln. Ju mindre diametern är desto skarpare blir vinkeln. Detta görs för att göra det lättare att matcha videon direkt till materialet.

Till exempel, 6 mm rulle med skarp skärpningsvinkel perfekt för mjuk väggkeramik . Och för förstärkt porslin stengods är det bättre att välja en 10 mm rulle. Naturligtvis betyder det inte alls att det inte kommer att klara glaserad mjuk keramik. På grund av den stumma vinkeln är det dock stor risk att emaljen försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid val av kakelskärare bör särskild uppmärksamhet ägnas åt skärvagnens parametrar. Faktum är att den tar på sig maximala laster och därför inte ska vara svag. En rulle placeras i mitten av vagnen. När du väljer en kakelskärare till dig själv, kom ihåg att ju mindre valsen är, desto tunnare kan kaklet klippas.

Vanligtvis anger de flesta tillverkare på förpackningen all information som är nödvändig för användaren . - tillverkarens namn, serie, produktens artikel, diameter, beläggningstyp (titan eller annat). Den innehåller också information om vilka modeller denna förbrukningsvara är lämplig för. De mest tillförlitliga märkena ger en tabell över överensstämmelse med diametrar till den typ av material som valsen kan användas för. Och ange också en lista över artikelnumren på rullarna hos varje tillverkare och modellerna av kakelskärare som de är lämpliga för.

Bild
Bild

Det ska noteras att ingen verktygstillverkare kan exakt ange livslängden för sina förbrukningsmaterial . Detta beror på att olika hantverkare kan klippa olika antal brickor med samma skärunderlag. Någon kommer att göra 5 snitt och rullen slits ut. Och någon kommer att göra 50, videon blir tråkig, han skärper den och sedan gör han 50 till.

Detta gäller särskilt när det gäller keramik, eftersom det kan vara enkel-, dubbel- eller trippeleldat, det kan överhettas och inte härdas . I enlighet med detta ändras parametrarna för hårdheten och styvheten hos de bearbetade materialen. Tillverkaren kan inte i förväg förutsäga vad befälhavaren kommer att skära och hur mycket ansträngning han kommer att lägga på brickan. Enligt genomsnittliga uppskattningar varierar resursen för europeiskt tillverkade rullar från 700 till 1000 löpmeter, i termer av en löpmeter kommer arbetskostnaden att vara cirka 1 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skärpa man?

Klippskärarens skärvals tappar sin skärpa vid användning. Situationen kan korrigeras genom att skärpa den; dessa manipulationer utförs på en diamantskiva . För att göra detta måste du klämma in delen i en borr eller skruvmejsel och slipa ena sidan och vända i en cirkel. Sedan måste valsen ordnas om, och den andra delen måste bearbetas. Erfarna hantverkare går igenom en annan cykel för trofasthet.

Inte alla hantverkare vet att på 18-22 mm kakelskärare kan endast rullarna bytas utan att hela stången byts.

Rullen är främst en förbrukningsvara . Om det misslyckas kan du alltid ersätta det med ett annat av högre kvalitet. Samtidigt kommer det inte att vara svårt att ändra det.

Allt som behövs för detta är att ta en skruvmejsel och en skiftnyckel och sedan skruva loss axeln för rullarna som håller den. Som regel kan små spår i detta fall ses på rullen, de bekräftar att verktyget är slitet. Därefter måste du installera rullen från det nya satsen i vagnens spår, sätta axeln, fäst den med en låsmutter och dra åt den ordentligt med en skruvmejsel. Alla, även en nybörjare, kan hantera dessa enkla operationer för att byta ut en förbrukningsvara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi undersökte funktionerna i arbetet med rullar för kakelskärare . Vi hoppas att våra rekommendationer hjälper dig att köpa en hållbar del som ger ett snitt av hög kvalitet.

Rekommenderad: