Professionell Mikrofon: Sångmodeller För Sång, Hur Man Väljer, De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Mikrofonerna

Innehållsförteckning:

Video: Professionell Mikrofon: Sångmodeller För Sång, Hur Man Väljer, De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Mikrofonerna

Video: Professionell Mikrofon: Sångmodeller För Sång, Hur Man Väljer, De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Mikrofonerna
Video: BEST MICROPHONES FOR VOCALS (2021) | Neumann TLM 102, Shure SM7B, Rode NT1-A & Audio Technica AT2020 2024, Mars
Professionell Mikrofon: Sångmodeller För Sång, Hur Man Väljer, De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Mikrofonerna
Professionell Mikrofon: Sångmodeller För Sång, Hur Man Väljer, De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Mikrofonerna
Anonim

Det är svårt att spela in högkvalitativt ljud, för här behöver du inte bara specialkunskaper utan också utmärkta instrument. Och först och främst kommer ljudkvaliteten att bero på mikrofonen. Det finns speciella professionella enheter som kan underlätta arbetet, inklusive komplex studio och subtil sång. I den här artikeln kommer vi att överväga de bästa modellerna av sådana mikrofoner och ge råd om val.

Särdrag

Varje mikrofon har vissa funktioner , som behöver beaktas. Detta är viktigt för att bättre förstå vilken modell som behövs för vissa funktioner. Först av allt mikrofoner kännetecknas av ett antal parametrar , genom vilket du kan bestämma det mest lämpliga alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att olika mikrofonmodeller visas olika känslighet för ljud … Alla enheter kan inte höra och överföra absolut allt ljud. Ganska ofta verkar vissa ljud vara avskurna. Baserat på detta klassificeras mikrofoner i tre typer.

  • Den enkelriktade typen kan ta upp en signal som kommer från en riktning . Samtidigt är det okänsligt för ljud som kommer från andra sidor. Dessa modeller kräver ingen speciell rumsakustik. Bland dem är de vanligaste kardioidmikrofonerna, som producerar ett diagram som liknar en mänsklig pulslinje.
  • Dubbelriktad typ - dessa mikrofoner kallas ibland också åttor . De är vanligtvis mottagliga för signaler från framsidan och baksidan. De svarar dock inte på ljud som kommer från andra håll.
  • Omnidirektionell typ kallas också en cirkulär mikrofon . Från namnet blir det omedelbart klart att sådana enheter kan ta emot signaler som kommer från alla håll.

Man bör komma ihåg att låga frekvenser kan göra vilken mikrofon som helst i alla riktningar. Surroundljud och lågt självbrus är bland fördelarna med dessa mikrofoner. Sådana professionella alternativ är också bra eftersom de saknar "närhetseffekten".

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje ljudomvandlare har sin egen frekvens eller frekvenssvar . Mikrofonerna sänder individuellt olika frekvenser. Denna indikator mäts vanligtvis i hertz. Det finns modeller som kan stiga eller falla i ett av frekvensområdena (övre, mellersta eller nedre).

Som regel är alla modeller utrustade med en graf med en frekvenskurva från tillverkaren . Detta görs för att förenkla valet. Även samma röst som använder olika frekvensmikrofoner kommer att vara annorlunda.

Känslighet hos modeller visar hur tyst ljud de kan ta upp. Det finns olika måttenheter för denna egenskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljudtryck låter dig avgöra hur starkt ljudet kan överföras av enheten utan förvrängning. Varje mikrofon är olika eget dynamiskt omfång som mäts i decibel.

Ju lägre mikrofonens egen ljudnivå desto bättre anses den vara. I billiga enheter är denna siffra ofta ganska hög. När det gäller övergripande graden av främmande buller , då beror det på kvaliteten på förstärkaren, ledningar och annan utrustning. Det kan också påverkas av korrekt anslutning och inställningar.

Förutom de viktigaste egenskaperna är det viktigt att överväga kvaliteten på de material som mikrofonen är tillverkad av, liksom tillverkningstekniken. Det är bäst att testa varje teori i praktiken med jämförande tester och professionell rådgivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

I alla olika mikrofoner skiljer sig flera grundtyper

Dynamisk typ har huvudsyftet - sång och konsertframträdanden. Dessa mikrofoner används ofta för studioinspelningar för att uppnå konsertljud. De används dock oftare för att spela in ljud live. Denna typ är hållbar, pålitlig vid skakningar, låga och höga temperaturer, hög luftfuktighet. Bland fördelarna bör det också noteras motståndskraft mot höga ljud . Samtidigt kan de inte exakt förmedla alla nyanser av ljud. Dynamiska mikrofoner kännetecknas av ojämn frekvens, behovet av en förförstärkare och ett överkomligt pris.

Sådana anordningar rekommenderas att användas utan aktiva rörelser. Det är värt att överväga att han är bra i drift och inte kommer att misslyckas. Dessutom har den en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kondensor bra för sång i studion, men bara om det finns bra ljudisolering. Detta beror främst på den höga känsligheten. Och även dessa mikrofoner är lämpliga för sångframträdanden på scenen, tillsammans med dynamiska. De kräver dock bättre utrustning och en kvalificerad ljudtekniker. Naturligtvis måste kondensatormodeller hanteras mycket försiktigt, eftersom fall är kontraindicerade för dem.

Det är viktigt att använda ett popfilter med dem. Detta kommer att minska störningar, till exempel från andning av sång, explosiva och sibilanta konsonanter. Och det kan också skydda enheten från saliv och förlänga dess livslängd avsevärt. Det är värt att förtydliga att en kondensatormikrofon i form av en hörlur ofta finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tejp typen är mycket känslig och ömtålig. I drift är det här alternativet mycket nyckfullt och fungerar bra endast i händerna på proffs. Huvudvärdet för dessa mikrofoner ligger i det djupa ljudet av hög kvalitet . Bland funktionerna är det värt att notera den utmärkta överföringen av låga röster hos män: bas, samt baryton. Ibland kan det bli en vältning vid de övre frekvensnivåerna, vilket enkelt kan kompenseras av en utjämnare. Tejpenheter kännetecknas också av fantomkraft och höga kostnader.

En halvprofessionell eller till och med en professionell mikrofon av hög kvalitet visar kanske inte alla fördelar på grund av dålig akustik och inte särskilt bra utrustning. Samtidigt är det viktigt att lära sig hur man använder det korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös typen kallas ofta också en radiomikrofon. Denna typ av enhet inkluderar en mikrofon, radiosändare och radiomottagningsstation. De används oftast vid konserter. I studior används sådana mikrofoner inte, eftersom de har ett reducerat frekvensspektrum. Fördelarna med trådlösa mikrofoner inkluderar fri rörlighet runt scenen på grund av frånvaron av en tråd . Emellertid begränsas deras räckvidd av sändarens effekt. Den senare siffran är ganska beroende av mikrofonens pris. De mest pålitliga radiosystemen finns i antenndiversitetsmodeller.

Det är värt att överväga att trådlösa enheter körs på batterier eller laddningsbara batterier som måste bytas var 90: e minut. Som ett resultat kan de koppla bort vid fel tidpunkt. De kan inte heller helt överföra de övre frekvenserna. Ett visst antal fungerande mikrofoner är lämpliga för varje bas.

Utan korrekt anslutning och korrekta inställningar fungerar inte radiomikrofonen på länge. Samtidigt bör man ta hänsyn till de ganska höga kostnaderna för att reparera enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

USB -modeller kännetecknas av genomsnittlig ljudkvalitet. Sådana enheter, inklusive lavalier -versionen, kan endast användas för personligt bruk hemma. Även de av högsta kvalitet har inte professionella egenskaper. Samtidigt kännetecknas USB -mikrofoner av enkel anslutning, bärbarhet och låg kostnad. Arbete med dessa enheter bör utföras med en akustisk skärm som inte släpper in främmande ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

De bästa bästa mikrofonerna inkluderar enheter från olika märken som t.ex. Sennheiser, Shure, Neumann och många andra. Bland de mest populära modellerna finns både mycket budgetmässiga och prisvärda alternativ för ett brett utbud av konsumenter, liksom dyra enheter som endast är avsedda för proffs.

Budget

Den amerikanska tillverkaren Shure är känd för sin ljudutrustning över hela världen. Du kan hitta en högkvalitativ mikrofon från detta märke. Shure SM-58 S , lämplig för konserter och studioinspelning. Modellen kännetecknas av sin kompakta storlek, bekväma form och trevliga minimalistiska stil . Enhetens akustiska kapacitet är imponerande med bra bearbetning av röstens grundfrekvenser.

Med en sådan mikrofon kan sång avslöjas, vilket ger ett klart och transparent ljud. Det är särskilt glädjande att mikrofonen för alla dess högkvalitativa egenskaper också är billig. I genomsnitt kan den köpas för upp till $ 200.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanklass

Tyska företaget Sennheiser är känd för sina traditionella grundvalar vid tillverkning av akustiska anordningar. Märkets produkter inkluderar både professionella och amatörmodeller. Fick den största populariteten och antalet positiva recensioner mikrofon MK 8 . Detta alternativ är lämpligt för både hem och studio.

Kondenseringsenheten har ett dubbelmembran, som låter dig sända olika ljud exakt och mjukt . Det är lätt att avslöja sångdata med honom. Högkvalitativa filter gör att du kan ta bort effekten av närhet och påverkan av olika ljud. För en sådan funktionell mikrofon måste du dock betala upp till $ 800.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Mikrofon Neumann U 87 Ai skiljer sig åt i hög kvalitet och tillverkbarhet. Enheten är unikt utformad för inspelning av ljud i studion. Många experter är överens om att detta är standarden bland studiomikrofoner idag. Modellen har flera strålningsmönster. Med väljaren kan du välja den optimala konfigurationen även i trånga riktningar.

Dessutom kan du minska frekvenser och sänka signalen. Designen har en XLR3F -kontakt och ett överdimensionerat membran.

Men med alla de många fördelarna bör en nackdel beaktas. Detta är kostnaden för mikrofonen, som överstiger 3500 dollar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en specifik mikrofonmodell bör du bestämma dig vad den ska användas till … Till exempel är enriktade mikrofoner bäst lämpade för scenen. De låter dig höra solisten bra. Detta alternativ är också lämpligt för en hemmastudio där akustiken långt ifrån är perfekt. Det är värt att uppmärksamma enkelriktad typ och för dem som skriver livekonserter för att ta bort onödigt ljud från tacksamma lyssnare.

Röstalternativet är dubbelriktade mikrofoner som kan återskapa sången av en duett väl. Omnidirectional är ett bra alternativ för repetitioner, konserter och utomhusinspelningar. De återskapar också perfekt atmosfären i lokalerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta proffs är överens om att det bästa för sång är kondensatormodeller . De levererar högkvalitativt ljud även vid höga frekvenser. Deras stora fördel är deras lilla storlek. Detta gör att du kan välja en miniatyrörversion som kommer att vara nästan viktlös och osynlig.

För sång dynamiska modeller fungerar bra, men ännu bättre för gitarr och andra instrument. USB -modeller bra för en dator, till exempel för dubbning av videor. Även bland de billiga alternativen kan du hitta en anständig. Vid föreställningar där aktiv rörelse runt scenen planeras är trådlösa huvudmonterade mikrofoner det bästa alternativet.

Rekommenderad: