Filmskannrar (33 Foton): Bildskannrar För 35 Mm Högupplöst Film Och Foton Och Andra Modeller. Hur Skannar Jag Ett Foto Till Min Dator?

Innehållsförteckning:

Video: Filmskannrar (33 Foton): Bildskannrar För 35 Mm Högupplöst Film Och Foton Och Andra Modeller. Hur Skannar Jag Ett Foto Till Min Dator?

Video: Filmskannrar (33 Foton): Bildskannrar För 35 Mm Högupplöst Film Och Foton Och Andra Modeller. Hur Skannar Jag Ett Foto Till Min Dator?
Video: DIY Cardboard Smartphone Film Scanner (v2) 2024, April
Filmskannrar (33 Foton): Bildskannrar För 35 Mm Högupplöst Film Och Foton Och Andra Modeller. Hur Skannar Jag Ett Foto Till Min Dator?
Filmskannrar (33 Foton): Bildskannrar För 35 Mm Högupplöst Film Och Foton Och Andra Modeller. Hur Skannar Jag Ett Foto Till Min Dator?
Anonim

Specialutrustning används för att digitalisera material på papper och andra fysiska medier. Maskinerna skiljer sig åt i funktionalitet, storlek, arbetsprincip och andra egenskaper. För att spara en bild på film i digitalt format eller överföra en vanlig bild till en dator behöver du en viss typ av skanner.

Särdrag

Filmskanner Är en speciell teknik utformad speciellt för arbete med transparenta medier. De flesta moderna modeller kan också fungera med färdiga bilder, samtidigt som de bibehåller hög kontrast och bildens ljusstyrka. Varumärken erbjuder en mängd olika skannrar med olika storlek, funktionalitet och andra funktioner . För att locka kunder använder ledande tillverkare specialdesigner och tekniker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots multitasking och multifunktionalitet i moderna modeller, deras köps ofta för hemmabruk … Efter att ha läst bruksanvisningen kan vem som helst ta reda på utrustningen. Skannrar för fotografisk film krävs också används i fotosalonger och kopieringscentra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är utbudet av sådana enheter ganska brett och uppdateras ständigt, nästan alla skannrar har hög prestanda. När du väljer bör du fokusera på uppgiften , för vilken utrustning som väljs, och specifikationer , såsom storleken på det skannade mediet, hastigheten för driften, noggrannheten i återgivning av nyanser och andra parametrar.

Bild
Bild

Bildskanner

Bildskannrar används aktivt för att skanna filmer . Den höga nivån på denna typ av teknik noterades av både proffs och vanliga användare. Huvuddragen i sådan utrustning är närvaron av en speciell CCD -sensor … Den är lämplig för arbete med platta och skrymmande material.

Det är också värt att notera utmärkt optisk densitet , nödvändig för tydlig digitalisering.

Högpresterande skannrar överför bilder till din dator och bibehåller smidiga övergångar mellan färger och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarna använder också en special hårdvara mjukvara . Varje märke utvecklar sin egen plattform för tillverkad utrustning. Programvaran bevarar inte bara bildkvaliteten, utan låter dig också förbättra dess ljusstyrka, kontrast och bli av med defekter (mindre repor, skav, dammpartiklar etc.). Att inte klara sig utan en speciell lampa som är säker för filmen . Tablettmaskiner är också utrustade med speciell programvara.

Bild
Bild

Vad behövs det för?

Huvudsyftet med teknik är digitalisering av material på transparenta medier . Detta gäller inte bara filmer, utan även bilder och negativ. Ögonblicksbilder kan sparas på en dator utan rädsla för medias integritet. Med tiden blir även film av högsta kvalitet oanvändbar, så idag är funktionen att digitalisera filmer och bilder efterfrågad.

Bild
Bild

Om det finns defekter på mediet blir de av med dem med hjälp av digitalisering .… Bilder som sparats på en dator kan redigeras och skrivas ut på tungt papper av hög kvalitet. I form av en digital kod får bilderna en obegränsad hållbarhet. Nu är de inte rädda för blekning, vatten och andra negativa effekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella skannrar används inte bara i fotobranschen. Arkitekter, designers och även medicinsk personal kan inte klara sig utan dem (utrustning behövs för att arbeta med röntgenstrålar).

Bild
Bild

Vad är dem?

För digitalisering av film och diabilder, den vanligaste bildskannrar . 35 mm modeller med hög upplösning föredras av användare. Filmskanner kan ha olika tilläggsfunktioner som förenklar driftsprocessen och förbättrar kvaliteten på den resulterande bilden. Denna teknik används också för bearbetning av negativ och vanliga fotografier.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att arbeta med källor i stort format rekommenderar experter att köpa flatbäddsskanner , som är utrustad med en glidmodul. Denna typ av teknik är känd för sin mångsidighet, med dess hjälp kan du digitalisera inte bara film, utan också fotografier, tryckta dokument, grafik och annat material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Den digitala teknikmarknaden är mångsidig och mångfacetterad. Hög konkurrens mellan tillverkare leder till att det finns många modeller. Efter att ha utvärderat de aktuella erbjudandena, betyg på de mest populära skannrarna.

Produkter från märket Epson

Perfektion V370 Foto 85

Den välkända tillverkaren erbjuder kunderna en bekväm och multifunktionell skanner för arbete med A4-media. Med den kan du skanna inte bara film utan även bilder, tryckta texter och mycket mer, inklusive 3D -objekt.

Modell rekommenderas för hemmabruk på grund av den inbyggda bildbehandlingsfunktionen.

Specialprogramvara utjämnar bakgrunden, tar bort defekter, återställer mättnad och utför även andra uppgifter.

Bild
Bild

Perfektion V550 Foto

Ett annat alternativ från en välkänd tillverkare. Tekniken visar utmärkta resultat, oavsett typ av skannat material (papper eller film). Tillverkare har utrustat modellen med möjligheten att lägga upp och lägga upp foton på nätverket, oavsett om det är en webbresurs eller molnlagring.

Enheten återger exakt även de minsta nyanserna … För att eliminera brister på originalmedia används Digital ICE -teknik.

Genom att automatiskt balansera och justera bilden är det möjligt att avsevärt förbättra äldre bilder.

Bild
Bild

Perfektion V600 Foto

Praktisk skanner som stöder A4 -format . Tekniken kan också användas för små och medelstora format … Som en användbar inbyggd funktion föreslår tillverkare bakgrundsinriktning, restaurering av nyanser och färger, samt andra korrigeringar . Enheten är lämplig för arbete med pappersdokument.

Bild
Bild

Perfektion V700 Foto

Professionell modell med ett brett användningsområde, inklusive arbete med fotografier, film och texter . Funktionen hos skannern - linssystem som kallas Dual Lens System … Med sin hjälp når den optiska densiteten 4 DMax. Bildbehandling utförs med inbäddad programvara Dammborttagning och digital ICE . Paketet innehåller praktiska verktyg som gör det enkelt att skanna filmmaterial.

Bild
Bild

Hewlett Packard -märke

Scanjet G4010

Denna tillverkare är bekant för alla konsumenter som aktivt använder skannrar och MFP: er. Skannern var utrustad med en speciell modul för arbete med transparenta material . Multitasking -enheten kan digitalisera en mängd olika material, från filmer i små format till vanliga kontorsdokument.

Tillverkare har förbättrat kvaliteten på den resulterande bilden genom innovativ teknik, inklusive sexfärgsskanning.

Utvecklarna ägnade särskild uppmärksamhet åt noggrannheten i överföringen av delar och avlägsnandet av olika defekter.

Bild
Bild

Plustek produkter

OpticFilm 8100

Professionell modell av bildskanner med hög bildkvalitet . Optisk densitet - 3,6 D, vilket är högt. Huvudsyftet med utrustningen är arbeta med transparenta material i litet format … Kompakt storlek gör att du enkelt kan placera utrustning även i ett litet rum, vare sig det är en arbetsplats eller ett kontor. Setet innehåller en väska för förvaring och transport av utrustning.

Skannern är optimalt lämpad för att arbeta med negativa. Med hjälp av specialprogram kommer den slutliga bilden att vara detaljerad, tydlig och färgstark.

Bild
Bild

OpticFilm 8200i SE

Detta alternativ utvecklades speciellt för yrkesverksamma inom design och fotografi . Under skanning elimineras defekter på originalet kvalitativt. Den resulterande bilden är tydlig och rik. Det optiska systemet fungerar exakt och eliminerar även de mest subtila kontrastskillnaderna mellan gränserna.

Bild
Bild

OpticFilm 8200i Ai

En annan modell uppskattad av experter. Skannern har fått utmärkelser från kunder med höga krav på förstoring och skanning av OH -film. Anordning utrustad med alla moderna funktioner som du kan behöva när du arbetar (anti-aliasing och utjämning av bakgrunden, hög detalj, borttagning av effekten av "röda ögon" och mycket mer).

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det redan stora sortimentet av digital utrustning uppdateras ständigt och fylls på med nya produkter. I en sådan sort har även erfarna köpare svårt att bestämma sig, för att inte tala om nybörjare.

Bild
Bild

För att göra rätt val rekommenderas det att vara uppmärksam på följande parametrar

  1. Det första som experter rekommenderar att uppmärksamma är varumärke … Kända tillverkare, som har erbjudit sina produkter i mer än ett dussin år, värderar sitt rykte och övervakar noggrant kvaliteten. För att inte spendera pengar på en falsk, måste du kontakta officiella butiker. Kom ihåg att köparen har rätt att kräva av säljaren ett intyg som bekräftar varans kvalitet och äkthet.
  2. Den andra viktiga faktorn är pris . Som regel är höga kostnader en egenskap hos professionell utrustning. Om du behöver en skanner för hemmabruk och bearbetning av hemmafilmer och fotografier är det ingen idé att lägga pengar på dyr utrustning.
  3. Det är nödvändigt att bestämma för vilket mål en skanner köps in, och med hänsyn till funktionerna i varje modell gör du rätt val. För maximal användning av utrustningens alla funktioner, titta på multifunktionella enheter.
  4. Ta dig tid med valet av teknik. Utvärdera de aktuella erbjudandena på marknaden , jämför specifikationer, priser och mer.
  5. När du väljer en skanner för ett litet utrymme är en viktig faktor storleken … Med tanke på det stora utbudet är det inte svårt att hitta en kompakt och praktisk miniscanner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skannar jag ett foto?

Med specialutrustning kan du skanna olika media hemma. Det här är en enkel process, men den har några särdrag som du bör känna till. För att överföra en bild från papper till en dator kan du använda Målningsprogram . Det är en inbyggd resurs som alla versioner av Windows-operativsystem är utrustade med.

Bild
Bild

Processen utförs enligt följande

  1. Kör programmet och gå till menyn.
  2. Välj avsnittet "Från skanner eller kamera".
  3. Du kommer att se ett fönster där du måste välja lämpliga parametrar, beroende på media. Var noga med att kontrollera typen av skannad bild - färg eller svartvitt.
  4. Bekräfta åtgärden.
  5. Den resulterande bilden kan sparas i valfritt tillgängligt format.

Obs: När du använder utrustningen, se till att du kopplar in den och startar den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också skanna använda programvaran som medföljer utrustningen . Programmet installeras på en dator tillsammans med drivrutinen som är nödvändig för teknikerns drift. Utan det kanske datorn helt enkelt inte ser den anslutna utrustningen. Föraren måste uppdateras regelbundet. Om skivan inte ingår kan du ladda ner det program som krävs på tillverkarens officiella webbplats. Programvaran är i det offentliga rummet.

För att använda programvaran måste du först ladda ner installationsprogrammet, använda det för att installera programmet, öppna det och utföra nödvändiga åtgärder efter att ha valt den ryskspråkiga menyn.

Bild
Bild

Ladda ner programmet endast från den officiella webbresursen . Annars utsätter du din dator för virusattacker och obehörig störning. Programvaran är speciellt utformad för varje operativsystem. Var försiktig när du väljer önskad version.

Rekommenderad: