HDMI CEC På TV: Vad är Det? Hur Inaktiverar Och Aktiverar Jag Läget? Tips För Installation Och Användning

Innehållsförteckning:

Video: HDMI CEC På TV: Vad är Det? Hur Inaktiverar Och Aktiverar Jag Läget? Tips För Installation Och Användning

Video: HDMI CEC På TV: Vad är Det? Hur Inaktiverar Och Aktiverar Jag Läget? Tips För Installation Och Användning
Video: Как включить или отключить HDMI CEC в системе Kodi 2024, Maj
HDMI CEC På TV: Vad är Det? Hur Inaktiverar Och Aktiverar Jag Läget? Tips För Installation Och Användning
HDMI CEC På TV: Vad är Det? Hur Inaktiverar Och Aktiverar Jag Läget? Tips För Installation Och Användning
Anonim

Numera kan du se en TV i nästan alla hus eller lägenheter. Samtidigt vet inte alla människor om alla viktiga funktioner i denna teknik. Idag kommer vi att prata om alternativet HDMI CEC, som enkelt kan installeras på många moderna TV -modeller.

Bild
Bild

Vad är HDMI CEC?

HDMI CEC -läge (översatt som "hushållsapparatkontroll") på en TV är ett komplext system som gör att en person kan styra flera tekniska enheter samtidigt, med endast en fjärrkontroll . Denna teknik är dubbelriktad, seriell och enkeltrådig buss … Det är hon som utför fjärrkontrollens funktioner.

Det maximala antalet enheter som kan styras av denna tilläggsfunktion överstiger som regel inte 10. Men för att ett sådant läge ska fungera, speciell CEC -ledning krävs.

Med HDMI CEC kan du bara styra de enheter som finns på samma hus eller lägenhet. Detta läge gör det möjligt att automatiskt konfigurera all utrustning med varandra.

Bild
Bild

Ett sådant system kommer att vara mest bekvämt för dem som har ett stort antal teknisk utrustning hemma . Förekomsten av flera fjärrkontroller gör kontrollen svårare och obekväm. Men det bör komma ihåg att om alla sådana medel i ditt hem är från olika tillverkare, är synkronisering ibland omöjlig. Det är bättre att klargöra i förväg om enheterna kommer att kunna ansluta till varandra.

Bild
Bild

Möjligheter

Bland huvudfunktionerna i detta läge är följande

  • Ger en användarvänlig OSD-meny . Den stora skärmen med moderna tv -apparater gör det enkelt och snabbt att visa text som du vill visa eller bara läsa.
  • Timerinställning . Denna funktion kan installeras och regleras inte bara på varje enskild enhet i lägenheten, utan också med fjärrkontrollen på en TV.
  • Tuner kontrollfunktion … Med det här alternativet kan du inte bara överföra tunerinställningar utan även ändra dem på andra enheter.
  • Tillgänglighet för ett bekvämt informationssystem … Tack vare HDMI CEC kan du få den information du behöver om en specifik enhet.
  • Förekomsten av en enhetskontrollmeny … Med sin hjälp kommer en person att kunna styra en viss enhet via menyn på en annan enhet. Denna funktion kommer att vara mest användbar om du är långt från TV: n och inte kan närma dig den, men du har en annan teknisk enhet till hands.
  • Routinghantering … Detta alternativ gör det möjligt att spåra förändringar i signalkällor.
  • Överföra namnet på OSD -enheterna . Tack vare det här läget överförs de nödvändiga enhetsnamnen till det huvudsakliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och drift

För att konfigurera HDMI CEC -funktionen på din TV måste du först ansluta HDMI -kabeln till satellitmottagaren. Då måste du slå på båda enheterna och fortsätta att konfigurera plugin -programmet. För att konfigurera måste du först trycka på källknappen på TV -fjärrkontrollen och sedan hitta HDMI -sektionen. Därefter visas bilden från tunern på utrustningsskärmen.

Senare måste du trycka på "Meny" -knappen på fjärrkontrollen och följa sökvägen "Plugins-HDMI CEC Setup ". Du kommer till avsnittet med inställningarna för själva tillägget. När du har ställt in alla nödvändiga ändringar, se till att trycka på OK -knappen så att de sparas.

Var noga med att titta på raden "Aktuell CEC -adress". Om beteckningen "0.0.0.0" anges där, fungerar inte tillägget till fullo. Det tillåter dig bara att aktivera och inaktivera tunern, men det går inte att byta kanal.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet bör du gå från din dator till själva tunern via FTP -anslutningar och hitta en fil som heter plugin. py, öppna den i anteckningsblock. Senare, i det öppnade dokumentet, bör du hitta beteckningen "0.0.0.0" och ersätta den, till exempel, med "1.0.0.0.". Den första siffran i denna beteckning indikerar numret på HDMI -kontakten på din TV ansluten till satellitmottagaren. I slutet, se till att spara alla ändringar.

För att använda denna teknik, på TV: n, öppna först HDMI -menyn , det visas på displayen, skärmen kan skicka alla meddelanden över kabeln till olika anslutna tekniska medel. Användaren kommer då att få en komplett lista över CEC-kompatibla enheter. Att välja en av dessa enheter säkerställer det framtida knapptryckningar på fjärrkontrollen överförs direkt till TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

När specifika åtgärder vidtas mellan anslutna och sammankopplade medel kan ett aktivt utbyte av information eller vissa operationer ske. Den tekniska implementeringen av utrustningen utförs med hjälp av en stamkabel i en speciell HDMI -kontakt. Det är tack vare denna teknik som möjligheten att samtidigt styra flera tekniska utrustningar inom en lägenhet.

Rekommenderad: