Enbärspanel (17 Bilder): Från Snittet På Badets Vägg. Hur Man Gör En Panel Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Enbärspanel (17 Bilder): Från Snittet På Badets Vägg. Hur Man Gör En Panel Med Egna Händer?

Video: Enbärspanel (17 Bilder): Från Snittet På Badets Vägg. Hur Man Gör En Panel Med Egna Händer?
Video: Hur gör snickaren - Montering av liggande panel 2024, April
Enbärspanel (17 Bilder): Från Snittet På Badets Vägg. Hur Man Gör En Panel Med Egna Händer?
Enbärspanel (17 Bilder): Från Snittet På Badets Vägg. Hur Man Gör En Panel Med Egna Händer?
Anonim

Enbär är en unik buske, dess nedskärningar används aktivt för att dekorera badets inredning. Materialet är lätt att bearbeta, hållbart och har en unik doft.

På grundval av detta skapar de hållbara paneler, dekorerar ångrum med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Enbärspanelen har ett originellt utseende. Vid uppvärmning sväller trädet inte, förlorar inte sin ursprungliga densitet och elasticitet. Enbär har en gynnsam effekt på kroppen. Bland de positiva effekterna finns:

  • aktivering av metabolism;
  • syremättnad av blodet;
  • öka kapillärernas elasticitet;
  • minskning av känslomässig stress.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa paneler passar perfekt in i ångrummens interiörer . De hängs på väggen och får en dubbel nytta av detta i form av att dekorera rummet och mätta luften med läkande ämnen. Användningen av sådana dekorativa element är lämpligt inte bara i bad, utan också i bostadslokaler.

De passar bra med lantlig stil och ekodesign. Panelerna används för att dekorera interiören i privata hus och restauranger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under påverkan av hög temperatur börjar ämnen med biologisk aktivitet syntetiseras från trä, de kallas fytoncider. De desinficerar luften i rummet, förhindrar uppkomsten av svampar och patogener . En uppfriskande doft av tallnålar känns i luften, vilket har en positiv effekt på andningsorganen och nervsystemet. Det hjälper till att stärka immunsystemet, hjälper till att bekämpa andningsbesvär.

Sedan antiken har läkare använt enbärsgrenar för att röka rum för att desinficera luften och föremål i dem . Denna växt har använts för att behandla många sjukdomar. Man trodde att enbärlundar påskyndar läkning av sjuka. Ett modernt alternativ till wellness -sessioner i naturen är ett besök på badhuset, dekorerat med en panel gjord av enbärskärningar.

Bild
Bild

Det är en tavla med olika ämnen. Enbärstammar har en liten diameter, deras tjocklek är cirka 2 cm. Under bearbetning spricker trädet inte, så det är idealiskt för väggdekoration. Andra fördelar inkluderar:

  • vacker konsistens;
  • motståndskraft mot förfall;
  • förmåga att klara hög luftfuktighet och temperatur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

En panel gjord av enbärskärningar för ett bad placeras bäst på den största väggen. Du kan hänga den framför entrén . Platsen är inte avgörande, styr av dina individuella önskemål. I vilket fall som helst kommer panelen att”fungera”, syntetisera användbara ämnen i luften.

Det kommer att dekorera ångbadet, lägga till originalitet i badets inre . Ägare av lyxhus och kommersiella bastur rådgör med professionella designers och arkitekter när de väljer var de ska placeras. De styrs också av deras rekommendationer när de bestämmer storleken på dekorationsskivan, dekorationens tomt.

Enbärspaneler kan användas för att dekorera inte bara själva ångrummet, utan också resten.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är inget svårt att göra en enpanel med egna händer. Skärningar av olika tjocklekar från 10 till 30 mm görs från stammarna på denna växt . Först måste du bestämma storleken. Nedskärningarna är fästa vid basen. Det kan vara plywood eller limmade möbelskivor, men det bästa alternativet är cedertavlor. Sibirisk ceder har många medicinska egenskaper och blir en bra följeslagare för enbär.

Bild
Bild

För fixering av snittet används lim oftast. För 1 kvm. m. cirka 1200 nedskärningar krävs . De placeras så tätt som möjligt mot varandra. Skärets yta är polerad. Innan lacken appliceras behandlas träet med linolja.

När det torkat används ett färg- och lackmedel, det torkar i ungefär ett dygn.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar en panel kan du kombinera snitt i olika storlekar och nyanser. Det rekommenderas att använda naturligt torkande material, det behåller sin doft i 10 år . Tomterna med enbärspaneler är olika - det finns gott om originalalternativ. Det kan vara en bild av ett djur eller en kopp te. Varje dekorativ panel har en individuell design och storlek.

Rekommenderad: