Lerpanel: Lerblommor På En Polymerlervägg Med Egna Händer, En Mästarklass För Nybörjare, Vackra Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Lerpanel: Lerblommor På En Polymerlervägg Med Egna Händer, En Mästarklass För Nybörjare, Vackra Exempel

Video: Lerpanel: Lerblommor På En Polymerlervägg Med Egna Händer, En Mästarklass För Nybörjare, Vackra Exempel
Video: Måla panel - steg för steg 2024, April
Lerpanel: Lerblommor På En Polymerlervägg Med Egna Händer, En Mästarklass För Nybörjare, Vackra Exempel
Lerpanel: Lerblommor På En Polymerlervägg Med Egna Händer, En Mästarklass För Nybörjare, Vackra Exempel
Anonim

En lerpanel kan vara en ovanlig men lämplig dekoration för alla utrymmen, från ett sovrum till ett kök. Det är inte svårt att skapa och passar även för gemensam kreativitet med barn.

Bild
Bild

Särdrag

En dekorativ lerpanel med dina egna händer kan skapas antingen av vanligt material eller av sin polymersort. I alla fall Innan du börjar skulptera produkten på väggen bör du tänka över kompositionen och förbereda en skiss . Det rekommenderas att rita en bild i naturlig storlek på ett pappersark som motsvarar de planerade måtten på arbetet.

Bild
Bild

När det gäller ämnena väljs botaniska motiv oftast för panelen: lerblommor, bär och blad . Ändå finns det inga begränsningar i denna fråga, och en sovstad, ett roligt djur eller till exempel ett aptitretande stilleben kan placeras på panelen. Den färdiga skissen skärs i separata element och används vid behov för att förbereda mallar.

Bild
Bild

När du arbetar bör du komma ihåg att hela processen skulle vara bra klar på två timmar . Annars måste leran skyddas från uttorkning genom att täcka den med antingen polyeten eller våta trasor. Sprutning med rent vatten från en konventionell sprayflaska är också lämplig.

Bild
Bild

Verktyg och material

Huvudmaterialet för lerpanelen är naturligtvis leran själv. Dessutom är det omedelbart värt att förbereda en slip -flytande våt lera, som kommer att användas för att fixa elementen. För modellering kan både specialstackar och improviserade element användas. Till exempel kan de vara stål ekrar, uppvärmda på en tallrik och smidda med en hammare. Dessutom bör du definitivt förbereda:

  • kniv;
  • linjal;
  • kavel;
  • fyrkant;
  • styrelse.

Förresten är det bättre att ta knivar som är trubbiga, nästan runda och lätt polerade.

Bild
Bild

Utförande teknik

Börjande hantverkare kommer att kunna behärska skapandet av lerinredning med exemplet på en väggpanel som heter "The Charm of Summer". Arbetet börjar med att en ganska stor bit lera rullas ut till önskad tjocklek och skärs ut i form av en cirkel.

Bild
Bild

Det är viktigt att omedelbart släta och släta ut ytan med en mjuk, fuktig svamp. Behandlingen av kanterna på den framtida panelen utförs på samma sätt. Efter bearbetning av ytan ska produkten återigen jämnas ut runt omkretsen och befrias från överskott med en speciell kniv.

Bild
Bild

Panelens kanter böjer något utåt, som om de bildar en liten platta . Själva kompositionen, som kommer att placeras på panelen, kommer att vara en kombination av löv och bär. Bladbladen formas separat i form av droppar, varefter de är något platta. Antalet delar bestäms beroende på befälhavarens önskemål. Vener och kantspår staplas.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att fixa arken på panelen måste du täcka dem på baksidan med en liten mängd våt lera och sedan helt enkelt fixa dem på ytan . Det är bäst att ordna detaljerna i form av en krans, det vill säga längs kanten på en rund bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bör små bär placeras på panelen, som är vanliga cirklar. De fixeras också med våt lera. För att ge dem ett mer naturligt utseende kan du prägla ett snöflingemönster i mitten med ett tuschlock.

Om du har en speciell form är det vettigt att göra lerrosor också.

Bild
Bild

Slutligen dras ett par insekter på ytan och det färdiga arbetet bakas

Temperaturen och baktiden anges som regel på förpackningen under materialet. Arbetet med polymerlera utförs på ett liknande sätt.

Bild
Bild

Vackra exempel

Panel i form av ett stilleben kommer att vara en bra dekoration för köket. På lerytan finns en komposition som förenar en fruktskål och en kanna. Endast frukterna målas på panelen och disken lämnas orörd, vilket ger bilden lugn och balans. Användningen av dämpade färger och bevarandet av basmaterialets naturliga nyans till det maximala gör att sådant arbete kan placeras i nästan alla interiörer. Det bör understrykas att även i skulpturstadiet gjordes två hål på sidorna av panelen, genom vilka en sladd senare skulle dras, så att inredningen kunde placeras på väggen.

Bild
Bild

En rund lerpanel ser ganska klassisk ut .som visar en stor ros i en vas. Blomman och kärlet är gjorda så omfattande som möjligt, vilket gör arbetet mer realistiskt. Däremot hålls bakgrunden ganska enkel. Med hjälp av en speciell stapel dras linjer längs cirkelns kontur och imiterar ramen. Hålen som finns längst upp och längst ner på verket fungerar inte bara som en dekorativ funktion, utan kan också användas för att trä kabeln som fäster panelen på väggen.

Rekommenderad: