Metallbänkar (55 Foton): Trädgårdsbänkar, Hur Man Gör En Gör-det-själv Bänk Med En Rygg Av Metall? Ritningar Och Design Av Bänkar För Ett Sommarboende

Innehållsförteckning:

Video: Metallbänkar (55 Foton): Trädgårdsbänkar, Hur Man Gör En Gör-det-själv Bänk Med En Rygg Av Metall? Ritningar Och Design Av Bänkar För Ett Sommarboende

Video: Metallbänkar (55 Foton): Trädgårdsbänkar, Hur Man Gör En Gör-det-själv Bänk Med En Rygg Av Metall? Ritningar Och Design Av Bänkar För Ett Sommarboende
Video: Lär dig bygga Ernsts trädgårdsbänk - Sommar med Ernst (TV4) 2024, April
Metallbänkar (55 Foton): Trädgårdsbänkar, Hur Man Gör En Gör-det-själv Bänk Med En Rygg Av Metall? Ritningar Och Design Av Bänkar För Ett Sommarboende
Metallbänkar (55 Foton): Trädgårdsbänkar, Hur Man Gör En Gör-det-själv Bänk Med En Rygg Av Metall? Ritningar Och Design Av Bänkar För Ett Sommarboende
Anonim

En bra och vacker bänk behöver inte bara vara av naturligt trä. Mycket robusta, attraktiva och praktiska konstruktioner erhålls av metall. I den här artikeln kommer vi att lära oss mer om funktionerna i metallbänkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En bänk av metall är det mest pålitliga och hållbara. Idag kan du i många sommarstugor och trädgårdstomter hitta liknande produkter. De är på många sätt överlägsna vanliga träalternativ, vilket visar högre praktiska egenskaper och anspråkslöshet.

Bild
Bild

Populariteten hos metallbänkar beror på de många positiva egenskaperna som de har

  • Den största fördelen med de produkter som övervägs ligger i deras styrka och motståndskraft mot mekaniska skador. Det är otroligt svårt att förstöra, bryta eller deformera en sådan struktur. Under påverkan av nederbörd och temperaturförändringar kommer metallbänken inte att förlora sin visuella attraktion, den blir mindre stark. Naturligtvis talar vi om välskötta versioner, gjorda enligt alla regler.
  • En metallbänk kan fungera i många år. I sig är detta material konstruerat för många års drift. Som sådan är det opraktiskt att jämföra träalternativ med metallkonstruktioner.
  • Metall kan enkelt kombineras med andra material. Oftast finns det modeller där en metallram finns, och ryggen och sätet är av trä. Resultatet är både tillförlitliga och vackra och mycket bekväma mönster.
  • Metallbänkar kan ha en mycket ovanlig, elegant design. På sommarstugor och angränsande grunder kan du ofta hitta riktigt fantastiska mönster, från vilka det är svårt att ta bort ögonen. En metallbänk kan ha alla möjliga dekorativa element, graciösa linjer och sofistikerade funktioner. En sådan detalj kommer effektivt att komplettera lokalområdet.
  • Trädgårdsmöbler och hemmöbler av alla typer av metall är miljövänliga. Du kan använda sådana produkter utan att oroa dig för din hälsa. Metallstrukturer avger inte skarp lukt och orsakar inte allergiska reaktioner.
  • En metallbänk är en absolut brandsäker design. Vid tändning stöder metallen inte lågan och sprider den aktivt. Detsamma kan inte sägas för modeller konstruerade av trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se har metallbänkar många fördelar. Det var dock inte utan sina nackdelar, varav några är ganska allvarliga. Låt oss bekanta oss med dem.

  • Vid tillverkning av metallbänkar är svårare och nyckligare. Det är mycket lättare att arbeta med samma träd, och det tar mindre tid. När mästaren gör en bänk av metall måste befälhavaren använda svetsmaskinen på ett kompetent sätt, och inte alla användare har sådana färdigheter.
  • Metallbänkar är ofta väldigt tunga. Det kan vara problematiskt att flytta sådana strukturer från en plats till en annan. Om du inte planerar att bära eller transportera en liknande produkt i framtiden kommer detta inte att vara ett problem.
  • Att sitta på en bänk helt i metall är inte alltid bekvämt. Detta gäller särskilt för den varma sommarsäsongen. Under sådana perioder värms metallsätet upp mycket snabbt och starkt, vilket leder till mycket obehagliga känslor. Under kalla årstider är det också obehagligt att sitta på en sådan bänk, eftersom sätet blir onödigt kallt.
  • Att göra din egen eller köpa en färdig metallbänk kan kosta en snygg summa. Detta gäller särskilt när människor tar upp en mycket vacker, original modell, dekorerad med konstnärligt smide. Samma trä- eller plasttyper av bänkar är mycket billigare.
  • Metallbänken måste regelbundet behandlas med speciella föreningar som skyddar den mot korrosion. De enda undantagen är rostfria produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många olika typer av metallbänkar. Var och en av dem har sina egna särdrag och egenskaper. Låt oss lära känna dem bättre.

Fast smidd

Idag är massivt smidda trädgårdsbänkar mycket populära. Vi pratar om strukturer som endast består av metallstavar. Som regel kännetecknas dessa modeller av en relativt låg vikt, vilket gör att de lätt kan överföras från en plats till en annan, om det behövs. Den massivt smidda bänken är extremt lättskött, så den behåller sitt attraktiva utseende i många år.

Bild
Bild

Denna design är en utmärkt lösning för ett sommarboende . En vackert utförd solid smidd gatubänk kan lätt bli en elegant dekoration för landskapsarkitektur. Lyckligtvis kan du göra det själv eller hitta ett lämpligt alternativ i butiken - utbudet av sådana produkter är stort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Namnet på dessa bänkar talar för sig själv. De är gjorda av en kombination av olika material. I det här fallet pratar vi oftast om sådana strukturer där endast ramen är konstruerad av höghållfast metall och sätet med ryggstöd är gjord av korrekt förberett naturligt trä av vilken art som helst. Bänkar av denna typ är med rätta erkända som en av de mest populära. De installeras inte bara på gården eller i trädgården, utan också i vardagsrummen, eftersom de är bra för hemmet.

Bild
Bild

Kombinerade bänkar är ytterligare indelade i flera underarter . De kan ha olika former och storlekar. Ofta finns det inte bara vanliga rektangulära, utan också kantiga alternativ, liksom mer ovanliga exemplar i form av bokstaven "P".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och mått

Metallbänkar köps inte bara i specialaffärer utan görs också för hand.

Om ett beslut fattas om att designa en hemlagad produkt av hög kvalitet måste du först göra en detaljerad plan och ritning av den framtida produkten.

Bild
Bild

Det är fullt möjligt att förbereda ett projekt och ett diagram över en metallbänk på egen hand, det är inget komplicerat med det . Många föredrar dock att inte göra sådana experiment och välja färdiga projekt. Således är det möjligt att undvika många misstag och brister under arbetsflödet för att skapa en butik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att ta hänsyn till det faktum att dimensionerna för den framtida metallstrukturen väljs strikt individuellt. Det finns några regler som det är lämpligt att ta hänsyn till innan arbetet påbörjas:

  • bänkens längd måste bestämmas med en hastighet av 0,6 m per person;
  • produktens minsta bredd får inte överstiga 30 cm;
  • ryggen måste ha en höjd som överstiger 30 cm;
  • vinkeln mellan sätet och ryggen kan vara från 105 till 120 grader, så att det är bekvämt att sitta på bänken;
  • bänkhöjdsparametern ska beräknas i enlighet med skenbenets längd, i de flesta fall är den 38-45 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om bänken är högre än 45 cm hänger benen på de som sitter på den . Om denna parameter är mindre än 30 cm måste knäna böjas i en spetsig vinkel, vilket har en dålig effekt på blodcirkulationen och leder till en obehaglig känsla i benen.

Bild
Bild

Alla måttindikatorer som du vill göra en metallbänk med måste tas med i ritningen av den framtida hemlagade produkten. Med en detaljerad arbetsplan till hands blir det mycket lättare för befälhavaren att göra en butik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att bygga en högkvalitativ järnbänk med egna händer måste befälhavaren definitivt fylla på med alla nödvändiga material och verktyg:

  • profilerade rör (diametern måste väljas i enlighet med de förberedda ritningarna av den framtida hemlagade produkten, liksom funktionerna i driften av din struktur);
  • brädor från vilka befälhavaren kommer att konstruera bänkens rygg och sittplats;
  • högkvalitativ svetsmaskin;
  • elektroder för svetsmaskinen (3 mm);
  • kvarn eller hacksåg för metallarbeten;
  • skivor utformade speciellt för slipmaskiner och metallarbeten;
  • borra;
  • fil;
  • nivå;
  • roulett;
  • plan;
  • metallfärg;
  • färg för trä;
  • muttrar och bultar;
  • tång.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att montera ramen för en framtida hemlagad produkt behöver du antingen formade rör eller smidda delar. Allt beror på vilken typ av struktur du har planerat att designa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en bänk?

När alla inventarier och material är klara är det dags att gå vidare direkt till att göra en högkvalitativ och vacker bänk med egna händer. Låt oss i steg analysera hur man gör det korrekt.

Ram

Det första mästaren måste göra är att bygga en ram av hög kvalitet av den framtida produkten. Låt oss se hur vi förbereder det.

  • För att göra en bas för sätet måste du ansluta elementen från profilröret i form av bokstaven "P".
  • Du måste förbereda detaljerna för baksidan. Den övre halvan måste böjas under en radie av 300-400 mm.
  • Med hjälp av en svetsmaskin är det nödvändigt att fästa ryggstödsdelarna på den U-formade basen. Det är lämpligt att fästa ryggen på sätet exakt i en trubbig vinkel. För att göra detta kan den nedre halvan av delarna vikas något.
  • Alla förberedda element i den framtida bänken måste anslutas med hjälp av långa rörsektioner. 2 av dem måste fästas horisontellt och 2 - vertikalt. Strukturen blir mer stel om ytterligare komponenter svetsas mellan benen. Var noga med att förstärka bänken med diagonala element.
  • I den nedre halvan av metallramen, liksom på sidan och i bakområdet, kan du dessutom svetsa smidda delar i form av blommiga ornament eller graciösa mönster.
  • Det är nödvändigt att svetsa speciella "lappar" till strukturens stödben för att göra bänken stabilare på marken.
  • Metallkomponenterna i produkten måste beläggas med en primerblandning och täckas med emalj.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sitt och ryggstöd

När du har gjort ramen basen av metallbänken för sommarstugan, är det lämpligt att fortsätta med installationen av sätet och rygg. Låt oss se hur du gör detta.

  • Förberedda och noggrant torkade brädor eller stänger måste sågas i enlighet med måtten som anges på ritningarna.
  • Trädelar måste bearbetas med ett elektriskt plan, slipat. Efter noggrann rengöring av träelement måste de beläggas med skyddslösningar och sedan målas med dekorativa emaljer.
  • Det kommer att vara nödvändigt att fästa 50x50 mm stänger på de kortare delarna av metallramen i området av sätet och ryggstödet. Det är bäst att fästa dem med skruvar, brickor och muttrar.
  • Vidare, med hjälp av självgängande skruvar, måste du fästa träkomponenter för sätet och baksidan av bänken till stängerna. För att skruvlocken ska kunna försänkas något i materialet måste du borra hål i den övre delen med en borr med lämplig diameter.
  • Hårdvaran är bäst förklädd med ett färgmatchat kitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha slutfört alla ovanstående steg kan du säkert sätta den färdiga hemmagjorda bänken på sin permanenta plats på platsen. Enligt en liknande princip kommer det att vara möjligt att göra ett bord för ett lusthus i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Låt oss bekanta oss med några användbara tips för att göra ett strykjärn eller någon annan bänk

  • Om du gör en kombinerad bänk rekommenderas att du behandlar trädelar med antiseptika innan du fäster dem på metallramen. Det kommer att bli mer bekvämt på det här sättet.
  • Om du bestämmer dig för att göra en bänk från ett format rör måste den fyllas med sand innan du böjer vissa delar. Du bör inte glömma den här nyansen.
  • Tänk noga på metallbänkens yttre design. Det ska harmoniskt passa in i atmosfären i din sommarstuga, inte komma ur det.
  • Vid skärning av metall måste du ta hänsyn till tjockleken på slipskivan. En mer exakt passform görs med hjälp av en slipmaskin med ett slipskiva.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Låt oss titta på några exempel på hur metallbänkar dekorerar områden

  • På det angränsande territoriet kommer en metallbänk, stiliserad i antik stil, utan användning av trädetaljer att se underbar ut. Stolens säte och ryggstöd kan dekoreras med metallknoppar. En sådan produkt kommer att se särskilt imponerande ut mot bakgrunden av stenmurar eller ett staket.
  • En ram svetsad av metall under en trästol behöver inte nödvändigtvis ha helt raka och regelbundna linjer. Benens struktur kan vara tunna, med små böjningar. Metallryggen kan helt dekoreras med blommiga eller blommiga ornament. För att ge butiken ett mer intressant utseende kan metalldelarna målas mörkgröna.
  • En vintagebänk kommer att se bra ut i trädgården, där metallbasen består av öppnade sidoväggar och samma rygg, målade i vitt. Mot bakgrund av graciösa linjer och snidade mönster kommer ett säte av mörkt naturligt trä att sticka ut väl.

Rekommenderad: