DIY Trädgårdsbänkar (52 Bilder): Ritningar Av Bänkar För Ett Sommarboende. Hur Man Gör En Sommarstuga Street Shop Av Skrotmaterial? Alternativ För Tillverkning Av Bänkar

Innehållsförteckning:

Video: DIY Trädgårdsbänkar (52 Bilder): Ritningar Av Bänkar För Ett Sommarboende. Hur Man Gör En Sommarstuga Street Shop Av Skrotmaterial? Alternativ För Tillverkning Av Bänkar

Video: DIY Trädgårdsbänkar (52 Bilder): Ritningar Av Bänkar För Ett Sommarboende. Hur Man Gör En Sommarstuga Street Shop Av Skrotmaterial? Alternativ För Tillverkning Av Bänkar
Video: ✅ Bench with backrest diy | Ghow to doarden bench 2024, Mars
DIY Trädgårdsbänkar (52 Bilder): Ritningar Av Bänkar För Ett Sommarboende. Hur Man Gör En Sommarstuga Street Shop Av Skrotmaterial? Alternativ För Tillverkning Av Bänkar
DIY Trädgårdsbänkar (52 Bilder): Ritningar Av Bänkar För Ett Sommarboende. Hur Man Gör En Sommarstuga Street Shop Av Skrotmaterial? Alternativ För Tillverkning Av Bänkar
Anonim

En bekväm och vacker bänk är ett viktigt attribut för alla trädgårdar. Det finns många sådana produkter till salu, men du kan göra dem själv. Det finns många sätt att göra en trädgårdsbänk av hög kvalitet.

Bild
Bild

Att göra en klassisk bänk

Om du inte vill spendera mycket tid på att göra en trädgårdsbänk, är det lämpligt att bygga det enklaste alternativet. Klassiska mönster kan enkelt göras även av en nybörjare som inte tidigare har varit inblandad i sådana verk. Faktum är att alla möjliga sorter av trädgårdsbänkar, oavsett om de är de enklaste eller engelska versionerna, har ungefär samma enhet. De samlas på samma sätt. Först kommer vi att ta en steg-för-steg-titt på hur monteringsdiagrammet för de flesta av dessa strukturer från trädelar ser ut.

Det första steget är att rita ritningar av den framtida designen . En detaljerad plan som anger alla dimensionella parametrar kommer att underlätta och påskynda processen att göra en bänk.

Bild
Bild

Därefter måste du montera sidoväggarna på den framtida bänken . Du måste först göra alla nödvändiga hål för den efterföljande anslutningen av alla element. För att förenkla arbetet kan du använda klämmor - de låter dig fixa de nödvändiga komponenterna i strukturen väl.

Bild
Bild

Sedan måste sidoväggarna fixeras med skruvar och muttrar . Glöm inte att lägga speciella brickor under muttrarna. Du måste också ta hänsyn till att du inte omedelbart ska dra åt dem så hårt som möjligt, eftersom det i framtiden kan behövas ytterligare justeringar av fästelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste sidoväggarna vara anslutna till varandra . Med hjälp av en distansdräneringsbit måste du fästa 2 sidodelar av den framtida trädgårdsbänken. Fixering krävs med självgängande skruvar med stor diameter. Det rekommenderas att använda sådana fästelement som är utrustade med ett nyckelfärdigt huvud.

Bild
Bild

Nästa steg är att säkra delarna . Sidodelarna på den framtida bänken måste fästas på baksidan. I det här fallet är det nödvändigt att lämna ett litet avstånd mellan delarna (5 mm är tillräckligt). Efter det är det tillåtet att fortsätta direkt med att dra åt de fästa komponenterna i strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De sista stegen - kitt kitt på platsen för skruvarna på baksidan av bänken . Du måste också rengöra strukturen med sandpapper. Trädet måste bearbetas väl. Därefter måste träet behandlas med antiseptiska föreningar och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

När strukturen är helt torr kan den anses vara klar för användning . Detta är standardmonteringsschemat för de vanligaste trädgårdsbänkarna i trä. Enligt samma princip monteras sådana strukturer i vilka armstöd inte finns. För att göra den enklaste bänken av den klassiska typen måste du förbereda en detaljerad planritning. Vid montering av en klassisk bänk kan befälhavaren välja olika typer av ryggstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också tillåtet att ändra lamellens position i strukturen, till exempel för att bygga dem korsformade.

Att göra en metallbänk

Massiva och hållbara trädgårdsbänkar är gjorda av metall. De är starkare och mer hållbara än träalternativ. Men de visar sig också vara svårare att tillverka. Låt oss överväga steg för steg hur man gör sådana ändringar på bänkarna korrekt.

För ramen för den framtida bänken är det bäst att förbereda kallsmide. Massiva metallramar är de mest pålitliga och praktiska

Bild
Bild

Det är nödvändigt att upprätta en detaljerad plan för den framtida produkten. Ange absolut alla dimensionella parametrar för bänken. Om du tvivlar på dina förmågor är det lämpligt att använda en färdig plan och inte skissa den själv

Bild
Bild
  • Först måste du göra en bänk. För att göra detta måste du ta flera rörstycken med en längd på 1500 och 400 mm. Var och en behöver 2 stycken.
  • Om ovanstående segment inte tillhandahålls i en färdig form, är det värt att klippa dem på egen hand och observera dimensionerna. För att få den mest tillförlitliga strukturen är det tillåtet att ytterligare svetsa förstyvningar till ramen. Det blir väldigt enkelt att laga dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Längden på benen på metallbänken kan vara 460 mm. Det är med dessa parametrar som rören ska förberedas. Dessutom måste befälhavaren se till att de främre och bakre stöddelarna är väl anslutna till varandra. Detta kommer att säkerställa en hög grad av produktstabilitet.
  • Baksidan är gjord så att delar av rör med en storlek på 1, 5 m och 44 cm svetsas mot varandra. När denna åtgärd är klar bör du börja svetsa den färdiga delen till huvudstrukturen. Det rekommenderas att ställa ryggstödet i en vinkel på 20 grader för att sitta på bänken så bekvämt och bekvämt som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att göra ryggen mer tillförlitlig är det nödvändigt att tillhandahålla förstyvningsribbor i både längsgående och tvärgående riktning.
  • När du avslutar arbetet med att montera metallramen måste du städa upp alla befintliga fogar i strukturen. Du måste också noggrant polera metallbasen, behandla den med en primer av hög kvalitet.
Bild
Bild
  • För att metallbänken ska få ett komplett utseende är det nödvändigt att bygga trädelar som sedan kommer att fästas på den färdiga rambasen. Sådana komponenter i en trädgårdsbänk kan tillverkas av en bräda eller en bar - det här är de mest framgångsrika och mångsidiga materialen.
  • Baserat på dimensionella parametrar för den framtida hemmagjorda produkten kommer det att vara möjligt att bestämma dimensionerna på träkomponenterna och tänka över deras fästriktning. Man bör också komma ihåg att alla komponenter i den framtida butiken ska ha helt släta ytor, utan skador eller defekter.
Bild
Bild

För att ansluta alla förberedda strukturelement kan befälhavaren använda en elektrisk sticksåg - det är väldigt bekvämt och enkelt att använda det. Du måste också förbereda alla nödvändiga hål både i ramen och i träelementen för att sedan kunna fästa dem i en enda produkt. Avrundade huvudbultar kan användas som fästelement. Nötter kan också användas

Bild
Bild
Bild
Bild

Pricken över i att göra en bänk på en metallram är bearbetningen av konstruktionens träkomponenter. Trä måste behandlas med träfläck eller lack. Det kommer också att vara nödvändigt att noggrant belägga det naturliga materialet med antiseptiska lösningar för att skydda det från negativa yttre påverkan

Bild
Bild

Ofta kompletteras starka och hållbara bänkar med metallbas med olika typer av dekorativa komponenter. Till exempel kan en sådan design vara intressant dekorerad med invecklade smidda löv eller blommor - det finns många designalternativ.

Hur gör man av skrot?

Oftast är trädgårdsbänkar konstruerade av trä eller metall (eller en kombination av båda), men det finns andra metoder för att tillverka sådana produkter. Så mycket bra bänkar erhålls från olika material till hands. Låt oss titta på denna fråga i detalj.

Bild
Bild

Av stolar

En mycket bekväm bänk för ett sommarboende kan göras av stolar. Designen kommer att visa sig vara lika tillförlitlig och av hög kvalitet som exemplen som diskuterats ovan. För att bygga en liknande modell av en trädgårdsbänk behöver du följande komponenter:

  • 2 gamla stolar (du måste välja strukturer som inte har säten);
  • träskena;
  • möbelskiva eller dörr från ett träskåp;
  • akrylfärg (färgen bör väljas enligt dina egna preferenser);
  • Craquelure -medel (bänkar med denna designeffekt ser särskilt attraktiva ut);
  • decoupagekort med bilder av stora blommor;
  • lack;
  • borstar och svampar;
  • penna;
  • ett ark sandpapper;
  • sax;
  • engångsplatta;
  • kontursåg;
  • skruvmejsel;
  • skruvar.
Bild
Bild

Låt oss nu ta en titt på steg-för-steg-instruktionerna för att montera en bänk från gamla stolar

  • Först måste två stolar utan säten placeras sida vid sida. De måste pressas så hårt som möjligt. Därefter måste du mäta längden på den framtida trädgårdsbänken - den kommer att vara lika med längden på 2 platser
  • Du måste klippa av 2 trälister av lämpliga storlekar. De måste ordnas parallellt genom att ansluta stolarna. Då måste de gamla möblerna fixas med skruvar. Fästdonen måste fixeras från baksidan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På basen från två stolar måste du sätta en skåpdörr eller en möbelbräda. Nedan måste du markera med en penna framtida konturer av bänkstolarna.
  • Du måste noggrant såga ut sätena på trädgårdsbänken. För detta är det mest bekvämt att använda en elektrisk sticksåg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kanterna på alla delar måste rengöras noggrant med ett ark sandpapper. Sedan måste sätena målas med akrylfärg av den valda färgen.
  • Den gyllene färgen kommer att se intressant ut. Det bör appliceras på en svamp och sedan bildas färgade fläckar på huvudstrukturen, vilket gör ljusa beröringar. Det kommer att visa sig vara en intressant imitation av slitage.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bänkens säte ska vara belagd med en speciell produkt för att uppnå craquelure -effekten. Efter detta måste baserna torkas väl.
  • Därefter måste du snabbt måla över bänkstolen med mörkbrun färg. På en mörk bakgrund kommer gyllene sprickor att visas nästan omedelbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att dekorera dina trädgårdsmöbler på ett originellt sätt kan du använda en intressant teknik som decoupage. Du måste klippa ut bilder av blommor. Häll lite vatten i en engångsplatta och blöt de utskurna bitarna i den. Om pappersklippen är tillräckligt tjocka måste du vara noga med att blötlägga dem väl i vätskan.
  • Nu måste du applicera decoupagelimet på alla fuktade bilder. Sedan limmas de försiktigt på botten av bänken och torkas väl.
  • Den färdiga konstruktionen av trädgårdsbänken måste täckas med 3 lager speciell båtlack. Det rekommenderas att vänta cirka 6 timmar efter varje applikation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ut ur sängen

Det kommer att vara möjligt att bygga en bra bänk från sängen. Detta är en mycket intressant idé för vackra och pålitliga trädgårdsmöbler. Oftast är det ryggarna från gamla sängar som används för att göra en bänk. Låt oss överväga hur du kan bygga en färdig produkt av dessa material.

  • En av ryggarna från den gamla sängen måste skäras i 2 halvor. Halvorna kommer att användas som sidodelar på den framtida trädgårdsbänken.
  • Även om sänggaveln inte är en rejäl möbel, utan kompletteras med snidade balustrar, kommer det inte att skada att bygga en kvalitetsbänk.
  • En separat träskiva kan användas som sittplats. Rackbrädor är också ganska lämpliga istället.
  • Den andra sänggaveln från den gamla sängen kan spela rollen som foten på trädgårdsbänken, som ligger på framkanten. Produktens bottenram kan beläggas med en kantad skiva och sedan målas. En bra lösning skulle vara att installera en utskuret skärm i ett stycke, som sedan lades ovanpå ramen.
  • För att göra en bänk från sängen kan du bara ta ryggen och göra själva ramen av färska material med dina egna händer.
Bild
Bild

Sådana modeller av bänkar är mycket originella och attraktiva. Om allt görs korrekt är strukturerna mycket pålitliga, robusta och bekväma.

Från kantade brädor

Trädgårdsbänkar från kantade brädor visar sig vara lätta att tillverka. Liknande mönster kan göras med eller utan armstöd. Alternativ som behandlas med en ädel mörk fläck eller färg i en mättad nyans ser särskilt elegant och sund ut. Sidosektionerna av sådana produkter kompletteras ofta med praktiska ställ för förvaring av böcker och tidskrifter eller andra föremål som ägarna väljer.

Bild
Bild

För att göra en bänk av hög kvalitet från en kantad bräda, som i alla andra fall, är det nödvändigt att förbereda en framtidsplan och designa ritning i förväg. Träets hörn kan lutas 30 och 60 grader. Det är nödvändigt att ta hänsyn till dessa parametrar vid ritning. Skivan ska skäras i önskade längder. Sedan kan du gå vidare till monteringen av strukturen med hjälp av bultar, spikar eller skruvar.

Från skumblock

Om du vill göra den starkaste och mest pålitliga strukturen bör du överväga alternativet att använda skumblock. De kan användas för att göra utmärkta trädgårdsmöbler som är både bekväma och estetiska. Ibland kan du hitta sådana block, i vars inre struktur det finns karakteristiska hål . De är nödvändiga för att förbättra värmeskyddande egenskaper hos blockmaterialet. De nämnda hålen kan också användas vid montering av en trädgårdsbänk. För detta ändamål kommer det att vara nödvändigt att installera skumblock i 2 rader så att hålen riktas åt sidan. Barer i motsvarande sektion måste sättas in i dessa hål. För att sitta på en sådan struktur så bekväm som möjligt kan du lägga mjuka skumdynor ovanpå. Det är lämpligt att den senare är mantlad med vattentätt vävt material, eftersom de kommer att vara utanför.

Bild
Bild

Skumblock får målas i olika färger. Här kan ägarna till förortsområdet visa fantasi och välja den nyans som de gillar mest. Målade skumblockbänkar ser särskilt intressanta och ljusa ut.

Praktiska tips och råd

Om du funderar på att bygga en pålitlig och vacker bänk för din trädgård med egna händer, är det lämpligt att beväpna dig med några användbara tips och tricks om sådant arbete

  • Om du bestämmer dig för att bygga en träbänk av hög kvalitet, var särskilt försiktig när du väljer naturmaterial. Under inga omständigheter ska det finnas några defekter, spår av ruttning eller mögel på träet - sådana material kommer inte att hålla länge och produktens utseende kommer att påverkas hårt.
  • Allt material för egen tillverkning av en bänk måste väljas med en marginal. Man bör komma ihåg att andelen förluster vid skärning av delar av erforderliga dimensioner kommer att vara cirka 10%.
  • Om du gör en bänkstol av trä och har planerat att bygga den bredare måste du komma ihåg att materialet kan böjas i det här fallet. Om en stödram inte tillhandahålls kommer detta definitivt att hända.
  • Försök att agera så försiktigt som möjligt vid slipning av trä. Det får under inga omständigheter finnas vassa utskjutande delar på ytan av ryggstödet och sätet. Om du inte uppmärksammar detta kan senare människor skadas med dåligt bearbetade trädgårdsmöbler.
  • Alla spetsiga och vinklade delar av bänken rekommenderas att korrigeras vid tillverknings- och monteringsstadiet. Så du kommer att skydda dig från eventuell skada under driften av strukturen.
  • Tänk i förväg om utformningen av den framtida trädgårdsbänken. Observera att trädgårdsmöbler ska smälta in harmoniskt med den omgivande miljön.
  • Försumma aldrig behandlingen av trädelar med antiseptiska lösningar. Faktum är att de är utformade för att effektivt skydda naturmaterial från sönderfall, uttorkning, mögel och förstörelse under påverkan av fukt. Om du inte smörjer in trädet med antiseptika kommer det inte att kunna hålla länge.
  • Många ägare av sommarstugor bestämmer sig för att installera en bänk runt trädstammen. Om det är ett ungt växande träd är det nödvändigt att ge tillräckligt med ledigt utrymme mellan det och bänken. Annars, med tiden, kommer den växande stammen helt enkelt att förstöra trädgårdsmöblerna.
  • Om du inte har rik erfarenhet av att montera hem- eller utemöbler rekommenderas det att använda färdiga diagram och ritningar. Det är bättre att tillgripa självförberedelse av en arbetsplan först när du får mer kompetens genom erfarenhet.
  • När du monterar en hemmagjord bänk, kontrollera alltid horisontell och jämnhet hos alla konstruktionsdelar. Om du märker även de minsta snedvridningar någonstans måste du bli av med dem omedelbart. Om du skjuter upp arbetet med misstagen till senare måste du lägga ännu mer tid och ansträngning.
  • Om du inte kan sätta ihop en högkvalitativ trädgårdsbänk på egen hand, och du är rädd för att översätta ännu mer material, är det bättre att inte slösa bort din tid. Gå till affären och hitta den bästa bänkmodellen för dig själv till en tillräcklig kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En välgjord bänk kan bli en riktig trädgårdsdekoration. Låt oss ta en titt på några bra lösningar.

En träbänk med rygg och armstöd målade i mörkbrunt kommer att se solid och presentabel ut i trädgården. De X-formade trälisterna på baksidan kommer att vara en lämplig inredning

Bild
Bild

En rejäl bänk på en järnbotten med graciösa mönstrade ben och armstöd kommer att bli en elegant detalj i alla trädgårdar. På en sådan ram kommer sitsen och ryggstödet, som uteslutande är tillverkat av ädla träslag, målade i en vacker glänsande färg, att se harmoniskt ut. För att göra designen mer elegant är det värt att använda en smidig krökt övergång från sätet till ryggen

Bild
Bild

Träbänkar med åldrande effekt ser mycket imponerande och original ut på trädgårdstomter. Sådana mönster kan ha konstgjorda skav eller en uttalad trästruktur. Om en sådan bänk är målad mörkbrun, bör den placeras på en plats omgiven av ljusa blommor - tandem kommer att visa sig vara fantastiskt

Bild
Bild

Massiva bänkar gjorda av sågade stockar ser intressanta och ovanliga ut. I sådana utföranden kan benen också tillverkas av mindre sågade stockar. En bänk som denna kommer alltid att väcka mycket uppmärksamhet mot sig själv mot bakgrund av frodig trädgårdsgrönska

Rekommenderad: