Garderob I Hallen (61 Bilder): Radie Moderna Modeller För Ytterkläder I Vardagsrummet

Innehållsförteckning:

Video: Garderob I Hallen (61 Bilder): Radie Moderna Modeller För Ytterkläder I Vardagsrummet

Video: Garderob I Hallen (61 Bilder): Radie Moderna Modeller För Ytterkläder I Vardagsrummet
Video: Hemstylisterna tipsar: Färgval 2024, Maj
Garderob I Hallen (61 Bilder): Radie Moderna Modeller För Ytterkläder I Vardagsrummet
Garderob I Hallen (61 Bilder): Radie Moderna Modeller För Ytterkläder I Vardagsrummet
Anonim

Entrén är det första stället som gästerna ser när de kommer in i ett hus eller lägenhet. Dessutom måste människor ofta hantera behovet av att placera ett stort antal saker i det begränsade utrymmet i en liten hall för att lämna så mycket ledigt utrymme i rummen som möjligt. För detta väljer vi garderober i korridoren: en bra modell ska ha både ett funktionellt och estetiskt syfte, så att en person känner sig bekväm från de första stunderna av sin vistelse i hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

Naturligtvis kan kraven på vad som ska vara garderoben installerad i korridoren vara olika. De beror i stor utsträckning på korridorens område och takhöjden, men det finns flera allmänna önskemål som hantverkarna bör ta hänsyn till när de arbetar med kunder, för i vår tid tillverkas skräddarsydda möbler är inget nytt på länge.

Bild
Bild

Först och främst bör en sådan garderob vara så bekväm och praktisk som möjligt, trots att det kan vara svårt att placera en möbelstruktur i små korridorer.

I små korridorer är alternativen för installation av skåpet mycket begränsade. En smal design används vanligtvis för att inte störa ett redan litet rum. Även ett litet och smalt skåp kan göras ganska rymligt så att dess funktionella komponent alltid förblir så användbar som möjligt.

Om garderoben ligger i en stor korridor är det viktigt att se till att den passar organiskt in i det omgivande utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och syfte

Först och främst finns det öppna och stängda skåp.

Stängda alternativ visuellt mycket lik pennafodral. Sättet att öppna dörrarna i dem är inte glidande, utan gångjärn, vilket ger dem ett mysigt "klassiskt" utseende, trots att gångjärnsdörrar inte kan kallas en kompakt version. Denna design är också den mest typiska för elitmodeller installerade i rymliga korridorer med tillräckligt med ledigt utrymme.

Den största fördelen med ett sådant skåp är att det alltid ser snyggt och strikt ut. Den slutna versionen kan ha hur många dörrar som helst: i en stor korridor kommer en symmetrisk sexvingad kopia, som ofta används som garderob, att se väldigt organisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Öppna strukturer , i jämförelse med slutna, är bekvämare: allt kan tas ut eller tas bort från hyllan utan extra ansträngning, och de flesta föremålen är alltid i sikte. Den öppna typen är en mycket populär och populär garderobhängare för ytterkläder med krokar upptill och en lådanhet längst ner. Kantstenen, som du vet, är den mest lämpliga platsen för lagring av bevarande: det är här hemmafruar oftast placerar banker.
  • En garderob som har plats att sitta - det är väldigt bekvämt när man tar av eller tar på sig skorna. En sådan modell kan vara med ett säte i form av en inbyggd bänk, klädd i mjukt tyg, eller med en liten bänk.
  • Osmansk garderob är också ett kompakt alternativ, som vanligtvis installeras i botten och har ett utrymme under sätet som är perfekt för väskor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis, när du installerar en öppen modell i korridoren, bör du alltid hålla ordning bland saker så att hela bilden ser så bekväm och snygg ut som möjligt.

Om det finns en nisch i korridoren kan du placera strukturer i den för saker. Detta kan vara en enkel garderob för förvaring av läxor, eller en fullfjädrad möbel för kläder och skor, inbyggd så att korridorens användbara utrymme inte upptas.

Bild
Bild

Dörralternativ

Förutom de välkända skjut- och svängdörrarna kan du välja ett mer icke-standardiserat alternativ, som alltid kommer att överraska gästerna med sin unika och samtidigt funktionella användbarhet.

Till exempel spelar rullgardiner som skåpdörrar en utmärkt roll när det gäller platsbesparing, enkel öppning och stängning och estetisk tilltalande.

I huvudsak är rullgardiner samma persienner som kan fungera som ett "livräddande" alternativ för ett litet rum där det är omöjligt att sätta en garderob med antingen svängdörrar eller ett fack.

Att installera rullgardiner är inte så svårt som det verkar i början. Liksom alla persienner består de av separata element som kallas lameller. Lamellerna, fästa på varandra, installeras på guiderna, längs vilka de rör sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar till ett skåp i form av ett "dragspel" representerar ett ännu mer icke-standardiserat sätt att lösa frågan om "öppning-stängning", eftersom de inte installeras så ofta, men ser väldigt exotiska och ovanliga ut.

En av fördelarna med sådana dörrar är att denna design, till skillnad från konventionella coupéer, inte har några "blinda fläckar", och saker kan nås från alla sidor.

Naturligtvis, eftersom dragspelet har många rörliga element, kräver sådana dörrar särskilt noggrann hantering. På grund av designens särdrag är materialet för tillverkningen antingen plast eller hållbart glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Om bostadens användbara utrymme låter dig dekorera rummet i någon speciell stil, bör själva garderoben göras i samma riktning som korridoren så att hela bilden ser hel och harmonisk ut.

En stor entré i ett privat hus eller stuga kan göras i klassisk stil: i det här fallet är själva garderoben oftast en solid och hög struktur.

Det är i klassisk stil, liksom i barockstil, som det är att föredra att använda naturligt trä, dekorerat med sniderier och belagt med sprutning. För älskare av vintage -alternativ finns det alltid möjlighet att dessutom slipa skåpytorna för att skapa den önskade antika effekten på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stilar innebär användning av helt olika material, vars antal är mer än varierat: från spånskiva till plast i olika nyanser, som används för att dekorera fasader och ytterligare hyllor.

Med tanke på att många moderna lägenhetslayouter inte skiljer sig åt i rymdens bredd, tillåter den tydliga geometrin hos sådana skåp att de kan installeras var som helst, samtidigt som det sparar maximal plats.

Medelstora korridorer har ofta kompakta men mycket attraktiva jugenddesigner. Vanligtvis är detta en öppen garderob med en galge och en enkel byrå i plast för saker under. Hela ensemblen, trots användning av olika material, ser väldigt omtänksam och attraktiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Oavsett vilka mått och utföranden skåpet kommer att installeras i korridoren, är det alltid viktigt att planera antalet fack, lådor och hyllor i enlighet med deras avsedda syfte när du ritar. Detta är nödvändigt för att alla delar alltid ska kunna fullbordas maximalt.

Bild
Bild

Varje skåp kan delas upp i flera universella delar, som alla har sitt eget syfte:

  • avdelning där ytterkläder kommer att lagras. Detta är vanligtvis det största facket i skåpet;
  • skofack. Den är alltid placerad längst ner, och när du planerar skåpet är det viktigt att tillgången till den är så bekväm som möjligt,
  • hyllor för förvaring av hattar. De kan placeras antingen överst, eller det kan vara alternativ med sidohyllor;
  • små lådor för förvaring av halsdukar och handskar så att de inte går vilse på öppna hyllor;
  • en separat hängare eller fack så att du kan sätta väskor och paraplyer.
Bild
Bild

Blanketter

Beroende på detaljerna i korridoren och dess område kan skåpets form vara annorlunda. Eftersom det nu finns möjlighet att köpa en produkt efter specialbeställning, kan erfarna hantverkare göra vilken modell som helst med hänsyn till alla funktioner i rummet.

En garderob med ett avfasat hörn eller trapets är en modell som är både mångsidig, vacker och ovanlig på samma gång. Själva det avfasade hörnet kan fungera som en fortsättning på fasaden, eller som en övergång till en separat panel på vilken spegeln är placerad, eller en glasskylt.

Om vi talar om en stor produkt i en rymlig hall, kan sådana hörnkombinationer placeras antingen på ena sidan eller på båda sidor av strukturen, smidigt passera in i ett fack med en rundad sidovägg, på vilken öppna hyllor finns.

För små korridorer används ofta en modell med en ensidig fasning av hörnet, på vilken en spegelyta placeras, vilket visuellt ökar korridors utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Radialskåp är mycket attraktiva för smidigheten i deras former. De har många alternativ för placering i rum i olika storlekar.

Ett litet men mycket mysigt radialskåp med en något konvex fasad kan enkelt placeras i hörnet av en liten hall, vilket ger det ytterligare belysningslampor. I en entré med ett fyrkantigt format och ett stort område på sidorna av ytterdörren finns det ofta två rymliga garderober, från golv till tak.

De flödande linjerna i modeller med stor radie ser bra ut i stora korridorer, särskilt om de är dekorerade med speglar eller glaspaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hörn eller en L-formad garderob är en monolitisk struktur vars huvudsakliga syfte är att göra hörnutrymmet i korridoren maximalt utnyttjat. Ett sådant skåp kommer att vara rymligt och tillräckligt djupt, och själva modellen kommer med fördel att dölja alla möjliga konstruktionsfel i väggarna och utsprången, där rör ofta döljs.

Bild
Bild

Dimensioner

Som du vet kan garderoben vara antingen bred eller smal - allt, som alltid, beror på korridorens mått och på ägarens personliga önskemål.

  • Om det finns en önskan att kläderna ska hänga på galgar, bör höjden på skåpet vara minst 1,8 m - nästan till taket.
  • Om du planerar att installera en garderobshylla avsedd för souvenirer och böcker eller skor kan den vara liten eller till och med låg: 90 cm eller lite mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpets djup är kanske den viktigaste punkten, så att du kan lägga in det största antalet saker om du har den tekniska förmågan att göra det.

En grund garderob kan vara 30 cm: dessa är vanligtvis smala modeller för mycket små korridorer. De optimala djupdimensionerna är 40 cm, 50 cm och mer - detta anses redan vara ett djupt skåp.

Den långa versionen har en bredd på mer än 1 meter - det här är modeller för stora korridorer: längden på sådana möbler kan placeras i hela väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Oftast är skåp tillverkade av spånskiva. Den största fördelen med detta material är dess prisvärdhet, trevliga utseende och goda styrka.

Spånskivor gillar dock inte fukt särskilt mycket, och om ett sådant skåp ligger på en plats med hög luftfuktighet kan det snabbt skeva och förlora sin visuella attraktion.

Vid tillverkning av spånskivor används dessutom formaldehydbehandling ofta, vilket kan vara osäkert för hälsan.

Bild
Bild

Det optimala, men dyrare alternativet är en finfördelad fraktion av trä eller MDF. Vid tillverkning av sådant material används förbättrad teknik, vilket utesluter användning av potentiellt skadliga kemikalier. Kvalitetsnivån på MDF är mycket högre, så prestandan är mycket bättre.

Bild
Bild

Varje konsument ställer ofta frågan om det är möjligt att för närvarande köpa ett skåp av naturligt trä. Om du vill är det möjligt att hitta en bra tillverkare, men trä används sällan vid tillverkning av moderna möbler, eftersom det är mycket dyrt.

När det gäller ett material som metall, lockar det med sin styrka, men har en tendens till korrosion. För bostadslägenheter tillverkas metallskåp nästan aldrig; de kan hittas i industrilokaler eller medicinska institutioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trendiga fasadfärger

När du väljer färgerna på skåpets framsida är det viktigt att fokusera på färgsättningen i korridoren som helhet.

Modetrenderna är nu ljusa och originella färger. Till exempel är rött eller ljusgrönt de mest ovanliga nyanserna.

Å ena sidan ser det väldigt lockande ut, men det kommer också att kosta mycket mer än en garderob i alla klassiska färger. Dessutom bör korridorens övergripande interiör väljas strikt i sådana nyanser. Om ägaren redan har vissa idéer och överväganden om tapetens färg, golvet och den övergripande bilden, kan du säkert välja en garderob som matchar huvudensemblen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är planerat att installera skåpet i korridoren, där inget kommer att ändras, är det lämpligt att välja en mer neutral färg: ljus eller mörkbrun - beroende på den övergripande bilden av korridoren.

Naturligtvis kommer en vit garderob inte att se spektakulär ut i en smal korridor i en liten lägenhet. Den behöver mycket plats. En av de mest neutrala färgerna bland alla kan vara mjölkaktig med wenge - för en mörk korridor passar det bäst, och om du väljer takbelysning för ett skåp av en sådan plan, kommer bilden av korridoren att se väldigt mysig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Det enklaste sättet att dekorera en garderob är att göra sin fasad med glas, som kan vara en, eller tillverkad i form av en spaljé (om garderoben är stor och massiv).

Glasfasader kan dekoreras med ritningar med hjälp av modern färgningsteknik, och om kundens budget inte tillåter att köpa sådan dekoration kan du använda en speciell film och försiktigt limma ritningen på transparent eller frostat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob med vagnskoppling kommer att se organisk ut i varje hall, vilket representerar en subtil antydan till retrostil.

En slips är en metod för möbelklädsel, som i gamla dagar användes för inredning av vagnar för att undvika personskador och estetiska ändamål.

Klädseln kan vara konstläder eller äkta läder, liksom tätt monokromt tyg, vilket kommer att kosta mindre, men ser inte sämre ut. Denna klädmetod är bäst lämpad för modeller med öppna skåp med plats för galgar. På samma sätt kan du montera den inbyggda bänken i botten av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vridbara garderoben är den perfekta modellen för små korridorer, som kombinerar både funktionalitet och ovanlig design. På grund av att skåpet kan vända den ena eller andra sidan finns det en stor möjlighet att behålla både ordning och utrymme runt.

Den klassiska vridbara modellen är sidan med spegeln, som vanligtvis vetter mot gästerna, och klädfacket är på andra sidan och vänder "ansikte" vid behov.

Bild
Bild

Tillverkare

Eftersom i samband med inhemska layouter är smala skåp för små korridorer mest efterfrågade, möbelfabriken Komod-Msk … kommer att vara ett bra tillfälle att köpa ett sådant skåp för ett stort antal köpare.

Detta internationella företag har varit verksamt på möbelmarknaden sedan 2010. Produktionen sker på importerad utrustning.

Bland de inhemska tillverkarna är det värt att notera fabriken " Vlad-mebel ", som tillverkar både breda och smala skåp av olika slag med garanti för monteringskvalitet och snabb installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer vackra modeller i korridoren

En stor lång garderob med eleganta fasader av glas eller speglar är idealisk för korridoren och vardagsrummet - beroende på kundens smak och önskemål.

Varje form av trapetsformad design kommer att se bra ut, vars linjer smidigt passerar in i sidohyllorna - du kan lägga böcker eller souvenirer på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takdämpad belysning kommer att ge upphov till ett glas eller en spegelyta, liksom små ljuskällor kan placeras på hyllorna, vilket ger rummet ytterligare romantik och skönhet.

Förresten, glas och speglade fasader är mycket lämpliga för ett mörkt golv, kontrasterar positivt med det och betonar dess glans och glans.

Bild
Bild

Det är bättre att placera ett hörnskåp i ett fyrkantigt rum eller en korridor - det ger tillräckligt med utrymme, inte bara för ytterkläder, utan också för skor. Det är bättre att dela hörngarderoben i två huvuddelar: låt varma kläder hänga i en av dem, och den andra kan öppnas med alla slags hyllor och krokar för väskor och paraplyer.

Bild
Bild

Snygga och intressanta idéer i det inre av lägenheten

För en stor hall, smidigt att vända in i vardagsrummet, skulle en korridor garderob med en byrå inbyggd i mitten av strukturen vara ett utmärkt alternativ. Möblernas huvudfack kan placeras på någon av de bekväma sidorna, på den andra kan du placera en spegel. Den centrala delen av byrån kan samtidigt fungera som en bänk, och den öppna delen av strukturen designad för ytterkläder kommer att se bra ut ovanför den - med galgar och en övre hylla för hattar.

För att få garderoben att se elegant ut kan dess öppna del och byråns byrå klädas med en slips. Detta alternativ, trots avsaknaden av festliga glasfasader, är det mest praktiska och praktiska och passar in i alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

I korridoren i ett trähus kommer en garderob i Provence -stil, slipad med en speciell metod för att skapa en åldrande effekt, att se mycket bra ut. Naturligtvis, för att göra en sådan produkt är det bättre att använda naturligt trä - i det här fallet kommer det att finnas ytterligare en möjlighet att dekorera den med inlägg och sniderier för att ge interiören maximal harmoni med den omgivande miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

I "Chrusjtjov" kan du, trots den lilla storleken på korridoren, installera sexdörrars garderober, vilket hjälper ägaren och ger komfort och placerar saker på ett optimalt sätt. En smal garderob med skjutdörrar är den bästa ekonomiklassmodellen, och om kunden vill visa originalitet kan också en kompakt svängbar version med spegel installeras.

Rekommenderad: