Storlekar På "bok" -bordet: Standardmöbeldjup, Standardmått, Modeller Med En Bredd På 60 Cm Och En Höjd Av 50 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På "bok" -bordet: Standardmöbeldjup, Standardmått, Modeller Med En Bredd På 60 Cm Och En Höjd Av 50 Cm

Video: Storlekar På
Video: Starlight 11 - Module 1 - Student's Book Audio 2024, Maj
Storlekar På "bok" -bordet: Standardmöbeldjup, Standardmått, Modeller Med En Bredd På 60 Cm Och En Höjd Av 50 Cm
Storlekar På "bok" -bordet: Standardmöbeldjup, Standardmått, Modeller Med En Bredd På 60 Cm Och En Höjd Av 50 Cm
Anonim

Varje person i det post-sovjetiska utrymmet är väl bekant med en sådan produkt som en tabellbok. Dessa möbler fick stor popularitet på 1900 -talet. Och detta är inte utan anledning, eftersom bokbordet är mycket bekvämt, funktionellt och kompakt.

Det låter dig bekvämt sitta många gäster vid bordet, och när du inte använder det - det omvandlas mycket enkelt till ett litet och kompakt sängbord . När den är vikt kan den placeras nära en vägg eller till och med döljas i ett skafferi. Denna möbel är helt enkelt oersättlig för små lägenheter.

Idag är dessa möbler fortfarande i samma efterfrågan. Moderna modeller har dock ett mycket snyggt och attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och fördelar med ett bokbord

Denna möbel får sitt namn från likheten i sin nedrullningsbara design till omslaget på en bok. Och, naturligtvis, är den viktigaste fördelen möjligheten att ändra storlek, för detta räcker det bara att höja en eller två bordsskivor.

När det är hopfällt tar ett sådant bord väldigt lite plats. Denna tabellmodell kan klassificeras som ergonomiska möbler , eftersom det är mycket bekvämt och hjälper till att utrusta även de minsta rummen.

För att dessutom spara ledigt utrymme i en liten lägenhet kan du köpa ett litet bokbord utrustat med alla typer av hyllor, lådor och till och med en nisch för pallar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av produkter

Det finns flera olika modifieringar av bokbordet:

  • Den klassiska modellen är ett hopfällbart matbord. Fälls ner om du trycker in ett eller två ben. Sådana produkter är praktiska att använda i köket eller loggian, eftersom vikta möbler tar väldigt lite plats och avsevärt sparar ledigt utrymme;
  • Små omvandlingsbord är också mycket praktiska för köket, tar minst ett ledigt utrymme;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller på hjul - ett sådant bokbord kommer att vara mycket bekvämt att flytta runt i lägenheten till önskad plats;
  • Ett bokbord med lådor är en bekväm och funktionell modell, som ofta används i vardagsrum, sovrum och till och med på kontor. Lådor finns på produktens sidor, det är mycket bekvämt att förvara små saker i dem.

Infällbara ben på produkter kan vara gjorda av trä eller krom. Några av dessa alternativ kommer att vara hållbara och pålitliga, så välj dem baserat på den övergripande stilen på din lägenhets interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått på tabeller

Den största fördelen med "bok" -bordet är dess lilla vikta storlek. Innan du köper är det dock nödvändigt att ta hänsyn till tabellens parametrar i både vikta och utfällda versioner. Detta krävs för att säkerställa att produkten passar perfekt på den plats där du planerar att använda den.

Olika modeller av bokbord kan ha olika dimensioner. Mest populära parametrar:

Standardbordsmodeller, tillverkade i Sovjetunionen, i den vikta versionen hade parametrar på 30x75x85 centimeter och i den öppna versionen - 170x76x85 centimeter. Om bara hälften av föremålet är öppet var dess mått 100x76x85 centimeter

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det finns modeller av stora matbord, böcker, de är mycket större när de fälls ut än andra liknande modeller. Höjden på sådana bord är i genomsnitt 74-75 cm. Och parametrarna för produkterna i den öppna formen sträcker sig från 155 cm till 174 (längd) och från 83 cm till 90 cm (bredd);
  • Det största matbordet som finns i handeln är 230 centimeter långt när det fälls ut. Den är 80 cm bred och 75 cm hög. Även det största företaget kommer att kunna rymma mycket bekvämt vid ett sådant bord;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den öppna modellen "standard" har följande dimensioner: höjd från 70 till 75 cm, längd 130-147 cm, bredd 60-85 cm;
  • Det finns också miniatyrbord-böcker till salu, som trots sin lilla storlek fortfarande är mycket bekväma och funktionella. De kallas också bok soffbord. Höjden på ett sådant bord kan börja från 50 cm, och den genomsnittliga bredden är 60 cm.

Djupet på alla vikta produkter sträcker sig från 20 till 50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om inget av de listade alternativen för möbelparametrar passar dig kan du alltid beställa tillverkning av ett bord efter individuella storlekar . Tillverkare kommer att ta hänsyn till alla dina önskemål och skapa möbler som passar perfekt in i din lägenhet.

För små lägenheter är ett bokbord bara en gåva. Om du behöver vara värd för ett stort antal gäster är det tillräckligt att installera möbler i mitten av rummet, och resten av tiden kan denna produkt fungera som ett soffbord, sängbord eller blomsterställ och andra bagateller och tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att montera produkten själv, då du kan använda följande parametrar för enskilda tabelldelar:

  1. Bordsskivans mått - bordsskivan består av två stora plattor (identiska med varandra) och en liten. Längden på de stora ska vara 70 cm, bredden - 80 cm. Måtten på den lilla delen av bordsskivan är 35x80 cm;
  2. Parametrarna för benen och ramen - produkten ska vara 75 cm hög, för detta måste du ta en 4x4 centimeter bar och 2x4 centimeter lameller;
  3. Sidodelar - de kommer att behöva två brädor 35 cm breda och 73 cm långa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av design

Oftast är bokbord tillverkade av billiga och prisvärda material som MDF eller spånskiva. Bordsskivan på produkten genomgår ett lamineringsförfarande. Dess form kan vara rektangulär eller oval. De skiljer sig också i tjocklek. Bänkskivans tjocklek påverkar inte produktens utseende på något sätt, men kostnaden beror på denna parameter.

De vanligaste alternativen är modeller i bruna toner. Denna nyans är inte lätt smutsig och mycket praktisk, därför är den mycket populär bland köpare. Men om du vill köpa snygga och ovanliga möbler, ta en närmare titt på borden i vita, beige eller gråtoner. Denna produktdesign kommer att se väldigt imponerande och modern ut.

Rekommenderad: