Klimatanläggning Inomhusenhetens Mått: Standardmått. Bredd Och Höjd På Inomhusenheten I Ett Slitsystem För En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Klimatanläggning Inomhusenhetens Mått: Standardmått. Bredd Och Höjd På Inomhusenheten I Ett Slitsystem För En Lägenhet

Video: Klimatanläggning Inomhusenhetens Mått: Standardmått. Bredd Och Höjd På Inomhusenheten I Ett Slitsystem För En Lägenhet
Video: Air Conditioner - How To Select The Proper Size Unit 2024, April
Klimatanläggning Inomhusenhetens Mått: Standardmått. Bredd Och Höjd På Inomhusenheten I Ett Slitsystem För En Lägenhet
Klimatanläggning Inomhusenhetens Mått: Standardmått. Bredd Och Höjd På Inomhusenheten I Ett Slitsystem För En Lägenhet
Anonim

Att sätta inomhusenheten på luftkonditioneringen är inte bara för att passa in i det inre av rummet bredvid byrån eller ovanför skrivbordet nära fönstret. Ofta är installationen av en luftkonditionering samordnad med de förändringar som planeras för en fullständig ombyggnad av ett befintligt hus eller en lägenhet eller i en nybyggd ny byggnad.

Förhållandet mellan kraft och enhetsdimensioner

Hyresvärden eller ägaren till arbetsutrymmet vet säkert vilken luftkonditioneringsmodell som passar honom i hans specifika fall … Valet görs inte bara av luftkonditioneringens driftskarakteristika (effekt, antal lägen och andra allmänna och extrafunktioner), utan också av de mått som utomhus- och inomhusenheten ska ha.

Nästan alla hushållsägare föredrar delningssystemet för sin energieffektivitet, höga kylaffektivitet och de olika delningstyper som finns på marknaden för mikroklimateknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på inomhus- och utomhusenheterna är den viktigaste faktorn som påverkar kylkapaciteten. I en liten inomhusenhet är det osannolikt att den inre kretsen genom vilken köldmediet som förvärvar ett gasaggregattillstånd cirkulerar kommer att vara tillräckligt stort , för att ge, säg, alla samma 15 kilowatt effekt för värmen som tas från rummet. I sovrummet räcker det med upp till 25 m2 kylkraft på 2, 7 kW för att sänka temperaturen på en timme, till exempel från 32 till 23 grader.

Men i ett litet område av tilldelad kylkraft - till exempel i 2, 7 och 3 kW - kan modeller av luftkonditioneringsapparater på samma linje ha samma kropp som inomhusenheten. Detta beror på marginalen för det inre utrymmet som gör att en lite längre spole kan rymmas. I vissa fall en ökning av kall effekt uppnås också på grund av en något kraftigare cylindrisk propellermotor som blåser kylan som just genererats av kretsen in i rummet … Men fläktens "rotationshastighet", överklockad med full effekt, introducerar ytterligare buller i det kylda rummet. Diametern på rören på freonlinjen förblir oförändrad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhusenhetens mått

Den typiska längden på inomhusenheten för delningssystemet är i genomsnitt tre fjärdedels meter. Sällsynt - ett block med en längd på 0,9 m. Installatörer mäter ofta en medellängd på 77 cm . Blockets höjd är 25-30 cm, ett medelvärde på 27 cm används ofta. Djupet (från frontpanelen till väggen) är 17-24 cm. Djupet är inte längre så viktigt här. Praktisk (installation) längd och höjd - 77x27 cm, som passar in i kraven för lägenheter.

En kompakt takmodul, ofta med en "plattad" form ovanpå, har en fyrkantig design med en sida från 50 cm till 1 m. Om enheten är kanal, är dess huvuddel dold i ventilationskanalen. För pelarmoduler installerade på golvet är höjden cirka 1-1,5 m, och bredden och djupet är samma som för små enkammare kylskåp, till exempel 70x80 cm . På grund av detta placeras inte pelarmoduler i små rum.

Oavsett om det är en stor eller medelstor modul, kan dess placeringsprincip inte ändras, särskilt för modeller av samma linje. Klimatanläggningen med hög effekt har inte en för liten inomhusenhet. Omvänt behöver ett system med låg effekt inte ett rymligt block för stort.

Bild
Bild

Plats

Inomhusenheten är placerad så att det inte bör finnas några hinder för intag av uppvärmd luft från rummet och dess tillförsel i en kyld form. För inte helt vanliga eller begränsade utrymmen bör storleken och placeringen av väggen, golvet eller taket inte vara till nackdel för de människor som använder ett sådant rum . Det har förekommit fall då takblocket på grund av särdragen i byggnadens arkitektur placerades på väggen eller tvärtom. Kylarnas funktion beror inte på hur den kommer att placeras, det viktigaste är att inte fylla enhetens elektronik med vattenkondensat som bildas under drift.

Då och då har specifika företag sina egna tillvägagångssätt för placering av rumssystemmoduler med delat system. Så Carrier presenterade ett vertikalt block med ett sidoutlopp med kyld luft. Gree erbjöd hörn luftkonditionering.

Sådana lösningar är populära bland ägarna av små enrumslägenheter, begränsade av brist på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på färdiga storlekar

Företaget alltså Gree rummodulens djup är bara 18 cm. Längden och bredden här varierar i intervallet 70-120 respektive 24-32 cm.

Ha Mitsubishi luftkonditioneringar har följande dimensioner: 110-130x30-32x30 cm. Sådana mått tas av en anledning: för högkvalitativ blåsning bör radien för en cylindrisk fläkt vara minst några centimeter och dess längd bör vara minst 45 centimeter.

Kinesiska luftkonditioneringsapparater från företaget Ballu - de minsta systemen. BSWI-09HN1-modellen har ett block med måtten 70 × 28, 5 × 18, 8 cm. BSWI-12HN1-modellen är liknande, den skiljer sig bara i ett något större externt block, vars storlek egentligen inte spelar någon roll för internt bostadsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det som var längst fram var företaget Supra : för modellen US410-07HA är måtten på inomhusenheten 68x25x18 cm. Pioneer ligger lite bakom: för KFR-20-IW-modellen är den 68 × 26, 5 × 19 cm. Slutligen, Zanussi lyckades också: ZACS-07 HPR-modellen har ett internt block med måtten 70 × 28, 5 × 18, 8 cm.

En ytterligare minskning av storleken på utomhus- och inomhusenheterna kan leda till minskad effektivitet på grund av otillräcklig total effekt. Ingen tillverkare har ännu presenterat en rektangulär inomhusenhet vars längd inte skulle vara mer än 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Oavsett storleken på inomhusenheten måste du välja en som inte tar bort en betydande del av utrymmet från ditt rums totala kubikkapacitet eller studier med sina stora dimensioner. Blocket ska inte heller vara för bullrigt . Och det är önskvärt att det organiskt passar in i rummets design.

Rekommenderad: