Pallbord (72 Bilder): Typer Av Pallbord. Hur Gör Man Dem Själv Av Träpallar Av Trä? Stort Matbord Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Pallbord (72 Bilder): Typer Av Pallbord. Hur Gör Man Dem Själv Av Träpallar Av Trä? Stort Matbord Och Andra Modeller

Video: Pallbord (72 Bilder): Typer Av Pallbord. Hur Gör Man Dem Själv Av Träpallar Av Trä? Stort Matbord Och Andra Modeller
Video: flyttvlogg #3 | bygger vårt egna matbord 2024, Maj
Pallbord (72 Bilder): Typer Av Pallbord. Hur Gör Man Dem Själv Av Träpallar Av Trä? Stort Matbord Och Andra Modeller
Pallbord (72 Bilder): Typer Av Pallbord. Hur Gör Man Dem Själv Av Träpallar Av Trä? Stort Matbord Och Andra Modeller
Anonim

Byggpallar, eller så kallade pallar, används som behållare för transport och lagring av tungt gods. Men formgivare och hantverkare har vant sig vid att göra möbler från pallar. Begagnade träbehållare i skickliga händer förvandlas till bord eller bordsskivor i en unik konfiguration. När man tittar på färdiga prover av handgjorda möbler vill många försöka skapa något liknande med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan vi fortsätter med implementeringen av det tänkta är det nödvändigt att ta reda på vad som är egenskaper hos pallar som möbelmaterial. Listan över positiva egenskaper innehåller följande objekt.

  • Materialets naturliga ursprung. Trä är miljövänligt och mest lämpligt för tillverkning av möbler för bostäder. I produktionsprocessen och vidare drift behandlas inte behållare med giftiga föreningar.
  • Pallarna ska användas inte bara i lager, utan också i utomhusförhållanden. Därför kan du säkert designa möbler från dem för utomhusbruk.
  • Massivt trämaterial är praktiskt och hållbart. Pallarna är konstruerade för att klara laster över 150 kg. Möbelstrukturer från dem är hållbara och tjänar i årtionden.
  • Möjligheten att skapa snygga lösningar för olika interiörer. Varje möbel kan konstrueras av pallar. Det enklaste alternativet är ett pallbord. Det finns många mästarklasser om att göra originella saker på Internet.
  • Tillgänglighet. Kostnaden för möbler av träpallar är mycket gynnsam jämfört med massivt trä.
  • Storleken på pallarna är standard, så elementen behöver inte justeras efter varandra, allt matchas perfekt ändå.
Bild
Bild

Bland bristerna bör det noteras kvaliteten på pallarna . Produkter som har använts för industriella ändamål under en lång period skadas ibland, med spår av mögel på ytan. Innan du börjar göra möbler av ett sådant material måste du slipa, behandla med skyddande föreningar, måla.

Bild
Bild

Översikt över arter

Ett hemgjord bord av byggpallar är inte på något sätt sämre än fabriksprodukter när det gäller bekvämlighet. Konfiguration och storlek väljs oberoende, på grund av vilken den tillverkade produkten alltid uppfyller alla krav och passar perfekt in i varje specifik interiör.

Bild
Bild

Den färdiga strukturen kan lackeras, målas, dekoreras på olika sätt. Därför producerar pallar alltid framgångsrika och lönsamma bord av olika slag.

Tidskrift

En låg möbel finns alltid i vardagsrummen och är ett bra komplement till mjuka soffor och mysiga fåtöljer. Soffbordet kan tillverkas i olika modeller, från den enklaste av två pallar till en komplex design med lådor och skiljeväggar . Dessa bord saknar ofta ben, eftersom pallarna helt enkelt placeras på golvytan. Men många föredrar att komplettera möblerna med hjul för enkel rörelse från plats till plats.

Bild
Bild

Ett litet bord kommer att lägga till mys på balkongen och spara mycket användbart utrymme . Med hjälp av låssmedverktyg kan det göras runt. Och det är vackert att lämna bordsskivan inte bara av trä utan också för att komplettera den med glas ovanpå.

Bild
Bild

Dator

Ett särdrag hos denna typ av bord är att modellen är utrustad med många hyllor, stativ, lådor, där det är bekvämt att förvara olika utrustningar och tillbehör. Både linjära och vinklade mönster är populära . Bord för kontorsutrustning installeras på ben av metallram eller pallar, eller så är bordsskivan fäst direkt på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Palettbord används både som matmöbler och till matlagning. Designen kännetecknas av enkelhet och bekvämlighet. Vanligtvis består bänkskivan av ett par robusta pallar. Träytan är förbelagd med speciella fuktavvisande impregneringar . Bordets arbetsyta skyddas noggrant mot skador och olika påverkan. Detta är särskilt viktigt för utemöbler.

Bild
Bild

Ett stort hemlagat träbord i lusthuset eller på terrassen ser väldigt naturligt och harmoniskt ut. Den kan installeras i trädgården eller göras av pallar en hög bar för gården. Även i en enkel version kommer en sådan möbel att bli en riktig dekoration av trädgårdstomten.

Bild
Bild

Övrig

Utemöbler av pallar är ganska vanliga på privata gårdar, och de kan också hittas på de öppna terrasserna på cafeterior. De nitiska ägarna sparar inte bara på inköp av möbler av god kvalitet till ett kafé och beställer bord från begagnade behållare , - detta enkla designalternativ låter dig skapa en unik stil på institutionen. Pallmöbler inredda i Provence -stil ser attraktiva och mysiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga träpallar kommer att vara mycket användbara som material för att göra möbler för en plantskola. Naturligtvis måste hantverkarna i detta fall särskilt noggrant bearbeta alla detaljer i det framtida bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En skräpbänk ser bra ut i ett tonåringsrum istället för ett traditionellt och tråkigt skrivbord . Och föräldrar kan inte bara göra en stark podium av pallar i sovrummet, utan också lägga till ett ovanligt toalettbord till uppsättningen. Närvaron av belysning och målning av inredningsartiklar i lugna pastellfärger uppmuntras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Skapandet av möbler från träpallar är en modetrend som blir mer och mer populär för varje år. Det är inte för ingenting att sådana föremål aktivt introduceras i designinteriörer, för det här är en mycket ovanlig lösning, attraktiv i alla miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjorda pallbord är lika bra i förorts- och stadsinredningar. De är ekologiska i loftstil, Provence och många andra designalternativ för bostäder och kommersiella utrymmen.

För att ge möblerna ett mer originellt och estetiskt utseende används olika typer av finish:

mångfärgade ränder - ytan som ska målas är förklistrad med maskeringstejp för att bibehålla tydliga linjer och ett snyggt utseende;

Bild
Bild

självhäftande film med olika texturer och färger

Bild
Bild

färgning i en ton

Bild
Bild

decoupage - denna teknik är relevant för ett bord i interiör i Provence -stil

Bild
Bild

stencilfärgning

Bild
Bild

konstmålning

Bild
Bild

placering av dekorativa element under glas (skal, konstgräs, småsten)

Bild
Bild

graciösa element i form av ben, tillbehör

Bild
Bild

halvantik inredning - bearbetning med speciella föreningar är relevant för interiör i land och Provence

Bild
Bild

För att dekorera träbord från pallar är alla tillgängliga material lämpliga . Du behöver bara fantasi och en önskan att förkroppsligar idén i verkligheten. Att skapa ett drömbord är enkelt om du vet exakt vad det ska vara.

Det är viktigt att den nya möbeln ser harmonisk ut i varje specifik miljö. Ett bord med decoupage-design passar inte riktigt in i den lakoniska högteknologiska stilen. Och ljusa färger kommer säkert att sticka ut från den allmänna bilden i lantlig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med olika inredningsalternativ kan du skapa en snygg inredning från det vanligaste bordet. Huvudregeln är att handgjorda möbler ska passa in i det allmänna stoppet och matcha resten av inredningsartiklarna.

Vilka pallar används?

Hemlagade bord är gjorda av olika typer av träpallar av trä. De klassificeras efter typ, enligt den moderna klassificeringen.

Europeisk standard eller lätt . Ytans storlek är 120x80 cm och pallens höjd är 14,5 cm. Sidodelarna och de centrala delarna är 14,4 cm breda, alla andra är 10 cm.

Bild
Bild

Finska . De anses vara mer tillförlitliga än europeiska typkonstruktioner. Produktens ytparametrar är 120x100 cm, med en standardhöjd på 14,5 cm. Pallarna består av 7 pallskivor, anslutna med tre tvärstänger på 2,2 cm tjocka.

Bild
Bild

Brödbrickor . När det gäller styrka är de sämre än europallar och finska containrar. Kan användas som bordsskiva, monterad av flera element eller kombinerat med glas.

Bild
Bild

Inhemska pallar kännetecknas av samma dimensioner som europallar. Det är att föredra att göra produkter från europallar, eftersom utländska tillverkade produkter nödvändigtvis utsätts för kammartorkning och kemisk behandling.

Bild
Bild

Fraktbehållare sorteras efter typ beroende på graden av försämring . Den högsta kategorin inkluderar nya eller oskadade pallar, använda 1-3 gånger eller mer. Första klassens pallar används, men rena och felfria. Andra klassens produkter kan ha mindre sprickor, fläckar, spår av reparation.

Bild
Bild

Innan du förverkligar uppgiften och gör ett bord från pallar måste du lösa ett antal förberedande problem, inklusive poängen med att hitta källmaterial. För ett vackert bord måste du besöka ett verktygslager eller en stor möbelaffär . Ofta på baksidan av sådana anläggningar kan du hitta lämpliga ämnen för det framtida bordet. För deras köp bör du kontakta administrationen.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för att få tag på material är att hitta en annons för försäljning av träbehållare. I genomsnitt varierar kostnaden för pallar från 50-200 rubel per enhet. Priset beror på pallarnas nyhet och livslängd.

Bild
Bild

För att göra ett bra köp är det först och främst värt att känna till produktmärkning . Förekomsten av HT -symboler indikerar att behållaren har bearbetats vid höga temperaturer, utan användning av kemiska desinfektionsmedel. Detta indikerar säkerheten för träprodukter för människors hälsa.

Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att klargöra frågan om vad som tidigare lagrats i pallarna av intresse . Kanske innehöll de starka kemikalier eller någon form av giftiga ämnen. Det är en bra idé att be pallhandlaren ta en titt på sanitetscertifikaten för produkterna. Varornas kvalitet och kvalitet beaktas.

Bild
Bild

Det är bättre att välja pallar utan sprickor eller med ett litet antal av dem, inspektera elementen för andra defekter, förekomst av mögel eller stark lukt. Det är värt att uppmärksamma fästelementen. Om produkterna ska demonteras är det lämpligt att välja de på vilka naglarna inte är för djupt och jämnt.

Bild
Bild

Längden på alla pallar är praktiskt taget densamma - 120 cm . Och storleken på bredden varierar från 80 till 120 cm. Det är värt att välja lämpliga pallar, med hänsyn till typen av det framtida bordet och dess syfte. En smal behållare är lämplig för ett soffbord. Från produkter med storlekar upp till 1 m är datormodeller utmärkta, och de bredaste är perfekta för matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringstips

För dem som bestämmer sig för att genomföra idén att skapa ett bord med egna händer är det bättre att börja med ett vanligt soffbord. Med exemplet med en sådan elementär artikel i en möbelgrupp blir det lättare att göra en mer komplex struktur från pallar.

Bild
Bild

Först och främst behöver du en ritning av utformningen av det framtida bordet eller ett detaljerat diagram . Det är mycket bekvämt om det finns en visuell instruktion i form av en videomästarklass. Fortsätt steg för steg kommer även en nybörjare inom snickeri att kunna göra ett bord.

Bild
Bild

Träning

Omedelbart innan du börjar göra ditt eget bord av pallar måste du noggrant förbereda dig inför den kommande monteringen. De köpta pallarna demonteras initialt . Delar rengörs med en metallborste från damm och vidhäftande smuts. Sedan är det nödvändigt att torka av träets yta med en fuktig trasa och låt torka.

Bild
Bild

De förberedda torra arbetsstyckena slipas och de delar som kommer att vända utåt behandlas med särskild omsorg. När du demonterar och tar bort spikar från pallarna, var försiktig så att du inte skadar pallskensens arbetsytor . Operationerna för slipning och skydd av pallytorna liknar dem för andra träprodukter. För slipning kan du använda vanligt sandpapper, och för en skyddande beläggning används antiseptika, som appliceras flera gånger, i lager.

Bild
Bild

Verktyg

För att göra ett köksbord eller ett litet bord på balkongen av förberedda pallar måste du välja följande verktyg och hjälpmaterial:

  • en elektrisk borr, borrar med olika diametrar, ett munstycke - en slipborste för att polera träytan på alla element;
  • spikdragare, hammare av lämplig storlek, skruvmejsel;
  • handsåg eller cirkulär för att justera enskilda träelement till önskad storlek;
  • flera penslar och rullar för att måla ytor, primer och skyddslack för trä;
  • akrylfärgämne eller dess polyuretananalog.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra ett bord av pallar med egna händer behöver du dessutom specialtillbehör i form av handtag, hjul, hörn och liknande. För infästningssteget är det också värt att förbereda små klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Om du behöver ansluta flera kuber behöver naglarna inte hamras snett eller på något annat "klumpigt" sätt. Helst är det bättre att använda i arbete inte spikar, men identiska självgängande skruvar med träsnideri . De är inte lätta att arbeta med, men de är mycket mer pålitliga än naglar. Dessutom, om du bestämmer dig för att demontera bordet i framtiden blir det mycket lättare att göra detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skönhet kräver noggrannhet, och för att den också ska kunna utföras på ett tillförlitligt sätt kommer pluggar och snickerilim av hög kvalitet till nytta . Om kuberna är planerade att placeras vertikalt, är denna typ av anslutning ganska motiverad. Oavsett hur bordet ser ut och var det är planerat att placeras är det viktigt att få produkten till det perfekta utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha producerats av bord och andra möbler från pallar är det lämpligt att strikt följa reglerna, följ steg-för-steg-instruktioner . Tack vare diagrammen och detaljerna i arbetsbeskrivningen kommer det att vara möjligt att bygga en kvalitetsprodukt. Samtidigt kommer du förmodligen att kunna undvika många misstag. I de rätta händerna blir även transportbehållaren till trendiga praktiska möbler, och tusentals kubikmeter trä, istället för en deponi, är stolta över sina bostäder.

Rekommenderad: