Pallbädd (71 Bilder): Hur Man Gör En Dubbel Pallbädd Med Egna Händer Steg-för-steg Mästarklass, Bakgrundsbelyst Och I Loftstil

Innehållsförteckning:

Video: Pallbädd (71 Bilder): Hur Man Gör En Dubbel Pallbädd Med Egna Händer Steg-för-steg Mästarklass, Bakgrundsbelyst Och I Loftstil

Video: Pallbädd (71 Bilder): Hur Man Gör En Dubbel Pallbädd Med Egna Händer Steg-för-steg Mästarklass, Bakgrundsbelyst Och I Loftstil
Video: IKEA FRIHETEN Sofa Bed Assembly Guide 2024, April
Pallbädd (71 Bilder): Hur Man Gör En Dubbel Pallbädd Med Egna Händer Steg-för-steg Mästarklass, Bakgrundsbelyst Och I Loftstil
Pallbädd (71 Bilder): Hur Man Gör En Dubbel Pallbädd Med Egna Händer Steg-för-steg Mästarklass, Bakgrundsbelyst Och I Loftstil
Anonim

Sängen är den viktigaste delen av sovrummet. Men vad händer om det finns för lite pengar kvar i renoveringsarbetet, och du vill inreda rummet så harmoniskt och eftertänksamt som möjligt? Denna svåra uppgift kan lösas med den ursprungliga pallbädden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ursprungligen utvecklades idén om att skapa sådana möbler efter att pallar uppträdde som var nödvändiga för transport av olika byggmaterial. Tunga laster staplades på tvåskiktssköldar som slogs ner från tunna brädor. Dessa kan vara tegel, skumblock eller cementpåsar. Numera används pallar ofta för förpackning och transport av olika varor.

Bild
Bild

Sedan kom de miljövänliga och hållbara europallarna, som inspirerade heminredningsarkitekter till att skapa möbler i en ovanlig stil. Sådana element ser attraktiva ut både i stadslägenheter och i lanthus eller i sommarstugor. Särskilt harmoniskt passar pallmöbler i minimalistiska miljöer som inte tyngs av komplexa dekorelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga och miljövänliga pallbäddar kan monteras själv … Du behöver inte vara en mästare i sådana frågor för detta. Alla klarar arbetet. Sådana inredningsartiklar monteras ganska snabbt och enkelt. Du kan göra ett helt sovrumsset på bara ett par timmar!

Bild
Bild

En annan betydande fördel med sådana sängar är att de inte kräver dyrt material som är svårt att hitta. Pallar är prisvärda och billiga trots sin växande popularitet … Tänk inte att pallmöbler är ömtåliga och opålitliga. Interiörartiklar, bestående av högkvalitativa Euro-pallar, utmärks av slitstyrka, stabilitet och hållbarhet. En sådan säng tröttnar dig hellre än att gå sönder eller misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är de obestridliga fördelarna med denna möbel följande:

  • Kompetent utformade pallmöbler kan enkelt modifieras och omvandlas b. En sådan säng kan också målas om när som helst i den färg du gillar. Det är värt att notera att sådana saker är mobila och lätt demonterade. Pallbädden kan enkelt flyttas till en ny plats om det behövs;
  • Med hjälp av originalmöbler gjorda av pallar kan du fräscha upp och förvandla insidan av sovrummet … Sådana icke-triviala inredningsartiklar utmärks av ett intressant och attraktivt utseende. De kan också kompletteras med sänggavlar, fotbrädor och olika dekorativa element. Modeller dekorerade med belysning längst ner ser särskilt imponerande ut;
  • Många ägare väljer denna originalmöbel, inspirerad av den populära ekostilen .… Denna trend är idealisk för sovrumsdekoration. Detta beror på att interiören på ett naturligt sätt har en gynnsam effekt på en persons mentala och känslomässiga tillstånd och bidrar till en fullvärdig kvalitetsvila.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men sådana möbler har sina nackdelar, som du bör vara medveten om om du bestämmer dig för att lägga dem i ditt sovrum. Många ägare av pallbäddar noterar deras smuts. Pallarnas yta blir lätt smutsig och är inte alltid lätt att rengöra. Dessutom har pallar sällan perfekt plana ytor. Detta kan orsaka lite obehag under sömn och vila. Experter säger att det är mycket svårt att uppnå en perfekt slät pallyta. På grund av detta finns det ofta splitter i möbler av sådana material.

Bild
Bild

Visningar

Pallbäddar kan ha olika modifikationer. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Om du är ett fan av kreativa och trendiga interiörer, kommer snygga sängar dekorerade med belysning säkert att bli kär i dig . Sådana möbler ser mycket intressanta och attraktiva ut, eftersom det i deras nedre del finns hål med en geometrisk form, genom vilken belysning kommer att tränga in vackert. Dessa sängar kan du också göra själv. För att göra detta måste du dessutom fylla på glödande band, förlängningssladdar och självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallbäddar kan placeras inte bara nära väggarna i sovrummen. Små, snygga möbler kan kompletteras med hjul för att göra den mer rörlig . En sådan modell kan flyttas till en annan plats när som helst om du vill ha den. Men det är värt att ta hänsyn till att när en person sätter sig i en kaj, kommer belastningen på pallarna att öka. Av denna anledning är det lämpligt att välja pålitliga hjul som stöder tunga vikter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många interiörer kommer en pallbädd på benen att se harmonisk ut .… Som regel har dessa detaljer i sådana möbler en liten höjd. Benen är gjorda av de återstående brädorna eller träklossarna. De är fästa på botten av pallarna på båda sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionella pallbäddar har inga ben eller hjul. Dessa alternativ har en robust podium som sitter direkt på inomhusgolvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa en original och snygg inredning i sovrummet med hjälp av en hängande säng av pallar … Sådana exemplar fästs i taket med starka rep eller specialkedjor. Sådana alternativ finns oftast i hus på landet, men sådana möbler finns också i många stadslägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bekväm och funktionell våningssäng kan göras till ett barns sovrum … Övervåningen i denna modell måste skjutas fram lite, placera den på ett kort avstånd från den nedre nivån. Från utsidan liknar sådana strukturer spiraltrappor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pall -dubbelsängen kan kompletteras med förvaringssystem . Dessa kan vara små lådor eller hyllor. Sådana delar installeras i utrymmet mellan pallarna. Oftast är sidorna reserverade för förvaring av böcker och tidskrifter. Om sängens podium är större än lådan, kommer en öppen och hård yta att dyka upp bredvid kajen, på vilken det kommer att vara möjligt att placera olika föremål (figurer, souvenirer, prylar).

Bild
Bild

Pallbädd kan kompletteras med en sänggavel … Liknande delar är också gjorda av pallar, vertikala plankor eller träpaneler som fästs på väggen bakom kajen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

Innan du börjar bädda en säng bör du bestämma några viktiga aspekter av den framtida designen:

  • Det är nödvändigt att bestämma: kommer sängen att stå på ben / hjul eller dess pallplats kommer att ligga på golvet . I denna fråga spelas en viktig roll inte bara av möblernas estetiska utseende utan också av dess praktiska egenskaper. Så det blir problematiskt att tvätta golven under sängen utan ben;
  • Besluta i förväg om måtten på madrassen som du ska utrusta den färdiga sängen med . Detta kommer att ha en direkt inverkan på sängens framtida dimensioner. Vissa människor installerar industriellt tillverkade baser med hållbara lameller i sådana möbler och lägger redan en madrass på dem. Detta betyder dock inte att det inte bara kan läggas på pallar. Det är inte alls nödvändigt att hänvisa till lamellerna;
  • Glöm inte sänggaveln … Det kan vara en fortsättning på möbelramen eller vara ett separat stycke fäst på väggen ovanför sängen;
  • Valet av kvalitetspallar spelar en viktig roll … För tillverkning av möbler är hållbara Euro -pallar av trä idealiska. Deras yta kan ha splitter, knutar eller utskjutande naglar. Dessa defekter måste elimineras innan du börjar skapa en säng.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att välja pallar med torra och rena ytor. Om du har plockat upp gamla material måste de rengöras noggrant från kontaminering med enkla tvättmedel.

Köp inte pallar som avger en obehaglig kemisk lukt. Bör väcka misstankar och ojämn färg på pallarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg

För att göra en enkel och fashionabel säng av pallar måste du skaffa följande nödvändiga enheter:

  • högkvalitativa och hållbara pallar;
  • måttband och penna;
  • kvarn;
  • hammare, borr eller skruvmejsel;
  • en hacksåg eller sticksåg;
  • spikar och skruvar för fästelement;
  • färg- och lackbeläggningar och penslar;
  • madrass av lämpliga dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör pallar med egna händer: en steg-för-steg mästarklass

Det finns inga enhetliga regler för att göra pallbäddar. Varje mästare följer sin egen handlingsplan. Den enda förutsättningen är att pallarna först måste slipas.

Till att börja med slipas trädet med en kvarn och sandpapper. Ju bättre du bearbetar materialet, desto bekvämare blir sovplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att lägga sängen på verandan eller i ett lanthus, rekommenderas att behandla pallarna med speciella skyddande impregneringar som skyddar ramen från bildandet av svamp och parasiter.

Storleken på en bekväm dubbelsäng kan vara 240x240 cm. Möblernas dimensioner bestäms främst av pallarnas form, som måste ordnas i en rad om tre delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på tillverkningsprocessen i etapper:

  • Först måste du förbereda 6 eller 12 pallar. Mängden material beror på höjden på den framtida sängen;
  • Därefter är det nödvändigt att polera alla träytor och behandla dem med antiseptiska medel;
  • Vid behov bör pallar målas eller lackeras. Efter det måste du vänta tills de torkar helt;
  • Nu kan du gå vidare till enkel montering av möbler. Pallar måste läggas på golvet och fästas ihop med spikar eller självgängande skruvar. Placera alla detaljer så jämnt som möjligt;
  • Om du gör en säng med ben måste dessa delar fästas på huvudramen med hjälp av metallplattor eller hörn;
  • Sedan kan du börja lägga madrassen på pallar;
  • Om du vill komplettera sovplatsen med belysning, bör en LED -remsa med den färg du gillar läggas till den hemgjorda designen. En liknande belysning är fäst på insidan av möbelramarna längs omkretsen. Installera omkopplaren så att du enkelt kan släcka ljuset utan att gå upp ur sängen.
Bild
Bild

Att göra sänggaveln

Hemmagjorda sängar kan kompletteras med en vacker sänggavel. Den här typen av sovrumsmöbler är lite mer komplicerad. Som regel används 1-2 förberedda och slipade pallar för att skapa ett ryggstöd. De måste installeras i upprätt läge mellan sängen och väggen på kuddarnas sida. För att göra strukturen mer tillförlitlig och hållbar måste pallar fästas på väggen med skruvar eller spikar. Sänggaveln kan också målas i valfri färg och lackeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en madrass

Madrassen för en hemgjord säng måste väljas i enlighet med funktionerna i dess design. Dess storlek kan vara något mindre än huvudsockeln. Madrassen bör väljas utifrån kriterierna nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarens ålder

Ungdomar under 25 år rekommenderas att köpa hårdare och fjäderlösa alternativ som innehåller kokosfibrer av hög kvalitet. Dessa sängar är idealiska för barn och ungdomar vars kropp och ryggrad fortfarande växer.

För användare över 25 år är det bättre att välja en kvalitetsmadrass med ett oberoende fjäderblock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårhastighet

När du väljer en bekväm madrass är det nödvändigt att ta hänsyn till nivån på styvheten hos fjädrarna som finns i den. Denna indikator betecknas med bokstaven "F". Många tillverkare använder också numeriska värden från 1 till 3.

Många dubbelmadrasser har två uppsättningar fjädrar med varierande grad av fasthet. Dessa alternativ är idealiska för par med stora viktskillnader.

Madrassernas fasthet beror i stor utsträckning på typen av toppskiktet på fyllmedlet. Det kan vara kokosnöt, latex eller polyuretanskum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarens vikt

Så en madrass med mjukare fjädrar bör väljas av personer vars vikt inte överstiger 60 kg. Varianter av medelhårdhet är konstruerade för en belastning på 55-100 kg. Förstärkta madrassvarianter är mer hållbara och tjockare och är lämpliga för användare som väger 110 kg eller mer.

Bild
Bild

Vackra interiörer

Hemmagjorda pallbäddar ser harmoniska ut i många interiörer.

  • Vit modell med sänggavel kan placeras i ett rum med lila väggar och rött parkettgolv. Slå utrymmet med en liten ljuslila matta med en hög hög, en dekorativ ljusstege nära väggen med ett fönster och en vit kontrastbild av fåglar på trådar applicerade på väggen med ett fönster;
  • Omålad pallbädd med svarta och beige kuddar samt en grå och svart filt kan placeras mot en svart accentvägg i ett vitt sovrum med ett grått golv. Ovanför sängens huvud kan du hänga en stor karta i antik stil. Små målningar i mörka färger kommer att se harmoniska ut på ytan av de vita väggarna;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fin och bred pallmodell , kompletterad med en smalare och kortare madrass, kan placeras i ett rum med grålila väggar och ett karamellmattat golv. Komplettera interiören med vita kuddar med blå tryck, en blårandig pläd, ett nattduksbord i trä med en lampa, tavlor på väggarna och gul belysning under kojen;
  • Svartmålad pallbädd , bör placeras mot en vägg med mörkblå tapeter, dekorerade med kontrasterande silver- eller vita mönster. Golvet i ett sådant rum kan avslutas med ett ljust laminat och kompletteras med en liten fluffig vit matta. Komplettera ensemblen med röda sängkläder och en stor spegel på en av väggarna;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mörkbruna sovrumsmöbler kommer att harmoniskt passa in i en interiör i loftstil. Placera en pallbädd med en bred sänggavel mot en mjuk karamellvägg och mörkt, grovt laminatgolv. Dekorera sängen med bruna sängkläder med kontrasterande tryck och häng subtila stadsbilder över sänggaveln. Du kan lägga en rund luddig matta av beige färg på golvet och lägga till genomskinliga gardiner i fönstret i sovrummet;
  • Du kan också lägga en vit säng i ett rum dekorerat med grå dekorativa tegelstenar ./ sten. Ett sådant rum kan verka för dystert och deprimerande, så det måste spädas med ett ljust mångfärgat sängbord nära sovrumsmöblerna och kontrasterande bilder på hyllorna eller väggarna;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hög modell gjord av vita pallar med sänggavel kan placeras i ett svart rum mot bakgrunden av en accentvägg täckt med tapeter med svarta, vita och lila ränder. Golvet i ett sådant rum bör avslutas med material i neutrala och lugna färger. Ett svart madrassöverdrag, en vit filt och kuddar i svarta, lila och ljusrosa nyanser kommer att se harmoniska ut på sängen. Komplettera interiören med genomskinliga lila gardiner på fönstret och en stor hängande ljuskrona;
  • Den ursprungliga modellen, där pallarna är målade i en tråkig ljusgrön färg , kan placeras mot bakgrunden av en kaffevägg i ett beige sovrum. Golvet ska avslutas med en röd matta. Placera i ett sådant rum ljusa vägghyllor för bokstäver eller fotografier, låga trähyllor för olika saker och häng en liten bild i bruna toner över sängens huvud. En sovplats i denna inredning bör kompletteras med creme brulee-färgade sängkläder;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Omålad pallbädd med högt sänggavel i trä kommer att se harmoniskt ut mot bakgrunden av en svart vägg i ett beige sovrum och ett golv fodrat med mjukt brunt laminat. På väggarna i ett sådant rum kommer små målningar med bilder av kontrasterande färger att se spektakulära ut. Ett fönster i ett sådant rum kan kompletteras med tjocka svarta gardiner;
  • En intressant ensemble i loftstil kommer att visa sig om en säng av vita pallar med svarta kuddar placeras mot en vägg som är trimmad med dekorativa vita tegelstenar. Golvet i ett sådant sovrum ska dekoreras med mörka material med en matt eller blank yta. Du kan lägga färska blommor nära sängen och hänga kontrasterande svarta lampor och en stor bild av svartvita toner över huvudet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sovplats med hög sänggavel och fotgavel kan dekoreras med vita sängkläder med kontrastfärgstryck och placeras i ett grått rum med ett ljust golv. Nära sådana möbler hittar två sängbord i trä med blomvaser och stora ljuslampor sin plats. Du kan lägga en stor lila matta på golvet och placera ett grovt träställ för böcker och olika bagateller vid sängens sida;
  • Tillverkad av väl färdiga pallar i en ljusbrun nyans kommer att se spektakulärt ut i ett vitt sovrum med brunt laminatgolv. Dekorera din säng med sängbord med ram och rika turkosa sängkläder. Sänggaveln kan kompletteras med gul belysning och en liten bild kan hängas över den. En vit golvmatta av slitstarkt tyg kommer att se harmoniskt ut under sängen.

Rekommenderad: