Barstolar I "loft" -stil (31 Bilder): Val Av Funktioner Och Idéer I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Barstolar I "loft" -stil (31 Bilder): Val Av Funktioner Och Idéer I Interiören

Video: Barstolar I
Video: Дизайн квартиры для холостяка с настоящим КАМИНОМ. 130кв.м. Room tour 2024, April
Barstolar I "loft" -stil (31 Bilder): Val Av Funktioner Och Idéer I Interiören
Barstolar I "loft" -stil (31 Bilder): Val Av Funktioner Och Idéer I Interiören
Anonim

Det moderna köket tenderar mot minimalism och maximal funktionalitet. Istället för ett bord används allt oftare en bänk, till vilken barstolar i hög loftstil matchas. Dynamisk design och innovativa former är modellernas särdrag, tack vare vilka de har vunnit popularitet bland den moderna konsumenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilfunktioner

Interiören till höger om loftet dök upp i början av 1900- och 2000 -talen. Fabriker och fabriker, industriell och industriell design tjänade som inspiration. De gamla lokalerna konverterades för bostäder eller allmänt bruk, vilket lämnade de funktioner som finns i lager och hangarer. Nya möbler dök också upp, för tillverkning av vilka metall, trä, plast, glas användes. Funktionalitet, beroende av praktisk användning och strävan efter minimalism i design blev ett viktigt inslag i produkterna.

Bild
Bild

Typer av strukturer

Varumärken erbjuder barstolar med eller utan rygg, med flera ben eller bara en.

Det finns vridbara alternativ, kompletterade med armstöd som har justerbar längd, och även:

  • Rygglösa alternativ. De är bra för sin kompakthet, liksom det faktum att de är lätta att flytta från plats till plats.
  • Stolar med armstöd är bekväma när de sitter på dem under en full måltid.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produkter med fyra ben har störst stabilitet: det är svårt att tappa dem.
  • För ett litet kök är vikbara modeller lämpliga, som kan tas bort om det behövs. Använd mjukt vadderade fötter för att skydda golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare av "handgjorda" kan göra stolar på egen hand. Så det blir möjligt att förverkliga alla designidéer genom att helt välja de material som används och korrelera dem med andra inredningsartiklar.

De som föredrar att köpa en färdig version kan vända sig till samlingar av europeiska märken, till exempel Ikea.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Råmaterial för tillverkning av ram och klädsel spelar en viktig roll. När man skapar produkter i loftstil används smidd stål eller legeringar med guld- och silverfyllning. Trästolar är ett alternativ för dem som föredrar naturmaterial. Lyxen i naturliga nyanser av trä passar in i både traditionella och moderna interiörer. Plastmodeller är lätta, lätta att rengöra och kan tillverkas i valfri färg. Ett alternativ är möjligt när flera typer av råvaror kombineras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För klädsel på säten och ryggstöd används natur- och ekoläder samt olika typer av textilier. Mjuka modeller kännetecknas av en ökad komfort. De är bekväma att sitta på, särskilt när fyllmedel av hög kvalitet används.

Korgverk av korg eller rotting ser ovanligt ut, vilket kompletteras med kuddar, kappor och brokiga överkast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sätes höjd

Denna parameter beror direkt på tabellens eller stapelns storlek. Skillnaden mellan bordsskivans nivå och sätet bör inte överstiga 30 cm. Speciellt för ett ställ med en höjd av 1 m väljs en stol på cirka 70 cm. Ett viktigt kriterium är hudfärgen hos de människor som kommer sitta vid bordet. Ägaren till lägenheten ska vara bekväm, möblerna får inte vara för höga eller för låga. En stol med ett justerbart säte kommer att vara en universell lösning: så att alla kan anpassa den själv.

Bild
Bild

Vem är det till?

Snygga möbler i loftets riktning väljs oftast av:

  • Representanter för den kreativa industrin . Designers, konstnärer, musiker, journalister är människor som är kreativa och strävar efter att omge sig med vackra saker som fungerar som ett uttryck för deras inre jag. Dessutom är layouten i loftstil praktisk, så att du kan fördela rummet i multifunktionella områden, så att barpallen passar inte bara för att äta, utan också för arbete.
  • Ägare av lokaler i öppen planlösning . Högt i tak och fönster, oavslutade väggar, ett stort område - det här är karakteristiska drag i stilen, så att du fullt ut kan implementera dina designidéer. Barstolar passar perfekt in i en sådan inredning.
  • Invånare i små lägenheter . Det bör noteras att barstolar är oumbärliga inte bara i stora rum, utan också i ett minikök, där varje centimeter uppskattas. Sådana modeller tar liten plats och ser också snygga och moderna ut, talar om ägarens utmärkta smak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barpallen, som ursprungligen förknippades rent med nöjesställen (klubbar, nattkaféer), har blivit en fullvärdig del av stadsbostäder. Höga modeller är lämpliga för att ordna ett kök i en studiolägenhet, där du behöver utrusta ledigt utrymme så effektivt som möjligt. Dessa interiörartiklar är lämpliga både för en vilodag, när du vill dricka en kopp kaffe medan du läser din favoritbok och för en hel måltid.

De kommer också att bli oersättliga för festälskare som ofta är värd för gäster i sitt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Produktens utseende beror direkt på hur det kommer att se ut inuti. Det finns vanliga stolar, liksom modeller dekorerade med mönster eller kontrasterande skär. Varianter av en strikt geometrisk form kommer att passa in i en minimalistisk inredning, och interiörartiklar böjda i icke-standardvinklar kommer att ge rummet en touch av futurism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av stolar beror på många kriterier. Först och främst skiljer sig modellerna åt i tillverkare och pris. Du bör inte jaga den låga kostnaden och välja lite kända kinesiska märken: i detta fall kommer möblerna att ha en kort livslängd och misslyckas snabbt. Kvaliteten på produkterna beror på det material som används och den teknik som används.

När du köper barstolar i loftstil, ta hänsyn till materialet från vilket de är gjorda, strukturens tillförlitlighet och naturligtvis designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Mångfalden av mönster gör att du kan välja stolar för alla interiörer. Modeller skiljer sig åt i material, färger, texturer och former. Produkter som valts i kontrast till bordet ser konceptuellt och direkt ut. Stolar klädda i vitt läder med runda vadderade säten kompletterar glas- och svartmålad träbänk. Baksidan ser original ut, i vilken genomgående hål finns i form av en rektangel eller annan figur.

Bild
Bild

Monokromatiska mörka stolar med en strikt geometrisk form fungerar som ett uttryck för minimalism. För att förhindra att enskilda element i modellen smälter samman med varandra skiljer sig klädseln och ramen med en halv ton. I synnerhet kan tyget eller lädret vara något ljusare, ha en glans eller lek. Mellan benen finns det tvärstänger som du kan sätta fötterna på. Sådana barstolar kan korreleras med andra inredningsartiklar så att matsalen är gjord i en enda stil.

Bild
Bild

Metallramen är en praktisk lösning för att skapa möbler. Det böjliga materialet gör att du kan skapa ben i alla former: konkava inåt eller runda. En rygg och sits i trä kommer att vara ett tillägg till denna bas. Trots sin stelhet är barpallen bekväm på grund av sin ergonomiska design. Benens nedre del är platt för att bibehålla modellernas stabilitet. Dessutom kan du välja en bänk med en bänkskiva i natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer barstolar i loftstil i följande video.

Rekommenderad: