Vit Filt (26 Bilder): Svartvita Filtar-överkast I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Vit Filt (26 Bilder): Svartvita Filtar-överkast I Interiören

Video: Vit Filt (26 Bilder): Svartvita Filtar-överkast I Interiören
Video: Blankets, Blanket Bedsheet Sets and Quilts – Wholesale Prices| Makkah Foam Rawalpindi 2024, Maj
Vit Filt (26 Bilder): Svartvita Filtar-överkast I Interiören
Vit Filt (26 Bilder): Svartvita Filtar-överkast I Interiören
Anonim

Heminredning är grunden för en mysig atmosfär. Det kanske viktigaste tillbehöret efter en matta i harmonisk stil är en mjuk filt. Att vara uppfinningen av de skotska högländerna, som svepte in sig i det för att rädda sig från kylan, idag är det efterfrågat i alla hem. Designers fokus ligger på vita filtar: de sticker ut positivt mot bakgrund av färgade motsvarigheter, har många fördelar och följer vissa designregler.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Vita filtar är speciella, unika möbeltillbehör.

Förutom den estetiska funktionen tjänar sådana produkter flera syften. Dom är:

  • eftersom de är snygga och statusmöbler tillbehör, ger de en känsla av känslig smak till rummets allmänna bakgrund;
  • kan bli en tillfällig filt som täcker användaren under vila eller sömn;
  • vid behov förvandlas de lätt till en kokongfilt, värmer en person, om rummet är svalt;
  • perfekt dekorera en sovplats, vilket ger det ett vackert och snyggt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter ser underbara ut, på grund av färgen kan de skapa en illusion av ljus och värme. Skuggan utjämnar alla kontrasterande kombinationer av interiörartiklar, det är en balanslänk som är lämplig i absolut vilken designstil som helst.

Bild
Bild

Värdighet

Vita filtar har många fördelar. Eftersom de är personifiering av renhet och ömhet:

  • kan tillverkas av en mängd olika råvaror: naturlig, konstgjord sammansättning eller blandade fibrer;
  • skiljer sig åt i olika texturer, tillverkade av material i olika volymer, vilket gör att du kan välja en produkt med hänsyn till dina egna preferenser;
  • lämplig för olika typer av möbler (säng, klassisk eller modulär soffa, fåtölj, barnsäng);
  • har ett brett utbud av storlekar, vilket är bekvämt för att välja en modell för specifika möbelparametrar;
  • kan vara enskilda accenter i ett rum eller kompletteras med tillbehör i form av puffar, dekorativa kuddar, lock på ryggen på fåtöljer eller stolar;
  • är vanliga attribut för fotografering i väntan på barnet och hans första skott.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Vit filt är helt opraktiskt. Det är vackert, ger ett hav av positiva till vilken design som helst, men när det gäller praktiska är detta den mest sårbara tonen i färgpaletten. Den behöver ofta tvättas och rengöras mer än andra, eftersom även den minsta fläcken syns på den.

På grund av färgen är en sådan filt inte lämplig för något rum: det är helt olämpligt i det inre av köket, vardagsrummet och barnkammaren: platser där det finns en större risk för kontaminering. Det idealiska rummet för en sådan produkt är ett sovrum.

Bild
Bild

En sådan filt är ofta inte utformad för att användas som sätesöverdrag: oavsett hur skonsam manövreringen blir, blir den smutsig snabbt och frekvent tvätt leder till en förlust av attraktivitet, gulaktig ton och deformation av formen.

Typer och modeller

Enligt produktionsmetoden är vita filtar uppdelade i massproducerade filtar på professionell utrustning och självständigt hemma med hjälp av en virknål och sticknål, en symaskin samt improviserade medel.

Modellerna är indelade i tre grupper:

  • vävda, tillverkade av textilier;
  • fiberduk skapad av garn eller genom tovning;
  • päls, gjord av djurull eller syntetisk imitation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överkast kan vara enkelsidiga eller dubbelsidiga . I det första fallet är det här modeller som innebär vissa driftsregler, i det andra kan filtar användas med endera sidan mot möbelns kropp eller yta. Dessutom finns det två-i-ett-produkter, som mer påminner om två filtar anslutna med knappar, olika i tjocklek och vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och textur

Sortimentet av modeller av vita filtar är omfattande. Produkter kan vara helt monokromatiska, varvat med grått hår, en liten tillsats av kontrast i form av en monokrom komponent. Men i alla fall förblir vitt den dominerande färgen.

Filternas struktur är beroende av rummets stil och mått. Det kan knytas till ett specifikt motiv eller inte, eftersom det är en vit fläck för att späda ut mörka kontraster. Det moderna urvalet av sådana produkter låter dig välja en modell för varje smak.

Bild
Bild

Textilalternativ är traditionella för att få mer attraktivitet, de späds ut med ett enkelt tryck, för perfekt matchning och lägger till en uppsättning kuddfodral. Modeller med pälsyta är anpassade för att skapa komfort. De är de mjukaste och trevligaste vid beröring. Sådana tillbehör dras till beröring, men ofta förlorar högen sin attraktivitet efter tvätt, vilket påverkar produktens allmänna utseende.

Stickade produkter är mer kreativa och visar ofta världen nya riktningar med stil, överraskande med lättnadens unika karaktär och mångsidigheten att kombinera den färdiga produkten med de flesta inredningsalternativen. Dessa vita filtar är mer praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleksintervallet för vita filtar skiljer sig inte från de vanliga motsvarigheterna. Modeller kan vara standard, anpassade, breda, smala, fyrkantiga, ovala eller rektangulära. De mest populära dimensionerna för sådana produkter är parametrarna 100x100, 80x120, 110x140, 120x180 cm (storlekar på barnprodukter), 140x190, 140x200, 150x200, 160x200, 180x200, 200x200, 210x240 cm (linje för vuxna).

Bild
Bild
Bild
Bild

Pläd överkast: designidéer

En vit filt kan dra ut en spridd bild av layouten på inredningsartiklar. När jag tittar på hur vackert det ser ut i olika designstilar vill jag dekorera mitt hem med en liknande produkt. Men i verkligheten kommer inte varje filt att se vacker ut under förhållanden som är långt ifrån det perfekta arrangemanget av designers; andra saker måste också beaktas. Och ändå kan viss kombinationsinformation beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vit pläd är relevant i sovrummet i svartvita toner … Det befriar rummet från känslan av depression i samband med brist på ljus. En enkel version av vitt fungerar inte här: det är bättre att välja en modell med en bindning till svart kontrast: en svart och vit pläd med ett enkelt spetsmönster.
  • Ofta räcker inte två nyanser , men jag vill inte ändra den allmänna idén. Då är det värt att lägga till en liten touch: grönska av färska blommor. Allt annat förblir oförändrat, även om du kan experimentera med mönstret genom att välja alternativet med ett djurtryck i ett zebratryck. För att göra kontrasten mellan de två nyanserna mjukare kan du kombinera dem med kuddarnas gråton.
Bild
Bild

Om du tar en mer grundlig inställning till rummets design kan du skapa en mysig atmosfär från klassiska nyanser.

  • Beige eller grädde är perfekt för en neutral kombination .… Du kan lägga till en "levande" nyans i mönstret av matta, gardiner, små kantstenar. Glöm inte färska blommor: de talar om ett vardagsrum.
  • Vit pläd i harmoni med brun skala th. Den kan dekorera en beige soffa, passar bra med en långhög sandfärgad matta och räddar dagen om det finns många mörka nyanser som distraherar uppmärksamheten från dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dig som älskar ljusa färger och ett hav av ljus , kan du framhäva sängen med en vit filt med en tjock stickad struktur i form av stora flätor och omfattande väv. Ett sådant tillbehör blir en dekoration av sängen, särskilt om det stöds av kuddar med en liknande struktur.

För att förhindra att designen blir tråkig är det bättre att göra kuddarnas form annorlunda, och det är bättre att lägga till en ljus accent i form av en vinröd matta och en bordslampa till ljusa färger.

Älskare av experiment med flera texturer med saker du kommer att gilla en dubbelsidig vit pläd med stickade och textila sidor. Detta är en smart designteknik: beroende på din önskan kan du ändra rummets stil och stämning.

Dessutom, om du kompletterar filten med kuddar i andan på båda sidor (på grund av textur eller dekorativa element), kan du uppnå maximal infusion i designen.

Rekommenderad: